Det kan du lave i efterårsferien med børnene – 16 forslag til oplevelser

I uge 42 er det efterårsferie for rigtig mange børn i Danmark – og deres forældre med. Mangler I inspiration og ideer til hvilke oplevelser I kan lave i efterårsferien, så læs med her.

Find 16 forslag til aktiviteter i efterårsferien efter billedet ↓

Tag i skoven

I efteråret er der mange ting man kan finde i skovbunden. Alle de nedfaldne blade i smukke farver er oplagte at undersøge, og måske findes der også nødder og andet på skovbunden, som I kan samle op. Man må gerne tage tingene med hjem fra skoven. Hvad der cirka kan være i en kurv, kan i frit tage med hjem.

 

Gå på biblioteket

Er det regnvejr (tjek andre regnvejrsaktiviteter for børn) eller overskyet, så er det lige vejr til at krybe sammen i sofaen med en god bog. Tag ungerne med på biblioteket først, hvor de selv kan vælge hvad de vil have med hjem. På langt de fleste biblioteker er der store børneafdelinger fyldt med legetøj.

 

Kig nærmere på de lokale museer

Ofte bor vi tæt på kulturelle muligheder, som vi end ikke har overvejet. Undersøg dit lokalområde for museer og se om de ikke har aktiviteter for børn i den rette alder.

Læs også:   Køkkenmaskine test 2018 | Hvilken køkkenmaskine er bedst i test?

Leg med modellervoks

Der kan gå lang tid med at lege med modellervoks. Det er en sjov og kreativ leg, som børnene morer sig med. I kan nemt lave jeres egen modellervoks – et super sjovt og hyggeligt projekt! Se en opskrift her

Gå en tur på legepladsen

En tur ud i den frisk luft gør altid godt. På sin kommunes hjemmeside, kan man se en oversigt over legepladser i området – måske er der en ny legeplads, der skal prøves?

Halloween i Tivoli

Er man i eller nær København i efterårsferien, så er Halloween i Tivoli bestemt et besøg værd. Den gamle Have er fyldt op med lys og græskar, der lyser flot op i efterårsmørket.

Oslobåden

Oslobåden er en tur på et par dage, hvor man tilbringer nogen timer i den skønne by Oslo. På båden er der svømmehal og legeland for børnene.

Lær dit barn noget nyt – løbecykel, løbehjul, almindelig cykel

Noget af det bedste ved ferier er, at man har mere tid til fordybelse. Efterårsferien er en skøn anledning til at bruge tid på at lære noget nyt. For eksempel at cykle! Se de bedste løbecykler her

Bag boller

Gå i køkkenet og bag lækre boller til ægte eftermiddagshygge. Mums,

Saml kastanjer

I efteråret er naturen skøn. Bladene får smukke farver, og kastanjerne falder af træerne. Ta en tur og saml dem, og gå hjem og lav kastanjedyr. En hyggelig og lærerig aktivitet for børn og voksne.

Gør-det-selv-projekter med børnene: et nyt legehus?

Kast jer over de projekter, som I ikke har overskud eller tid til i hverdagen. Måske skulle I få sat det legehus op i haven, som ungerne ønsker sig? Se de bedste legehuse her

Læs også:   Det skal Beyonce og Jay Zs tvillinger hedde (IKKE det du regner med)

Lav hjemmebiograf

Træk gardinerne for, lav popcorn og sæt en film på. Hjemmebiograf er en perfekt måde at hygge indenfor.

Tag på cykeltur!

Spænd hjelmen og afsted det går. På en cykeltur får I masser af frisk luft og motion. Hvis børnene ikke er store nok til at cykle selv, kan I have dem med i en ladcykel eller i en cykeltrailer.

Tag på stranden og samle sten

Selvom det ikke er sommer mere, er der stadig masser af grunde til at tage på stranden. Her findes der masser af flotte sten I kan samle sammen og tale om. En aktivitet som børnene vil elske – og så er den gratis!

Leg med perler

Endnu en aktivitet, der er oplagt at sysle med indenfor. At ligge perleplader er kreativt og sjovt, og både voksne og børn kan være med. Se hvilke perler der er at vælge i mellem her

Tag til Sverige

En tur over broen – og I er i et helt andet land! Malmø har masser af spændende butikker, og er bestemt et besøg værd.