Bøger til børn | Derfor skal du læse for dit barn

Indholdsfortegnelse

At læse bøger er en af de bedste og mest hyggelige ting, du kan foretage dig med dit barn. Faktisk kan du med højtlæsning give dit barn de bedste forudsætninger for et godt sprog. Læs hvorfor her.

Verden består af ord, og når vi kan udtrykke os selv klart og nuanceret, bliver vi nemmere forstået af vores omgivelser. Lad dit barn læse bøger til børn, og læs masser af bøger, helt fra start. Så kommer interessen for ord nemlig helt af sig selv.

Det lærer dit barn af at læse

Når i læser en bog sammen, lærer barnet rigtig mange ting på en gang. At lytte til nueancerne i sproget, se på billederne og koble dem til ordene er blandt det vigtigste.

  • Et væld af nye ord
  • At holde opmærksomheden på én ting
  • I laver noget sammen
  • Bliver bedre til at bruge ord i leg
  • At læse sammen er en god vane, man aldrig vokser fra

Bøger til børn

Har du fået lyst til at anskaffe nogen gode bøger til børn, så kan de købes billigt i enten en boghandler, eller på nettet. Køber du bøger til børn online, vil prisen ofte være lidt lavere end i butik. Der er naturligvis også muligheden for at låne bøgerne gratis på biblioteket.

På Saxo har de et stort udvalg af bøger til børn. Herunder også en del forskellige papbøger til de allermindste.

>>Gå til Saxo 

Meld dit barn ind i en bogklub

At være medlem af en bogklub har flere fordele. Du kan købe bøgerne til en billigere pris end forlagsprisen, og du kan få tilbudt bøger som passer til hans alder. Medlemskabet hos Gyldendals Børnebogklub er gratis, men det kan naturligvis variere. Læs mere om Gyldendeldals Børnebogklub.

Læs også:   Pigelegetøj 1 år - Det bedste pigelegetøj til 1 årige 2017

Vælger du at melde dig ind i Gyldendals Børnebogklub, kan du enten vælge mellem 3 gratis babypakker, eller du kan købe 2 gode bøger til børn, hvis dit barn ikke længere er en baby.

Hver måned får du tilbudt at købe “månedens bog” til en billig pris. Du har 8-10 dage til at fravælge månedens bog, og ellers får du den leveret til din adresse. En god måde at få de bedste bøger til børn.

Det eneste du forpligter dig til er at købe 2 bøger i løbet af det første år af dit medlemsskab.

>>Klik og læs mere om Gyldendals Børnebogklubs gratis babypakker.

Et væld af nye ord

I bøgerne er der masser af billeder, som I sammen kan kigge på. Peg på billederne, sig ordene igen og igen, og dit barn vil

Hold opmærksomheden på én ting

Det er sundt at sidde stille og koncentrere sig om en enkelt aktitet sammen. Det med at holde opmærksomheden på én ting, er noget vi skal lære, og det kan ikke forventes at man bare kan det uden at have øvet sig. Højtlæsning er en god måde at komme igang.

For de helt små børn under 2 år er 5 minutter rigeligt. Men der kan i sagtens nå at læse en lille bog.

 I laver noget sammen

At være sammen om at læse en bog styrker jeres sammenhold og tilknytning. Det er en god og hyggelig måde at lave noget sammen.

Leg og læsning hører sammen

Et barn, der leget godt, læser godt. De to ting hænger nemlig sammen. Når dit barn ved hvad en bold er, og har kastet og leget med den, har hun nemmere ved at lære ordet “bold”. Når hun ser billedet af en bold i bogen, vil ordet hurtigere sidde fast.

Læs også:   Playmobil - Det bedste legetøj fra Playmobil

Skab en god vane

At læse bøger er skønt, og en vane der god at tage med sig i resten af barndommen, og hele voksen livet. Man er aldrig for ung eller for gammel til at læse, og man vil aldrig løbe tør for læsestof.

Her er de 3 bedste bøger til børn

Har har vi fundet 3 af de bedste bøger til børn. De er både lærerige og sjove, og vil helt sikker blive et hit.

Alle bøgerne forhandles hos Saxo. 

Læs højt med Plet – ti historier med Plet og hans venner af Eric Hill

10 sjove historier, hvor Plet hygger sig med sine venner.

Pletbøgerne har tydelige illustrationer, og pletbøgerne er derfor en klassisker i mange bogsamlinger med bøger til børn.

99,95 kr.

Køb her.

Min første ordbog af Felicity Brooks

I denne sjove bog er der rig mulighed for at lære en masse nye ord.

Bogen indeholder ikke mindre end 270 ord! Ordene er indelt i sjove og velkendte emner som for eksempel bondegård, kroppen, mad og farver.

99,95 kr.

Køb her.

Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen

Klassisk børnebog med bogstaver, og masser af flotte illustrationer. Bogen har været elsket i mange år, og det er der en grund til. Den er skrevet af en af de mest populære digtere i Danmark.

Alle bogstaver er præsenteret med et digt og tilhørende tegning. En god måde at lære dit barn om ord og bogstaver. Der medfølger også musik CD.

199,95 kr. Køb her.