Lelut 8 vuotta | Hyviä leluja 8-vuotiaalle lapselle

Hvad leger en 8 årig med: Her har vi lavet en guide over legetøj til de 8 årige. Legetøj 8 år er lidt mere avanceret end legetøj til de mindre børn. I denne alder leger børnene sammen, og har styr på reglerne i forskellige lege og spil. Børnene begynder efterhånden at dele sig mere op, og leger forskellige lege alt efter om de er drenge eller piger.

Her finder du information om hvilket legetøj, der hitter for den 8 årige, og hvor du kan købe det.

 

Se det bedste legetøj 8 år her på siden*

Gode lege 8 år

Børn på 8 år leger meget sammen med andre børn. De danner gerne klubber, og har hemmeligheder med hinanden. I det hele taget hitter det i denne alder at holde noget skjult for de voksne.Derudover er der stor interesse i fordybelse. For eksempel hobbyer eller sportsgrene, hvor man har noget sammen med andre. Bamser og dukker er stadig et hit i denne alder, og kan trøste barnet. Ofte føres der samtaler med bamsen. Barnet lærer at læse selv, og bruger derfor også tid på dette. Fysiske lege, som foregår udenfor er også noget der kan gå meget tid med i denne alder.

 • Have hemmeligheder sammen
 • Lave perler, gå til fodbold eller andre hobbyer
 • Bamser og dukker
 • Lege fysiske lege udenfor, for eksempel cykle rundt

Godt legetøj 8 år – især for piger

Her finder du godt legetøj 8 år, der især er et hit hos piger. I 8 års alderen begynder drenge og piger at anerkende flere og flere forskelle mellem hinanden, og de udvikler sig i hver deres retning. Dette legetøj kan naturligvis bruges af drenge såvel som piger, men det er mest for piger.Vi har valgt at skrive om dette legetøj:

 • Hama Perler
 • Samlekort
 • Lego
 • Smykker
 • Smykkeskrin
 • Dukker og dukkevogn
 • En sød bamse
 • En tipi

Se hvor du kan købe legetøjet længere nede i teksten ↓

At ligge perleplader

En god mulighed for fordybelse og dyrke hobbyen. Børn på 8 år synes tit det er sjovt at samle på ting, og her er perler virkelig oplagt. De mest populære perler er disse kaldet Hama Perler. Du kan købe perler billigt täällä. De fås i flere størrelser og æsker. Du kan også købe en gaveæske med perlerne, hvor der medfølger både perleplade og tilhørende perler.

Lue myös:   Togbaner til børn | Legetøjstog og togbaner

Se meget mere om Hama Perler

Samlekort – se om du kan få dem alle

En rigtig god leg for børn i denne alder er samlerkort. Der kan gå meget tid med at sammenligne kort, og bytte sig frem til den bedste samling. Det er lidt forskelligt hvad der trender, så der må du nok forhøre din pode, hvad hun gerne vil samle på. Måske de flotte LEGO kort, der deles ud i Dansk Supermarked?

Lego

De klassiske legoklodser har i flere år været noget af det mest populære legetøj til børn. I den viste pakke får du brandvæsenets specialbygget båd med vandkanoner. Lego City er anbefalet til børn fra 6- 12 år, da det indeholder masser af små dele, der udfordrer motorikken.

 

 

 

Smykker

At pynte sig og se flot ud, er noget piger i 8 års alderen hygger sig meget med. På Lirumlarumleg kan man vælge i mellem flere forskellige flotte smykker, blandt andet mange halskæder. Den viste halskæde fås i en fin æske, og egner sig også perfekt som venindegave. Hvis det skulle ske at man sad fast i noget, springer låsen selv op. Halskæden kan derfor bruges af børn fra 3 år. Se flere varianter täällä.

Smykkeskrin

Det bedste sted at opbevare sine smykker, er naturligvis i et flot smykkeskrin. Dette har et stort rum, og en lille skuffe. Det kan spille musik, og indeholder en dansende alf. Smykkeskrinet koster 169 kr., og kan købes täällä.

 

Nukke Ayla toimenpiteet 46 cm. 369,95 kr.

Dukker og Dukkevogn

Piger i denne alder er stadig vilde med at lege med dukker. Især de flotte dukker, der er lavet til de lidt større børn. Dukkerne bliver som veninder for pigerne, og kan blive betroet hemmeligheder. Gode dukker til piger på 8 år er de flotte Our Generation dukker, som forhandles hos Børnenes Kartel.

Osta Our Generation -nukkeja täältä 

Doll Anya. 499,95 kr.

Our Generation dukkerne har mange fine detaljer, som langt får man kan sætte, og de har fint tøj på. Der kan købes virkelig meget flot tilbehør til dukkerne.

 

 

 

Brio dukkevogn Brio Dukkevogn

Denne søde dukkevogn har både lift og indstilleligt håndtag. Dukkevognen er større end mange andre dukkevogne, og er derfor godt legetøj til børn på 8 år eller deromkring.

Lue myös:   Brio Lelut | Kaikki Brion parhaat lelut täällä!

Køb Brio dukkevognen her

 

En sød bamse

I 8 års alderen er børn tit stadig meget glade for deres bamse. Den er en god ven og sovekammerat.

Køb en blød bamse her

 

 

Tipi fra Nununu – her kan man dele hemmeligheder

Fin tipi, der er  fremstillet i fyrretræ og øko-Tex certificeret bomuld. Bunden er godt isoleret, så der er behagelig at sidde i, selvom der måske er fodkoldt. Piger på 8 år er vilde med at dele hemmeligheder, og have deres eget rum væk fra de voksne, hvilket er oplagt i en tipi eller et telt. Ser flot og dekorativ ud på børneværelset. Set hos lirumlarumleg til 999 kr. Osta se täältä

Mål: L 95 x B 95 x H 170

 


Godt legetøj 8 år – især til drenge

Drenge i denne alder er, ligesom pigerne, vilde med fysiske lege, der gerne må foregå udenfor. Godt legetøj 8 er noget hvor man kan fordybe sig, som for eksempel Lego.

Grunden til at vi her har valgt at lave en liste specifikt med drengelegetøj er, at forskellen mellem piger og drenge efterhånden bliver større, jo ældre børnene bliver.

 • Lego
 • El Løbehjul
 • Et telt
 • Fodboldmål
 • Insektkasse – udforsk naturen
 • Bruder biler – de flotteste arbejdsbiler
 • Bilbane – sej bilbane fra Darda

 

Lego- Godstog fra Lego

Der er virkelig mange varianter af Lego, som egner sig rigtig godt til børn i alderen 6 – 12 år. For eksempel dette godstog, der indeholder en godscentral, cirkel formet togbane, 30 skinner, et stort og kraftfuldt godstog med infrarød fjernstyring, en gaffeltruck, en Cargo lastbil, en kvægvogn og ikke mindst en løbekran der kan flytte tungt gods. Her er der vil virkelig mange timers leg! Denne kasse koster 1.699,95 kr.  Se den og mange andre varianter her.

 

El Løbehjul

Kom hurtigt afsted på dette seje el løbehjul i blå. Det har gashåndtag, og kan køre 15-20 km på én opladning. En sjov måde at lege udenfor. Køb løbehjulet her.

 

 

 

Ridderborg legetelt – et sted at være sig selv

Teltet er egnet til at bruge både inde og ude. Lad børnene få den oplevelse at sove ude i haven. Denne ridderborg ligger op til sjove rollelege! Teltet måler måler 105 x 105 x 125 cm. Set til 299 kr. täällä.

Lue myös:   Legetøj nyfødt og baby | Godt legetøj til baby

 

 

 

Fodboldmål – masser af bevægelse og leg

Det er sundt at bevæge sig, og børnene elsker det. 8 årige er gamle nok til at følge reglerne i et spil, og fodbold er derfor et sikkert hit. Hos legetøjsbutikken Only4Kids findes der mange forskellige fodboldmål. Se dem alle hos Only4Kids lige her.

 

 

Insektkasse

At udforske verden omkring sig, og lære mere om dyr og planter er lige sagen i 8 års alderen. Det er derfor et rigtig godt tidspunkt at dyrke denne interesse. For eksempel med en insektkasse som denne, hvor dyrene kan studeres, inden de sættes tilbage hvor de hører til. Set til 99,95 kr. hos Børnenes Kartel. Osta se täältä. 

 

Lego City – ekspeditionsbase på vulkan

Dette sæt fra Lego kan der gå mange timer med. Det kan samles igen og igen. De populære klodser har været kendt som godt legetøj i mange år. Denne pakke indeholder 824 dele inkl. hele 6 minifigurer. Heriblandt en stor gravemaskine og en drone. Pris 999,95 kr. Køb sættet her

 

Bruder Biler – Legetøjsbiler med realistisk udseende

Bruder biler laver de flotteste arbejdsbiler, og er blandt de mest populære legetøjsbiler til de større børn. De kan nemlig også bruges som dekoration på værelset. En af de flotte Bruder biler er denne brandbil, der har både lys og lyd (udrykning). Den høje stige kan nå alle brande der skal slukkes. Se flere biler fra Bruder her

 

Bilbane – måler 6,8 meter

Her er en sej bilbane, der henvender sig til de store børn. Med denne bilbane får man alt hvad man skal bruge for at lege racerløb med de flotte biler. Fra 5 år. Der medfølger:

 • 2 biler: DTM Mercedes-Benz C-Coupé ‘Petrov’ og DTM Audi RS5 ‘Rockenfeller’ med originale Darda motorer medfølger.
 • 4 forskellige kombinationer kan bygges, kan ses på bagsiden af pakken.

Bilbanen forhandles hos Only4kids – gå til forhandler

Se mere om bilbanen i videoen.

 

 

 

 

 

*Siden indeholder affiliate links