Hvad leger en 1 årig med: Velkommen til en kæmpe guide til det bedste legetøj 1 år. 🙂

Sisällysluettelo

Det mest populære legetøj 1 år

Leikkikeittiö puusta

Godt legetøj 1 år er legetøj, hvor de små kan efterligne de voksne. Et legekøkken er derfor blandt det mest populære legetøj 1 år. Dette flotte legekøkken i træ har to kogeplader, vask, krydderihylde samt rummelige skabe. Set hos Sundleg – køb her

En sød dukke

Med en dukke er der til mange timers leg for drenge og piger på 1 år. Dukken skal sove, have tøj på eller have mad. En skøn rolleleg, der bliver ved med at være sjov i hele barndommen.

Hvad ønsker en 1 årig sig mon, og hvilken gave er bedst til en 1 års fødselsdag? Det kan du finde svar på her. Her på siden har vi samlet en masse information og ideer der kan hjælpe med at finde godt legetøj til barnet på 1 år. Skal du give legetøj i 1 års fødselsdagsgave eller finde julegave til børn, så kan du her på siden finde masser af inspiration.

Sisällysluettelo

Her finder du indholdsfortegnelsen med de bedste gaver til 1 årig. På listen finder du masser af inspiration og gode ideer. Vi har også skrevet lidt om hvorfor legetøjet er godt til børn på 1 år. De kan bruges både som fødselsdagsgave, julegave eller måske en gave i en anden anledning.

Klik på punkterne for at læse mere.

1 års fødselsdagsgave-ideer

Når der skal købes legetøj til en 1 års fødselsdagsgave er der meget  forskelligt legetøj at vælge i mellem. Børn i denne alder elsker noget nyt og spændende legetøj. Du vil garanteret gerne give en gave med det bedste legetøj, som han eller hun bliver ved med at lege med. På vores liste med det bedste legetøj 1 år finder du både legetøj, som er sjovt nu og her, men også legetøj, der er sjovt lang tid ude i fremtiden. For eksempel et legekøkken.

Den første fødselsdag er noget helt særligt. Det er ikke altid barnet forstår så meget af det, men det er en kæmpe dag for resten af familien, så det skal naturligvis fejres med maner, og gaver med det bedste legetøj. Læs videre og find masser af 1 års fødselsdags gaveideer.

Bilibo legeskal

 • Myyjä: Children in Balance
 • Pris 279 kr.

Mene kauppaan

Super alsidigt stykke legetøj. Den kan bruges fra 1 år og opefter. En bilibo legeskal er en rigtig god gaveide til en 1 årig, da den kan bruges hele barndommen.

Den kan bruges til at vugge dukken i, man sidde i den og snurrre rundt, og hvis man har flere er de sjove at stable. Bilibo legeskal er et kreativt stykke legetøj som børnene kan lege med på mange måder.

Bilibo legeskallen er godt legetøj til en 1 årig, især hvis man ønsker at give motorik legetøj, fordi den er så alsidig.

Godt legetøj til 1 årig

Hos en 1 årig stiger interessen for former, farver, og ting der passer sammen. Derfor er godt legetøj til 1 årig for eksempel en stor bil, hvor I kan snakke om farven på bilen, lære ordenen og se at den kører.

Lue myös:   Pigelegetøj 1 år - Det bedste pigelegetøj til 1 årige 2017

Godt legetøj som en 1 årig ville ønske sig kunne for eksempel være knop puslespil, bondegårdsdyr, stableklodser eller motorik legetøj. Blandt de større ting vil et gyngestativ med rutchebane eller en trampolin med garanti blive et hit.  Legetøj hvor barnet er i bevægelse udvikler motorikken. Et gyngestativ med rutchebane kan placeres i haven, og vil helt sikkert blive leget med næsten hver dag. En sandkasse er er et populært, endda klassisk, stykke legetøj. Børnene kan lege der alene eller sammen og bygge flotte sandslotte.

Gyngestativ med rutchebane

 • Jälleenmyyjä: Sundleg
 • Pris 4.399 kr. (inkl. fragt samt levering på adressen)
 • Katso tuote

Dette gyngestativ i træ er meget solidt, og fremstillet i god kvalitet. I fremstillingsprocessen er der ikke brugt skadelige stoffer. Gyngestativet med rutchebane har en lang holdbarhed (20 år), og kan holde til mange års leg og sjov.

Udendørs legetøj er altid en god ide. Børn elsker at være udenfor at lege, og bruger som regel meget tid på det. 1 årige elsker at gynge, og det udvikler deres balancesans, hvilket er sundt. Det er en god og ret nem måde at gøre haven mere børnevenlig.

Læs meget mere om valg af gyngestativ her.

Liste med det bedste legetøj 1 år

Legekøkken og legemad

Et legekøkken finder man i næsten alle vuggestuer og børnehaver, samt mange børnefamilier. Børn fra 1 år vil elske at lege de laver mad til både deres søskende og forældre.At lege køkke er en skøn leg for børn, fordi de får lov til at lave det, som de voksne laver. Legekøkkener fås i næsten alle størrelser og former.

Se de bedste legekøkkener her.

Til ethver køkken hører naturligvis mad, gryder og andet tilbehør. Det er med til at gøre legen sjovere. Et barn på 1 år interersserer sig for hvad de voksne laver, og vil prøve at efterligne det. Derfor er et legekøkken med tilhørende legemad llærerigt legetøj, og bestemt noget af det bedste legetøj. Her får han nemlig mulighed for at efterligne de voksne.

Køb legemad her

Hvilket legekøkken?

Du kan få et lille legekøkken, som sagtens kan stå ovenpå et bord eller på selv det mindste børneværelse. Det er også muligt at få et større legekøkken, hvor der medfølger både køleskab, mikroovn og meget mere.

Rødt køkken med køleskag, mikroovn, telefon mm.

I dette flotte køkken får børnene både vask, komfur, køleskab, mikroovn, skabe og hylder. Her er der helt sikkert til mange timers leg. Her får du et sStort legekøkken med masser af funktioner. 1.599 kr.

Lille legekomfur i træ

Rigtig populært legekøkken i træ med komfur, vask, skabe, 2 kogeplader og krydderihylde. 1.049 kr.

Dukke

Børn har leget med dukker altid. Der er uendelig mange lege, man kan lege med dukker, og interessen starter tidligt. Dukker er sjove legetøj  for alle børn. Som den første dukke er det bedst at vælge en dukke med blød krop, der er lige til at kramme. Den første dukke behøver ikke have mekaniske funktioner. Til de små børn er det bedst med en dukke der ikke bruger batterier. Det lærer dem nemlig at bruge deres fantasi. 

Se mange flere dukker lige her

Sød babydukke

Denne søde babydukke er perfekt som den første dukke. Dukken forhandles hos Børn i Balance, og er helt uden kemi eller andre kedelige stoffer. Dukken koster 179 kr., og der kan tilkøbes sødt tøj og tilbehør. Se mere om dukken lige her

Se flere dukker her - Klik her for flere dukker

Badedukke

Ingen grund til ikke at have babydukke med i bad. Denne dukke er lavet til det, så den tørrer hurtigt og flyder oven på vandet. Badedukken måler 32 cm, og er set til 199 kr. Køb denne søde badedukke lige her

Strikket pigedukke fra Smallstuff

En sød strikket dukke til de mindste. Dukken er meget blød, og er lige til at kramme. Dukken måler 29 cm. Dukken er perfekt som den første dukke, da den ikke er så stor og samtidig rigtig blød. Pris 199,95 kr. Køb Smallstuff dukke her. 

Kaninpige fra Miniroom

Sød pige med kaninører fra det populære mærke Miniroom. Dukken måler 42 cm Køb miniroom dukken her

Baby Stella med rottehaler

Sød dukke med tøj, rottehaler og sut. Dukken er meget holdbar, og kan holde til mange timers leg. Dukken har et livagtigt udtryk, og vil hurtigt blive mange børns yndlingsdukke. Fordi den er blød, er den godt egnet til de helt små. 499,95 kr. Køb her.

Lue myös:   Børnebord | Se de fineste børneborde her

Dukke i fransk look

Denne søde dukke er designet og produceret i Frankrig, og har derfor et anderledes look end mange andre dukker man ser. Den måler ca. 30 cm, og har fint tøj på i orange nuancer . Rigtig god dukke til de små børn. 349 kr. Køb den franske dukke her. 

 Lucky boy Sunday

En strikket dukke med et anderledes udseende end mange andre dukker. Dens store øjne giver dukken udtryk og liv. Dukkerne fra Lucky boy Sunday ser dekorative ud på børneværelset, og er samtidig sjove at lege med. Denne model måler ca. 22 cm. og koster 499,95 kr. Se flere dukker fra lucky boy Sunday her. 

Søde dukker fra franske Corolla

Dukken med mild duft af vanilje, som er den samme duft der anvendes i aroma terapi til at skabe indre ro. Duften er godkendt og helt fri  for skadelige stoffer.Dukkerne måler 30 cm. og er gode til børn fra omkring 18 mdr, hvor mange børn virkelig har fået interesse for at lege med dukker. Dukkerne er designet og produceret i Frankrig. Køb de søde dukker her

Lue myös:   Paras lasten kelkka | Paras lasten kelkka | Paras lasten kelkka

Cirkeline i tændstiksæske

Cirkeline er kendt fra DR tv, og hun vil helt sikkert skabe glæde hos de små. Der medfølger en tændstiksæske, som hun kan sove i. Cirkeline koster 199 kr. Mene jälleenmyyjälle.

[romahdus]

Bondegård med dyr

Dyr og dyrelyde er noget de fleste børn på 1 år begynder at lære. Legetøj, som man lærer noget af er både sjovt og praktisk.

En bondegård meddyr til børn vil der helt sikkert blive leget meget med. Køb for eksempel de populære schleich bondegårdsdyr og bondegård, der passer til.

Papbøger

At læse bøger udvikler sproget. Et barn på 1 år er ved at lære sine første små ord. De første ord er tit: nej, mor, far, hej.

Hjælp dit barn med at bygge flere ord på ved at læse papbøger. Det gode ved papbøger er netop, at barnet selv kan sidde med bogen. Siderne bliver nemlig ikke lige revet i stykker.

Du kan garanteret finde den rette bog hos Saxo.

Jelly cat bamse

Kaninen fra Jelly Cat er den sødeste og blødeste bamse. Den fås i mange farver og størrelser, så dit barn kan få en hel samling af jelly cat venner. Kaninerne er meget populære fordi de er så bløde, og børnene elsker dem.

Bamse kan være en trøst for dit barn, når han er ked af det. Eller en fast del af putteritualet. Jelly cat kaniner er meget populære, da de er utrolig bløde og børnene elsker dem

Knop puslespil

 • Forhandler: Pixizoo
 • Pris fra 80 kr.

Knop puslespil er udfordrende og sjove for børn på 1 år. Man lærer om farer og former. Desuden er det en god aktivitet mor og far kan være med til .

Du kan garanteret finde det helt rette puslespil hos Pixizoo

Toot Toot Drivers

 • Forhandler: BR legetøj
 • Pris 599,95 kr.

Meget populær bilbane til børn. Der kan købes flere sjove biler til banen, der kan sige lyde og køre derudaf- Forhandles kun hos BR Legetøj.

Til banen kan du købe flere biler og udvidelser, hvis du får lyst til det senere. Bilbanen kan bruges fra 1 år, og barnet vil få glæde af bilbanen i mange år frem, da den passer til mange niveauer.

Stableklodser

 • Forhandler: Legebutikken
 • Pris: set til 129,95 kr.

At stable styrker koordinationen, og det er endnu sjovere at vælte klodserne igen. På disse stableklodser er der også flotte billeder, som I kan kigge på og øve ordene.

Babygynge

Krea babygynge i forskellige farver. 349 kr.Priser: Set ned til 349 kr.

Babyer kan bruge en babygynge når de kan sidde selv. I en babygynge sidder barnet mere sikkert end en almindelig gynge, da man ikke kan glide ned fra den. Babygynger kan bruges af børn fra de har lært at sidde og op til 2 års alderen.

Børn udvikler balancesansen når de gynger, og så elsker alle børn at gynge.

Hvis du gerne vil læse mere om babygynger, kan du læse om de 3 bedste babygynger her.

Mini trampolin med Thomas Tog

 • Forhandler: Only4kids
 • Pris 649 kr.

Det er muligt at få mini trampoliner, der kan bruges helt fra børn på 12-18 måneder. En mini trampolin er en god gaveide til et barn på 1 år, da den kan bruges både nu og i fremtiden. En trampolin er noget legetøj, der helt sikkert vil blive brugt i mange år frem.

Styrk motorikken

Samtidig udvikler trampolinen motorikken, og børnene kan brænde en masse energi af, selvom det måske ikke helt er vejr til at være udenfor. En mini trampolin kan nemlig sagtens stå indendørs. Trampolinen er med til at styrke balance og motorik, og så elsker de fleste børn at hoppe.

Brio togbane

 • Jälleenmyyjä: Lirumlarumleg
 • Pris 1.249 kr.

En togbane kan være en god gave til 1  års fødselsdag. Det er en af de gaver, der kan bruges i mange år frem. Togbanen her er dyrere end meget andet legetøj. Til gengæld får man et kvalitetsprodukt, der kan holde til mange års leg. En fordel er også, at junior kan ønske sig mere tilbehør til sin togbane til jul og næste fødselsdag.

En 1 årig kan ikke selv samle hele togbanen, men vil få meget sjov ud af at lege med togene. Det er derfor også en oplagt leg for mor og far at være med til.

Bobles

 • Jälleenmyyjä: Lirumlarumleg
 • Pris: fra 299,95 kr.

Legetøj fra bobles er fantastisk motorik legetøj til børn på 1 år, men sådan set også alle andre aldre. Børnene bruger legetøjet til at kravle på, stable, hoppe ned fra, gynge på og meget mere.

Bobles motorik legetøj kan varmt anbefales til 1 årig. Det er bestemt populært legetøj til børn på 1 år. Her har vi vist bobles krokodille, men der er mange sjove varianter at vælge i mellem.

Bobles

 • Jälleenmyyjä: Lirumlarumleg
 • Pris: fra 299,95 kr.

Legetøj fra bobles er fantastisk motorik legetøj til børn på 1 år, men sådan set også alle andre aldre. Børnene bruger legetøjet til at kravle på, stable, hoppe ned fra, gynge på og meget mere.

Bobles motorik legetøj kan varmt anbefales til 1 årig. Det er bestemt populært legetøj til børn på 1 år. Her har vi vist bobles krokodille, men der er mange sjove varianter at vælge i mellem.

Gode lege med 1 årig

For et barn på 1 år er det sjovt at lege borte tit-tit. Barnet er igang med at lære at tingene ikke er forsvundet, blot fordi man ikke kan se dem. Derfor er det sjovt og sundt for dem at træne, at mor eller far ikke er væk blot fordi man ikke kan se dem.

Musik er næsten altid et hit. Børn kan fra en meget ung alder danse helt intuitivt, og det er skønt for dem at bevæge sig til rytmen. Sæt  noget musik på og nyd at danse sammen.

Puslespil kan fås til mange nivauer. Til en 1 årig er de bedste puslespil dem med knopper, hvor der kun er 3-4 brikker på pladen. Tumlelege er også et stort hit i denne alder. Koldbøtter, danse, rulle, gå, eller kravle er alt sammen godt for motorikken.

 • Borte tit-tit
 • Danse sammen
 • Stable klodser
 • Lege med lego
 • Ligge puslespil
 • Tumlelege
 • Lege udendørs – 10 sjove udendørs lege

Populært legetøj 1 år

Som beskrevet ovenfor er motorik legetøj til børn altid populært legetøj. Blandt populært legetøj til 1 årig findes også legetøj som man kan bruge i rolleleg. For eksempel legekøkkener, dukker eller værktøj hvor børnene kan efterligne de voksnes aktiviteter.

Når du tænker på hvad ønsker en 1 årig sig, og hvad der der populært til et barn på 1 år, så er du kommet til den rette side. Her har vi nemlig lavet en lang liste med det bedste legetøj 1 år.

 Hvad ønsker en 1 årig sig?

En 1 årig er endnu ikke helt i stand til at udtrykke sig klart om hvilket legetøj hun synes er det bedste legetøj. Kig på hvad barnet leger mest med, og find ud af hvad han eller hun synes er interessant. Hvis barnet elsker at stable og samle, så vil Lego Duplo sikkert blive et hit. Elsker barnet fart over feltet, er en løbecykel måske en god gave.

 

Det bedste legetøj 1 år

Her har v i samlet en liste med det bedste legetøj til et barn på 1 år. På listen har vi udvalgt det bedste legetøj 2017. Det vil forhåbentlig spare dig for en masse tid med at søge efter legetøj online. Listen kan bruges som inspiration til gaver, men naturligvis også blot hvis du synes dit barn trænger til noget nyt at lege med.