Vi har taget et kig på det bedste legemad til børn. Vi gennemgår det mest populære legemad i træ, som bl.a. er legemad fra Hape, Viga og Vilac. De er alle mærker, der er kendte for at lave legemad i god kvalitet. Legemad i træ har en lang holdbarhed, og kan sagtens bruges til leg i mange år. Vi har her udvalgt en række af det bedste legemad til børn. Scroll ned og se meget mere legemad til børn.

Rigtig fint legemad, som kan købes her.

Leder du efter legemad i træ med et realistisk design, og uden skadelig kemi?

Legemad: Pizza i træ fra Viga

Denne sjove pizza kan skæres ud i stykker, så de er klar til at servere. Pizzaen er delt i 6 stykker, og er pyntet med både svampe, pepperoni og andet topping, som hører sig til en en pizza. Den kommer på et fad med tilhørende palet, som man kan bruge til at servere pizzaen med. Viga laver legemad i træ i god kvalitet, og helt uden nogen former for skadelig kemi. Et eksempel på noget af det bedste legemad til børn.

Hape legemad: basisvarer

Hape legemad i træ er noget af det mest populære legemad. Det er lavet i super god kvalitet, og har bløde, runde former, så de er nemme for børnene at håndtere. Legemaden har et realistisk udseende. I dette sæt får man de mest gængse basisvarer, blandt andet ketchup, dressing, æg og mælk. Lige til morgenbordet. 🙂

Hape legemad i træ | Pitabrød med fyld

Sjove små pitabrød, med tilhørende indhold. Legemaden har en perfekt størrelse til en børnehånd, og kan serveres alene eller som tilbehør til noget andet lækkert mad. Pitabrødene og noget af fyldet er i kraftigt filt, som ser meget realistisk ud.

Flotte kager på kagefad

En række flotte og dekorative kager, der kan serveres på det tilhørende kagefad. En flot og god gaveide, som børnene helt sikkert vil elske. Når kagerne ikke er i brug, ser de flotte ud på værelset. Leder du efter det bedste legemad til børn, er dette fine kagefad et godt bud.

Fødselsdagskage med lys

Super flot lagkage med pynt og lys. Legemad i træ er holdbart, og kan klare mange timers leg. Denne lagkage kan deles ud i 6 lige store stykker. Legemad er perfekt til rolleleg, hvor børnene kan efterligne de voksnes adfærd. Børn kender lagkage fra børnefødselsdage, og derfor er dette legemad måske blandt det bedste legemad til børn.

Flot legekøkken i træ | Både vask, komfur og skab

Et rigtig fint legekøkken, der har det man skal bruge, men uden det fylder for meget. Køkkenet er holdt i hvid – og træfarvet. Der kan laves mad på komfuret, og vaskes op i vasken. Legekøkkenet fra Hape er i virkelig god kvalitet, og ser flot ud på børneværelset. Køber du legemad fra Hape til køkkenet, kan bestikket sættes i fast i de små hak på krydderihylden. Alt legemad fra Hape passer i størrelsesforhold til dette køkken. En rigtig fin gaveide til de mindste.

Læs også:   Motorik legetøj til baby: Legetøj der udvikler din baby

Lagkage på fad med frugter

Nu er der rig mulighed for at lege børnefødselsdag eller konditor. Denne fine lagkage serveres på en flot lagkagefad og har jordbær, appelsin og kiwi som pynt. I sættet får man i alt 14 dele. Det perfekte legemad til den kageglade dreng eller pige. Kagen er rigtig godt legemad til børn.

Frugt – og grøntsagskasse

Børn elsker de søde frugter, og vil derfor hurtigt genkende dem i legen. Denne fine frugtkasse fra Vilac indeholder 12 dele. Blandt frugterne er der banan, pære, æble og appelsin. Du finder også gulerod, svamp, radise og aubergine. Så er der rig mulighed for at servere sundt frugt og grønt.

Hel kylling, der kan skæres ud

En hel kylling, der kan steges i ovnen i det medfølgende fad. Kyllingen kan skæres ud i flere dele, så den kan serveres fint til mor og far, eller hvem der nu deltager i legen. Med til sættet følger også kniv og gaffel, så det er nemt at skære kyllingen ud. Kyllingen er godt legemad i træ.

Madpakke med 16 dele

Så skal der smøres madpakke til næste dag. Her medfølger der hele 16 forskellige stykker pålæg, brød og mælk, som kan sættes sammen til en lækker madpakke. Hele sættet er i træ, og holder derfor godt. Det hele kommer i en fin blå madkasse i træ med tilhørende låg.

Så er det tid til at lave pandekager

Her får du alt du skal bruge til at lave dine egne pandekager. I sættet medfølger der både stegepande, komfur og en hel stak pandekager. Der medfølger også små lækre snacks til pandekagerne som jordbær, chokolade og ost. Et fint sæt legemad i træ.

Avocado | 39,95 kr.

En flot grøn avocado til legekøkkenet. Den koster kun 39,95 kr., så den er fin som for eksempel kalendergave, eller måske en ekstra julegave. Avocadoen er i træ. De to dele kan sættes sammen, så barnet lærer hvordan frugten ser ud inden i og udenpå. Avocadoen er fra mærket Mamamemo, der  laver noget af det bedste legemad til børn.

Rødt legekøkken med tilbehør

Et rigtig fint legekøkken i træ fra mærket Viga. Til legekøkkenet hører der to gryder, krydderrier og en spatel og en ske. Det er et af de ret populære legekøkkener, da man får tilbehør med. Samtidig fylder det ikke så meget på børneværelset, men der er alligevel både vask og ovn. Prisen er i et leje hvor de fleste kan være med – køkkenet koster 699 kr.

Fløde | Kun 24,95 kr.

Så er  der fløde til sovsen, eller til at piske til den varme kakao. Kartonen er magen til den som børnene kender fra det rigtige køleskab, som mor og far bruger. Dette legemad i træ vil helt sikkert være med til at gøre det sjovere at lege i legekøkkenet, eller blot lege med den.

Legemad i træ: jordbærmarmelade

E fint “glas” med marmelade. Så kan der smøres lækre madder, som kan serveres til bamser og dukker. Legemaden har et realistisk udseende, og børnene vil derfor genkende det fra det rigtige køkken. Et godt stykke legemad i træ.

Varekurv med alverdens madvarer

Så skal der handles ind. Denne varekurv er fyldt med æsker og pakker, så børnene kan lege at de er nede at handle. Alle æskerne er lavet i pap ligesom det rigtige køkken. Indkøbskurven er i metal, og fungerer også fint som opbevaring til at legemaden. Hele sættet koster 129,95 kr., og forhandles hos Coop.

Svanemærket legemad i plastik

Burger, pomfritter, hotdogs og ketchup og dressing. Så er det bare at gå i gang med at servere lækker fastfood, til dem der vil have. Fordi denne legemad er i plastik koster det ikke så meget. Samtidig er det svanemærket, så du kan være sikker på at det er sikkert for børnene at legemed. Sættes kan købes hos Coop.

Kopper, tallerkner og bestik

Når bordet skal dækkes, er det nu engang mest praktisk at have både kopper, tallerkner og bestik. I dette sæt får du det hele, og måske lidt til. Der er nemlig alt hvad man skal bruge til at holde middagsselskab. Sættet er i plastik, og ville også fungere godt som sandkasselegetøj. Der medfølger også en kande og en lille gryde / skål.

Legekøkken og legemad – derfor er det så godt legetøj til børn

Børn elsker at efterligne de voksnes adfærd igennem legen. Derfor er rollelegen næsten altid en populær leg for børnene. Et legekøkken med legemad er ideelle til rollelegen, da det i den grad giver mulighed for at efterligne de voksnes adfærd. Samtidig har børnene mulighed for at bytte roller med de voksne. Det vil sige at børnene får lov til at bestemme hvilket mad der skal kokkeres, mens forældrene må affinde sig med hvad der bliver serveret. Det synes børn er skønt.

Sådan vælger du det rette legemad og legekøkken

Der er virkelig meget legemad at vælge i mellem, og der er også mange forskellige legekøkkener. Her på Startpakke.com har vi gjort vores bedste for at gøre det nemmere at vælge ved at samle produkter fra flere forhandlere ét sted.

Se liste over de bedste legekøkkener her

Når du vælger legemad skal du naturligvis tænke over, om barnet allerede har noget af legemad. I så fald vil det nok være kedeligt at få det samme igen. Derudover skal du tænke på om der er nogen former for mad, som dit barn eller barnebarn viser særlig interesse for, og kender fra sin egen hverdag. Det er genkendeligheden, der gør det sjove for barnet. For eksempel vil en burger være godt legemad til børn, der ofte får burger.

Hæklet legemad

Det er blevet meget populært at hækle sin egen legemad, eller at give det væk i gave. Det er en sjov og personlig ting at hækle, og så er det tilmed meget billigere end at købe legemad i træ. Du kan købe billigt bomuldsgarn til formålet på fx. Rito. 

Køb garn til hæklet legemad her (bomuldsgarn)

Opskrifter på hæklet legemad

Leder du efter opskrifter på hæklet legemad kan du komme langt med at søge rundt omkring på nettet. Da det er relativt små opskrifter, kan du ofte finde dem gratis. Det er en god idé at søge på bl.a. Pinterest, hvor der findes virkelig mange diy projekter og vejledninger dertil.