Legetæppe til baby: de bedste legetæpper

Et legetæppe til baby er uundværligt. Babyer skal ikke være særlig gamle før de har brug for at komme ned på gulvet, og ligge på maven og lege mens de prøver at komme fremad. Babyer elsker at kigge på legetøj i mange flotte farver, og at undersøge legetøjet med hænderne.

Se udvalg af flotte legetæpper her 

Indholdsfortegnelse

Legetæppe – hvornår?

Mange forældre indkøber legetæppet allerede inden fødslen, så det er klart til når baby er i legehumør. Det kan være svært at sætte en præcis alder på, hvornår babyer synes det er sjovt at ligge på deres legetæppe til baby.

I de første uger er de fleste babyer ikke vågne særlig længe ad gangen, så der bruger de fleste tiden på at snakke med ham eller hende.

Typisk kan et legetæppe til baby tages i brug når baby er omkring 1 måned gammel. Hvis legetæppet er spændende nok, kan du måske nå at drikke en kop varm kaffe mens baby hygger sig på legetæppet.

Legetæppe – hvor længe?

Hold øje med din babys signaler, når han eller hun ligger og leget på sit legetæppe. Nogen børn giver lyd fra sig, når de gerne vil op. Andre kigger væk fra legetøjet, eller lukker øjnene.

Det er tegn på, at baby gerne vil op og væk fra stimuli. I starten er 5 minutter på legetæppet måske rigeligt for dit barn. Efterhånden vil det blive længere og længere, og snart kan baby lege i længere tid på sit legetæppe.

 

Bedste legetæpper til baby

Her har vi udvalgt nogen af de bedste legetæpper til baby, som man kan få. Der er både nogen med masser af farver og lyde, som baby helt sikkert vil synes er sjovt. Fordelen ved sådanne farverige tæpper er at der er mulighed for masser af sjov og læring. På tæpperne er der dyr med store øjne, da små børn som regel synes at øjne er sjove at kigge på.

Læs også:   Legetøj 2 år | Det bedste legetøj til børn 2 år | Køb legetøj online

Neders finder du legetæpper til baby i mere neutrale farver. Måske fortrækker du et tæppe, der passer ind i din stil i boligen eller også ønsker du at have muligheden for selv at skifte legetøjet ud løbende, så der hele tiden er noget spændende og nyt på tæppet.

 

Tiny Love legetæppe til baby

Masser af farver, der stimulerer babys sanser. Løven kan spille en melodi, hvalen kan vibrere og aben siger lyde og lyser. Masser af timers sjov og læring for baby. Bøjlerne kan tages af, så tæppet er nemt at vaske og vedligeholde.

 

Fisher Price Legetæppe til baby

Fisher Price er kendt for at producerer babylegetøj i høj kvalitet, der udfordrer baby og giver anledning til masser af leg og udvikling. Dette fine legetæppe fra Fisherprice har mange flotte farver, som baby helt sikkert vil synes er sjove at se på. Der hænger fine figurer, som baby kan gribe fat i, og føle på. Pris: 477 kr.

 

Done by Deer gråt legetæppe 

Er du på udkig efter et mindre farverigt legetæppe til baby, så bør du overveje dette fra Done by Deer. Det er i grå toner, og vil ikke fylde for meget i stuen.

Pris: 800 kr.

 

Cam Cam legetæppe

Er du til det rå, stilet look, så kan du vælge det populære quiltede tæppe fra Cam Cam, og bruge det som legetæppe til baby. Tæppet er utrolig blødt og fås i de fineste farver.

Se alle farver og varianter her.

 

 

 

Smukt aktivitetsstativ i træ

Udskift legetøjet på aktivitetsstativet, så det bliver ved med at være spændende. Dette aktivitetstativ i træ vil se smukt ud på Cam Cam legetæppe til baby.

Læs også:   Legemad i træ til legekøkkenet

Køb det her

 

Sødt legetæppe fra Roommate

Her får du et tæppe med et betræk, der nemt at tage af og putte i vaskemaskinen. Legetæppet er perfekt til at ligge under legestativet, da det er dejlig blødt.

Pris: 449 kr.

Køb det her. 

 

 

 

 

 

Legetæppe med bilbane

Et lidt anderledes legetæppe, der kan bruges i mange år frem. Bilbanen er sjov som dekoration på børneværelset og kan også bruges til at lege med biler på. ‘

Pris: 599,95.

Køb her. 

 

ALegetæppektivitetstæppe fra Moulin Roty med vilde dyr

  • 1.299,95 kr.
  • Legetæppe i sarte farver
  • Køb her

Meget blødt og lækkert legetæppe fra det ekslusive mærke Moulin Roty. På legetæppet er påsyet sjove og farverige vilde dyr, som baby kan kigge på. Her får du et ægte luksus- legetæppe til din baby. Der medfølger aftagelige bøjler.

 

 

Legetæppe til baby

Et legetæppe til baby er godt at have til at ligge baby på, når han eller hun har lyst til at lege selv. Et legetæppe, eller aktivitetstæppe, som det også kaldes, er med til at udvikle baby og høre hende dygtigere og bedre til at lege. Det er en god idé at ligge baby på maven, da det styrker nakke og ryg rigtig meget.

Hvis du køber et legetæppe til baby med bøjler eller aktivitetsstativ, bliver det også rigtig sjovt for baby at ligge på rygge, da hun kan kigge på på legetøjet, og forsøge at få fat i det med hænderne. Hvis der er lys eller lyd i, bliver det endnu sjovere for baby.

Læs også:   Billeder til børneværelset

 

Legetøj til baby

For at gøre legetæppet endnu sjovere, er det en god idé at ligge noget legetøj på det. Efterhånden som baby bliver ældre kan du tilføje mere legetøj til samlingen. Mange har meget glæde af at noget af legetøjet bliver pakket væk i en periode, og derefter pakket frem igen. På den måde behøver man heller ikke købe så meget legetøj, da det nuværende bliver ved med at være spændende.

Skwishnøgle – Prisvindende legetøj til baby

Skwish rangle i flotte farver. Pris 249 kr. Køb den her.

Skwish rangle i naturfarver. Pris 249 kr. Køb den her.

Prisvindende, sjov rangle som babyer elsker at lege med. Elastikkerne er nemme at gribe fat i for små fingre, og kuglerne siger en dejlig raslende lyd, når de kurrer frem og tilbage på elastikkerne.

Skwishnøgen er også god at sutte på for babyer, der elsker at putte ting i munden.  Vælg mellem en flot farverig udgave, eller den mere neutrale træfarvet udgave.

 

 

Leder du efter mere legetøj til baby?

Mangler du inspiration til spændende og lærerigt legetøj til baby, kan du finde masser af inspiration i vores store legetøjsguide.

→ Se godt legetøj til nyfødte

→ Se godt legetøj til børn på 1 år