Foto: Viking Design

For dem der kan strikke er baby strikkeopskrifter som regel et stort hit. Babyer ser utrolig søde ud i hjemmestrik, og så er det hyggeligt at strikke til babyer. Hvis du kan strikke til dit eget barn er det naturligvis oplagt, men ellers er et stykke hjemmestrik til baby en meget personlig og dejlig gave både at give og modtage. Blandt de mange fordele ved strikkeopskrifter til baby er at de ikke tager så lang tid at strikke og ej heller koster en formue. Dette skyldes naturligvis at tøjet ikke er særlig stort. Hvis du ikke har prøvet at strikke tøj før, er strikkeopskrifter til baby derfor et godt sted at starte.

Scroll ned og se en række af de sødeste og mest populære baby strikkeopskrifter

Indholdsfortegnelse

Her kan du købe billigt garn

Det online salg af baby strikkeopskrifter og tilhørende garn er steget markant de seneste år. Hvis du kigger i de forskellige online garnbutikker, kan du finde et helt enormt udvalg af garn i mange farver og kvaliteter.

Strikkeopskrifter til baby – køb som strikkekit

Hos langt de fleste online garnbutikker kan du købe strikkekits. Det er et smart koncept, hvor både strikkeopskrift og garn der passer til er inklusiv i en god pris. Strikkekits til baby er derfor en rigtig smart og nem måde at shoppe baby strikkeopskrifter.

Se liste med baby strikkeopskrifter nedenfor ↓

De sødeste babystrikkeopskrifter

Køb baby strikkeopskrifterne via links under beskrivelserne. Alle strikkeopskrifterne købes som strikkekits.

Str. nyfødt – 2 år | Strikkes i 100% merino uld

Rigtig fint sæt til en lille dreng. Hvis du er ferm med strikkepindene så kan du strikke dette søde sæt med cardigan og bukser. Cardiganen har V hals og knapper, og er  derfor nemt at tage af og på. Det er strikket i super blødt babyuld, som både luner og føles blødt. Bukserne har en lille kant nederst, som sikrer at de sidder godt. Et rigtig fint sæt som kan bruges både til hverdag eller festlige lejligheder, hvis det evt. sættes en skjorte til. Her er sættet vist i farverne brun, beige og natur hvid, men du kan vælge mellem mange forskellige farver.

Str. 1 mdr. – 2 år | Strikkes i blødt babyuld

Bluse, bukser og hue i babyuld

Strikket babytøj med de fineste detaljer. Blusen har et sødt strikkemønster, mens bukserne og huen har matchende snoninger. Sættet strikkes i blødt babyuld, der ikke kradser på babys sarte hud. Huen kan bindes under hagen med en lille snor, så den ikke falder af. Hvis du strikker sættet end størrelse større end baby, kan det sagtens bruges i længere tid, blot med et lille opsmøg.

Læs også:   Huer og vanter til børn 2017 - Det bedste tilbehør til børnenes overtøj

Str. 1 mdr. – 2 år | 50% bomuld 50% bambus

Bluse og korte rompere med dekorative knapper

Rigtig søde babyrompere til de mindste. Denne model er med seler, så de sidder godt på baby. Disse babyrompere en smule brede i designet, hvilket ser sødt ud til de mindste. Til denne baby strikkeopskrift anbefales der Viking Bambino garn, som består af 50% bomuld og 50% bambus, hvilket er perfekt til sommerstrik.

Str. 0 – 9 mdr. | 50% bomuld 50% bambus

Baby strikkeopskrift med sommerdragt, hue og sokker

Den sødeste strikkeopskrift til baby, der passer perfekt til sommerens lune dage. Dragten har korte ærmer og korte ben. Med i sættet er der også opskrift på en strikket babyhue, da babyer jo hurtigt mister varme fra hovedet. Til denne babystrikkeopskrift anbefales der garnet kaldet Viking bambino, som består af bomuld og bambus. Bambusgarn er på kort tid blevet særdeles populært til babyer, da det er et naturligt materiale, og meget blødt og lækkert. Derudover siges det at bambusgarnet har en antibakteriel effekt samt er temperaturregulerende.

Str. præmatur – 4 år | Strikkes i babyuld

Sød lille dragt, som kan strikkes helt ned i størrelse præmatur. Dragten er stribet, hvilket altid er et sød look til babyer. Den er strikket i uld, som er et godt materiale til de mindste, da det er effektivt til at regulere varmen.

Strikkeopskrifter på babykjoler

Skønne strikkede kjoler til baby

Str. 3 mdr. – 24 mdr. | 50% bomuld 50% bambus

Strikkeopskrift på babykjole med flæser

Sød sommerkjole til en babypige i alderen 3 mdr. til 24 mdr. Kjolen er strikket med flæser over ærmerne, som giver et fint og sommerligt look. På brystet har kjolen et fint mønster, som giver løfter det enkle look. Til denne baby strikkeopskrift anbefales Viking Bambus garn. Bambus er et uhyre populært garn at bruge til baby strikkeopskrifter. Ikke nok med at det er virkelig blødt, så er det også antibakterielt og temperaturregulerende. Garnet er her blandet med 50% bomuld, da det eller ville have svært ved at være holdbart nok.

Str. 3 mdr. – 24 mdr. | 50% bomuld 50% bambus

Strikkeopskrift på babykjole med flæser

Sød sommerkjole til en babypige i alderen 3 mdr. til 24 mdr. Kjolen er strikket med flæser over ærmerne, som giver et fint og sommerligt look. På brystet har kjolen et fint mønster, som giver løfter det enkle look. Til denne baby strikkeopskrift anbefales Viking Bambus garn. Bambus er et uhyre populært garn at bruge til baby strikkeopskrifter. Ikke nok med at det er virkelig blødt, så er det også antibakterielt og temperaturregulerende. Garnet er her blandet med 50% bomuld, da det eller ville have svært ved at være holdbart nok,

Læs også:   Hvilken elefanthue til børn? Se de mange typer her

Str. 1 mdr. – 24 mdr. | Strikkeopskrift til baby i uld

Flora kjole fra Viking Design

En smuk kjole designet af Viking Design. Den har en enkel og fin top, mens den nederste del er prydet med det meget dekorative floramønster. Mestrer du mønsterstrik, er dette en helt særlig kjole at strikke til dit eget barn eller måske barnebarn. Den strikkede babykjole laves i babyuld, som er dejlig blødt. Du kan vælge mellem mange farver, så kjolen kan tilpasses personlige præferencer.

Str. 3 mdr. – 24 mdr. | Strikkeopskrift til baby bambus / bomuldsblanding

Baby strikkeopskrift | En fin kjole og små bukser

Meget sød baby strikkeopskrift fra garnforhandleren Viking design. Den strikkede babykjole har et sødt og dekorativt hulmønster, som er meget fint til de mindste.

Opskriften er str. 3 – 6 mdr. | En strikkeopskrift i 70% bambus, 23% bomuld og 7% akryl

Opskrift på babybloomers blebukser

Søde babybloomers, der strikkes i str. 3 – 6 mdr. Strørrelsen på denne baby strikkeopskrift har en rigtig god pasform, og kan bruges af babyer i lang tid. Blebukser ser super søde ud, udover et par strømpebukser, og er samtidig med til at holde barnet dejlig lun. Konceptet er faktisk mange år gammelt, og de fine bloomers er nu genopstået som en del af retrobølgen.

Opskriften er str. 1 mdr. – 4 år | Strikkes i baby merino uld

Strikket trøje med raglanærmer

Praktisk og lun trøje strikket i merino uld. Den strikkes med raglanærmer, som har en rigtig god pasform til børn. Raglanærmer kan børnene nemlig som regel passe længe.  Når den lille alligevel ender med at vokse ud af trøjen er der håb forude, for den kan nemlig strikkes helt op til str. 4 år.

Opskriften er str. 3 -mdr. – 2 år | Strikkes i blødt uldgarn

Mayflower strikkeopskrift på cardigan og kyse

Endnu et sødt strikkekit designet af Mayflower. I kittet medfølger der garn og opskrift til både en cardigan med flot hulmønster, og en matchende kyse. Sættet er strikket i det populære garn Mayflower Easy care, som kan vaskes på almindeligt program, selvom det er uldgarn i god kvalitet.

Strikkeopskrifter til baby – Hvilket garn er bedst til baby?

Langt de fleste baby strikkeopskrifter skal strikkes med enten uld, bomuld eller bambus. Alle disse materialer er gode valg, da alle tre typer garn er produceret af naturlige materialer. Ikke desto mindre er der naturligvis fordele og ulemper ved alle valg, og derfor har jeg her valgt kort at beskrive de forskellige typer garn når det kommer til babystrik.

Læs også:   Økologisk babytøj og børnetøj

Uldgarn til babystrik

Uld er kendt for at være dejlig lunt, hvorfor det er et rigtig godt garn at benytte til årets kølige måneder. Uldgarn fås i et væld af forskellige kvaliteter og prisklasser. Når du strikker med uld til din baby, så kan det anbefales at gå efter de bløde garntyper såsom merinould, alpakauld og det såkaldte babyuld. Disse typer uld kradser ikke, og er derfor velegnet til babystrik.

Derfor skal du købe dit garn online

De seneste år er salget af garn online kun steget, og det er der mange gode grunde til. Når du køber dit garn online kan du nemlig ikke blot købe garnet til billige priser, du kan også i ro og mag vælge mellem mange typer af garn i mange flotte farver. Efterhånden er der mange gode strikkebutikker online, hvor du kan købe garn til dit næste strikkeprojekt.

Gode garnproducenter og designere

Her på siden har vi samlet en række af de sødeste baby strikkeopskrifter fra de bedste designere, der også laver det lækreste garn. Der er store fordele i at købe opskriften med det garn der er anbefalet til. Det gør det nemmere at overholde den vigtige strikkefasthed og du vil derfor ende med det ønskede resultat.

Strikkeopskrifter fra Viking design

Et norsk garnfirma, der har lavet de lækreste strikkeopskrifter til baby, børn, mænd og kvinder. Strikkeopskrifterne er smukke og detaljerede, men stadig til at finde ud af uden du behøver være den mest øvede strikker. Vær dog opmærksom på, at opskrifterne er på norsk. Dette er dog langt hen ad vejen en vanesag, og det er nemt at finde oversættelser af termerne på nettet.

Hækle – og strikkeopskrifter fra Mayflower

Mayflower er en garnproducent, der laver ligeledes flotte opskrifter til både baby, børn og voksne. Der er mange strikkeopsrkifter at vælge i mellem, så du kan garanteret finde en uanset om du er til det komplicerede eller mere enkle og nybegynderegnet. Opskrifterne er ret udførlige og nemme at følge.

Hækle – og strikkeopskrifter fra Drops garnstudio

Det lækre Drops garn er vel nok det mest populære garn. Det er både billigt og i rigtig god kvalitet. Tilmed produceres det under gode forhold. Blandt opskrifterne fra Drops finder du både hækle -og strikkeopskrifter. Der er masser at vælge i mellem, og også en del årstidsbestemte. Somme tider kan de dog godt være svære at følge.