Legetøj 9 år | Guide til fødselsdagsgaver og julegaver til den 9 årige

Hvad leger en 9 årig med: 9 årige børn leger stadig meget, og har derfor et naturligt behov for legetøj. Legen er dog mere organiseret, og der fokuseres på at være kreativ og undersøge. Derfor har vi i guiden til legetøj 9 år valgt at fremhæve legetøj som perler, lego og en flot bilbane.

Sisällysluettelo

Legetøj 9 år – hvad er en god gave?

Det kan være svært at finde den rette fødselsdagsgave til den 9 årige, hvis det skal være legetøj. Køn og interesser spiller i den grad ind her, ligesom tidens trends har en betydning. Det er ikke altid muligt for de voksne at være med på hvad der er moderne. Derfor anbefaler vi selvfølgelig, at man spørger sit barn om han eller hun har nogen særlige ønser til legetøj.

Se alt det bedste legetøj 9 år længere nede i teksten

Drengelegetøj og pigelegetøj 9 år

I 9 års alderen bliver forskellen mellem kønnene stadig større, og derfor også mere udtalt når det kommer til leg. Derfor er der noget legetøj, som i højere grad tiltaler pigerne og omvendt.

Drengelegetøj – top 3

  • Lego
  • Autokaista
  • Computerspil / PC spil

Pigelegetøj – top 3

  • Hama Perler
  • Smykker og smykkeskrin
  • At tegne og farve

 

Guide til det bedste legetøj 9 år

Her har vi samlet en liste over det bedste legetøj 9 år. Vi har fremhævet legetøj, der ligger op til vild leg og udfordrer motorikken, men også legetøj hvor man skal sidde stille og koncentrere sig. Den 9 årige er nemlig i stand til at sidde stille i længere tid, hvilket også er nødvendigt for et skolebarn. 🙂

 

Kridt – lav hinkebane

Børn har lavet hinkebaner i mange år, og legen er stadig et hit. Disse kridt koster kun 39,95 kr., og der er til virkelig mange timers leg. Køb kridt her. 

 

 

 

Ringspil – et spil for hele familien

Et ringspil er en oplagt mulighed for at lave noget sammen med hele familien. Spillet er nemlig sjovt for både børn og voksne. Reglerne er simple, og man træner sin koordination. Det er også et oplagt spil for børnene at spille med deres kammerater. Pris: 199 kr. Køb det her.

 

 

Hoppebold – små sjove bolde

Se hvor højt du kan få bolden til at hoppe. Disse sjove små bolde er godt legetøj for 9 årige. Det er også billigt legetøj. Køb hoppebolde her til kun 15,95 kr.

Lue myös:   Legetøj nyfødt og baby | Godt legetøj til baby

 

 

Hama perler: Lav perleplader

En mulighed for at hygge sig og lave flotte perleplader. At samle på perler er meget populært blandt børn i øjeblikket, og denne gave med næsten med garanti blive et hit. De populære perler kaldet Hama Perler. Du kan købe perler billigt täällä. Hama Perler fås i flere størrelser og æsker. Du kan vælge at købe en gaveæske med perlerne, hvor der medfølger både perleplade og tilhørende perler.

Se meget mere om Hama Perler

 

 

Lego – Byg flotte projekter

Lego er virkelig oplagt i 9 års alderen. Lego har lavet en hel serie rettet til børn i alderen 9-12 år. Blandt andet kan man bygge denne flotte ekspiditionsbase, hvor der medfølger både gravemaskine, drone og meget mere. En leg der kan gå mange timer med. Køb Lego her.

 

 

 

Den sejeste bilbane – måler 6,8 meter

Her er en sej bilbane, der er rigtig god til børn på 8-9 år. Med denne bilbane får man alt hvad man skal bruge for at lege racerløb med de flotte biler. Fra 5 år. I bilbanen medfølger der:

  • 2 biler: DTM Mercedes-Benz C-Coupé ‘Petrov’ og DTM Audi RS5 ‘Rockenfeller’ med originale Darda motorer medfølger.
  • 4 forskellige kombinationer kan bygges, kan ses på bagsiden af pakken.

Bilbanen forhandles hos Only4kids – gå til forhandler

Se mere om bilbanen i videoen.

 

 

 

 

 

                                Lad kreativiteten udfolde sig: Lær at tegne dyr

Denne bog er en god udfordring for barnet på 9 år. Her er der nemlig mulighed for at lære at tegne dyr i frihånd. En god egenskab, som børnene kan bruge i mange andre sammenhænge. Tegnebogen koster kun 69,95 kr., og fås hos Lirumlarumleg her.

 

Bøger – den 9 årige kan selv læse

Børn på 9 år er efterhånden ret dygtige til at læse, og søger derfor selv bøger om emner de interesserer sig for. Det er typisk fagbøger om universet, og den verden der omgiver os. Man kan få masser af den slags bøger der er skrevet, så de henvender sig til børn.

Et godt sted at lede efter billige bøger til børn er Saxo.com. Gå til Saxo

Lue myös:   Disney Frost - Parhaat lelut Annan ja Elsan kanssa

 

 

Bamser og dukker

Bamser og dukker er ofte stadig et hit for de 9 årige børn. De bruges i rollelege, men kan også være ne betroet ven eller en sovekammerat, der giver tryghed.

Osta Our Generation -nukkeja täältä 

 

 

 

Tøj til pigerne

Tøj er naturligvis ikke legetøj på samme fod som det andet vi skriver om her på siden. Men det er alligevel nævnt, da nyt tøj bare er en super fødselsdagsgave eller julegave til en 9 årig. I 9 års alderen bliver det stadig mere vigtigt hvilket tøj man går i. Derfor kan en ny trøje eller et par fine bukser være noget nær den bedste gave du kan give.

Børn på 9 år bruger som regel str. 134 i tøj. Denne fl0tte bluse fra Enfant er med glimmer og er pyntet med flæser. Find den hos Kids World her.

 

 

Ansigtsmaling og udklædning

At klæde sig ud og blive til en prinsesse eller en brandmand, er noget der helt sikkert vil være sjovt for 9 årige børn. At få lov at lege en rolle, og være en anden, kan der gå meget tid med. Især hvis man leger sammen med sine veninder.

Ansigtsmaling

Giv udklædningen prikken over i’et med flot ansigtsmaling. Denne pakke indeholder masser af flotte farver. Denne maling er 100% fri for parabener, og kan nemt vaskes af igen med vand og mild sæbe. Brug evt. en uparfumeret dagcreme under ansigtsmalingen. Ansigtsmalingen bør vaskes af efter et par timer. I pakken får du: 4 farver, 2 små pensler, 1 svamp, samt en guide. Køb ansigtsmalingen her.

 

Udklædning – en sjov leg for 9 årige

At klæde sig ud behøver ikke begrænse sig til fastelavn  eller halloween. Det er også en sjov måde at bruge en almindelig søndag eftermiddag eller en hyggedag med en klassekammerat. Hos Sundleg kan du vælge mellem flere forskellige udklædningskostumer. Blandt andet en sød eventyrpige. Udklædning giver børnene mulighed for at lege med kønsroller, da de kulturelle regler ikke hersker på samme måde i legen. Du kan vælge mellem mange flotte kostumer her.

 

 

Smykker og smykkeskrin

At pynte sig og have fine ting på, er virkelig et hit og godt legetøj 9 år. Der er mange at vælge i mellem Lirumlarumleg. Den viste halskæde forestiller en fin kage. Hvis det skulle ske at man sad fast i noget, springer låsen selv op. Halskæden kan derfor bruges af børn fra 3 år. 

Lue myös:   Vaahtomuovilattia vauvoille | Täydellinen lattialla leikkimiseen

Til smykkerne skal man naturligvis have et smykkeskrin. Dette flotte skrin har et rum og en lille skuffe nedenunder til småting. Skrinet kunne også være en fin venindegave.

Vælg mellem flotte smykker og smykkeskrin her.

 

Playstation 4 Slim med Fifa

At spille playstation er ofte et stort hit i denne alder. Det er også en god aktivitet at lave sammen med kammeraterne. Playstation er ganske vist en dyr gave, og egner sig måske bedst som en helt særlig julegave eller fødselsdagsgave. En playstation 4 Slim inkl. fifa koster 2.299 kr. Få den hos Wupti her.

Du kan naturligvis også vælge en Ps4 uden Fifa Slim med 500 gb til 2.295 kr. Osta se täältä

 

 

                       LEGO Princess

Et Lego sæt i Frost tema, der egner sig til børn fra 5 – 12 år. Der sættes krav til finmotorikken. Pakken indeholder 174 dele. Der medfølger 2 figurer og et rensdyr.

LEGO Princess koster 269,95 og kan findes hos forhandleren her.

 

 

Byg-selv solsystem fra KidzLabs

Her kan børnene virkelig lære om universet, og verden omkring dem. Med dette sæt kan man lave solsystemet som en uro, der lam hænge og pynte på værelset bagefter. Børn på 9 år er meget interesseret i at lære mere om verden omkring dem, og dette solsystem er virkelig en oplagt gaveide. Solsystemet som uro koster 199,95 kr. Kan købes hos LirumLarumLeg lige her.

 

 

Barbie dukker og tilbehør

At lege med barbie dukker og alt det sjove tilbehør der findes til, er stadig en sjov leg. Barbiedukker er derfor godt legetøj 9 år. Det er dog som altid en god ide at spørge barnet om barbiedukker er et ønske. 🙂

Se et stort udvalg af barbiedukker her.

 

 

 

 

Schleich