Nimet, joita voidaan käyttää molemmista sukupuolista

Olet tullut oikeaan paikkaan, jos etsit nimiä, joita voidaan käyttää molemmille sukupuolille, tai sukupuolineutraaleja nimiä, kuten niitä myös kutsutaan. Vieritä sivua alemmas ja löydä luettelo hienoimmista sukupuolineutraaleista nimistä.

Mange pigenavne slutter på a, og derfor synes vi ofte at navne der slutter med a automatisk er pigenavne. Sådan behøver det dog ikke at være, og slet ikke hvis vi kigger på navne andre steder i verden. I Italien er ”Andrea” for eksempel et meget almindeligt drengenavn, hvorimod vi i Danmark primært kender det som et pigenavn.

Nogle af de navne der kan bruges til begge køn ender på A, men er alligevel til både drenge og piger. Et af de mere populære kønsneutrale navne lige nu er for eksempel Charlie eller Lucca / Luca (drengeversionen er med et c).

Husk og at kigge på vores andre navneindlæg gamle danske navne, flotte navne med betydning ja Amerikkalaiset nimet.

Kig igennem listen herunder og se om du finder inspiration til navne

Alpha

Alfie

Andy

Angel

Bobbie

Billie

Björk

Chris

Charlie

Cilla

Dakota

Eddy/Eddie

Elias

Erin

Frankie

Frey

Gerd

Indy

Issa

Issey

Jamie

Jesse

Johnny

Juno

Kaya

Kim

Kris

Lesley/Leslie

Levi

Love

Luca/Lucca

Lykke

Maj/Mai

Matti

Mischa/Misha

Milo

Miley

Mio

Neo

Nikita

Nicola

Noel/Noél

Nor

Noa(h)

Olly

Paris

Petri

Pil

Renee

Rio

Robin/Robyn

Sasha

Sian

Sigge

Sol

Sonni/Sonny

Stewie

Storm

Sølve

Tiger

Toni/Tony

Timian

Valentine

Vanja

Zacharia

Zaza

Få svar på dine spørgsmål – FAQ

Er du i tvivl om valg af navn, så få svar på dine spørgsmål her.

Lue myös:   15 Populære Pigenavne i 2024

Hvad er et navn, der kan bruges til begge køn?

Et navn der kan bruges til begge køn kaldes også et kønsneutralt navn. Det vil sige at det kan bruges til både drenge og piger. Somme tider er det et navn der minder mest om et pigenavn, andre gange om et drengenavn. Det kan også være stavemåden, der afgør om det er til en dreng eller pige. Det gælder for eksempel navnet Noa / Noah, hvor navnet uden h er et pigenavn og med h er det til drenge.

Hvad er fordelen ved et navne uden køn?

Det er helt op til jer som forældre at bestemme hvorfor I vælger et bestemt navn. Mange er dog glade for de navne uden køn, fordi I kan bestemme jer for det selv inden babyen er født, eller det kan ses på en scanning hvilket køn han eller hun er.

I en verden der nogen gange virker meget kønsopdelt kan det også være rart at træde lidt ud af boksen og give sit barn muligheden for bare at være sig selv, og ikke defineret til et køn via sit navn. På den måde kan et kønsneutralt navn være et statement.

Det kan dog også være du bare synes navnet er flot og passer til dit barn.

Hvordan vælger jeg navn til min baby?

Det gælder om at overveje hvilken type navn du ønsker: skal det være gammel, nyt, kønsneutralt eller ej? Kig igennem lister på nettet og bliv inspireret. Husk du først skal navngive eller døbe barnet inden det er 6 mdr. så du har trods alt en del tid at løbe på.

Lue myös:   Pohjoismaiset vauvan nimet 2021 | Pohjoismaiset tyttöjen ja poikien nimet