Trælegetøj | Masser af flot legetøj i træ

Før man opfandt plastik var stort set alt legetøj fremstillet i træ. Trælegetøj er både holdbart og ser pænt ud. Selvom det bliver brugt hver dag i flere år, kan det alligevel holde sig pænt. Gammelt legetøj i træ er ofte at finde blandt ens egne legesager fra da man var barn. Trælegetøj har altid været populært, og er det stadig den dag i dag.

Køb legtøj i træ her.

Er du på udkig efter trælegetøj, er du kommet til det rette sted. Her har vi samlet en liste med det mest populære trælegetøj i 2017. Kig listen igennem, og se om du finder det du leder efter, eller finder inspiration til hvilket trælegetøj du ønsker.

Gå til liste med udvalgt legetøj i træ

Indholdsfortegnelse

En god gave til både jul og fødselsdag

Trælegetøj er næsten altid en god ide som julegave eller fødselsdagsgave. Det har en god holdbarhed, og så er det ofte pænt og dekorativt. Mange forældre bliver også glade for trælegetøj, fordi man ikke behøver bekymre sig om kedelige kemikalier som blødgørende stoffer i plastik osv.

Trælegetøj er også meget brugt til udendørslegetøj. De bedste og mest holdbare sandkasser, gyngestativer og legehuse er i træ. Det skyldes at træ kan behandles, så det kan holde til det danske vind og vejr.

Liste med udvalgt trælegetøj 2017

Nedenfor finder du vores liste med udvalgt trælegetøj. Alt legetøjet er i træ, naturligvis, og i fin kvalitet. Legetøjet er blandt det mest populære legetøj i træ.

Brug listen som inspiration, eller til at finde den helt rette gave, eller måske blot fordi junior trænger til noget nyt og spændende legetøj.


Legekøkken i træ

Et legekøkken i træ er et rigtig godt stykke trælegetøj. Det er lidt mere holdbart og stabilt end andre materialer, og så er det mere virkelighedstro.

Hape legekøkken

Rigtig fint legekøkken i træ. Køkkenet har både komfur, ovn, skab, vask og krydderihylde.

Legekøkknet er kåret som det bedste legekøkken blandt mange andre. Se vores artikel om legekøkkener her. 

 

 

Playtoys Neokøkken

 • Forhandler: Børnenes Kartel
 • Pris: 999,95 kr.
 • Se produkt

Nyhed!

Lille køkken i miljørigtige materialer. Legekøkken i træ til børn i morderne design. Fremstillingsprocessen er miljørigtig hele vejen igennem, og køkkenet er farvet med frugtfarve. Mål: 48 x 29.5 x 63 cm.

 


Trælegetøj: Mad

Til ethvert køkken hører naturligvis mad. Heldigvis findes der meget flot mad, som også er trælegetøj. Mad i træ ser meget virkelighedstro ud. Det kan holde til mange års leg, og mister ikke så let farven eller bliver misformet. Derudover er en hel samling af legetøj i træ rigtig sjovt for børnene at lege med.

Læs også:   Cirkeline legetøj - Det bedste legetøj med Cirkeline

Hape trælegetøj: legemad i træ

 • Forhandler: Sundleg
 • Pris: fra 20 kr. og opefter
 • Se produkter

Hape trælegetøj har alt hvad hjertet begærer indenfor mad. Børnene kan fra de er helt små lære om de forskellige madvarer. Trælegetøjet er i god kvalitet, og meget holdbart.

Pitabrød med tilbehør

Salatskål

 

 

 

 

 

 

Stort udvalg af trælegetøj

Leder du efter et større udvalg, skulle du næsten kigge forbi Lirumlarumleg. Det er mange forældres fortukne sted at købe legetøj online, da de har nærmest ALT. Her finder du også et stort udvalg af legemad i træ.

 


Trælegetøj baby

Baby trælegetøj er holdbart og god kvalitet til baby. Her har vi listet populært legetøj til baby, hvor du garanteret kan finde det helt rette.

Putte-i-kasse

En putte-i-kasse er et klassisk stykke legetøj i træ. Babyer kan lege med kassen, så snart de lærer at gribe fat i klodserne. Senere begynder de måske at stable klodserne, og omkring 1 års alderen begynder mange børn at øve sig i at putte klodserne i de rette huller. Det er en stor udfordring for babyer, og de lærer om farve og form.

Putte i kasse i pastelfarver. 259 kr. Gå til butik.

Økologisk putte-i-kasse i træ. 349 kr. Gå til butik.

 

 

 

 

 

 

Derfor er trælegetøj til baby populært

Mange køber trælegetøj til baby fordi det er en god gave, og det er meget holdbart legetøj. Derudover slipper man for at bekymre sig om skadelige kemikalier, som for eksempel phalater, der findes i plastik. Du skal dog stadig holde øje med hvilket maling der er brugt på produktet. Du kan læse information om maling og finde andet information om produktet i beskrivelsen.

Husk dog altid på, at legetøj der sælges og produceres i Danmark skal leve op til høje krav om sikkerhed og indhold. Så derfor vil du altid være nogenlunde sikret, når du køber dansk.

 • Trælegetøj er ofte pænt og dekorativt
 • Trælegetøj til baby er holdbart
 • Slip for skadelig kemi

Her på siden linker vi kun til forhandlere, der sælger trælegetøj i høj kvalitet, som lever op til de danske krav.


Rangle i træ

En rangle er et af de stykker trælegetøj, som næsten alle babyer bør have. Det at få ranglen til at sige lyde, når man rasler med den, synes babyer er et stort hit.

Rangler i forskellige farver og former er med til at stimulere babys udvikling. Baby får ranglen til at sige lyde ved egen kraft, hvilket netop gør den rigtig sjov for de små.

Babys helt egne nøger. Set til 99,95 kr. her.

Babys helt egne nøgler. Set til 99,95 kr. her

Sjov rangle med elefant og klokker. Set til 995,95 kr. her.

 

Læs også:   Julegave til pige | Inspiration til gode julegaver til piger

 

 


Fødselsdagstog

Et fødselsdagstog er helt sikkert noget de fleste børn vil synes er sjovt. Hvert år kan man skifte tallet ud, så der står hvor gammel han eller hun bliver.

Som bekendt elsker børn rutiner og genkendelighed, og alle børn vil helt sikkert elske at deres fødselsdagstog kommer frem hvert år, når de har fødselsdag. Som barn er der næsten ikke noget større end at have fødselsdag, så selvfølgelig skal det fejres med maner.

Håndmalet fødselsdagstog

Det viste fødselsdagstog er håndmalet, og derfor en rigtig fin dekoration på børneværelset, eller som sagt som bordpynt på fødselsdagsbordet.

Fødselsdagstoget er lavet i træ, og er i super god kvalitet. Det er ikke decideret et stykke trælegetøj, da det mest er lavet til borddekoration på fødselsdagsbordet.

 


Økologisk trælegetøj

Økologisk trælegetøj, og økologisk legetøj generelt, vinder stadig mere og mere frem. Mange forældre går op i økologisk kost, så hvorfor ikke også købe lækkert økologisk legetøj?

Fordele ved økologisk trælegetøj

 • Ingen skadelige stoffer
 • Sundt legetøj til baby
 • Gode materialer
 • Mindst mulig belastning af miljøet

I denne tid bliver mange forældre mere og mere bevidste om miljøet, og hvordan man kan belaste det mindst muligt. De ting vi køber påvirker miljøet, og derfor tænker vi over hvad vi køber. Salget af økologisk kost er steget markant inden for den seneste årrække, og nu ser det ud til legetøj følger efter.

Køb for eksempel denne flotte økologiske putte-i-kasse. Den er fremstillet i bæredygtige materialer, og malingen er selvfølgelig helt fri for skadelige stoffer.

Økologisk putte-i-kasse

Hvis du leder efter mere økologisk legetøj, så kan du læse vores atikel om emnet.

Læs: Økologisk legetøj og økologisk sengetøj


 Dukkevogn

Dukke og dukkevogn er endnu et eksempel på klassisk legetøj, som er sjovt at lege med i mange år. Er du i tvivl om hvilken dukke der er bedst til din dreng eller pige, kan du helt sikkert finde inspiration i vores store guide til valg af dukke.

→Gå til liste med dukker.

Til enhver dukke hører naturligvis dukkevogn. Du kan vælge mellem flere forskellige dukkevogne i træ. En af de mest populære dukkevogne i træ er Krea dukkevogn.

Krea dukkevogn i træ

Dukkevognen er ikke så stor, og derfor god til de mindste. Dukkevognens klassiske design har i mange år gjort den til en af de mest populære dukkevogne.

Læs også:   Bedste løbecykel til børn

Rød dukkevogn fra Viga

Meget stabil dukkevogn, der også kan bruges som gåvogn. Der er gummi på hjulene, hvilket reducerer støj og ridsede gulve. Dukkevognen er en populær gaveide.


Aktivitetsstativ

Et aktivitetsstativ har de fleste babyer. Det stimulerer babyernes sanser, og opfordrer til dem til at lege og gribe fat i legetøj. Desuden er det rart at baby somme tider kan ligge og hygge sig på legetæppet mens mor eller far skal drikke deres kaffe.

Aktivitetesstativer i træ er på det seneste blevet meget populære. De har et pænt design, og så er der mulighed for at skifte legetøjet ud løbende, så det ikke bliver kedeligt for baby. Du kan eventuelt stikke aktivitetsstativet ovenpå et legetæppe. Se de bedste legetæpper her. 

 

Aktivitetsstativ i træ fra Lilliputiens

 • Forhandler: Lirumlarumleg
 • Pris 399 (u. vedhæng)
 • Se produkt 

Aktivitetsstativ i træ med flot stilet look. Du kan selv vælge hvilket legetøj du ønsker at hænge op på det. Når legetøjet skiftes ud løbende, bliver det ved med at være spændende for baby.

Aktivitetsstativ i træ fra Moulin Roty

 • Forhandler: Lirumlarumleg
 • Pris 399 kr. (u. vedhæng)
 • Se produkt

Populært aktivitetsstativ i træ. Ser flot ud i babys legehjørne. Der er til mange timers sjov og leg med dette stativ. Det leveres uden vedhæng, så du kan selv vælge det du synes der skal hænge på det.


Babylegetøj i træ

Leder du efter babylegetøj i træ, vil du helt sikkert finde et stort udvalg i de forskellige butikker, der sælger legetøj online.

Biler i træ. Set til kun 39,95 pr. stk. Gå til butik.

Træklodser med lyd i bondegårdstema. 249,95 kr. Gå til butik.

 

 

 

 

 

 

 

 


Hamrebræt

Et hamrebræt synes de fleste børn er et sjovt stykke legetøj. Det kan larme, og samtidig træner det deres hånd-øje-koordination.


Musikinstrumenter

Musikinstrumenter i træ er altid en populær gave. Der findes mange forskellige slags, og børnene elsker at spille musik, og skabe deres egne lyde / larm.

At spille på musikinstrumenter forbedrer finmotorikken og den musikalske og kreative sans. Det er desuden god øvelse til skolealderen, hvor man som bekendt skal gå til musikundervisning.

Se STORT udvalg af musik legetøj til børn her

Xylofon

Vilac klaver i rødt

 • Forhandler: Børn i balance
 • Pris 599, 95 kr.
 • Se produkt

Dette fine lille klaver er blevet meget populært hos børnefamilier. Det ser både pænt og dekorativt ud, og så er der til masser af timers underholdning. Klaveret fås både i rødt og sort.


Puslespil i træ

Puslespil i træ er ednu et populært stykke trælegetøj. Det kan fås i mange varianter, former og farver.

Puslespil fra Done by Deer med 4 brikker. Set til 80 kr. Gå til butik.