Når familien udvides med et nyt lille medlem, skal der indkøbes babyudstyr. Uanset om du er førstegangsmor, eller har flere børn, så kan det hurtigt blive uoverskueligt at finde ud af hvad du skal bruge hvornår.

Her har vi samlet en babyudstur liste over det mest nødvendige og hvor du kan købe billigt babyudstyr.

Lån penge til babyudstyr: Sammenlign forbrugslån lige her

Sisällysluettelo

Barnevogn Guide – Hvilken barnevogn er bedst?

Barnevognen skal bruges til at transportere baby rundt i, og er uundværlig til middagslure. Den er uundgåelig på babyudstyr listen. Der er mange forskellige barnevogne at vælge i mellem, og der er flere ting I skal overveje før i beslutter hvad der er den bedste barnevogn.

I guiden finder du svar på

 • Barnevogn eller kombivogn?
 • Faste hjul eller drejehjul?
 • Størrelse på barnevogn – Skal vognen kunne være i bilen?
 • Hvilket tilbehør skal I bruge til jeres barnevogn eller kombivogn?

Pusleplads – indretning af pusleplads

Pusleplads til baby skal bruges med det samme I kommer hjem med baby. De fleste børn bruger ble op til 2-3 års alderen, og I kommer derfor til at bruge rigtig lang tid ved puslepladsen. Det skal gerne være et hyggeligt sted, hvor man har mulighed for god kontakt med baby.

Det skal du bruge til puslepladsen

 • Puslebord el. Puslekommode
 • Puslepude
 • Evt. en uro
 • Bleer
 • Blespand og bleposer
 • Pesuallas
 • Pesulaput, pyyhkeet ja voiteet
 • Stofbleer

Autostol til nyfødt

På køreturen skal baby sidde godt og sikkert. Der er virkelig mange autostole på markedet, og det kan være svært at overskue hvilken der er den bedste autostol. Vi har samlet et par gode råd og forslag til den bedste autostol.

Sådan får du en god køretur med baby

 • Medbring lidt legetøj, snacks og vand med til dit barn når i er på køretur.
 • Hold pauser for at se til baby, især hvis du kører alene med barnet.
 • Der bliver hurtigt varm i en bil. Skab skygge for solen med en solskærm eller stofble for vinduet.

Vugge til baby

En babyvugge efterligner følelsen af at ligge i livmoderen. Derfor er det utrolig beroligende for babyer at blive vugget, og måske falder baby i søvn. Derudover stimulerer det balancesansen og den motoriske udvikling at vugge sin baby, og gør babyen mere bevidst om sin krop.

Frygter du at det bliver en vane at vugge baby i søvn, eller synes du det er hårdt for din ryg og dine arme, bør du købe en vugge.

I guiden kan du læse om Lander vugge, slyngevugge fra Natures Sway eller Nonomo slyngevugge.

Tremmeseng

En tremmeseng kan man ikke undvære, når der skal købes ind til baby. Det er en seng, hvor baby ligger sikkert, og ikke kan falde ud. Bunden kan sættes ned, når baby lærer at sætte sig op. Sebra og Leander tremmesenge kan man ændre til juniorsenge, når barnet er for stor til sin tremmeseng. Det kan du læse meget mere om i guiden.

En tremmeseng kan bruges fra fødslen og op til barnet er ca. 3 år.

Legetøj til nyfødt og baby

Legetøj hjælper din baby med at udvikle motorikken og sanserne. Helt nyfødte babyer fortrækker i begyndelsen stærke, klare farver som gul og rød og mønstre med kontrastfarver frem for lysere toner. Først når baby bliver 6-8 uger begynder han at kunne skelne mellem de lyse farver, som for eksempel lyseblå eller lyserød.

Babyer elsker farver og former, og at gribe fat i forskellige ting. Det er alderen hvor alt skal undersøges og puttes i munden. Derfor kan du med fordel kigge efter legetøj der er godkendt og fri for kedelige kemikalier som phalater eller andet skadeligt kemi.

Tilbehør til amning og/ eller flaske

FÅ GRATIS E-BOG OM AMNING VED TILMELDING AF VORES NYHEDSBREV

Babyer bruger meget tid på at spise, især i de første måneder. Det er en hyggelig stund for både mor og barn. Uanset om du ammer eller giver flaske, så har di brug for det bedste udstyr, for at skabe hygge og ro omkring måltidet.

Vauvan pomppulinna

I  en skråstol kan baby sidde og hygge sig. I en skråstol sidder baby lidt oprejst, og kan følge med i hvad der sker omkring ham. Mange børn er meget glade for deres skråstol. Skråstolen er også god når baby skal lære at spise grød, men endnu ikke kan sidde helt oprejst i en højstol.

Skråstole fås i mere eller mindre avancerede udgaver. Nogen kan både vibrere og spille musik, og igen andre kan forvandles til en lift. Se de bedste på vores liste.

Legetæppe / aktivitetstæppe til baby

Et legetæppe er svært at undvære. Du kan godt bruge et almindeligt tæppe og ligge forskelligt legetøj på, eller du kan købe et decideret legetæppe med masser af farver og aktiviteter, som aktivikerer og stimulerer din baby, og udvikler sanserne.

Baby kan få glæde af sit legetæppe fra 6-8 ugers alderen.

Bæresele eller slynge

Det er guld værd at kunne bære dit barn i en bæresele eller slynge. At holde barnet tæt mod dig, beroliger tit babyer, og får dem til at falde i søvn eller slappe af. Samtidig kan du få ordnet nogen af de ting, der kræver to arme.

Læs om bæreseler og slynger, og hvilken der er bedst til dig.


Babyudstyr – Sådan finder du billigt babyudstyr

Det er dyrt at få børn. Der skal købes masser af babyudstyr, som der bliver brug for når først baby er kommet til verden. Her på siden har vi samlet en babyudstyrliste med alt det nødvendige, samt hvor du kan købe det billigt. Siden vil løbende blive opdateret med mere unikt babyudstyr, så tilføj gerne siden til dine favoritter.

Når du køber babyudstyr, så kig først og fremmest på om produkterne er godkendt. Det er ikke nødvendigvis dårligt babyudstyr, blot fordi det ikke er det dyreste.

En god måde at spare penge på, kan være at købe brugt babyudstyr. Mange sælger billig babyudstyr, selvom det ikke har været brugt meget.

Kan du bedst lide at købe nyt babyudstyr, så vil jeg anbefale at starte med at lede online. Her kan der være mange penge at spare frem for at købe i en butik. Ofte er udvalget også større i en online butik.

Her kan du købe billigt babyudstyr

Se forhandlere af babyudstyr nedenfor.

125x125

Babygear

Hos babygear får du altid gratis fragt – uanset ordrestørrelse. Tilmed har de lave priser, og et stort udvalg.

Gå til babygear


125x125

Pixizoo

Pixizoo har et af de største online udvalg af babyudstyr. Her kan du købe alt fra autostol, barnevogn og masser af legetøj.

Gå til Pixizoo


Babytorvet

Babytorvet har masser af babyudstyr til gode priser.

Se deres store udvalg.


Sundleg

Sundleg.dk sælger kun legetøj som er garanteret fri for pthalater, parabener og andre skadelige stoffer. Samtidig har alle produkter naturligvis EU godkendelse. Stort udvalg af sund legetøj!

Gå til Sundleg Webshop


Coop Babyudstyr

Coop Shopping har masser af babyudstyr i deres baby kategori. Der flere forskelligebarnevogne, klapvogne, tremmesenge og meget mere.

Gå til Coop babyudstyr


Dreams for kids

Dreams for Kids har speciliseret sig i at sælge alt hvad du skal bruge, når dit barn skal puttes. Her finder du de fineste sengerande, sengetøj, sovelamper, bløde bamser til baby og meget mere.

Ta et kig på de flotte ting


Mamamilla

MamaMilla er en mindre webshop der har specialiseret sig i at sy de flotteste produkter til baby. Her finder du lækre babynest, sengerande, sengerandslanger og meget mere. Det hele er syet i grå nuancer, og der er kun brugt økologisk bomuld. Ægte luksus til din baby!

Se MamaMillas babynests og meget mere


[yasr_overall_rating size=”small”]