I 2018 falder fastelavn d. 11 februar. Mange børn elsker deres fastelavn udklædning, hvor de får mulighed for at klæde sig ud som en kendt figur eller måske et dyr.

Mange vuggestuer, børnehaver og skoler afholder fastelavnen fredagen inden weekenden, altså d. 9. februar. Til denne anledning er børnene klædt ud og skal slå katten af tønden. Mangler du inspiration til årets fastelavn udklædning, kan du læse med her.

Scroll ned og se flot fastelavnsudklædning til børn

Indholdsfortegnelse

Her kan du købe flot udklædning til fastelavn

Hos disse forhandlere kan du købe fastelavnsudklædning til børn

Brandmand Sam kostume

Brandmand Sam er kendt og elsker fra blandt andet Ramasjang. Til fastelavn har barnet nu mulighed for selv at være Branmand Sam med denne flotte fastelavnsudklæding. Sættet indeholder dele til Brandman Sams uniform. Så er mangler der bare hundepatruljen!

Batman fastelavnsudklædning

Mangler du en sej udklædning til fastelavn, kunne valget passende falde på denne Batman dragt. Der medfølger både maske og kappe, så din dreng eller pige rigtig kan sætte skik på byen.

Flot sommerfugle kostume

En nem, men festlig fastelavn udklædning, hvor man kommer til at ligne en flot sommerfugl. Selvom barnet er klædt ud kan han eller hun nemt bevæge sig rundt og lege som sædvanlig. Kostumet består af en nederdel, sommerfuglevinger og en tryllestav. Den perfekte udklædning til det sommerfugleglade barn.

Sød lille bi

En klassisk og altid sød fastelavn udklædning til børn. Denne lille bi er god i pasformen, og kan højst sandsynligt bruges flere år i træk. Bien er naturligvis stribet, og så er der sjove følehorn på en hårbøjle, som giver et ekstra pift.

Fejr fastelavn som Askepot fra Disney

Fin kjole til pigen, der er vild med Disney historien om Askepot fra Disney. Kjolen er i en flot blå farve, og har et billede af Askepot foran. Kjolen fås fra str. 5 – 7 år.

Den lille brud

Nogen kvinder siger, at de har planlagt deres bryllup siden de var en lille pige. Sådan en type vil helt sikkert elske denne udklædning, hvor man er en lille fin brud i en smuk brudekjole. Til kjolen hører der et slør, så man kan lege en smuk og speciel brud.

Hvornår er det fastelavn?

Fastelavn falder ikke på en bestemt dato hvert år, men falder altid syv uger før påske. Det kan derfor være fastelavn mellem den 1. februar og den 7. marts. I 2018 er det fastelavn d. 11. februar. Det er på denne dato at der er tradition for at børnene klæder sig ud, slår katten af tønden og herefter render rundt og banker på folks døre og synger sange i håb om at få sparepenge i deres bøsser.

Læs også:   Bedste pool til haven

Tekst til “Fastelavn, er mit navn”

Fastelavn er mit navn,
boller vil jeg have.
Hvis jeg ingen boller får,
så laver jeg ballade.

Fastelavn er mit navn
boller i min mave.
Hvis jeg ingen boller får,
så laver jeg ballade.

Hvorfor holder vi fastelavn?

De fleste ved faktisk hvorfor v i holder fastelavn. I dag er fastelavn børnenes dag, men oprindeligt var det en fest hvor voksne klædte sig ud og festede med masser af mad og drikke. Festen var en optakt til fasten, og har faktisk sin oprindelse tilbage i middelalderen. Dengang var fastelavnsfesten også et symbol og markering af afskeden med den mørke tid, og et velkommen til foråret og den lyse tid. Oprindeligt var fastelavnen en optakt til fasten, og bunder således i en kristen tradition.

Kilde: Kristendom.dk

De klassiske udklædninger til fastelavn

Fastelavn er en skøn anledning hvor børnene får lov at klæde sig ud og lege en anden rolle. På fastelavn vrimler det som regel med både prinsesser og superhelte, men der er ofte også kreative indslag ind i mellem. Hvis du har mod på at kaste dig ud i det, kan du selv lave et fastelavnskostume til dit barn. Her er der virkelig mulighed for at være kreativ, og måske imødekomme dit barns særlige eller sjove ønske om udklædning.