Heldigvis findes der mange bud på et godt men billigt gyngestativ til børn.

Her har vi valgt at samle en række eksempler på billige rutsjebaner til børn, samt hvad du skal være opmærksom på når du skal købe et billigt gyngestativ til børn.

Det behøver nemlig ikke at være noget andet end det bedste gyngestativ, bare fordi det også er billigt, man skal blot vide hvor man skal lede henne.

Led efter billige gyngestativer hos byggemarkedet

Det er ikke nødvendigvis i legetøjsbutikkerne man finder de billigste gyngestativer til børn. Mange bliver overraskede over hvor billigt det kan købes i for eksempel byggemarkeder, også de online byggemarkeder. Her er der ofte et rigtig stort udvalg af gyngestativer, sandkasser og andet udendørs legetøj til børn, og bonus er at man samtidig kan købe bejdse med til, som man med fordel kan bruge til at vedligeholde sit gyngestativ. Det er også muligt at købe billigt sand til sandkassen i byggemarkedet, hvis man har en sådan. Et godt sted at starte er 10-4 byggemarked, hvor der er et stort udvalg af udendørs legetøj til børn, blandt andet billige gyngestativer.

Billigt gyngestativ med to gynger – kun 791 kr.

Et flot gyngestativ i træ, og som tilmed er et af de billigste vi har set på – dette gyngestativ til børn kan købes online hos 10-4 byggemarked. Det sælges meget billigt, da det købes som en komplet saml selv pakke. Det vil sige, at du selv skal samle det, men der medfølger en meget grundig vejledning. Dog gør det ikke noget, hvis du har en smule erfaring med håndværk, hvis du vælger at købe dette gyngestativ. Det forhandles lige her.

Der er også muligheden for blot at købe en enkelt gynge, som kan monteres i et træ, eller hvis I allerede har et gyngestativ, der trænger til nye gynger. Det er nok den billigste måde at give børnene mulighed for at gynge. Valget kunne for eksempel falde på denne røde gynge til blot 109 kr. – den forhandles her.

Billige gyngestativer med stålramme i stedet for træ

Gyngestativer i træ er ofte de dyreste, da der bruges flere ressourcer til at lave det. Men ender du med at vælge et gyngestativ med stålramme vil der ofte være mange penge at spare. Ulempen her er dog at metallet ikke er nær så tungt og stabilt som træ, og derfor skal man ofte sætte gyngestativet op med nogen spyd fra stellet, der går et stykke med i jorden. Tjek også løbende at gyngestativet ikke er røget op, og så vil du have et ganske sikkert og stabil gyngestativ med stålramme.

Læs også:   Hvilken gyngehest er bedst? Søde gyngeheste i træ

Stort og billigt gyngestativ med tre gynger & rutsjebane

Dette gyngestativ koster blot 2.110 kr., hvilket er en billig pris sammenlignet med mange af de store gyngestativer i træ. På gyngestativet til børn er der hele tre gynger. Der er to almindelige gynger samt en dobbeltgynge, som er en virkelig sjov mulighed for børnene, for på den kan der nemlig sidde to børn og gynge samtidig. Herudover er der også en rutsjebane i en frisk orange farve. En lille stige på tre trin går op til rutsjebanen, hvorfra børnene kan suse ned. Med i prisen på dette gyngestativ følger der jordspyd, som sikrer at det står ekstra stabilt. Her får man rigtig meget for pengene, og giver børnene mulighed for timevis af leg. Normalprisen på dette gyngestativ er 2.110 kr. hos Only4kids.

Gyngestativ med to gynger til under 2.000 kr.

Endnu et billigt gyngestativ med metalramme fra Only4kids. Gyngestativet med rutsjebane koster kun 1.954 kr. Der er en almindelig gynge og en dobbeltgynge, og så er der en sjov rutsjebane som børnene kan lege på. Gyngestativet fylder ikke så meget, og er ret nemt at sætte op. Det kræver ikke den store erfaring at samle gyngestativet. Der er til timevis af sjov på legestativ til børnene. Rammen er meget robust. For ekstra stabilitet medfølger der jordspyd, som skal fastgøres i jorden. Tjek altid løbende, at stativet står godt fast.

Gyngestativ i plastik til de mindste

Endnu en mulighed for at anskaffe sig et billigt gyngestativ til børn, er at vælge et i plastik. Dette materiale er meget billigt, og prisen på gyngestativet vil derfor være noget lavere. Gyngestativer i plastik har dog den begrænsning, at de ikke er så store eller voldsomt stabile og derfor er de et godt valg til de mindste børn, som ikke vejer så meget, eller leger helt så vildt som store børn.

Lille gyngestativ med en enkelt gynge

Et fint lille gyngestativ med rutschebane til de allermindste. Dette gyngestativ i plastik kan bruges til børn helt ned til 1 år, eller endda mindre børn, såfremt der er en voksen til at hjælpe. En lille bold og et mål giver mulighed for også at spille basketball. Med i prisen får du også en lille bold, som kan kastes i ringen. En sjov lille detalje, som gør gyngestativet endnu sjovere. Selve gyngen har en bøjle på, så de små børn fint kan sidde i den uden at falde ud. Leder du efter babys første gyngestativ, som gerne må være et billigt gyngestativ i plastik, så er dette et godt bud på det bedste gyngestativ til børn. Gyngestativet er så lille, at det også nemt kan flyttes indenfor eller i udestuen og dermed også kan bruges om vinteren. Du kan købe det hos Only4kids. 

Læs også:   Legetøj uden kemi og ftalater

Gyngestativ i træ – knap 4.000 kr.

Hvis du er ude efter et billigt gyngestativ i træ, så er dette et godt bud. Dette flotte gyngestativ  har også et legetårn, som børnene kan sidde i og lege hule eller hvad de nu har lyst til. Der er også en flot blå rutsjebane. Dette stativ skal man selv samle. Det kommer som en komplet træpakke inklusiv alle dele. Det hele er savet til, så der er kun tilbage at samle gyngestativet. Gyngestativet i træ har en blå rutsjebane og en enkelt gynge. Trapperne op til gyngen er lavet som to asymmestriske stiger, som vil udfordre børnenes motorik og lyst til at kravle og klatre. HGyngestativet forhandles hos Only4kids og koster 3.999 kr.

Skøn leg udendørs

Med foråret og sommeren komme der tid til masser af leg udenfor, og et gyngestativ er som regel et sikkert hit til børnene. Mange har dog ikke nødvendigvis råd eller plads til de store og dyre gyngestativer eller legepladser. Men heldigvis kan børnene få mindst lige så meget glæde af et mindre og billigt gyngestativ til børn. Man kan vælge mellem rigtig mange gyngestativer, enten med en enkelt gynge eller et gyngestativ med to gynger. Der er også muligheden for blot at købe en alm. Gynge, fx en babygynge, og hænge den op i et træ. Det er nok den billigste måde at give børnene mulighed for at gynge i haven.

Overvejelser inden køb af gyngestativ

Når du har besluttet at købe et gyngestativ, skal du overveje hvor stort det skal være, og hvor meget plads du har til det. Du skal også tænke over materialer, pris og om det skal bruges til et, to eller flere børn. Sikkerheden er naturligvis blandt de vigtigste parametre, når du skal vælge gyngestativ til børnene. Derudover er gyngestativets stabilitet samt kvaliteten helt generelt med til at afgøre gyngestativets sikkerhed. Det er altid en god ide at læse beskrivelsen rigtig grundigt, inden du køber et nyt gyngestativ til børn. Men husk dog på, at bare fordi det er et billigt gyngestativ til børn, betyder det ikke at det ikke er det bedste gyngestativ til dig. Ring eventuelt og spørg forhandleren, hvis du er i tvivl.

Når du løber et gyngestativ til børn online er der tit større udvalg samt bedre priser, men det kræver til gengæld at du sætter dig lidt ind i sagerne inden køb.

Læs også:   Jellycat - De sødeste Jellycat bamser

Gyngestativ i træ?

Vægler du et gyngestativ med rutchebane i træ, er prisen som regel lidt højere end når vi kigger på gyngestativer med stålramme. Det skyldes blandt at træ er et dyrere materiale, og derfor koster det mere. Der er til gengæld også en række fordele ved gyngestativer i træ. For det første falder de smukt ind i omgivelserne i haven. Derudover bliver et gyngestativ i træ automatisk tungere, hvilket gør det mere sikkert for børnene at lege på, også selvom det bliver en vild leg. Der er derfor sjældent behov for at sikre et gyngestativ i træ yderligere med spyd i jorden eller lignende.

Et gyngestativ i træ er dog til gengæld mere besværligt at samle, og kræver vedligeholdelse. Se gyngestativer i træ her.

Hvor stort skal gyngestativet være?

Har du pladsen, er et stort gyngestativ til børnene en sikker succes. Her kan man lege flere forskellige lege, og gyngestativet kan bruges af flere børn på en gang, og i mange år frem. Har du ikke så meget plads, findes der heldigvis mange gode gyngestativer, der ikke fylder så meget.

Gyngestativ i trykimprægneret træ – det skal du vide

Mange gyngestativer, sandkasser og andet udendørs legetøj i træ, er lavet i trykimprægneret træ. Disse er sjældent de billigste gyngestativer. Træet er gjort mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr fordi det har gennemgået en proces, hvor der sprøjtes kemiske stoffer ind i træet. Når du køber trykimprægneret træ, så vær sikker på at det er sikkerhedsgodkendt, så de kemiske stoffer lever op til miljøstyrelsens krav. Alle gyngestativer hos Sundleg i trykimpræneret træ er godkendt.

Sådan vedligeholder du trykimprægneret træ

Det gode ved trykimprægneret træ, er at det kræver et minimun af vedligeholdelse. Du kan overfladebehandle det ca. én gang årligt med maling eller andet træbeskyttelse.

Sørg for at træet er helt tørt, når du behandler det. Fjern snavs med en hård børste eller sandpapir inden du behandler træet.

Gyngestativ: Hvor gammel og hvornår?

For at kunne gynge på en almindelig gynge, skal børn som regel være omkring 2 år. Det vil sige en gynge uden bøjler eller kanter. I den alder begynder de at få meget glæde af de lidt mere udfordrende udendørs lege. Har du en baby, kan du få meget glæde af en babygynge. Se de bedste babygynger her. Babygynger er naturligvis lidt mindre end en traditionel gynge, og så har den en bøjle foran, som gør at din baby ikke kan falde ud af gyngen. Det handler om at vurdere dit barns behov, og tænke fremad og overveje hvor længe gyngestativet skal bruges.