En nyfødt baby skal have et sted at sove, og det skal naturligvis være i den bedste vugge eller tremmeseng. I vores guide bliver du klogere på hvilken vugge og tremmeseng du skal vælge. Her finder du alt hvad du skal bruge for at give din baby de bedste betingelser for en god søvn.

Vi har anbefalet de bedste vugger og bedste tremmesenge til din baby

Sisällysluettelo

Manis-h Tremmeseng

2.199 kr.

God og stabil tremmeseng fra Manis-h. Tremmesengen er i hvidt træ, og vil med sin enkle stil passe ind på langt de fleste børneværelser. Den har afrundede kanter, hvilket er praktisk til de små. Selve bunden på sengen kan indstilles i tre forskellige højder, så den kan sættes ned efterhånden som barnet lærer at sætte sig op og stå op. Dette skåner også din ryg. Når barnet blvier så stor, at han eller hun gerne selv vil kravle op og ned af sengen, kan siden pilles af. Et godt bud på den bedste tremmeseng, som ikke koster en formue. Sengen måler H94 x B64 x L124

Billig tremmeseng fra Roba

999 kr.

Er du prisbevidst, er der her et godt bud på en billig tremmeseng. Denne model fra mærket Roba er en god og billig tremmeseng, som kan det den skal. Bunden kan justeres i tre forskellige højder, så den kan tilpasses dit barns udvikling. Tremmesengen er produceret i miljørigtigt bio-træ, så den er også et godt valg hvis du vægter miljøet højt, når du handler. Med en god madras, kan dette blive en dejlig seng for din baby. En skøn tremmeseng, som du trygt kan putte din lille guldklump i.

Sød vugge med mange muligheder

1235 kr.

Rigtig sød vugge, som kan bruges på mange forskellige måder. På billedet ses den med baner, såden kan vugge og berolige barnet. Den har dog også almindelige ben, så man blot kan bruge den som en lille tremmeseng. Tilmed kan siden tages af, så den kan benyttes som bedside crib. En rigtig sød vugge, der kan købes hos Lekmer til en ganske foruftig pris.

  • Skal du også have en sengerand til den fine tremmeseng eller vugge, kan du se hvilke du kan vælge i mellem her.

  • En smule lys fra en natlampe gør det nemmere at amme om natten, og det giver tryghed for din baby. Se søde natlamper til børn her.

Hvis du gerne vil direkte videre til de vugger og tremmesenge vi har kigget på, så kan du klikke dig videre nedenfor. Er du stadig i tvivl om valg af tremmeseng eller vugge, så bør du læse vores guide først. Klik for at læse mere.

Bedste vugge

Bedste tremmeseng


Guide til vugge

De fleste børn har en vugge som deres første seng. En vugge er mindre og nemmere at overskue for en lille ny verdensborger. Mange nyfødte finder ro i deres vugge fordi dens bevægelser minder om  tiden i mors mave.

En babyvugge efterligner følelsen af at ligge i livmoderen. Det stimulerer balancesansen og den motoriske udvikling at vugge sin baby, og gør babyen mere bevidst om sin krop. Derfor er det vigtigt at vugge sit barn.

Frygter du at det bliver en vane at vugge baby i søvn, eller synes du det er hårdt for din ryg og dine arme, bør du købe en vugge. En vugge er anderledes end en tremmeseng, fordi den er lidt mindre og omslutter barnet mere tæt. Og så kan den vugge barnet i søvn, hvis du er heldig.

Madras og himmel til vugge

En sengehimmel til vugge er et stykke stof der hænger over vuggen, og skærmer din baby for indtryk, lys og træk. Med en himmel til vugge, bliver babyvuggen mere tryg og desuden ser det rigtig sødt og dekorativt ud. Babyen får sin helt egen lille hule at sove trygt i.

Der skal også være en madras i vuggen. Madrassen skal være blød, men ikke for blød og så kan det være en god ide at købe en madras til vugge, der er allergivenlig. Ofte er der ikke en sengerand til vugge, da der ikke er plads.

Hvad er en slyngevugge?

Måske har du hørt om en såkaldt slyngevugge, babyhængekøje, fjedervugge. Kært barn har mange navne, men princippet er det sammen: Baby bliver puttet i en hængekøje, der omslutter dem og får dem til at falde til ro.

I en slyngevugge er babyen tæt omslynget af blødt stof. Vuggen kan hoppe stille op og ned. En slyngevugge kan modsat en Leander vugge både svinge fra side til side og op og ned grundet en fjeder til slyngevugge der sidder i toppen.

Ligesom en Leander vugge kan en slyngevugge både hænges op i en krog i loftet og i et stativ.  Udover det kan en slyngevugge hænge i en dørkarm.

En slyngevugge består af et stykke stof der er syet som en hængekøje, så der kan ligge en madras nede i. Stoffet er 100% bomuld og kan vaskes på 60 grader som sundhedsstyrelsen anbefaler.

Det princip en slyngevugge bygger på, efterligner så meget som muligt den trygge følelse af at være i mors eller fars favn. En slyngevugge pakker sig tæt om barnet, og den stille bevægelse føles tryg og minder om tiden i mors mave.

Lue myös:   Lastenhuoneen sisäilmasto

Når babyen bevæger sig, begynder slyngevuggen at hoppe stille og og ned, eller svinge blidt fra side til side. Det luller babyen tilbage i søvnen. En slyngevugge er effektiv til at få urolige børn til at falde til ro. Kolikbabyer har meget glæde af en slyngevuggge, hvor de kan føle den samme tryghed som de har hos deres mor eller far.

Nem at have med på farten

Hvis I tit er på farten, eller hvis babyen skal overnatte ude, er en slyngevugge også genial. Den vejer ikke meget, og er nem at pakke sammen og have med. På den måde har baby sin egen seng med sig i form af en slyngevugge. Der medfølger en taske, så det er nemt at pakke slyngevuggen sammen og tage med.

Vigtigt information:

Har dit barn skævheder eller andre problemer med kroppen, anbefales det at bruge en almindelig seng om natten. Ellers kan du bruge slyngevuggen så meget som din baby har lyst til. Husk altid at læse brugsanvisningen grundigt når du monterer slyngevuggen.

Læs videre og find ud af hvilken vugge der er den bedste.

Hvor længe kan baby sove i vugge?

Som regel stopper babyer med at bruge deres vugge, når de er omkring 6 måneder. Så har de fleste babyer lært at vende sig rundt, og måske prøver at rejse sig op. Det kan også baby er blevet for stor til vuggen, og fortrækker mere plads. Det varierer hvor længe baby sover i vugge. Når en baby sover længe i vugge er det ofte fordi de har vænnet sig til den trygge fornemmelse i en vugge. Når babyen ikke længere sover i vuggen, kan man gemme den til næste barn eller sælge den. En vugge har en godt gensalgsværdi, da en brugt vugge sjældent er særlig slidt.

Den bedste vugge

Alle forældre og babyer har forskellige behov når de vælger en vugge. Det har betydning hvor meget plads man har, og om vuggen skal være nem at have med på farten eller flytte rundt i huset. En babyvugge er god at have i starten, da nyfødte har brug for meget tryghed. Fælles for alle vugger er at de vuggende bevægelser stimulerer babys balancesans, og dermed styrker deres motoriske udvikling fra starten.

Der er mange lækre  babyvugger på markedet. Her på siden har vi valgt at anbefale to vugger, som er blandt de mest populære og bedste vugger:

Leander vugge

  • Forhandler: Pixizoo
  • Pris 1.898 kr. (inkl. sengehimmel)
  • Katso tuote 

Mere information om Leander vugge

Leander vuggen er meget populær. For mange forældre er en Leander vugge den bedste vugge på grund af det smukke design, lækre tilbehør og dens fantastiske evne til at lulle en baby i søvn.

Babyen får selv Leander vuggen til at bevæge sig stille frem og tilbage, når babyen er urolig og bevæger sig.  Dens rolige bevægelse minder babyen om tiden i mors mave, og får ofte baby til at falde i søvn eller slappe af.

Mange forældre der har leander vugge erfaring, har været tilfredse med vuggen, og synes det har været den bedste vugge de kunne vælge til deres baby.

Der skal bruges en Leander vugge madras, der passer til. Madrassen er dejlig blød og behagelig at ligge på. En Leander vugge himmel skaber yderligere tryghed omkring din baby. Små nyfødte bryder sig ikke om en stor, åben verden, som de ikke kan overskue. De føler sig mest trygge når de er omsluttet tæt og skærmet for skarpt lys og for mange indtryk

En Leander sengehimmel er lidt  ekstra luksus, når din lille guldklump sover trygt i sin Leander vugge. Hos Pizizoo følger både madras og sengehimmel med til vuggen i prisen på 1.898 kr.

Leander vuggen kan hænges i en loftkrog eller på et stativ. Vuggen kan bevæge sig frit i alle retninger, som stimulerer din babys motorik.

En Leander vugge måler H: 30 cm, B: 50 cm, L: 83 cm.

Vuggeposen kan vaskes på 60 grader. Husk at vaske madrassen separat.

Leander vugge stativ

Med et stativ til Leander vuggen, kan den flyttes rundt i huset, eller endda komme med på overnatning hos bedsteforældrene. Hænger du Leander vuggen op i et stativ, slipper du  for at bore i loftet.

Et Leander vugge stativ kan købes i både grå og hvid, så du vælge det der passer bedst ind i din stil.

Leander vuggen er smuk og dekorativ uanset om du vælger stativ eller loftskrog. Din baby vil uden tvivl elske at blive vugget trygt ind i søvnen, omsluttet af vuggens ovale form.

Et Leander vugge stativ måler 197 cm i højden, og koster 999 kr. hos Pixizoo.

Køb Leander vugge stativ her.

 Natures Sway slyngevugge

Information om Natures Sway slyngevugge

Den originale slyngevugge fra Nature Sway sælges kun hos Sneglehuset.com.

Når du køber Natures Sway slyngevugge fra Sneglehuset har du mulighed for at afprøve den i 14 dage og undersøge om dit barn bryder sig om at ligge i den. Der er en returrate på 0,5 % på Natures Sway slyngevugge, hvilket fortæller mange synes det er den bedste vugge.

Natures Sway slyngevugge er lavet i 100 % bomuld og kan vaskes på 60 grader. Slyngevuggen kan bruges både inde og ude, da den er nemt at hænge op. Sørg dog altid for at en slyngevugge hænger forsvarligt.

Fordi barnet bliver omsluttet af stoffet, bliver der varmt i en slyngevugge. Sneglehuset anbefaler derfor ikke at man putter barnet med dyne i en slyngevugge. Giv evt. barnet en tynd stofble eller lille bamse at putte med.

Køb Natures Sway Slyngevugge til 1.749 kr. 

Nonomo slyngevugge

Mere information om Nonomo Slyngevugge

Slyngevuggen fra Nonomo har samme funktion og princip som Natures Sway slyngevugge, men er en smule mere økonomisk med sin pris på 1.498 kr. Nonomo Slyngevuggen er et kvalitetsprodukt, og en af de bedste vugger.

Lue myös:   Vaihtolaukku - Löydä paras vaihtolaukku

Naturlige materialer og tempererende uldmadras

Vuggen er lavet i 100% økologisk bomuld, og madrassen er i 100% ren, ny uld med betræk af økologisk bomuld. Denne slyngevugge er helt fri for kemiske stoffer, det er naturligvis ingen fourenene stoffer i produktet

Slyngevuggen fra Nonomo er et godt valg for den miljøbevidste forældre. Den består kun af de lækreste naturmaterialer. Din baby kommer ikke i nærheden af kemisk behandlet produkter med Nonomo slyngevugge.

Nem at have med på farten

Ligesom med Natures Sway slyngevugge, vejer den meget lidt, og er nem at pakke sammen og tage med på farten i den medfølgende taske. Tasken er også er lavet i økologisk bomuld.

Nonomo slyngevugge kan benyttes fra fødslen og helt op til 15 kg, som barnet oftest ikke vejer før omkring 2,5 år. Med denne slyngevugge bliver der mulighed for masser af dejlige, lange middagslure og rolige nætter. Urolige børn eller kolik babyer falder tit helt til ro i en slyngevugge.

Nonomo slyngevugge kan også fås i en smart tvillingeudgavehvor tvillingerne kan ligge ved siden af hinanden, men stadig i hver deres slyngevugge.

Køb Slyngevugge her

Slyngevuggestativ

En Nonomo slyngevugge kan hænges op på følgende måder:

  • Slyngevugge stativ
  • Vægophæng
  • Ophæng i dørkarm

Et slyngevuggestativ er smart fordi man nemt kan flytte rundt på slyngevuggen i huset, og ikke er afhængig af kroge i loftet.  Et stativ er også nødvendigt hvis loft eller vægge ikke egner sig til at blive boret i .

Et slyngevugge vægophæng er praktisk, hvis man ikke har plads til et stativ i boligen, eller ikke har mulighed for at bore i loftet.

Ophæng til dørkarm gør det muligt at benytte slyngevugge uden at bore overhovedet.

Se slyngevugge stativ, vægophæng og dørkarm ophæng

Guide til tremmeseng

En tremmeseng er en sikker seng for en baby, da tremmerne sørger for at babyen ikke kan falde ud. Når barnet er for stort til at sove i vugge, er det på tide at komme over i en tremmeseng. I en tremmeseng får barnet mere plads at sove på, og kan bedre bevæge sig rundt. I starten er bunden af en tremmeseng sat højt oppe, for at forældrene ikke skal bøje sig langt ned over sengen for at tage den lille op og ned.

Sæt bunden ned i tremmeseng – hvornår?

Når baby bliver mere mobil og lærer at sætte sig op, og rejse sig op, er det vigtigt at sætte bunden ned. De fleste sætter bunden på tremmesengen ned ved 6-8 måneders alderen. Gør det hellere for tidligt end for sent.

I den bedste tremmeseng føler barnet sig tryg og tilpas, skaber de bedste rammer for en god nattesøvn. Børn vokser når de sover, og bearbejder dagens mange indtryk. En god søvn  er afgørende for et oplagt barn, der er klar til at udforske verden.

Find de bedste tremmesenge til dit barn i guiden. Her anbefaler vi de mest populære, sikre og bedste tremmesenge, der ikke går på kompromis med anvendelighed og praktiske detaljer.

Hvor længe sover baby i tremmeseng?

En tremmeseng kan bruges fra fødslen og op til barnet er ca. 3 år. Bruger man ikke vugge først, kan det være en god ide at ligge barnet i sin lift nede i tremmesengen de første uger. Små babyer har svært ved at falde til ro, hvis der er for meget plads omkring dem. Det er tid til at skifte til en større seng, når barnet ikke længere kan ligge udstrakt i tremmesengen.

Nogen børn lærer at kravle over kanten på deres tremmeseng allerede omrking 1,5 – 2 år. Det er farligt, da de kan falde ned og slå sig. Så er det en god løsning at tage siden af tremmesengen, og dermed udskyde at skifte til juniorseng. Denne mulighed har man med Leander tremmeseng og Sebra tremmeseng.

Her finder du forslag til den tremmeseng,  der passer til jeres behov og økonomi. Vi har valgt at anbefale tre tremmesenge i guiden, der alle lever op til strenge krav om sikkerhed og sundhedsstyrelsens anbefalinger:

Babydan tremmeseng

Mere information om Babydan tremmeseng

Tremmeseng fra Babydan er en god og sikker tremmeseng.

Bunden på denne Babydan tremmeseng kan indstilles i tre højder, så den kan følge dit barns størrelse og udvikling. Bunden består af lamel, som betyder at den er ventilerende og sikrer, at barnet ikke får det for varmt. Siderne kan hæves og sænkes, hvilket skåner din ryg. Barnet kan selv kravle op i sengen, hvorefter man hæver siden.

Med en Babydan tremmeseng får man en solid, billig tremmeseng, der sagtens kan holde til flere børn.

Køb Babydan tremmeseng her 

Leander tremmeseng

  • Forhandler: Pixizoo
  • Pris 5.495 kr.
  • Anbefales af Forbrugerrådet!
  • Katso tuote

Mere information om Leander tremmeseng

En Leander tremmeseng er en naturlig efterfølger til Leander vugge. Den fremstår i de samme bløde former, og vil pynte på ethvert børneværelse. Leander tremmeseng er populær for sit unikke design.

Tremmesengen fås i tre farver: hvid, valnød eller whitewash, som ses på billedet.

Med Leander tremmeseng får du både tremmeseng og babyseng i ét. Leander understreger at man ved tremmesengen får 5 senge i ét møbel. Leander tremmeseng kan gøres større, så den kan følge barnet hele barndommen op til 10-12 års alderen.

Leander tremmeseng kan blive til 5 forskellige senge 

  1. Tremmeseng med bunden hævet
  2. Tremmeseng med bunden sænket
  3. Tremmeseng med siden taget af
  4. Lille juniorseng
  5. Stor juniorseng

Anbefales af Fornrugerrådet

Leander tremmeseng anbefales af forbrugerråde Tænk, da den lever op til alle sikkerhedskrav samt kan bruges helt op til 10- 12 års alderen.

Leander tremmeseng er derfor en af de bedste tremmesenge. Siden på tremmesengen kan tages af hvilket betyder, at barnet selv kan kravle op og ned af tremmesengen. Det gør det også muligt at omdanne tremmesengen til en lille sofa, når den en dag ikke længere er i brug.

Lue myös:   Mikä vauvan pussilakana on paras?

Her får du en tremmeseng, som dit barn uden tvivl vil elske og som har et flot design. Husk også, at du sparer udgifter til juniorseng. Med Leander tremmeseng får du begge dele på én gang.

Køb Leander tremmeseng her.

Sebra Tremmeseng

Mere information om sebra tremmeseng

En Sebra Tremmeseng er en af de mest populære tremmesenge. Ligesom en Leander tremmeseng kan den laves om til juniorseng, hvilket var designerens oprindelige tanke med sengen. Tremmesengen har runde, bløde former og ser smuk ud på børneværelset. Når barnet bliver gammel nok til selv at kravle op og ned fra sengen, kan siden tages af. Når siden er taget af ligger barnet stadig beskyttet af de runde ender.

Sebra tremmeseng er fremstillet i birketræ, og er malet med en speciel maling, der ikke indeholder giftstoffer. Tremmesengen lever naturligvis op til alle sikkerhedsstandarter.

Sebra tremmeseng er et hyggeligt, trygt sted for din baby at sove.

Køb Sebra tremmeseng hos Pixizoo

Det unikke ved Sebra tremmeseng er designet. Den har runde kanter, og giver børneværelset et flot udtryk, der hurtigt kan gøres personligt.

Foto: C. Guldbrandt

Foto: C. Guldbrandt

Sjov detalje: Sebra dukkeseng!

Som en sjov detalje, kan man også købe en Sebra dukkeseng, der er magen til Sebra tremmeseng. Det gør det ekstra sjovt at putte dukker og bamser til middagslur, når de kan sove i den samme seng som en selv. Desuden ser det fint ud på børneværelset, når dukkesengen passer til tremmesengen.

Se Sebra dukkeseng her.

Vær opmærksom på at målene på Sebra tremmeseng er 112 x 70 cm. Derfor skal man bruge den originale madras til sengen. Madrassen kan bruges til både tremmeseng og juniorseng.

Køb madras til Sebra tremmeseng her.

Hvilken madras til tremmeseng?

Madrassen til baby skal ikke være for fast, men uden at være hård. Sundhedsstyrelsen anbefaler en fast madras, som barnet ikke synker ned i, da det er med til at udvikle barnet motorisk, samt forebygger vuggedød.

Barnet skal kunne løfte hovedet, når det ligger på ryggen på madrassen. Vælger i at ligge en rullemadras over madrassen, så brug en tynd udgave for at undgå at madrassen bliver for blød.

God madras til tremmeseng. Læs mere om madrassen her.

En madras til tremmeseng skal være minimum 5 cm tyk for at have den korrekte fasthed. Af hygiejniske årsager skal betrækket kunne tages af og vaskes ved 60 grader. Det anbefales at vakse madrasbetrækket og rullemadrassen ved 60 grader 4-6 gange årligt.  En madras med fjedre kan ikke nødvendigvis betale sig, da babyens lette vægt gør at fjedrene alligevel ikke kan udnyttes.

Standartmålene på en tremmeseng er 60 x 120 indvendigt.

Denne madras lever op til sundhedsstyrelsens krav. Den har trykaflastende koldskum for at give den bedste komfort. Denne madras anbefales at bruges sammen med Leander tremmeseng, men kan også bruges til andre tremmesenge med standartmål. Den koster 995 kroner.

Køb god madras til tremmeseng her.

Sengerand

En sengerand gør en tremmeseng ekstra hyggelig og personlig. En af de populære Sebra sengerande er i økologisk bomuld, og er dejlig blød. Sebra sengerand er en tyk sengerand, hvilket betyder at den selv kan stå op i sengen, uden at skulle justeres eller bindes fast på nogen måde.

En sengerand skærmer for træk og kulde, samt sikrer at barnet ikke kan slå hovedet på de hårde tremmer.

Der findes mange varianter af sengerande, der alle giver sit eget unikke udtryk til din babys tremmeseng.

Sebra sengerand med billeder. Man kan få sengetøj der passer til sengeranden.

Flot sengerand i neutrale farver fra Petite Legarth.

Se flere smukke sengerande her.

Babydyne og baby sengetøj

For at sove godt skal baby selvfølgelig have en babydyne. En babydyne måler  70*100 cm. En større dyne bliver for voldsom for en nyfødt, der så risikerer overophedning. En god babydyne er tempererende og behagelig at ligge med.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at en babydyne vaskes på 60 grader 4-6 gange om året. Derfor anbefaler vi den allergivenlige babydyne fra FlossFlakes, der kan vaskes på 60 grader. Trænger den til en opfriskning kan man også tørretumble den 10 min efter vask, ved lav varme.

Babydyne

Vælg en allergivenlig babydyne for at forebygge og mindske allergi hos dit barn. Vi anbefaler babydyne fra FossFlakes. FossFlakes babydyne og pude er Oeko-tex certifieret, dvs. fri for sundhedsskadelig stoffer.

Det er en af de bedste allergivenlige babydyner på markedet. Med i prisen på 549 kr., får du også en flad babypude.

Hvornår skal man bruge babypude?

Barnet må få en babypude tidligst når det er 1 år. Det anbefales ikke før, da det øger risikoen for vuggedød. Du kan se at dit barn har behov for en pude hvis det bruger en bamse som hovedpude, eller begynder at bruge sin babydyne som pude. Brug en flad babypude for at barnet ikke belaster nakke og skuldre ved at ligge på en pude der er for høj.

Køb allergivenlig babydyne og babypude her.

Baby sengetøj

Det er en god ide at anskaffe 3-4 sæt baby sengetøj, da det ofte skal skiftes. Baby sengetøj skal kunne tåle at blive vasket på 60 grader, og skal naturligvis være dejlig blødt mod babys sarte hud. Derudover er mange babyer glade for hvis deres baby sengetøj har nogen fine farver og motiver, som de kan kigge på.

Se mere sengetøj her.

Baby sengetøj fra Sebra med Farm motiv.

Baby sengetøj fra Soft Gallery i Owl Cream.

Babysengetøj med sød bamse fra Lucky Boy Sunday.