Her på siden finder du en kæmpe guide til legetøj opdelt efter alder. Det kan være svært at overskue det store udvalg af legetøj online, når du skal vælge nyt legetøj til dit barn eller barnebarn. Derfor har vi prøvet at gøre det lettere ved at samle det hele på et sted.


Sisällysluettelo

Legetøj til nyfødt og baby

Små babyer elsker farver og former, der stimulerer deres sanser. Det er vigtigt for deres udvikling.

Omkring 3-4 mdrs. alderen begynder baby at blive meget mere opmærksom og opsøgende i forhold til sine omgivelser, og noget legetøj, der fx. er nemt at gribe fat i er som regel et hit. Du kan let købe rigtig lækkert legetøj online til nyfødte og babyer – f.eks. täällä.

Guide til legetøj nyfødt og baby


Legetøj til barn 1 år

Det første år af barnets liv sker der den største udvikling i forhold til resten af livet. Du vil derfor opleve, at yndlingslegetøjet løbende skiftes ud det første år.

Vi har lavet en guide om hvilket legetøj der er et hit til det første år et barns liv. Guiden kan du bruge til inspiration til fødselsdag, barnedåb eller blot en lille opmærksomheds-gave. Du kan nemt købe utrolig godt legetøj online til 1 årige – f.eks. täällä.

Guide til legetøj 1 år


Legetøj til barn 2 år

I denne alder tager den sproglige udvikling et kæmpe spring. Børnene går fra at kunne sige enkelte ord til at sætte sætninger sammen, og tydeligere kunne udtrykke sine behov og ønsker. Interessen for bøger med mere komplicerede historier stiger, og barnet kan være med til simple spil, som for eksempel vendespil. Du kan let købe super lækkert legetøj online til 2 årige – f.eks. täällä.

Guide til legetøj 2 år


Lelut 3 vuotta

I 3 års alderen kommer barnet i børnehave, og interessen for at lege med andre børn er rigtig stor. I denne alder er det vigtigt fortsat at udfordre motorikken, og stadig lege tumlelege.

Det er bevist at børn med god motorik har bedre indlæringsevne, så der er mange grunde til at komme i gang med de sjove motorik lege.

Du kan snildt købe legetøj online til 3 årige – f.eks. täällä.

Guide til legetøj 3 år


Legetøj til 4 år

Der er ikke længe til barnet skal i skole, og det er derfor en god ide at øve sig i stillesiddende lege. For eksempel perleplader, eller at tegne i malerbog.

I denne alder er det heller ikke for tidligt at introducere barnet til tal og bogstaver. Måske kan han eller hun lære at skrive sit eget navn.

Guide til legetøj 4 år


Lelut 5 vuotta

Guide til valg af legetøj til 5 årige er en oversigt og beskrivelser af et barn som i høj grad elsker at være udenfor, og derfor er meget udendørslegetøj til 5 årige børn et hit. Klik på linket nedenfor, for at gå til guiden. Online kan du også finde meget godt legetøj på webshoppen täällä.

Gå til legetøj 5 år

Trampolin (læs om trampoliner herkøb trampolin til 5 årig her), Gyngestativ (læs om gyngestativ her), Dukkehus (køb dukkehus af træ her), Legetøjsbiler og Sandlegetøj.


Lelut 6 vuotta

Denne alder særlig spændende, fordi børnene starter i skole. I denne alder er børnene bedre til at fordybe sig, i for eksempel brætspil, mere komplicerede puslespil eller lignende. Motorisk udfordring er stadig et hit, så cykler, trampolin mm. er godt legetøj 6 år.

Gå til legetøj 6 år


Legetøj 7 år

Børn på 7 år er glade for legetøj, som de kan fordybe sig i. Derfor indeholder guiden til legetøj 7 af masser af legetøj hvor man kan være kreativ, som at tegne og male. Puslespil og brætspil er også et hit for 7 årige.

Gå til Legetøj 7 år


Legetøj 8 år

Det 8 årige barn er nysgerrig på at lære mere om verden omkring dem. De forstår mere abstrakte ting som for eksempel solsystemet. Det er en god alder at spille spil og lære mere om universet og dyreliv.

Gå til legetøj 8 år


Legetøj 9 år

De 9 årige børn elsker at spille holdsport som for eksempel fodbold. Det er også alderen hvor bøger, playstation og at bruge smykker er populært.

Se vores guide til særligt godt legetøj 9 år.

Gå til legetøj 9 år


Legetøj 10 år

Et 10 årig barn er selvstændigt, og holder af at læse bøger, spille computer, se tv, tegne og opholde sig med venner og nu også kærester. Mangler du inspiration til gode gaveideer til en 10 årig, så se mere i vores guide.

Gå til legetøj 10 år

shortcode 7

Populært legetøj til børn 1 år til 4 år

Legetøj – fødselsdagsønsker 1 år

Legetøj – fødselsdagsønsker 2 år

Legetøj – fødselsdagsønsker 3 år

Legetøj – fødselsdagsønsker 4 år


Bedste babylegetøj

Billigt legetøj

Ulkona käytettävät lelut

Trampoliini

Hiekkalaatikko

Keinuteline

Sansegynge

Legehus

Uima-allas

Løbecykel

Sådan vælger du legetøj

Hvad er godt legetøj

Økologisk legetøj

Indendørs legetøj

Dukke og dukkevogn

Derfor er det smart at købe legetøj online

Når du køber legetøj online, kan du nemt skabe dig et overblik over mange produkter fra forskell

ige forhandlere. Hvis du er heldig, kan du måske finde det samme stykke legetøj til en billigere pris på en anden side. Når du køber legetøj online kan du i ro og mag udvælge det bedste legetøj til barn eller barnebarn.

Her på siden finder du:

 • Legetøj inddelt efter alder
 • Links til forhandlere der sælger billigt legetøj online
 • En masse gode råd omkring at købe legetøj

Hvis du laver ønskeseddel til dit barn, måske i anledning af fødselsdag eller jul, kan du nemt linke til det som dit barn ønsker sig. På den måde er det nemt at få den rette form og farve på ønskesedlen.

Når du køber legetøj online har du, som med alt andet, 14 dages returret. De fleste online butikker tilbyder længere returret i forbindelse med julen, så du kan købe julegaverne i god tid.

Sådan vælger du det bedste legetøj til børn

Når du skal vælge legetøj, skal du først og fremmest vælge ud fra barnet alder. Hvis du skal købe legetøj til et barn under 3 år, må der ikke være små dele i som udgør kvælningsfare. Dernæst skal det være noget legetøj der stimuluerer og udvikler barnet, så legetøjet bliver et hit.

Sidst men ikke mindst skal du overveje om forældrene har særlige ønsker, eller måske har barnet en særlig interesse eller film som de er vilde med.

Hvad er godt legetøj?

Godt legetøj synes barnet naturligvis er sjovt at lege med, samtidig med at det stimulerer og udvikler børnenes sanser. For eksempel er motorik legetøj som udgangspunkt rigtig godt legetøj. Her er der nemlig tænkt over at legetøjet er lavet af forskellige farver og materialer, der stimulerer barnets udvikling.

Mange forældre er også begyndt at værdsætte legetøj, der er økologisk og naturligvis uden nogen former for skadelige stoffer. Vil du gerne købe sundt legetøj uden kemi, kommer du langt ved blot at købe dansk. Legetøj på det danske marked er gennemgået og godkendt til salg.

Et godt bud på legetøj til den 1 årige og 2 årige.


3 gaver, der altid er et hit

Er du stadig på bar bund har vi her listet 3 alsidige gaver, der næsten altid er et hit.

 • En bog med flotte billeder (papbøger til de mindste)

Det er både sundt, sjovt og hyggeligt at læse bøger. I næsten alle aldre kan børnene lære en hel masse fra bøger. De helt små øver sig i at lære nye ord, og kigge på billeder og farver. De større børn lærer naturligvis stadig nye ord, men her er det også en øvelse i at sidde stille og koncentrere sig. Senere hen kan højtlæsningen hjælpe barnet med at lære at læse.

Køb billigt online: Køb bøger til de mindste her. 

 • En bamse eller dukke

En (ekstra) bamse eller dukke, kan børn næsten altid bruge. Bamserne er gode til at trøste og give kram, når der er brug for det. Bamsen kan også komme med i vuggestue eller børnehave, hvis der er behov for det en dag. Dukkelegen er også populær og sjov for børn i stort set alle aldre. Bamser og dukker er næsten altid blandt yndlingslegetøjet.

Se vores store guide til hvilken dukke du skal vælge.

Køb bamser her  tai täällä

 • Et tegnehæfte med farveblyanter eller tusser (kan bruges helt fra 8-9 mdrs alderen og opefter)

At tegne og være kreativ er altid sjovt. Derfor vil et tegnehæfte med tilhørende tusser eller farveblyanter næsten med garanti falde i god jord. Det er også en god gave, fordi man sagtens kan bruge mere end et farvehæfte. Tusser og farver bliver slidt efterhånden, hvorfor det altid er godt med nogen friske.

Køb billigt online: Find stort udvalg af farver og tegnehæfter her. 


Find lækkert legetøj online hos Lirumlarumleg, der har et stort udvalg af godt legetøj.

Klik her for at gå til butikken. 


Sundt legetøj i høj kvalitet. Sundleg har specialiseret sig i godt naturligt legetøj til børn og babyer i alderen 0 år til 5 år. Besøg deres butikker i Køge eller Næstved, eller køb let legetøjet online på Sundleg.dk

Bedste legetøj til de små: Klik her for at gå til butikken.


Fødselsdagsønsker til børn – bedste legetøj til de små

Børn elsker at have fødselsdag, og den skal naturligvis fejres med maner. Her har vi valgt at liste en masse fødselsdagsønsker til børn, som du kan bruge som inspiration til fødselsdagen.

Det kan være svært nok som mor og far at finde på de helt rette ønsker, og måske er det endnu sværere som bedsteforældre, ven, eller et andet familiemedlem, der gerne vil give den helt rette gave. Som regel har børn selv en masse ideer til hvad de ønsker sig, men det er ikke altid at u-båden eller iPad’en passer til budgettet 🙂

Læs med her, hvis du mangler inspiration til hvilke fødselsdagsønsker til børn, der kunne være en god gave.


Fødselsdagsønsker 1 år – bedste legetøj til 1 årig

Den første fødselsdag er noget ganske særligt. I denne alder betyder fødselsdagen som regel mere for babys familie, fremfor baby selv, der ikke altid lige forstår hvad der foregår. Til den første fødselsdag er der mange, der giver en lidt dyrere gave end normalt, da det netop er en helt særlig dag.

Rollelege og genkendelighed

I et års alderen begynder børnene at forstå mere og mere omkring sig. Det er måske ikke længere nok at legetøjet kan rasles med, eller er nemt at samle op. Babyer på 1 år begynder så småt at lege rolleleg, dvs. efterligne de voksne. Gode rollelege er køkken leg, dukkeleg eller måske vaske tøj eller tømme opvaskemaskine. Denne leg fortsætter med at være sjov op igennem barndommen, hvor børnene vil fortsætte med at forsøge at efterligne det de voksne gør.

Børn elsker også genkendelighed, hvorfor et fødselsdagstog er en rigtig god gave. Toget kan tages frem hvert år med et nyt tal i.

Svært ved at falde til ro

Kaninen der så gerne ville sove. En ny, hyggelig måde at putte dit barn på. Køb online. Mene kauppaan

Fordi der sker så meget i den alder, kan mange børn have svært ved at falde til ro når de skal sove.

Bogen “Kaninen, der så gerne ville sove” er skrevet af forfatter, adfærdsforsker og coach Carl-Johan Forssén Ehrlin, som bruger en helt ny oplæsningensmetode til at få børn lullet trygt og rart ind i søvnen. Siden bogen udkom, har mange forældre meldt positivt tilbage om virkningen.

Gode fødsesldagsønsker 1 år

Her har vi skrevet en liste med det legetøj, der hitter for børn på 1 år. Legetøjet er godt til både fødselsdagsgave eller julegave. Du kan bruge listen som inspiration, hvis du ikke ved hvad dit barn skal ønske sig.

Klik på punkterne for at læse mere.

Du kan naturligvis også læse vores store guide til fødselsdagsgaver til 1 årige, hvor vi uddyber punkterne og foreslår eksempler. Du finder linket øverst på siden.


Fødselsdagsønsker 2 år – bedste legetøj til 2 årig

Et barn der bliver 2 år kan rigtig mange ting, men er samtidig stadig et lille barn. I denne alder udvikler sproget sig meget, og barnet lærer efterhånden at gøre mange ting selv. For eksempel at tage tøj af og på, selv sige når han er sulten eller tørstig og så videre.

Leg ved siden af hinanden

Legekøkken i træ. 1.049 kr. Mene kauppaan.

Barnet på  2 år har brug for udfordring i sine lege. Ifølge netsundhedsplejersken Helen Lyng, er det vigtigt for det 2 årige barn at forældrene deltager i legen. I behøver ikke at lege “sammen”, men kan godt lege ved siden af hinanden.

Barnet kan for eksempel lave dejlig mad i legekøkkenet, som mor og far “spiser” og siger mmh, det smager godt.

Forældre med børn i denne alder oplever tit hvordan deres barn er meget mere interesseret i det mor og far sidder med, end deres eget legetøj.

Gode fødselsdagsønsker til en 2-årig kunne derfor være legetøj hvor de voksne kan deltage i lege, og være en del af det.

Fødselsdagsønsker 2 år

 • Leikkikeittiö. Køkkenlegen er stadig populær. Børnene kan lave mad til mor og far og røre i gryder ligesom de voksne. Suppler legekøkkenet med flot legemad. >>Køb legemad her. 
 • Værktøjsbænk og værktøj. Når din dreng eller pige ser de voksne repararere hjemmet, ville hun elske at hjælpe til med sit eget værdtøj.
 • Byggeklodser. Klodser er et hit. De kan samles, stables og puttes i ting. Skønt legetøj.
 • Udendørs legetøj. I 2 års alderen kan børnene motorisk meget mere end for et år siden. Udnyt det med en sjov juoksupyörä eller måske en trampolin.


Fødselsdagsønsker 3 år – bedste legetøj til 3 årig

Når et barn bliver 3 år, er der sket rigtig meget i udviklingen. For det første er interessen for at lege med andre børn blevet meget større. I 3 års alderen er det blevet nemmere at lege flere sammen, og deltage i sjove rolle-lege som for eksempel mor, far og børn.

En ægte BMW i ministørrelse. Lavet på licens fra BMW. Pris 1.799 kr. Mene kauppaan.

El bil – en helt speciel gave

En el bil er de seneste år blevet en af de helt store gaveideer. Man kan få mange forskellige varianter, farver og modeller, så der er noget for enhver smag. De fleste børn vil elske at ræse rundt i deres helt egen el bil. Den kan bruges i haven til en sjov køretur. Når først han eller hun har lært hvordan man starter, bremser og kører, vil stoltheden ingen ende tage.

Du kan finde et stort udvalg af el biler hos Only 4 kids. Mene kauppaan. 

En ny verden af legetøj

En 3 årig vurderes også til at være over alderen, hvor alle små dele bliver spist og derfor er forbudt blandt legetøjet. Det betyder at der åbner sig en helt ny verden af legetøj; perler, barbiedukker, detaljerede bilbaner og meget mere.


Fødselsdagsønsker 4 år og opefter

Når man bliver 4 år, er det ikke for tidligt så småt at introducere bogstaver og tal. Man kan få masser af gode bøger med tal og lette regnestykker, som er gode til at forberede barnet til ideen om matematik og regning. Det samme er gældende med bogstaver.

Måske viser barnet interesse for det, og vil gerne lære at skrive sit eget navn. I denne alder er ta

Legtøjsur til 99,95 kr. hos Legebutikken.

l og bogstaver stadig en del af legen, så det handler om at udnytte det og introducere det som noget sjovt og spændende.

Lær klokken med et legetøjsur

Et legetøjsur hvor man kan lære klokken er også fornuftigt at introducere i denne alder. Det er både praktisk hvis dit barn kan klokken, og det er en stor succesoplevelse for en lille dreng eller pige at lære noget nyt.

Brætspil

Rollelegene er også stadig et hit, så barbiedukker og tilbehør vil helt sikkert blive populært. Brætspil hvor man kan være sammen som familie er også en god gave i denne alder. For eksempel et gammel klassisk spil som klodsmajor, eller UNO. Hvis du leder efter legetøj online, finder du helt sikkert det rette spil.

Elektronik

Hvis I er til elektronik vil en iPad, Nintendo, eller børnespil til Playstation også bringe glæde. De kan spille det selv, sammen med mor og far eller sammen med venner fra børnehaven.

Gaveideer 4 år

 • Tegnebøger med bogstaver og tal
 • Legetøj, hvor man kan lære at skrive og regne
 • Legetøjsur, hvor man kan lære klokken
 • Barbiedukker
 • Brætspil
 • Spil til Nintendo eller Playstation

Drengelegetøj og pigelegetøj?

Mange legetøjssider har opdelte kategorier, så du kan søge efter specifikt drengelegetøj eller pigelegetøj. Her på Startpakke.com, har vi valgt at gøre det anderledes.

Vi ser alle børn som individer, der skal lære dem selv at kende ud fra personlighed og interesser. Derfor anbefaler vi ikke at søge i kategorier, men i stedet efter dit barns alder og interesser.


Babylegetøj – Køb det bedste babylegetøj online

Når man får en baby, er det vigtigt også at have noget egnet babylegetøj. Små babyer elsker farver, former og at føle på forskellige materialer. Det stimulerer deres udvikling at undersøge forskellige sanseindtryk.

Som bekendt undersøger babyer ting ved at putte dem i munden. Det er vigtigt for deres udvikling, så det er en god ide at sørge for at baby legetøjet nemt kan rengøres. Babylegetøj skal naturligvis også være godkendt, og ikke indeholde små dele eller nogen former for skadelige stoffer.

Motorik legetøj

Motorik legetøj er utrolig populært til børn og babyer. Det er sjovt at bevæge sig, og børnene bliver udfordret af at bruge deres krop.

Læs meget mere om motorik og motorik legetøj her.

Godt motorik legetøj er for eksempel bolde og en tumletop.

Det bedste legetøj til baby

Drage fra Lamaze

Mangler du inspiration til at finde det bedste legetøj til baby, så har vi her samlet en liste. Babye bliver stimuleret af farver, former og lyde. Ting der er i bevægelse og spiller musik, er også altid et hit.

 • Lamaze legetøj
 • Motorik legetøj / Sanselegetøj
 • Bolde
 • Tumletop
 • Uro

Læs om det bedste legetøj til baby nedenfor.

Lamaze

Hvis du ikke ved hvilket baby legetøj du skal anskaffe dig, så kan du starte med at kigge på Lamaze baby legetøj.  Baby legetøj fra lamaze er i farvestrålende, tydelige farver og legetøjet knitrer eller rasler når baby tager fat i det. Som regel er der en krog eller lignende på legetøjet, så det er nemt at holde fat på og nemt kan hænges op i fx barnevognen.

Sanselegetøj

Motorik legetøj til babyer er også altid et hit. Alt hvad der opfordrer baby til at komme fremad, ligge på maven og gribe fat i ting, er i princippet motorik legetøj. Sanselegetøj og motoriklegetøj udfrodrer sanserne, og får baby til at udvikle sig.

Bolde i alle afskygnigner

Et andet godt stykke baby legetøj er noget, som næsten er helt simpelt, men – bolde! Bolde i forskellige former, størrelser, farver og materialer er et skønt stykke legetøj til baby. Bolde kan trille, gribes, rulles osv. Rul en bold blidt henover babys krop, og stimuler sanserne på den måde. Har du en større bold, for eksempel en badebold, kan du ligge baby på maven eller på ryggen på bolden og rulle forsigtigt frem og tilbage.

Tumletop

Flot uro med skyer til 299,95 kr. Fra Kongens Sløjd. Mene kauppaan

Tumetoppen er et stykke legetøj til babyer, der kan bruges hjemme, men er også særdeles populære i institutioner. Tumletoppen stimulerer barnets balancesanst ved at få barnet til at snurre rundt i forskellig fart.

Uro

En uro er måske ikke et decideret stykke legetøj, men fungerer mere som en slags underholdning som baby kan kigge på. Babyer elsker at kigge på ting i bevægelse, hvorfor alle babyer elsker en uro. Du kan hænge den over puslebordet eller kravlegården, så han har nogen spændende at kigge på.

Samtidig er en uro en flot dekoration på børneværelset. Mange vælger at købe en uro, der passer til det tema, eller de farver der er på børneværelset.

Legetøj til baby: Hvornår?

De første uger har baby ikke behov for legetøj. Der er det rigeligt stimulering at snakke med mor og far, og kigge rundt på verden. Når baby bliver omkring 6-8 uger, begynder interessen for legetøj at blive større. Hun lærer at gribe fat, og vil gerne undersøge forskellige former, farver og materialer.

Herefter bliver interessen for legetøj større, og udvikler sig hele tiden. Skift gerne legetøj ud jævnligt for at holde babys interesse. Du kan for eksempel pakke noget af det væk, og skifte lidt ud i hvad der fremme. På den måde blive hun ikke træt af at lege med det samme hele tiden.


Skråstol med legetøj

Hvis du har brug for at din baby bliver underholdt, mens du lige er i bad eller drikker en kop kaffe, så kan en skråstol med legetøj være en god ide. Her kan baby sidde og slappe af, og kigge sig lidt omkring, mens der er legetøj at kigge på.

→Se vores lange liste med de bedste skråstole til baby 

Skråstol med farver og musik. Katso lisää täältä.


Billigt legetøj – Køb kvalitet legetøj online

Er du på udkig efter billigt legetøj, kan du helt sikkert finde det blandt det store udvalg af legetøj online. På Sundleg har de et kæmpe udvalg af billigt legetøj og babyudstyr i det hele taget. Udover at det er billigt, så er der fokus på kvalitet. Her finder du meget af det mest populære legetøj til de kære børn, som helt sikkert kan blive gode gaver til jul eller fødselsdag.

Gå til Sundleg og køb legetøj online

Et andet sted der sælger masser af billigt legetøj online er webshoppen Only4Kids. Her har de legetøj indenfor mange forskellige kategorier:

 • Lelut
 • Børnecykler
 • Skate & løbehjul
 • Køretøjer
 • Sport og spil
 • Udendørs leg
 • Børneværelset

I denne webshop kan du garanteret finde det legetøj du søger til en billig pris. Husk at tjekke deres store udvalg af trampoliner og gyngestativer under kategorien udendørs legetøj.

Gå til Only4Kids og køb billigt legetøj online.

Køb legetøj brugt

En anden måde at anskaffe legetøje billigt, er at købe det brugt. Mange børn har haft legetøj liggende på deres værelse, som de af den ene eller anden grund, aldrig rigtig har leget med.

På sider som Den Blå Avis, GulogGratis eller ReShopper (en app) findes et stort udvalg af brugt legetøj til en rigtig billig pris. Udover prisen, er der andre fordele ved at købe brugt. Du sparer miljøet ved at tingene bliver brugt i længere tid, i stedet for at blive smidt ud. Nogen mener også at brugt legetøj og tøj har den fordel at tilsætningsstoffer og lignende er fordampet fra produktet.


Trampolin – kæmpe hit for børn i alle aldre!

Trampoliner er et af de stykker legetøj, der virkelig er blevet populære indenfor den seneste årrække. Trampoliner kan fås i mange størrelser og prisklasser. Hvis du har pladsen så kan en Pro Line trampolin anbefales.

Se stort udvalg af trampoliner her. 

Du kan vælge mellem følgende slags trampoliner:

 • Mini trampolin (fra 12 mdr.)
 • Havetrampolin
Junior trampolin til 1077 kr. Lue lisää täältä.
 • Nedgravet trampolin
 • Lille trampolin
 • Vil du gerne vide mere om trampoliner, så læs vores store guide til de bedste trampoliner til børn. Du finder guiden HER.

  Nedgravet trampolin

  En nedgravet trampolin står ikke oven på jorden, men er gravet ned i jorden, så selve trampolindugen flugter med jorden.

  Der er flere store fordele ved en nedgravet trampolin. For det første er sikkerheden markant bedre. De fleste trampolinulykker sker netop når børnene falder ud over kanten, og lader på den hårde job. Med en nedgravet trampolin undgår man dette. Der kan stadig monteres sikkerhednet for at opnå den bedste sikkerhed.

  Derudover kan trampolinen ikke blæse væk. De seneste år har Danmark været ramt af flere voldsomme storme, hvor trampoliner er kommet på afveje. Det er både farligt og upraktisk. Det behøver man ikke bekymre sig om med en nedgravet trampolin.

  Trampolinen skal heller ikke flyttes rundt når det er tid til at slå græs. En trampolin er tung, og det kan være næsten en umulig opgave at flytte den.

  En stor trampolin, der tager udsigten til dine flotte bede – nej vel? Grav trampolinen ned, så den ikke skæmmer landskabet.

  • Sikkerheden er markant højere
  • Den kan ikke blæse væk
  • Den skal ikke flyttes når der skal slåes græs
  • Den skæmmer ikke landskabet

  Læs vores vedledning til nedgravning af trampolin HER.


  Ulkona käytettävät lelut

  Udendørs legetøj er en kæmpe kategori indenfor legetøj. At gøre haven eller teressen mere børnevenlig, er dog en rigtig god ide. Børn elsker som regel at lege udenfor, og det er godt for dem med frisk luft og en masse sanseindtryk fra naturen.

  Her gennemgår vi det mest populære udendørs legetøj 2017.

  Udenfor er der masser af sjove ting man kan lege med. Det kan også være sjovt at undersøge insekter og andre dyr, der findes i naturen. Det kan man for eksempel gøre med en insektboks, hvor børnene kan komme helt tæt på de dyr, der findes i den danske natur.

   

  Sandkasse – et fantastisk sted til udendørs leg!

  En sandkasse kan bruges af børn i stort set alle aldre. Der skal bygges sandslotte og bages sandkager til den helt store guldmedalje. Du kan få sanskasser i mange størrelser og kvaliteter. Vil du gerne vide mere om hvordan du holder din sandkasse sund og sikker, så læs med her →Sådan holder du din sandkasse sund og sikker.

  Der findes sandkasser i stort set alle vuggestuer, børnehaver og skoler. Det er og bliver en dejlig leg, hvor kreativiteten kan få frit løb. Samtidig er det en leg man både kan lege alene og sammen med andre børn. Leg i sandkassen er sjovest forår eller sommer, hvor det er dejlig varmt. Sørg for at placere sandkassen i skyggen. Især i de varme eftermiddagstimer, hvor solen bager. Har du ikke et skyggeområde, så er det en god ide at opsætte parasoller.

  Køb sandkasser online täällä.

  Vinter og efterår kan sandet blive koldt at sidde på, og børnene risikerer at blive kolde.

  For at få mere glæde af sandkassen kan det være en ide at købe en med sæder, hvor både børn og voknse kan sidde tørt og behageligt. Når vinteren er koldest, bruger de fleste børn ikke sandkassen. Både fordi det er koldt at lege udenfor, og fordi sandet bliver koldt og fugtigt.

  Når sandkassen ikke er i brug i længere tid, skal den dækkes til med et dækken, låg eller net. Det forhindrer dyr i at færdes i sandkassen, og minimerer snavs og blade i sandet.

  • Sandkasse leg er altid sjov og kreativ
  • Man kan lege både alene og sammen
  • Dæk sandkassen til om vinteren
  • Placer sandkassen i skygge.


  Gyngestativer – leg for børn i alle aldre

  Lav haven om til en legeplads med et gyngestativ. Børnene vil elske at gynge på det i weekenderne og efter skole og børnehave eller vuggestue. Et gyngestativ er altid sjovt for børnene at lege på, og der kan gå meget tid med det.

  Hvis i ikke selv har plads til et gyngestativ, kan I være heldige at bedsteforældrene har. Børn elsker at lege udenfor, og det er også sundt for dem, så hvorfor ikke gøre udendørslegen endnu sjovere med et gyngestativ.

  Gyngestativ i træ – Køb gyngestativ online

  Man kan få gyngestativer i mange kvaliteter og modeller. Vælger I et gyngestativ i træ, får I et i god kvalitet som kan holde mange år. Især hvis I vælger trykimprægneret træ.

  Trykimprægneret træ har i processen gennemgået en kemisk behandling, som gør træet utrolig holdbart og slidstærkt til de danske vejrforhold.

  gyngestativ i træ med to gynger. 4.599 kr.Mene kauppaan.

  Gyngestativ med rutchebane

  Skal legen være ekstra sjov, kan I vælge et gyngestativ med rutchebane. Her får i rigtig meget for pengene, da der er god mulighed for børnene at lege i mange timer.

  På et gyngestativ med rutchebane og to gynger, som den viste model, er der også masser af plads til at børnene kan have legekammerater eller naboen på besøg.

  Gyngestativ styrker balancen

  De fleste børn elsker at gynge, og det er også en rigtig god leg, set rent motorisk. Når børnene gynger udvikles deres balancesans nemlig, og det styrker deres fysik og evne til at løbe og gå, hvilket i sidste ende også er godt for indlæringen. Så der er altå mere end én grund til at anskaffe sig et gyngestativ.

  Et gyngestativ behøver ikke være dyrt

  Heldigvis behøver du ikke gøre et større indhuk i konfirmationsopsparingen for at pryde haven med et gyngestativ til ungerne. Du kan få ganske gode gyngestativer til under 2.000 kr. Især hvis du er villig til at gå på kompromid med, at der måske ikke lige er legetårn eller rutchebane på.

  Du kan finde billige gyngestativer i vores atikel om gynger. Lue lisää täältä.

  Til de mindste: Sansegynge eller babygynge

  De helt små babyer, der hverken kan sidde stabilt, eller gå endnu, skal naturligvis ikke snydes for en gyngetur. Heldigivs kan du få gynger der er lavet til de små børn.

  En babygynge er en gynge, hvor barnet sidder sikkert i et lille sæde, som de ikke kan ryge ud af. De sidder lidt ligesom i en høj stol. Babygyngerne kan bruges fra barnet så småt kan sidde selv, og op til omkring2 års alderen, alt efter hvor stort barnet er.

  Leder du efter en babygynge, kan du finde de 3 bedste her. 

  Sansegynge fra Krea. 649 kr. Osta täältä.

  Sansegynge

  En sansegynge er en stor rund gynge, som børnene kan bruge fra de er nyfødte. Gyngen kan hænge både udenfor og indenfor, og er rigtig god til de helt små børn.

  De gyngende bevægelser er beroligende for mange af de helt små, hvorfor sansegyngen er blevet populært babyudstyr.

  Læs meget mere om sansegynger her.

  Legehus – et skønt sted for børnene at lege!

  Et legehus er en af de lidt større investeringer. Til gengæld er det også en af de ting, som kan bruges i mange år frem. Legehuset bliver hurtigt et skønt sted for børnene at opholde sig. Det er et lille fristed, hvor de voksne ikke bestemmer. 🙂

  Når du vælger hvilket legehus dine børn skal have, skal du naturligvis overveje hvor mange penge du ønsker at bruge på det. Man kan få billige legehuse i plast, som kan fungere udmærket. De er naturligvis ikke lige så holdbare, og farven risikerer at blive bleget af solen.

  Vælger du et legehus i træ skal du som regel af med lidt flere penge. Et legehus i træ er mere holdbart. Til gengæld kræver det også lidt vedligeholdelse, så træet holder sig sundt.

  Legehus i træ

  Et legehus i træ ser flot og hyggeligt ud i haven, og har en god holdbarhed. Træet skal vedligeholdes minimun 1 gang årligt. Det er en god aktivitet at lave sammen med børnene.

  Legehus i træ. 2.999 kr. Mene kauppaan

  Robust og bæredygtigt legehus i træ, der er smukt og æstetisk. Dette legehus er fra mærket Axi Legehuse.

  Det er produceret af høj kvalitets asiatisk cedertræ. Materialerne er 100% bæredygtige. Det vil sige at for hvert træ der fældes til at producere legehuset, laves der et nyt.

  Cedertræ er et meget holdbart træ, der er naturligt sikret mod svamp, insekter, råd osv. Hvis du vedligeholder legehuset, holder det sig flot i mange år. Træet er natur, så du kan vælge at male det, hvis du ønsker dette. Legehuset har vandtætte tagpaneler, og er dækket med vandtæt fernis (vandtæt lak).

  Med dette legehus, får dine børn et rigtigt hus, hvor de kan tilbringe mange hyggelige timer.

  Legehuset kan købes for 2.999 kr. hos Sundleg. Mene jälleenmyyjälle.

  Billigt legehus i plast

  Hvis du er ude efter et billigt legehus burde du overveje et legehus i plast. Plastik er et billigere materiale end så meget andet, og prisen for legehuset bliver derfor lavere.

  Du kan sagtens finde et legehus i plast til billige penge, som stadig er super robust og i god kvalitet. Legehuse i plast adskiller sig fra legehuse i træ på flere forskellige måder.

  Fordele ved et legehus i plast:

  • Det er billigt
  • Har flotte farver
  • Kan bruges både inde og ude
  • Kræver minimum vedligeholdelse
  • Nemt at samle
  • Ingen splinter eller lignende.

  Legehuse i plast har flotte, iøjenfaldendede farver, som børnene helt sikkert vil elske. Plastik kræver ikke vedligeholdelse på samme måde som træ. Det er nok at vaske legehuset med en god omgang vand og sæbe hvert forår, for at holde det pænt. Derudover er et legehus i plast nemt at samle. Og der er ingen splinter eller lignende, som børnene kan rive sig på.

  En anden meget stor fordel ved plastik legehuse, er at de kan bruges indenfor om vinteren. På den måde får børnene fuld glæde af deres legehus hele året. Det er nemlig blot at vaske huset, skille det ad og så sætte det op i stuen eller på børneværelset, eller hvor det nu skal være.

  Legehus Garden House

  Rigtig sødt grønt hus med fint lille stakit, så børnene også får “egen have”. Alle døre og vinduer kan åbnes i legehuset, som gør det endnu sjovere for børnene at tilbringe tid i det hyggelige legehus.

  Specifikationer:
  Størrelse: 190 x 127 x 118 cm
  Vægt netto: 18,7 kg
  Vægt brutto: 21,3 kg

  Legehus i EVA skum

  Legehus i plast. 599 kr. Gå til butik.

  Rigtig fint og farverigt legehus, der er lige stort nok til at være børnenes fortrukne sted i haven eller stuen.

  Legehuset består af plader af det meget holdbare EVA skum. Materialet bl.a også kendt fra det populære skum legetøj fra Bobles. 

  Huset er nemt at samle og skille ad igen. Dette legehus kan derfor bruges hele året rundt, for om vinteren kan det blot rykkes ind i stuen.

  Badebassin – sundt og sjovt legetøj til sommeren

  Når det er varmt, er et badebassin til haven en rigtig god ide. Det er ret nemt at komme igang med at bruge sit badebassin til børn. Det kræver nemlig ikke meget forberedelse at købe det. Et lille badebassin på under 50-100 L kræver ikke nogen særlige forholdsregler eller lignende. Det er sådan set bare at puste det op, fylde det med vand og så er det klart til at børnene kan dyppe fødderne.

  Hvis et badebassin bliver større end 5000 liter, så er der nogen ting du skal have i mente.

  Ifølge EUs regler skal de store badebassiner være uden phalater, hvis de skal bruges af børn i alderen 0-3 år. Tjek derfor inden køb, om badebassinet er uden phalater.

  På de små badebassiner er det ikke et lovkrav at de skal være uden phalater, så derfor er det ikke altid oplyst. Spørg forhandleren hvis du er i tvivl. Badebassiner, og legetøj generelt skal helst være uden phalater som er et af de kedelige kemikalier.

  Billigt badebassin til baby

  Dette badebassin er på 21 liter, og kan bruges fra 0 år. Det er en lille badebassin som er ideelt til de helt små. Badebassinet fås både i blå eller lyserød.

  Det koster kun 49 kr.  Voit ostaa tämän altaan täältä.

  Badebassin til større børn (fra 3 år)

  Leder du efter et lidt større badebassin, hvor der er plads til flere børn, så er dette badebassin et godt bud.

  Badebassinet er i kraftig kvalitet, og det er stort nok til at der kan være 3-4 børn i det på samme tid.

  Set til 279 kr. Voit ostaa tämän altaan täältä.

  Løbecykel til børn

  Noget som børn elsker – det er når der er fart over feltet. Derfor er en løbecykel rigtig godt legetøj til børn på omkring 3 år. Alt efter barnets højde og udvikling, er 2-3 års alderen et godt tidspunkt at købe en løbecykel. I denne alder er det nemlig for tidligt for barnet at køre på en egentlig cykel med to hjul og pedaler, men samtidig har barnet en god nok balance til at lege på en løbecykel.

  Løbecyklen er god til udendørs leg, hvor hun kan komme hurtigt frem. Løbecyklen kan også bruges når mor eller far skal løbe en tur, og barnet gerne vil med.

  Du kan se de bedste løbecyker til børn her

  En løbecykel er sundt legetøj: Styrk balancen

  På en løbecykel skal flere bevægelser koordineres, hvorfor det er en god måde at styrke koordination og balance. Til de helt små er en løbecykel med fire hjul en god ide, da den står meget fast og ikke kan tippe. Det kan for eksempel være en puky løbecykel.

  God forberedelse til en rigtig cykel

  Selvom en løbecykel er anderledes end en rigtig cykel, fordi den ikke har pedaler, og kan have 3 eller 4 hjul, er den stadig en god forberedelse til en dag at cykle på en rigtig cykel. De fleste børn lærer at cykle på en rigtig cykel i forbindelse med skolestart, som er 5-6 års alderen. Indtil da, er en løbecykel en god måde at vænne barnet til at færdes på 2 hjul.

  Puky løbecykel til de mindste 525 kr.

  Puky løbecykel med 4 hjul

  Pris: 525 kr. Alde: fra 1 år.

  Denne løbecykel med fire hjul står stabilt på jorden, og kan derfor bruges af de helt små børn ned til 1 år. Løbecyklen fås i flere friske farver, og er en løbecykel i rigtig god kvalitet.

  Løbecykel i træ

  Løbecykler i træ er også meget populære. Træ er et holdbart materiale, og giver også en meget let cykel, som er nem at balancere på.

  Fin sort løbecykel i træ fra Krea

  Rigtig godløbecykle til en god pris, men stadig i holdbar kvalitet. Løbecyklen er i sort træ, og et godt valg som den første løbecykel til dit barn. Løbecyklen er i den billige ende af skalaen, men man får stadig en rigtig god cykel, hvor dit barn kan lære at holde balancen, og komme fint og hurtigt afsted.

  Løbecyklen har punkterfrie dæk, og en refleks foran, så dit barn bliver set i trafikken.

  Alder: fra 2 år

  Du kan købe løbecyklen fra Krea her

  Cykelhjelmen skal på

  Hvorfor ikke lærer dit barn helt fra starten, at cykelhjelmen hører sammen med cyklen. Giv dit barn cykelhjelm på når han eller hun skal bruge sin løbecykel, så det med det samme bliver en naturlig del af at cykle. Cykelhjelme til børn fås i mange flotte farver, og med diverse figurer på. Så kan dit barn associere cyklehjelmen med noget godt helt fra begyndelse.

  Du kan købe cykelhjelme i forskellige størrelser, og der findes mange godkendte og sikre cykelhjelme til børn. Du kan købe cykelhjelme til børn täällä.


  Hvad er godt legetøj?

  Det er et meget bredt spørgsmål, som derfor naturligvis er svært at give et konkret svar på. Ikke desto mindre, har godt legetøj nogen fælles træk, som vi her vil nævne.

  Det første, og muligvis det vigtigste, er at barnet synes at legetøjet er sjovt at lege med. Det siger sig selv, at hvis barnet ikke leger med legetøjet, så kommer det til at stå på hylden eller i skabet og samle støv, og så er det selvfølgelig ikke godt legetøj. Men hvordan finder man så det gode legetøj, som barnet gerne vil lege med? Læs videre, og bliv klogere på dette.

  • Barnet synes det er sjovt
  • Det er lærerigt
  • Udvikler fantasi / motorik
  • Indeholder ikke skadelige kemikalier
  • Holdbart

  Lærerigt og udviklende

  Legetøj, der er lærerigt og udviklende for barnet, er som regel det mest populære. En gammel antagelse hedder, at leg og læring udelukker hinanden, men det ved vi nu, ikke er sandt. Faktisk lærer barnet verden at kende gennem leg. Det er derfor rigtig vigtigt, at børn får lov til at lege.

  For at legetøjet er udfordrende nok, skal man sikre at det passer til barnets alder. Det kan du bruge vores store guide til. Øverst i indlægget finder du links til kategorier, hvor vi har indelt legetøj og legetøjstyper efter alder. Der er nemlig stor forskel på at være 1 år eller 3 år. Der sker en kæmpe udvikling i barnets første leveår. Derfor oplever forældre hvordan legetøjet løbende skal skiftes ud. I perioder er noget legetøj mere spændende end andet.

  Motorik

  Motorik legetøj udvikler som bekendt motorikken. Det kan være både grovmotorik og finmotorik.

  Grov motorikken udvikles ved at lege tumlelege som at hoppe, løbe, rulle og gå. Finmotorikken udvikler sig ved andre mere stillesiddende aktiviteter som at bygge med lego, stable klodser og lave perleplader.

  Fri for skadelige stoffer

  Ja dette er naturligvis noget de fleste forældre vægter højt. Det burde være en selvfølge, men det er desværre ikke altid tilfældet. Hvis du køber legetøj online hos gode forhandlere, er du sikret mod skadelige stoffer i dit barns legetøj. Der er efterhånden mange legetøjsforhandlere, der har gjort det til deres fokus at sælge legetøj uden kemi og skadelige stoffer. Heri blandt kan nævnes Barnets Verden, Sundleg ja Børn i balance. 

  Holdbart legetøj

  Sidst men ikke mindst skal legetøjet naturligvis være holdbart. Køber du legetøj online i god kvalitet, så vil du helt sikkert få holdbart legetøj. Dette er især vigtigt med udendørs legetøj, der også skal holde til vind og vejr.

  Holdbart legetøj kunne for eksempel være legetøj i træ. Se liste over godt legetøj i træ HER.


  Økologisk legetøj – sundere og mere holdbart legetøj

  Flere og flere forældre begynder at købe økologisk legetøj til deres børn. Det gælder både økologisk trælegetøj, såvel som almindeligt legetøj. Salget af økologisk kost er steget markant indenfor de seneste år, og nu er også økologisk legetøj begyndt at blive mere populært.

  For at et produkt kan kaldes økologisk, skal både produktet, og fremstillingsprocessen leve op til særlige krav. Der må ikke være skadelige stoffer involveret, og miljøet skal belastes mindst muligt. Der er flere fordele ved at købe økologisk legetøj:

  • Du slipper for skadelige stoffer
  • Terveellisiä leluja vauvalle
  • Gode og holdbare materialer
  • Mindst mulig miljøbelastning

  Hvis du leder efter økologisk legetøj er det en god ide at kigge i butikker, der sælger legetøj online. Her findes der mange butikker, der har et andet udvalg end de gængse fysiske legetøjsbutikker.

  Et eksempel er Sundleg, som sælger legetøj online. Gå til Sundleg.


  Dukke og dukkevogn

  At lege med dukker og dukkevogn er en leg, som næsten alle børn elsker. Legen giver mulighed for at efterligne det de voksne laver. Helt overordnet kan man sige, at der findes to slags dukker: Blød dukke og avanceret dukke.

  Blød dukke til de mindste (1-3 år)

  Til de mindste vil jeg anbefale en blød dukke, der ikke har nogen mekaniske funktioner. Det vil sige en dukke, som har en blød krop, der er lige til at kramme. De bløde dukker er bedst til de mindste børn på omkring 1 år. Når barnet bliver 3 år, er han eller hun stor nok til at lege med dukker, der kan lidt mere end en blød dukke. Det kan være spise, græde eller tisse.

  Blød baby dukke. Godt bud på min første dukke. 179 kr. Osta täältä.

  Den første dukke

  Mange giver den første dukke i 1 års fødselsdagsgave. Det er en god gave fordi det netop er alderen, hvor mange børn får interesse for dukker og dukkelegen, hvo dukken skal puttes, spise, sove, skiftes osv. Præcis som en rigtig baby.

  • Vælg en blød dukke som den første dukke
  • Vælg en dukke, der ikke har mekaniske funktioner
  • Giv den første dukke når barnet er omkring 1 år

   

  Dukke til børn 3 år og opefter

  Dukkelegen ændrer sig omkring 3 års alderen. Her får dukkerne personlighed, og skal ikke kun sove eller spise. Dukkerne inviteres med til bord, og får måske fortalt hemmeligheder. Dukken bliver en god ven, der kan trøste og hjælpe barnet.

  Cykelhjelm til dukke. 99,95 kr. Mene kauppaan

  Til denne alder begynder mange børn også at bruge meget tilbehør til dukken. For eksempel skal dukke have skiftet tøj, have sin sut og alt det andet som børnene kender fra dem selv.

  Tilbehør til dukker

  Tilbehør til dukken kan være stort set alt, som børnene kender fra deres eget liv. En cykelhjelm til dukken er noget børnene også selv kender fra når de er ude at cykle.

  Tilbehøret til dukken er med til at gøre legen sjovere og mere levende.

  Se meget mere tilbehør til dukker her.

  Nuken vaunut

  Krea dukkevogn 399 kr. Mene kauppaan.

  Dukkevognen er noget for sig selv. Det er et helt særligt stykke legetøj, som langt de fleste små drenge eller piger leger meget med. De fleste af os kan huske dukkevognen fra vores egen barndom, hvorfor mange forældre også får op i at vælge den helt rette dukkevogn.

  Dukkevogne kan fås i forskellige størrelser, materialer og selvfølgelig priser. Hvis dukkevognen skal bruges til et lille barn på omkring 1 år, er det nok bedst med en lille dukkevogn i træ, som er stabil, og kan holde til at blive kørt rundt med. ‘

  Til tider kan børn i denne alder godt køre ldit voldsomt med dukkevognen, hvorfor det kan være en fordel at købe en dukkevogn med gummihjul, der skåner gulvet.

  En helt klassisk dukkevogn, er denne lille røde dukkevogn fra Krea. Den er blevet produceret i mange år, og der er mange børn der har haft meget sjovt med at køre rundt med. Dukkevognen har en god størrelse til de mindste børn på omkring 1 år og op til omkring 3 år.

  Fine dukkevogne

  Dukkevogne er ikke kun sjove at lege med, de ser også rigtig søde og fine ud på børneværelset. De kan nærmest være en lille dekoration i sig selv. En klassisk dukkevogn i flet med sødt stof og blonder adskiller sig fra de fleste andre dukkevogne.

  Den viste model har gummihjul, så den er næsten lydløs når man skubber rundt med den. Dukkevognen er rigtig fin, og vil helt sikkert bringe glæde hos en lille pige eller dreng.

  Klassisk dukkevogn. 1.149 kr. Gå til butik.