En kuglebane til børn har i mange år været en meget populær gave, og et stykke legetøj som børn elsker. Her har vi kigget nærmere på kuglebaner til børn, og set på hvilke kuglebaner der er at vælge i mellem.

Man kan få en kuglebane til både store børn og små børn. De mindste skal måske have hjælp fra en større søskende eller deres forældre til at samle kuglebanen. Men de kan stadig være med til at sætte kuglen i gang, og more sig over at se kuglen bevæge sig igennem banen.

Indholdsfortegnelse

En kuglebane er godt legetøj

Hvor triller kuglen mon hen? En kuglebane lærer børn at bruge deres logik og finkotorik. Der kan gå mange timer med den sjove leg.

 • Haba kuglebane
 • Hape kuglebane
 • Quercetti kuglebane til børn
 • Hubelino kuglebane

Til de lidt større børn (børnehavebørn og skolebørn) kan man få de flotte kuglebaner i træ fra Hape. Det er virkelig godt legetøj til børn, hvor både finmotorik og logik udfordres og udvikles.

Se længere nede teksten hvordan du bygger din egen kuglebane af toiletruller!

Kigger du efter en kuglebane i træ?

Hape kuglebane i træ

Flotte byg-selv kuglebane fra Hape. Kuglebanerne kan samles på et utal af måder, og der er derfor ubegrænset muligheder for at lege. Barnet får i høj grad udviklet sin motoriske sans og logikken kommer på prøve. Hape Quadrilla kuglebane er meget populære gaver til børn.

Alder: fra 4 år og op

Hape kuglebane med 174 dele

Rigtig flot kuglebane, der indeholder 174 dele. Kuglebanen kan sammensættes på rigtig mange måder, og der er til mange timers leg med dette stykke legetøj.

Hape Quadrilla kuglebane med rundkørsel

Se kuglen køre rundt og rundt i rundkørslen, som du får med denne Hape kuglebane. En sjov leg for børn over 4 år. Legen sætter store krav til motorik og logik.

Gigant kuglebane med 197 dele

Her får du mange dele at lege med. Der er uanede muligheder for at sammensætte kuglebanen, så kuglen kører hurtigt derned af. Byg  den for eksempel som en cyklon som det ses her. Hape Quadrilla kuglebane er en særdeles god gaveide til børn. Både som julegave og fødselsdagsgave.

Quercetti kuglebane

Quercetti er en italiensk familieejet virksomhed, der er mest kendt for deres bygge -og konstruktionslegetøj. En Quercetti kuglebane er af god kvalitet. Kuglebanen er i plastic, og har derfor flotte farver. Desuden er de meget billigere end en kuglebane i træ. Migoga kuglebanen er særligt populær.

Quercetti kuglebane – maxi

Her får du en virkelig stor kuglebane på hele 213 dele. Kuglebanen udfordrer i den grad både motorik og logik, og derfor er denne kuglebane bedst egnet til børn fra 8 år. En kuglebane skal være samlet korrekt for at kuglen kan trille gennem banen. Derfor er en kuglebane et meget lærerigt legetøj, som udvikler børnene. Dette sæt koster 419,95 kr. Alder: fra 8 år.

Lille kuglebane til de mindste (fra 3 år)

En af de mere simple kuglebaner, der egner sig godt til de mindste børn. Kuglebanen er til at overskue med 22 dele, der kan samles på forskellige måder. Kuglen måler 4,5 cm i diameter, og kan sige en lyd som den kører ned af banen. Et rigtig godt valg af kuglebane til børn! Dette sæt koster 299,95 kr. Alder: fra 3 år.

Haba Kuglebane i træ

Haba kuglebaner i træ er i utrolig god kvalitet, og et stykke legetøj som der kan holde i mange år. Man kan købe alverdens tilbehør og udvidelser til Haba kuglebaner. Det er derfor en oplagt julegave eller fødselsdagsgave – også selvom barnet allerede har dele fra Haba kuglebane. Alder: fra 4 år.

Haba kuglebane – kæmpe grundpakke

En flot kuglebane med hele 77 dele. Kuglebanen er i virkelig god kvalitet. En kuglebane i træ holder til leg i mange år. Materialet er massiv bøg. Skal dit barn i gang med en kuglebane, er dette en god pakke at starte ud med. Grundpakken her koster 1.499,95 kr.

Haba kuglebane – horisontalbane

En sjov tilføjelse til kuglebanen. Saml sættet til en lang nedadgående bane. Kuglen løbe hurtigt nedad, og få høj fart på uden at stoppe. Kuglebanen er i massiv bøg. Pris 299,95 kr.

To slangespor

Udbyg kuglebanen med to sjove slangespor, hvor kuglen vil sno sig hurtigt igennem banen. En sjov tilføjelse til grundpakken. Måske kan du være heldig at finde Haba kuglebane på tilbud i anledning af Black Friday. Prisen på de to baner er 249,95 kr.

Hubeline kuglebane – 200 dele

Den største pakke fra Hubeline. Her får du alle muligheder for at kaste dig ud i at bygge den sjove kuglebane fra Hubelino. Kuglebanen er i flotte farver og der er rig mulighed for at se kuglen suse afsted.

Grundplade som man kan bygge kuglebanen på

Hubelino kan kombineres med det populære Lego Duplo. Det vil sige at man kan bygge en kuglebane på denne byggeplade. Det er en god ide at købe pladen til Hubelino kuglebane, da den så står godt fast.

Kuglebane startsæt med 85 dele

Et godt startsæt hvis barnet gerne vil i gang med at lege med Hubelino kuglebane. Pakken indeholder 85 dele, som kan samles på forskellige sjove måder. Prisen for startsættet er 578 kr. Et godt valg, hvis du ikke har noget Hubelino kuglebane i forvejen.

Fisher Price kuglebane – giraf kuglebane til de mindste

Her er en kuglebane fra Fisherprice, som er super sjov for de allermindste. Den kan nemlig bruges helt fra 9 mdr. Der medfølger tre bolde til giraffen. år man trykker på giraffen kan den desuden sige lyde og lyse.

Du kan købe Fisher Price kuglebanen hos Heaven4kids.

Lille kuglebane fra Plantoys

En sød lille kuglebane fra Plantoys i flotte pastelfarer. Kuglebanen er ret simpel, og vil derfor være sjov for de mindre børn. Se kuglen trille frem og tilbage i banen, mens den siger sjove lyde. Kuglebanen er fremstillet i bæredygtigt træ.

Kuglebane i jungletema

Lav din egen jungle med denne flotte kuglebane. Sættet indeholder 41 dele og 10 glaskugler. Ligesom alle andre kuglebaner, kan denne bygges på forskellige måder. Fra 3 år. Prisen er 250 kr.

Derfor er kuglebaner godt legetøj

En kuglebane sætter store krav til motorikken hos børn. At samle kuglebanen og se hvordan den virker, er en kreativ proces. At skabe noget er sjovt for både store og små, og der kan gå lang til med at samle og skille den ad, og prøve igen og igen.

Kuglebane i træ

En kuglebane i træ holder godt, og kan tåle at blive leget med i rigtig lang tid. Det er en god ide at vælge en kuglebane i træ, da den er behagelig at lege med. Det er da også derfor at kuglebaner i træ oftest bruges i vuggestuer og børnehaver.

De bedste kuglebaner

Der findes mange forskellige kuglebaner. Her har vi listet de bedste, som også er dem vi er kommet ind på her.

 • Haba kuglebane
 • Hape kuglebane
 • Quercetti kuglebane til børn
 • Hubelino kuglebane
Læs også:   Haba Legetøj - Populært trælegetøj til børn

Hvis du køber kuglebane fra en af disse mærker, så får du garanteret den bedste kuglebane.

Sådan skaber du din egen kuglebane

Hvorfor ikke være lidt ekstra kreativ, og bygge sin helt egen kuglebane? Man kan nemlig ret nemt bygge sin egen kuglebane, og endda (næsten) gratis. Det kræver blot at du gemmer tomme toiletruller og køkkenruller, samt en rulle klisterbånd, gaffatape og lignende.

Du skal bruge:

 • Tomme toiletruller og køkkenruller (tomme ruller fra gavepapir er ekstra sjove)
 • En rulle klisterbånd eller tape
 • En glaskugle
 • En saks

Sådan gør du

Saml rullerne med klisterbåndet, så de danner et langt rør. Du kan danne kuglebanen ved at klippe rullerne skråt, og derefter sætte dem sammen.

Byg eventuelt kuglebanen på en papkasse, så i nemmere kan skabe niveauer.

Sådan kan du lave hjørner i din kuglebane.

Lad fantasien få frit løb

Stil kuglebanen op af en sofa eller en stol, og se hvordan kuglen får høj fart på nedad.

Der er faktisk ingen grænser for, hvordan du kan bygge din kuglebane. Lad kuglen lande i en skål, rulle gennem en mælkekarton eller hvad I ellers kan finde på.

God fornøjelse !

Eksempel på hjemmelavet kuglebane. Billede: The Pinterested Parent.

Legetøj, der udfordrer motorik og logik

Nu hvor vi har kigget lidt på kuglebaner, er det oplagt at se på andet legetøj, der ligeledes udfordrer den motoriske og logiske udvikling. At bygge, konstruere og skabe noget selv er meget gunstigt for barnets udvikling. Derfor er det en god ide at tænke over dette, når man vælger legetøj til sin egen lille Einstein.

Brio Togbane

Saml din egen togbane ved at sætte togskinnerne sammen til en ring. Nu kan toget køre rundt! Togbanen kan også samles på andre kreative måder. Lad din lille togfører bruge sin fantasi til at skabe sit eget univers med Brio Togbane. Der kan tilkøbes meget tilbehør.

Køb togbaner her

Legoklodser

Lego har i mange år været en af de helt store legetøjsgiganter. At bygge og konstruere sine helt egne bygninger med kun fantasien som grænse, er en sjov og kreativ leg for børn.

Der findes efterhånden virkelig mange forskellige slags Lego. Lego City er for eksempel til de store børn mellem 6-12 år. Lego Duplo er til små børn fra 2 – 5 år.

Se mere om Lego Duplo her

Køb Lego City her

Se også vores store guide til byggeklodser lige her