Her på siden finder du inspiration til babyshower pynt, samt ideer til babyshower lege!

Hvad er et babyshower?

Babyshower er en super hyggelig tradition, hvor man overrasker den højgravide kommende mor med en fest. Der er tradition for at finde babyshower pynt med temaet “baby”. Her har vi taget et kig på hvad man kan vælge af flot babyshower pynt, samt hvad man bør overveje inden man indkøber pynt.

Babyshowerpynt – lyserød eller lyseblå?

Når man kigger på babyshower pynt er der ingen tvivl om at farverne er primært lyserøde og lyseblå. I dag kender man nemlig oftest kønnet inden fødslen, og man kan derfor vælge babyshower pynt alt efter kønnet.

Hvis man ikke kender kønnet er der dog stadig muligheder for at pynte flot op. Så kan man vælge at pynte op til babyshower i farven grøn eller måske sølv, som begge dele går fint til både drenge og piger, men uden det bliver kedeligt. Der er dog ingen tvivl om at udvalget er størst, hvis man vælger enten lyserød eller lyseblå pynt til babyshower.

Vælg et flot tema til dit babyshower pynt

Når der skal købes babyshower pynt er det oplagt at finde et tema. Ud over farven, kan det for eksempel være elefanter eller stjerner. Det er med til at gøre det sjovere at finde pynt, og det skaber en fin sammenghæng til festen. Det er oplagt at kigge efter babyshower pynt online, hvor du kan klikke på et bestemt tema, og få vist alle artiklerne inden for dette. Tag for eksempel et kig hos Dreamshop, hvor du kan få rigtig meget babyshower pynt til gode priser. Gå til Dreamshop her.

Læs også:   Den bedste højstol til børn | Gennemgang af de bedste højstole til børn

Lege til babyshower

Til et babyshower er der tradition for at der er nogen sjove lege som både gæster og den kommende mor deltager i. Det er typisk gætværk omkring babys vægt ved fødslen, mavens omgangskreds i cm. og andet sjovt. Her har vi listet nogen babyshower lege som man kan afprøve til festen.

Du kan finde mange flere sjove lege ved at søge efter dem på nettet.

 • Huske babyting

  Lig 15-20 babyting ud på et bord. Det kan være sutteflaske, bodystocking, sut og lignende. Lad alle kigge på tingene i 30 sekunder, så de kan memorere dem. Den der kan huske flest ting vinder en lille sjov præmie!

 • Dekorere bodystocking

  Uddel almindelige hvide bodystockings til alle gæster, og lad dem more sig med at dekorere dem med stofmaling og stoftusser eller lign. En underholdende aktivitet, og brugbar for moren!

 • Gæt babymad

  Gæsterne skal have bind for øjenene og smage på babymad, som for eksempel bananmos, grøntsagsmos, havregrød osv. Det bliver hurtigt en morsom gætteleg

 • Gæt mål på den gravide mave

  Alle gæsterne skal gætte på hvor meget den gravide mave måler fra navlen og hele vejen rundt. Skriv svarene på små sedler, og lig dem i en stor pulje. Den der er tættest på, vinder en lille præmie.

Store bogstaver Boy eller Girl

Om det bliver en dreng eller pige kan fejres med disse flotte bogstaver, der fås hos webshoppem Dreamshop. De måler 36 cm. og koster 45 kr. En festlig måde at pynte op til babyshower!

Baby i barnevogn på klemme

Denne søde baby kan bruges til at holde bordkort, eller den kan bare være pynt på bordet. Den fås både i lyserød og lyseblå. En sød baby, der skaber en hyggelig stemning til et babyshower.

Sløjfer til stolerygge – skaber et gennemført look

Man tror det måske ikke umiddelbart, men pynt til stolerygge gør virkelig meget for det gennemførte look. Det får rummet til at se meget flot og pynteligt ud. Man kan få pynt til stolerygge i mange varianter og farver. Her ses en klassisk sløjfe i en frisk limegrøn farve, der passer til begge køn.

Hvor stammer traditionen om babyshower fra?

Babyshower er en begivenhed for den kommende førstegangsfødende mor. Det er en fest, hvor venner og familier samles for at fejre graviditeten. Babyshower fejres som regel én til to måneder før den forventede fødsel. Festen er oprindeligt en amerikansk tradition, hvor den kommende mor overraskes og modtager gaver. Gaverne kan bestå af personlige gaver til det kommende barn eller pengegave, som de kommende forældre kan bruge på af anskaffe sig ting til deres baby. Traditionel set er der kun kvindelige deltagere til et babyshower, og det arrangeres som regel af en veninde, kollega eller slægtning.

Pynt til babyshower

Det er typisk, at der pyntes op til hele festen med et bestemt babyrelateret tema, det er både med hensyn til indbydelser, mad, dekorationer, pynt og gaveindpakning. Der findes meget forskelligt pynt til babyshower, som kan vælges af arrangørerne forinden festen. På trods af at babyshowers er relativt nyt i Danmark, så findes der er bredt udvalg af pynt til festen. Der forhandles blandt andet babyshower-indbydelseskort, -servietter, -krus, -digte, -menuer, -temapakker, -lys, -sugerør, -balloner, -gaveposer, -bordkort, -gæstebog,- kagepynt, -klistermærker, -konfetti, -frokostboks, -minirangler, -minisutter, -kageforme og meget mere.

Læs også:   Julegave til baby | Gode julegaver til baby

Til festen er der desuden tradition for at der arrangeres forskellige babyrelaterede lege eller sjove indslag. Dette kunne for eksempel være blindsmagning af babymad, sammensætning af ord der indeholder ordet ”baby” eller andre lege, som har relation til babyer og graviditeter.

Babyshowerkage

Den amerikanske Tv-serie ”Sex and the City” har startet traditionen omkring Diaper Cakes, som er det centrale omdrejningspunkt til ethvert babyshower og fungerer som en slags pynt. Diaper Cakes er lavet af bleer og småting til babyer, såsom sutter, sutteflasker og rangler. Bleerne bliver rullet op og bundet sammen i form af en lagkage og dekoreret med babyting.

Det er en god idé, at finder et tema til festen, som kan føres igennem. Alt i alt handler det dog om at overraske og forkæle den gravide kvinde inden barnet melder sin ankomst.