Et legekøkken til børn er et virkelig sjovt stykke legetøj. Her har vi kigget på de mest populære og bedste legekøkkener til børn.

Tænk først og fremmest over hvor meget plads I har til legekøkkenet. Det er muligt at få store køkkener, der både har vask og skabe, mens andre blot er et komfur. De sjoveste køkkener er naturligvis dem med flest legemuligheder og tilbehør, men der er bestemt også mulighed for mange timers sjov i et mindre legekøkken. Heldigvis bruger børn jo deres fantasi, til at skabe legen, mens køkkenet blot er en del af det.

  • Størrelse
  • Udstyr og tilbehør (vask, komfur eller begge dele?)
  • Pris
  • Bestemt mærke eller forhandler (trækøkken, ikea legekøkken eller noget helt tredje)

Når du vælger det bedste legekøkken til børn skal du også overveje hvor meget udstyr køkkenet skal have. Nogle legekøkkener har både køkken, vask, skabe og overskabe, mens andre er mere simple, men med mulighed for at købe mere udstyr til. Det er de færreste legekøkkener, hvor du får legemad med i købet. Så det skal købes ved siden af.

Indholdsfortegnelse

Små kokke kan bruge mange timer i legekøkkenet

Et legekøkken er et af de mest populære stykker legetøj. Børn elsker at efterligne de voksne, og køkkenlegen er perfekt til det. Et legekøkken giver anledning til mange timers leg og sjov. Der findes mange forskellige typer legekøkkener i forskellig kvalitet og størrelse.

Til et legekøkken kan man købe masser af tilbehør, der gør legen sjovere og mere realistisk. For eksempel legegryder, legemad, forklæde og grydelapper er godt tilbehør til legekøkkenet.

Se også vores gode råd til hvordan du vælger det bedste legekøkken – klik her for at komme til guide

Bedste legekøkkener

Se vores lange liste nedenfor, hvor du garanteret kan finde det bedste legekøkken til det heldige barn der skal have et køkken.


Køkken fra Mamamemo

Realistisk legekøkken til børn med komfur, vask og køkkenskab. Køkkenet har også emhætte, og to skeer/paletknive til at gøre madlavningen nemmere.

899,95 kr.

Gå til forhandler.

H: 87 x B: 60 x D: 30 cm


Hvidt legekøkken i træ

Et lækkert legekøkken i træ. Selvom der både er komfur og vask, fylder køkkenet ikke voldsomt meget, hvorfor det også er et meget populært legekøkken.

1.049,95 kr.

Gå til forhandler. 

55 x 32 x 70,5 cm.


Køkkenet der har det hele

Dette legekøkken har både ovn, vask, skabe, mikroovn, trådløs telefon og tavle hvorpå man kan skrive dagens menu.

Køkkenet er fremstillet i realistisk stil, og er bedst til de lidt større børn, da højden til bordpladen er 57 cm.

Det er absolut blandt bedste legekøkken til børn 2017.

1.999,95 kr.

Gå til forhandler. 

L: 109 x H: 105 x D: 45 cm.

Læs også:   Sophie Giraf legetøj - Populært legetøj til baby

 Fint lille komfur

Rigtig sødt komfur med knapper, der klikker når man skruer på dem. Komfuret er en god pladsbesparende løsning, hvis legekøkkenet ikke skal fylde for meget.

Mål: 40 x 30 x 50 cm. 499,95 kr.

Gå til forhandler.


Nyhed! Lille køkken i miljørigtige materialer

Nyt lille legekøkken til børn i morderne design. Fremstillingsprocessen er miljørigtig hele vejen igennem, og køkkenet er farvet med frugtfarve. Set til 999,95 kr.

Mål: 48 x 29.5 x 63 cm .

Gå til forhandler.


Lille legekøkken i flot farve

Et godt køkken til de allermindste. Vær opmærksom på at køkkenet kun måler 35 x 37 cm.

Det kan derfor bruges ovenpå fx. et skrivebord, hvor børnene kan lege med køkkenet.

599,95 kr.

Gå til forhandler.


Sebra legekøkken

Sebra legekøkken har et rigtig flot design, og kan sagtens stå i stuen uden at forstyrre indretningen. Køkkenet fås også i lyserødt.

L58cm B38cm H50cm

1299,95 kr.

Gå til forhandler.


Klassisk legekomfur fra Brio

Brios komfur har været populært i mange år. Det er et klassisk, lille robust legekomfur fra Brio, som der uden tvivl vil blive kokkeret meget mad ved.

Tip! Køkkenet er tit på tilbud, så surf evt. rundt på nettet inden køb.

Måler H 51 x B 40 x D 29 cm. Pris 499,95 kr.

Gå til forhandler


Legekøkken i træ

Rigtig fint legekøkken til lille pige.

Legekøkkenet har både vask, kogeplader og hylder, så der er rig mulighed for at kokkere til den helt store gulmedalje. Med i købet får du alle viste dele.

Mål: H: 53 x B: 30 x D: 76 cm.

Pris 848 kr.

Gå til forhandler. 


OBH Nordica legekøkken – inkl. køkkengrej og mad

Med i købet får du hele 23 stykker tilbehør i form af legemad og gryder. Dette legekøkken har både komfur, mikroovn og køleskab. Her er der til mange timers leg.

Legekøkkenet bruger 2 x AA batterier (medfølger ikke). Pris 798 kr.

Gå til forhandler. 


Ikea legekøkken

Ikeas legekøkken er efterhånden kendt og elsket i mange hjem. Ikea legekøkken er ikke så dyrt, og alligevel får man et rigtig godt legekøkken i træ.

Du kan købe køkkenet på nettet, eller du kan naturligvis også køre til et af Ikeas varehuse. Se evt. lagerstatus på først på Ikeas hjemmeside.

72x40x109 cm.

699 kr.

Gå til forhandler.


Rødt legekøkken til børn i retro look

Super flot køkken i charmerende retro look. I dette køkken får børnene både køleskab, fryser, kogeplader, ovn, mikroovn og skabe.

H: 88,6 x B 33,7 x L 83,8

 1599,95.


Cook’N’Serve køkkenvogn

Smart legekøkken med tilhørende serveringsvogn, som helt sikkert vil værre populært hos de små kokke. På bagsiden af køkkenet er der en tavle, hvor dagens menu kan skrives eller andre sjove ting.

1.199 kr.


Sjovt legekøkken i plast

Vælger du et legekøkken i plast, frem for et legekøkken i træ, får du lidt mere køkken for pengene. Denne model for Coop har både vask, komfur og tilbehør til kun 549, 95 kr.

Læs også:   Udendørs legetøj 3 år | Udendørs legetøj til de 3 årige

Et legekøkken i plast er nemt at vedligeholde og rengøre, og børnene vil helt sikkert elske at lege med de mange ting der følger med.

H 71,5 cm x D 31,5 cm x B 48,5 cm.

Gå til forhandler. 


Legekøkken i dansk design

Rigtig sødt lille legekøkken i dansk desgin. Køkkenet har både vask, komfur og skabe og der medfølger desuden krydderier og legemad.

48/82 x 54 x 30 cm.

Set til 699 kr.

Gå til forhandler. 


Farverigt legekøkken med masser af tilbehør

Rigtig fint lille legekøkken der også har et fint legeur, hvor dit barn kan lære klokken. Derudover medfølger der en masse tilbehør, som f.eks.:
Grydeske, to spartler, pot og pande med låg samt salt og peber.

60 x 80 x 30 cm. Pris 1.099 kr.

Gå til forhandler.


Miele Legekøkken i træ

Legekøkken i stilet design, der sagtens kan stå fremme i fx. stuen. Køkkenet er fremstillet i træ og metal, så det kan holde til mange års leg.

H 73 x D 30 x B 53 cm. Pris 869 kr.

Gå til forhandler.


Elektronisk legekøkken til børn

Et af de sjove legekøkkener med lys og lyde. Køkkenet har både køleskab, kogeplader og ekspressomaskine. Med i købet får du også en masse tilbehør og legemad. Legekøkken i plast. Prisen er 369,95 kr.

H 96,5 x D 33,5 x B 52,1 cm.

Gå til forhandler. 


Derfor elsker børn at lege køkken

Helt fra fødslen kigger børnene på de voksne, og prøver at efterligne dem. Derfor er køkkenleg også en rigtig sjov leg, som børnene elsker, fordi de netop kan gøre det, de voksne gør. De kan få lov til at efterligne voksne og på den måde bytte rolle med de voksne.

Børn fra 1 år og opefter kan lege med køkken. Legen vil gradvist ændre sig som barnet bliver ældre. Grunden til et legekøkken er sådan en god investering er, at barnet netop kan lege med køkkenet i mange år frem. Helt op til skolealderen eller længere vil køkken-legen være sjov og udviklende for børnene.

Små børn under 3 år vil nyde at putte legemad i legegryden, skrue på knapperne på komfuret og lære ordene på de forskellige madvarer. Efterhånden som børnene bliver 3-4 år gamle, begynder legen at ændre sig og blive mere struktureret. Børnene begynder at dække op til hinanden eller til mor og far, og servere mad til alle. Dukker og bamser bliver ofte også inviteret til middag.

Legemad til legekøkken

Til ethvert køkken hører naturligvis mad. Man kan få det flotteste legemad i træ hos Lirumlarumleg. Her kan du få alle mulige spændende råvarer, lige fra pizza til mælk. Alt maden ser realistisk ud, som børnene kender det fra det rigtige køkken.

Læs også:   Fjernstyret legetøj til børn

Legemaden er med til at gøre lege sjovere og udfordre børnenes kreativitet. Legemad er også en rigtig god gaveide, hvis dit barn allerede har et legekøkken

Se stort udvalg af legemad her. 

Wupti har især et udvalg af store køkkener med køleskabe og andet udstyr.

Her finder du mange legekøkkener i plast eller træ.

Se stort udvalg af legemad her

Hvor meget koster et legekøkken til børn?

Som altid har prisen betydning. Inden du køber det bedste legekøkken til dit barn eller børn, skal du naturligvis overveje hvor mange penge du ønsker at bruge på det. Overordnet set kan du få legekøkkener fra 200 kr. og op til omkring 2000 kr.

Hvilket legekøkken skal du vælge?

Inden for legekøkkener, er det et væld forskellige typer, mærker og størrelser. Du kan vælge mellem legekøkkener i træ, plastic eller et ikea legekøkken som også er meget populært. Det kan også være du har forelsket dig i et legekøkken fra et bestemt mærke, for eksempel et Sebra legekøkken, som måske er mere æstetisk end mange andre legekøkkener. Eller et lille hyggeligt Brio komfur, der er et af de legekøkkener der ikke fylder meget. På vores lange liste finder du mange legekøkkener, der alle er blandt bedste legekøkken 2017.

Legekøkkenet giver mange timers leg

Grunden til et legekøkken er at finde i stort set alle vuggestuer, børnehaver og mange børnefamilier, er at børn i næsten alle aldre elsker at lege køkken. Så snart børnene kan rejse sig op, kan de stå og lege de laver mad ved komfuret. Det plejer også at være et hit at åbne og lukke låger, og putte mad i gryderne.

Når børnene bliver ældre kan de lege mere struktureret, og servere mad for kammeraterne eller mor og far. Køkkenleg er også en god måde at lære navne på madvarer og frugter. Desuden er det jo god øvelse til den dag børnene selv skal stå i køkkenet og lave mad.

Her kan du købe legekøkkener til børn

Se vores lange liste med de bedste legekøkkener længere nede i teksten

Hos Lekmer er der ofte tilbud på legekøkkener. Bestemt et kig værd.

I Sundlegs webshop finder du et stort udvalg af legekøkkener i træ.

Hos Børnenes Kartel finder du et udvalg af lækre legekøkkener i forskellige prisklasser.