Børnecykel 4 – 5 år

Det er tid til en børnecykel 4 – 5 år, når løbecyklen måske er ved at være for lille, eller dit barn har brug for ekstra udfordring. En børnecykel 4 år er en god transportform og kan senere bruges til og fra skole og SFO. Se med her og find den helt rette cykel til dit barn.

Måske er det dit barns første cykel med pedaler, eller også er det på tide med en større cykel, der passer bedre. De vokser jo hurtigt de kære børn. Uanset hvorfor det er på tide med en ny børnecykel str. 4 – 5 år, så kan du læse om forskellige modeller her på siden og finde den helt rette.

Indholdsfortegnelse

Hvilken størrelse?

Da alle børn er forskellige både højde – og vægtmæssigt, så vil det være meget individuelt hvilken størrelse cykel de skal have. Som hovedregel siger man, at barnet skal kunne sidde på sadlen og samtidig have begge fødder fladt plantet i jorden. Dette er især vigtigt for de mindste børn, for hvem det stadig er nyt at køre på cykel og balancere på to hjul samtidig med, at de træder i pedaler.

I denne alder er det meget forskelligt hvilken størrelse, der passer. Du skal måle barnets skridtlængde for at vurdere størrelsen på en børnecykel 5 år. Det gør du ved at måle inderst på benet fra skridtet og ned til hælen.

Hvis barnet kun lige er fyldt 4 år kan det være en størrelse 12″ tommer, men ellers vil 14/ 16″ i de fleste tilfælde være passende. Sørg for at cyklen passer, når sædet og styret er sat helt ned. Så er der mest muligt plads til at vokse med cyklen, og bruge den så længe som muligt.

Læs også:   24 kalendergaver 2017 | Komplet liste med kalendergaveideer til dreng

Køb cyklen online og spar penge

Det er heldigvis nemt at finde cykler i den rette størrelse, hvis du vælger at købe online. Her er der udførlige vejledninger og en god oversigt over cykler i forskellige størrelser.

Når du køber online kommer du formentlig til at betale en lavere pris end i fysiske butikker, da der ikke er de samme udgifter til butik.

Skulle du være uheldig og ende med at købe den forkerte størrelse, så husk at du altid har 14 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet.

Herunder finder du forskellige gode men billige cykler til børn, som ville være perfekte til børn i alderen 4 – 5 år.

Børnecykel 4 år

Denne cykel er fra mærket Puky, som generelt bare laver rigtig gode cykler til børn, både løbecykler og dem med pedaler. Som du kan se har denne også flotte detaljer som ringeklokke og et lille flag, der garanteret vil høste misudenlige blikke i børnehaven eller SFO’en.

Rød børnecykel

En perfekt cykel i rød, der fint kan bruges af både drenge og piger på grund af den røde farve. Den er derfor god, hvis du tænker at cyklen skal bruges af begge dine børn der måske har forskellige køn.

Flot børnecykel med stjerner og cykelkurv

Skal dit barn have en cykel, der er lidt udover det sædvanlige? Så er denne model da perfekt. Den har flotte stjerner i hjulene og en cykelkurv foran til dukke eller bamse der skal med på tur. Derudover har cyklen også støttehjul, som vil gøre at barnet føler sig sikker på turen, og heller ikke ender med at falde.

Læs også:   Hjemmelavet legetøj til baby & børn

En flot pigecykel der tilmed er en billig børnecykel 4 år.

Begyndercykel str. 4 – 6 år

En flot cykel fra det gode mærke Mustang. Bagpå er der en bagageholder, og foran er der gear og cykelkurv. Det er som regel i 5-6 års alderen at barnet begynder at kunne håndtere gear på cyklen, og så er denne cykel en rigtig god begyndercykel.

Flot pigecykel der kan blive transportmidlet til og fra skole.

Cykle til og fra skole?

Er dit barn 5 år og på vej mod de 6, så er det ved at være tid at starte i skole eller SFO. I denne alder er det nærmest en del af den danske kultur at kunne mestre en cykel. Der vil formentlig komme cykelture og lejrture i løbet af skoletiden, hvor barnet skal kunne cykle. Det er derfor en god ide at introducere cyklen til barnet senest omkring skolestart.

Hvor hurtigt han eller hun lærer at cykle kan være meget forskelligt. Men som regel går det hurtigere, hvis barnet i forvejen kunne køre på en løbecykel med to hjul, da det stiller samme krav til balancen som ved en almindelig børnecykel.

Et løbehjul som supplement

I dag ser man næsten lige så mange børn på løbehjul, som på en almindelig cykel. På et løbehjul bruger man ikke helt den samme teknik, men det træner virkelig balancen at køre på det. Mange børn kommer hurtigt frem på deres løbehjul, og det kan derfor anbefales at de kører med cykelhjelm for at beskytte deres dyrebare hoved. Løbehjul til børn er sjove for mange børn i netop denne alder.

Læs også:   Byggeklodser til baby og børn - Kreativt legetøj fra 6 mdr.

Det er dog en god ide at barnet har både en almindelig børnecykel 5 år med pedaler samt et evt. løbehjul som supplement. I skolen vil der formentlig komme ture og udflugter, hvor børnene skal cykle og så ville det være træls at være helt udenfor.

Cykel med gear

gearne gør cyklen tungere og desuden gør det cyklen sværere og mere kompliceret for barnet. Derfor venter man som regel med at introducere dette indtil barnet er 5 – 6 år gammel og efterhånden har godt styr på at cykle. Mange af cyklerne her på siden har derfor 3 – 5 gear, som er et godt sted at starte med at bruge gear.

Cykel som en del af hverdagen

Når først barnet har styr på teknikken i det at cykle, så er der stadig mange ting at lære om trafikken og de andre cyklister, biler og fodgængere på vejen.

Netop derfor er det en god ide at begynde tidligt med at bevæge sig rundt i trafikken, og mange er glade for at introducere en løbecykel allerede ved 2 – 3 års alderen. Denne kan barnet få meget glæde af, og det styrker dem i at køre på to hjul.