Et aktivitetstæppe er fantastisk legetøj til de helt små, da det netop er med til at stimulere barnets sanser og motorik. De fleste aktivitetstæpper har farverige designs og fint lærerigt aktivitetslegetøj. I starten vil baby blot lære at fokusere på de spændende farverige ting og figurer. Senere vil baby også kunne gribe og røre ved legetøjet eller selve aktivitetstæppet på egen hånd. Babys udvikling er fantastisk fordi man som forælder hver dag kan se nye fremskridt. I kan derfor gøre denne lærige proces endnu sjovere for baby ved at investere i et aktivitetstæppe.

Se de bedste aktivitetstæpper længere nede på siden

Vi kommer med gode forslag til de bedste aktivitetstæpper til baby. Der er mange forskellige designs at vælge imellem, så det er bare med at finde et som I synes er perfekt til jeres baby. Læs mere herunder.

Sisällysluettelo

Monkey Island aktivitetstæppe fra Tiny Love

Super fint og farverigt aktivitetstæppe med spejl, rangler og en sjov abe der spiller musik når baby trykker den på maven. Der medfølger en pude til selve aktivitetstæppet, således at baby kan træne nakken og samtidig blive stimuleret. Tit kræver det underholdning hvis baby skal synes det er sjovt at ligge på maven, og denne pude er således en genial ide. Aktivitetstæppet har aftagelige bøjler så selve tæppet kan vaskes og måler i alt 85 x 75 cm.

Aktivitetstæppe fra Lilliputiens

Lækkert og blødt aktivitetstæppe der både er med til at stimulere og udvikle babys sanser og motorik. Selve aktivitetstæppet er formet som et stjernemotiv der både har forskellige aktiviteter og teksturer. Det er derfor både spændende for baby at se på og røre ved. Tæppet er nemt lige at folde sammen, hvis det ikke tages i brug eller skal med på farten. Det kan ligeledes vaskes i vaskemaskinen på 30 grader. Super fint aktivitetstæppe og en oplagt gaveide til den lille ny.

Lue myös:   Joululahjaideoita 1 - 2-vuotiaille | Paljon hyviä joululahjoja 1 - 2-vuotiaille 2017

Aktivitetstæppe fra Lamaze

Med dette aktivitetstæppe kan baby rigtig få styrket overkroppen, da baby skal ligge på maven på drejesoklen. Her kan baby kigge og udforske alle de spændende farverige aktiviteter på tæppet og samtidig dreje 360 grader rundt. Her er der god mulighed for at baby kan få trænet ryg og nakkemuskler på en sjov måde. Drejesoklen kan også fjernes så baby kan sidde eller ligge direkte på selve aktivitetstæppet. Super sjov underholdning og ideel gaveide.

Aktivitetstæppe fra Done By Deer

Super lækkert aktivitetstæppe i blødt og quiltet design. Med selve aktivitetstæppet følger 5 styks aktivitetslegetøj såsom to bolde, en elefant, en krokodille og et spejl. Der kommer lyd ud af boldene når de bevæges, elefanten har bjælder i maven, krokodillen knitrer ved berøring og så er der spejlet som altid er et hit for baby til at opdage sig selv. Aktivitetslegetøjet kan nemt sættes fast med velcro og der er nemt plads til mere legetøj på aktivitetstæppet. Det måler 48 x 90 cm. og er fremstillet af 100% polyester.

Aktivitetstæppe fra Skip Hop

Dette aktivitetstæppe er i et super sødt camping look inspireret af design fra skoven. Der medfølger ligeledes en pude så baby kan få styrket nakkemusklerne. Puden kan også være ideel som støtte når barnet skal lære at sidde selv. Selve aktivitetstæppet har vedhæng der både lyser og spiller musik. Super blødt aktivitetstæppe i fint design og skønne farver.

Aktivitetstæppe til en ægte prinsesse

Super sødt aktivitetstæppe til de små piger. Selve aktivitetstæppet er et stort tæppe hvor der er mulighed for at kanterne kan foldes op. Tæppet måler 90 x 100 cm. Aktivitetsbøjlen kan tages af så baby har mulighed for at ligge på tæppet alene. Til aktivitetstæppet medfølger der 5 rangler der alle har forskellige funktioner, et spejl så baby kan få øje på sig selv og en musikplade med lys som baby selv har mulighed for at aktivere. Et fint aktivitetstæppe til den lille prinsesse og super som gaveide.

Aktivitetstæppe fra Moulin Roty

Fint og enkelt aktivitetstæppe i lækker kvalitet. Selve tæppet er i dejlig tykt og meget blødt bomuld med sødt design af dyr. På bøjlerne er der aktivitetslegetøj såsom blade med spejl, så baby har mulighed for at se sig selv. Der er ligeledes en sky med stof detaljer der har en rangle indvendig og en fugl der knitrer og har en pive-effekt. Dette fine aktivitetstæppe kan give baby nogle hyggelige stunder med leg og læring. Ideel som gaveide.

Aktivitetstæppe – Hvornår?

Der kan være forskellige ideer om hvornår en baby får mest ud af, at ligge på et aktivitetstæppe. En baby begynder så småt at kunne fokuserer på bestemte ting og samtidig kunne se farver fra omkring 6 ugers alderen. Fra denne periode vil de fleste også have fået styr på amningen og være kommet ind i en god rytme med baby. Der vil altid være nogle perioder, for eksempel de såkaldte tigerspring, hvor baby vil kræve mere tryghed og opmærksomhed. Generelt vil et aktivitetstæppe gavne og være særlig brugbart fra omkring 6-8 ugers alderen og helt frem til 6 måneders alderen hvor der sker store motoriske fremskridt. Når I begynder at tage aktivitetstæppet i brug, så husk at vend jer selv til at baby både skal ligge på ryg og mave for netop, at stimulere de forskellige sanser og selve motorikken. Aktivitetstæppet er ideelt til at træne på og giver nogle sjove og lærrige stunder for din baby.

Lue myös:   Lelut ilman kemikaaleja ja ftalaatteja

Aktivitetstæppe – Hvor længe?

Din baby har indtil videre lært at fokusere, holde/gribe om ting, lytte, skubbe- og trykke på ting ved leg på aktivitetstæppet. Når baby rammer 6 måneders alderen vil der ske store motoriske fremskridt. Det kan betyde at dit barn omkring denne alder muligvis ikke får stillet sin nysgerrig mere ved bare, at ligge på aktivitetstæppet. De fleste babyer vil begynde at kravle fra de er 6-10 måneder. Nogle børn springer dog kravle stadiet over. Men da der sker så meget med din baby i denne periode vil det muligvis være legetøj der kan noget mere, der er blevet mere spændende. Legetøj med lyd og som kan bevæge sig, er generelt et stort hit fra 6 måneders alderen. Hvis I har valgt et aktivitetstæppe hvor bøjlerne med legetøj kan tages af, så er det oplagt fortsat at bruge tæppet. Her kan barnet begynde at sidde op og lege. Det betyder at dit barn kan bruge aktivitetstæppet over en længere periode. Se de mange forskellige aktivitetstæpper ovenfor.