Her har vi taget et kig på de mange løbehjul til børn, som findes på markedet, og kigget nærmere på hvilke modeller der er de bedste løbehjul til børn.

Indholdsfortegnelse

Det bør du overveje inden køb af løbehjul til børn

Inden du køber løbehjul, er det en god ide at først at skabe sig et overblik over de mange forskellige varianter og kvaliteter der er indenfor løbehjul. Desværre ender mange med at købe et løbehjul der er enten for dyrt eller for billigt til deres børns behov, hvilket resulterer i et skuffet barn, og man ender måske med at måtte købe endnu et løbehjul.

Først og fremmest bør du vælge løbehjul ud fra dit barns alder, og hvad løbehjulet skal bruges til. Hvis det blot er til leg, kan et billigt løbehjul være udmærket. Skal det bruges som decideret transportmiddel til/ fra skole eller børnehave, så kan det dog godt betale sig at investere lidt ekstra i et af de bedste løbehjul til børn. Skal løbehjulet bruges til tricks, så er der særlige trick løbehjul til dette formål. Her har vi kigget på de forskellige typer løbehjul man kan vælge i mellem. Vi har kigget på de bedste løbecykler hos Børn i Balance og hos Only4Kids. 

Løbehjul – hvor gammel skal barnet være?

Hvor gammel barnet skal være for at stå på løbehjul afhænger meget af det enkelte barns balance og lyst til at stå på løbehjul. Til de mindste er det muligt at vælge et løbehjul med tre hjul eller et løbehjul med saddel. Helt generelt bør barnet dog være omkring 4-5 år, før han eller hun mestrer et løbehjul, og gerne ældre hvis der er tale om et decideret trick løbehjul eller el løbehjul, som også er meget populære. Hvis dit barn endnu ikke er gammel nok til et løbehjul, kan du med fordel overveje en løbecykel, som kan bruges helt fra 1 år.

Bedste løbehjul til børn

Når du er ude efter det bedste løbehjul til børn, så har vi her valgt at fremhæve løbehjul fra mærket Puky. Puky laver også rigtig gode løbecykler og børnecykler, som altid er i god kvalitet. Puky laver løbehjul, der er nemme at mestre for børn i næsten alle aldre. Puky løbehjul fås i flere farver, og ses her i rød, som er en af de mest populære farver.

Læs også:   Bedste trampolin til børn - Se populære trampoliner her!

Trick løbehjul – lav seje tricks på løbehjulet

Det, der adskiller trickløbehjulet fra andre typer løbehjul er at det er beregnet til at lave tricks på. Et trick løbehjul er lavet så det er meget let, og derfor nemt at hoppe på / svinge rundt med. Hertil bør det nævnes at trickløbehjul er lavet til større børn eller voksne, som gerne vil køre på baner eller bare lære nogen sjove og seje tricks med deres løbehjul. Et trick løbehjul kan dreje rundt i leddet mellem styret og brættet, hvilket giver mulighed for nogen ret vilde tricks.

Trickløbehjul fås i mange forskellige kvaliteter. Hvis du er seriøs med hensigten om at lave tricks med løbehjulet, så anbefaler vi at du ikke går efter det billigste løbehjul, men derimod investerer i et i rigtig god kvalitet. Hvis det derimod er noget der skal prøves af, måske af et skolebarn, så kan det give mening at købe et billigere løbehjul til at starte med, og eventuelt senere opgradere til et dyrere et.

Trick løbehjul – godt og billigt trick løbehjul

Her har vi kigget lidt på et godt trickløbehjul, som kan købes til en meget billig pris hos Only4Kids på 439 kr. Trick løbehjulet et meget let og nemt at køre rundt på, og egner sig meget godt til at lave seje tricks på. Det specielle T-Style styr gør det optimalt at lave tricks på, og det kan rotere 360 grader. Løbehjulet kan købes her.

El Løbehjul / elektriske løbehjul

Et elektrisk løbehjul er en sjov måde at give løbehjulet lidt mere fart og action end det traditionelle løbehjul. Især til større børn og voksne er et el løbehjul en sjov aktivitet. Til skolebørn kan et el løbehjul endda blive et transportmiddel, der er et alternativ til cyklen eller bilen.

Læs også:   Bedste kælk til børn | Den bedste kælk til børn

Hvis du har besluttet dig for at investere i et elektrisk løbehjul, så kan det godt betale sig at undersøge emnet grundigt, inden du køber. Der er nemlig meget stor prisforskel på de forskellige el løbehjul, der kan koster fra omkring 600 kr. og helt op til 7 – 10.000 kr.

Må man køre med el løbehjul i trafikken?

Ja! Heldigvis kan du uden problemer køre med dit nye elektriske løbehjul i trafikken. I 2015 blev det lovligt at bruge el-apparater i trafikken, heriblandt OneWheels og Segways samt elcykler, el-skateboards og el-løbehjul. Husk at du skal holde dig på fortovet, da du er betragtet som gående.

Billigt el løbehjul

Dette el løbehjul koster blot 1.780 kr. hos Only4kids. Det skal oplades, og kan herefter køre ca. 15 km på én opladning. Løbehjulet er ret avanceret og har mange fede funktioner, for eksempel en god håndbremse. Derudover har el løbehjulet en saddel, hvilket gør det egnet til længere distancer, hvor man kan have behov for at sidde ned. Du kan læse mere og købe løbehjulet her.

Løbehjul med sæde

Et løbehjul med sæde er en smart kombination af et løbehjul og en løbecykel. På et løbehjul med saddel er der mulighed for at holde en pause og sidde lidt ned, hvilket især kan være behageligt hvis man skal benytte løbehjulet på lange strækninger. Et løbehjul med sæde kan bruges både som løbehjul og som løbecykel. Hvis det for eksempel går ned af bakke, kan man sidde og på sædet og hvilke sig lidt, og behøver således heller ikke anstrenge sig så meget for at holde balancen.

El løbehjul med stor motor

Dette el løbehjul koster 5.579 kr. hos Only4Kids. Det har en stor 1600w 48V Brushless motor, og for prisen får du også et lækkert og flot design. Løbehjulet har gummidæk, hvilet man ikke ser på så mange modeller. Det giver løbehjulet et ekstra godt vejgreb, og gør at man nemmere kan komme på på de lidt højere hastigheder. I styret er der en indikator, der viser hvor meget strøm der er tilbage inden løbehjulet skal oplades igen. En smart detalje, der gør det nemmere at bruge løbehjulet i hverdagen. Hvis du skal have løbehjulet med i bilen eller lignende, kan det klappes sammen så det fylder næsten ingenting. Du kan læse mere og købe løbehjulet her

Læs også:   Elbil | Bedste elbil til børn!

Et trehjulet løbehjul – ideelt til børn

Et trehjulet løbehjul er ideelt til børn, der endnu ikke har nok styr på balancen til at mestre et tohjulet løbehjul. Et med tre hjul kan være en god overgang til et tohjulet, og kan give barnet en god start på at færdes på løbehjul. Et løbehjul med tre hjul er en anelse bredere bagerst på brættet, hvor der sidder to af hjulene og så et hjul foran, som er et drejehjul. Det giver løbehjulet en langt bedre balance, så man ikke vælter så nemt. Samtidig betyder det, at løbehjulet nemmere kan ”stå selv” uden man behøver at holde i det. Det gør det nemmere at parkere løbehjulet og holde styr på det, når man skal af og på. ‘

Du kan se mange forskellige trehjulede løbehjul her.

Det man skal være opmærksom på i forhold til trehjulede løbehjul er, at det ikke kan undgås at løbehjulet bliver en anelse mere klodset at have med rundt. Det er derfor en smule mere besværligt hvis man skal bære det, eller have det med i bilen eller i offentlige transportmidler. Derudover er hjulene tit nød til at være ret små, for at de ikke bliver for voldsomme, hvilket faktisk kan gøre et trehjulet løbehjul ret svært at køre på. Ønsker du et trehjulet løbehjul for at give bedre balance og mere sikkerhed til barnet, bør du kigge efter et løbehjul med store hjul.