Leikkikenttä: koristele viihtyisä ja turvallinen leikkikenttä.

Babys pusleplads er et sted, hvor I tilbringer mange timer sammen. Her kan du finde ideer og inspiration til hvordan du indretter en sikker og hyggelig pusleplads.

En nyfødt skal i gennemsnit skiftes 12 gange i døgnet.

Pusleplads indretning skal indeholde: 

Klik på punkterne for at læse mere.

Puslepladsen er placeret på et puslebord eller puslekommode. Det er et møbel med ekstra dybde og bredde, så der er god plads til at placere både puslepude, bleer og vaskefad.

Nyfødte får i  gennemsnit skiftet 12 bleer i døgnet. Indret derfor en god pusleplads, hvor der er hyggeligt for baby og dig selv.

Sisällysluettelo

Stabil og god puslekommode!

 

Starpakke anbefaler denne rummelige puslekommode fra Florian. Prisen er 1.795 kr. Her får du en dejlig pusleplads med god plads. Det stabile puslebord med god plads sikrer at sikkerheden er i top.

I puslekommoden er der et stort rummeligt skab med opbevaringsplads. Derudover er der tre åbne rum med plads til cremer og andet.

Puslebordet har en bred pusleplads på 88 cm. Med en almindelig vaihtotyyny på ca. 65 cm i bredden, efterlader det god plads til at stille vaskefadet.

Køb Florian puslebord her

1795 kr.

Puslebordet kan bære barnet helt op til 3 år. Når barnet ikke længere skal bruge puslepladsen, kan puslebordet omdannes til en almindelig kommode, der passer fint ind på børneværelset.

Puslebordet fås også i hvid. Der findes tremmeseng i samme stil hos Min Egen Verden.

 

Se vores anmeldelser af andre pusleborde længere nede i artiklen.

Pusleplads indretning

Organizer fra Numero 74 – perfekt til småting, du skal bruge ved puslebordet. Pris 449,95 kr. Osta se täältä.

Indret puslepladsen, så du har alt hvad du skal bruge indenfor kort rækkevidde. Puslebord eller puslekommode skal være stabilt og passe ind i indretningen på børnværelset.

Tip: Køb tremmeseng og puslebord samlet og spar penge – klik her og se tilbud. 

Her har  vi her samlet en komplet liste over alt det du skal tænke på i din pusleplads indretning på puslebordet eller puslekommoden. Så kan du fokusere på fødslen og den forestående tid med en nyfødt.

 

Pusleplads indretning skal indeholde: 

Babys puslekommode er ofte placeret på børneværelset, soveværelset, eller også har man pusleplads på badeværelset.

Puslepladsen skal bruges med det samme

Gennemgå jeres pusleplads indretning inden fødslen. Indkøb puslekommode og hav jeres pusleplads klar inden baby kommer, da den skal i brug med det samme I kommer hjem fra sygehuset.

Hvilket puslebord i vælger, afhænger af hvor meget plads det må fylde, samt hvor meget det må koste. Hvis man har plads, bliver man glad for en pusleplads, hvor der er plads til både vaskefad, bleer og tøj. Det er nemt at have det hele inde for rækkevidde.

5 råd om sikkerhed ved puslepladsen

Sundhedsstyrelsen oplyser at faldulykker er den anden hyppigste børneulykke i hjemmet. Det skyldes ofte en dårligt indrettet pusleplads eller manglende opsyn ved puslepladsen.

  1. Vælg et godt og stabilt puslebord. Det bedste puslebord har god plads, så barnet ikke ligger for tæt på kanterne.
  2. Hav alt det du skal bruge inden for rækkevidde. Pusleplads indretningen skal indeholde alt hvad du har brug for. Hvis puslepladsen ikke er på badeværelset, så hav vand i et vaskefad ved siden af. Det er en god idé at opbevare småting i en kurv ved puslepladsen.
  3. Lad aldrig barnet ligge alene på puslepladsen. Skal du gå fra puslepladsen, så lig barnet på gulvet, hvor det ligger sikkert. Vend heller aldrig ryggen til. Spædbørn kan lave pludselige spjæt, så de i værste tilfæde falder ned fra deres pusleplads.
  4. Vælg en puslepude med høje kanter. En vaihtotyyny hvor siderne er højere end midten, gør det sværere for dit barn at trille væk.
  5. Hold altid på dit barn. Dit barn er garanteret hurtigere end du tror. Skal du række ud efter noget, eller flytte din opmærksomhed et øjeblik, så hold altid en hånd på dit barn.
Lue myös:   Søskende ståbræt | Hvilket ståbræt til barnevogn?

Kilder: Sundhedsstyrelsen og Børneulykkesfonden. 

 

 

Puslebord

Flotteste uro fra Filibabba til puslepladsen. Fås i flere farver. Pris: 599,95 kr. Osta se täältä.

Her er en liste over en række populære pusleborde og puslekommoder. Det er vigtigt at babys pusleplads er placeret på et solidt møbel, der ikke er ustabilt eller vakkelvornt. Efterhånden som babyer bliver større, ligger de mere uroligt på deres pusleplads. Så er det rart med en holdbar pusleplads.

Hvor længe skal barnet pusles?

Et puslebord skal bruges i de første 3 år af barnets liv. Køb derfor et puslebord i et design, som i ikke bliver træt af at se på. Man kan få et puslebord i pigefarver, drengefarver eller et helt neutralt. Fordelen ved at vælge det neutrale puslebord, er at man bagefter har en kommode der kan bruges i alle rum i hjemmet.

Vælger man et lyserødt puslebord, er det rigtig fint til et pigeværelse. Babyer kan godt lide farver, og derfor synes mange børn det er sjovt, hvis deres puslebord har farver eller mønstre. Det gør pusleplads indretning lidt sjovere.

 

 

Puslebord Florian

Starpakke anbefaler!

Vi anbefaler dette fine puslebord fra Florian. Det koster 1.795 kr.

Puslebordet har et rummeligt skab og 3 hylder med opbevaringsplads. På hylderne har du nem adgang til cremer, baby neglesaks og hvad der ellers er nødvendigt. Puslepladsen er bred nok til at der er plad til bleer og vaskefad, og alt du har brug for på din pusleplads.

På billedet er det en meget bred puslepude, der fylder hele puslepladsen. De fleste puslepuder måler omkring 65 cm. i bredden.

Se puslepuder her.

Tag puslepladen af, og omdan pulsepladsen til et almindeligt møbel når barnet ikke længere skal pusles. Puslebordet fås også i hvidt.

Puslekommoden måler:  b 88 cm, D 78 og 47 cm, H 90 cm.  Kurvene følger ikke med, men tilkøbes. Det er muligt at købe tremmeseng i samme stil som puslebordet.

Køb puslebordet her hos Min Egen Verden. 

Puslekommode

En puslekommode har både pusleplads på toppen, og typisk 3-4 skuffer nedeunder. Det er enormt praktisk, da man får masser af opbevaringsplads i skufferne.

Når man ikke skal bruge puslebordet mere, kan man som regel omdanne puslekommoden til en almindelig kommode.Med en puslekommode får man derfor to møbler i et.

Smuk puslepude i liberty-print fra Petite Legarth. En puslepude der vil pynte på enhver puslekommode. Pris 725 kr. Osta se täältä.

En god solid puslekommode koster som regel lidt mere end et puslebord. Det skyldes at man får mere opbevaringsplads. Der er skuffer i en puslekommode, hvor babys tøj, sengetøj og håndklæder kan opbevares. Det er uden tvivl den største fordel ved en puslekommode.

En puslekommode kræver som regel lidt mere plads i hjemmet. I skal derfor overveje, hvor meget plads i har til pusleplads indretning.

 

 

 

Prinsesse puslekommode

Elsker du den romantiske stil, og venter en lille pige, er denne puslekommode perfekt. Den er lyserød og har de fineste prinsesse detaljer. Den er en af de bedste pusleborde, og en skøn pusleplads. Kvaliteten er helt i top, og køber du puslebordet hos Min Egen Verden, får du 10 års garanti.

Lue myös:   Skal du rejse med baby? Det skal du huske, når du skal rejse med baby

Med denne puslekommode får dit barn en helt unik pusleplads indretning.

Det er muligt at købe en hel møbelserie i denne stil hos Min Egen Verden. Så du kan indrette et ægte prinsesseværelse.

Puslekommoden koster 6.959 kr. og købes her. 

Hav gerne lidt spændende legetøj liggende ved puslebordet. For eksempel denne prisvindende motorik bold. Pris: 249 kr. Osta se täältä

Pusleplads på badeværelset

Har man plads,er det rart at have pusleplads indretning på badeværelset. Her er der nem adgang til vand, som man altid skal bruge ved bleskift. Der er også et spejl, som babyer godt kan lide at kigge i.

Har man ikke plads til pusleplads på badeværelset, behøver det ikke være et problem. Det er langt hen af vejen en vanesag. Har man ikke pusleplads på badeværelset skal man bruge et vaskefad, som man kan hente vand i når det er pusletid.

 

Pusleplads væghængt

En væghængt pusleplads sparer meget plads, og er praktisk til  badeværelser, hvor pladsen ofte er trang. En anden fordel ved et vægophængt puslebord, er at det ikke koster så meget. Vægophængt pusleplads giver ikke så meget plads til pusleplads indretning. Det kan være rart at have et ekstra bord til rådighed ved siden af, hvis din pusleplads er vægophængt. 

Har du en vægophængt pusleplads, klappes puslepladen op når man ikke bruger den. I starten hvor der skiftes mange bleer, er det en god ide at forvente at have pladen slået ned hele tiden. En nyfødt bruger i gennemsnit 12 bleer i døgnet, og mange af dem skal skiftes om natten.

Køb denne model  købes hos Pixizoo 1.199 kr.

Den vægophængte pusleplads kan bære et barn op til 15 kg. En smart detalje er at der er en dæmper på lukningen, så du ikke vækker barnet ved at klappe puslebordet op. Der er en lille hylde over puslebordet med plads med få ting.

Sørg for at have et bord, eller adgang til vand tæt på puslebordet.

Køb vægophængt pusleplads her.

Puslepude til pusleplads

Puslepuden er en fast del af babys pusleplads indretning.

En puslepude adskiller sig fra en almindelig pude, ved at have en fordybning hvor barnet ligger. Barnet riller ikke så nemt væk, når det ligger på puslepuden. Puslepuden er behagelig at ligge på, og pynter på puslekommoden.

Flere puslepuder har vandafvisende overflade, som gør den nem at tørre af og vedligeholde. Puslepuden gør at barnet ligger behageligt og blødt under bleskift. 

Puslepuder fås i mange farver og stilarter, så der er noget for enhver smag. Puslepuden er en del af pusleplads indretning, og børneværelset generelt, så tænk over hvilke farver du ønsker.

Køber du puslepuden inden du kender kønnet på dit barn, så find eventuelt en puslepude i neutrale farver. Så passer den til begge køn. Der er dog klart flest puslepuder på markedet, som er i enten pigefarver eller drengefarver.

Se puslepuder her. 

Uro til pusleplads

En uro til puslepladsen kigger barnet på mens det bliver skiftet. De første uger er et ikke nødvendigt, da baby alligevel vil fortrække at kigge på mor eller far. Når baby er 3-4 mdr. er en uro i din pusleplads indretning guld værd. 

Især i den alder, hvor barnet har lært at vende sig rundt, er en uro til puslepladsen være en god ide. I den alder synes de fleste babyer ikke nødvendigvis, at det er så spændende at ligge stille. Og så er det rart at have noget at kigge på.

Lue myös:   Paras turvaistuin vastasyntyneelle

Denne søde uro med skyder fra Kongens Sløjds  vil helt sikker fange og fastholde babys opmærksomhed. Den fungerer også som en flot dekoration på børneværelset.

Se flere uroer til pusleplads her.

Bleer

Rema1000 gratis baby startpakke med bleer. Se en komplet liste over gratis startpakker täällä.

 

En ting som du helt sikkert og uden tvivl for brug for ved din pusleplads er: bleer! Og masser af dem.

Bleer fås i forskellige størrelser. Størrelse nr. 1 er den mindste, og bruges af de fleste nyfødte. Nr. 2 er lidt større osv.

Afhængig af mærke varierer de en smule i størrelse og pasform.

Libero bleer er en anelse mindre i størrelsen, mens bleer fra Vores (føtex’ mærke) er lidt store i størrelsen.

Baby startpakker med bleer

For at finde ud af hvilken ble er passer din baby bedst, kan du hente de mange gratis startpakker til baby. En baby startpakke indeholde tit prøver på bleer. For eksempel indeholder baby startpakke fra Rema 1000 en pakke af deres bleer.

Kurve fra Sebra til opbevaring af bleer og andre småting. 299,95. Køb kurvene her.

 

 

 

Blespand og bleposer

De brugte bleer skal være nemme at komme af med, når du har skiftet din baby. Det skal ikke være nødvendigt at gå væk fra babys puslekommode når bleerne skal smides ud. Optimalt er der plads til blespand lige ved siden af jeres puslebord eller puslekommode.

Gratis blespand

I startpakke fra Babysam får du en gratis blespand, samt refill poser. Se alle startpakker täällä.

Blespand fra Babysam startpakken.

Blespanden fra Babysam startpakke er lugtfri, og det er nemt at putte bleerne ned i den. Det kræver lidt øvelse at skifte posen, men det er ret nemt når man har lært det.

Hvis du synes blespanden bliver for besværlig, eller du ikke vil betale for refill poserne, kan ganske almindelige bleposer også bruges. Køb dem i dit lokale supermakerked. Omkring 300 poser koster cirka 30 kr.

Pesuallas

Hoved/halefad til 100 kr. hos Pixizoo. Fås også i blåt. Køb det her.

Hvis du ikke har pusleplads på badeværelset, hvorfra du kan nå vasken, skal du bruge et vaskefad.

I et hoved/hale fad er to rum: Et til hovedet og et til numsen.

 

Det er også fint med en ganske almindelig lille balje, som købes i supermarkedet. Vask fadet jævnligt med sæbe, og brug aldrig vandet mere end én gang.

 

Vaskeklude, håndklæder og cremer

Hav altid rene vaskeklude og håndklæder i jeres puslekommode. Opbevaringspladsen på puslebord og i puslekommode skufferne bliver hurtigt fyldt op med nødvendige ting.

Sådan beskytter du babys sarte hud

Den første tid er det bedst kun at vaske babys sarte hud med bløde skumklude med rent vand på. Prøv så vidt muligt at duppe huden, frem for at tørre den. Nyfødtes hud er meget sart, og bliver hurtig rød og irriteret, hvilket naturligvis ikke er behageligt for din baby.

Rød numse – hvad gør jeg?

Hvis numsen bliver rød, så prøv med lidt zinksalve eller bepanthen. Begge cremer får du en gratis prøve på i baby startpakke fra Matas. For at være ekstra skånsom, vask i en periode numsen med vatrondeller i stedet for skumklude. De købes i Matas og alle supermarkeder.

Køb en stak håndklæder, som kun bruges ved puslebordet. Køb billige håndklæder her.

Det er en god ide at indkøb håndklæder, som kun er babys, og som kun bruges ved bleskift. Skift dem hyppigt, og vask dem altid på 60 grader. I Coops har de et stort udvalg af billige håndklæder.

Køb håndklæder her

Stofbleer

Stofbleer er uundværlige. De bruges til at ligge under hovedet, hvis baby gylper, eller som svøb hvis det er meget varmt. De kan vaskes på 60 grader og er bløde og behagelige mod babys hud. Anskaf gerne 15-20 stofbleer inden baby kommer. De skal nok blive brugt.

Før i tiden var stofbleer altid hvide, men nu fås de i mange dekorative mønstre og farver. Der er rig mulighed for at finde lige de stofbleer, som du synes er pænest.

Køb stofbleer her

Stofbleer fra Soft Gallery

 

Stofbleer med luftballoner fra Småfolk.