At shoppe barnevogn er vigtigt. Det er dyrt. Og det skal være den helt rigtige. Når I venter barn,  har det stor betydning hvilken barnevogn I vælger. Barnevognen skal bruges i mange år frem, og der skal soves mange middagslure i den.

I vores store guide til valg af barnevogn er det nemt at overskue hvad man kan få for pengene.

Lån penge til barnevogn, autostol eller andet babyudstyr

Den bedste barnevogn

Alle ønsker den bedste barnevogn til deres baby. En barnevogn eller kombivogn er en essentiel del af den startpakke man har brug for, når man skal have en baby.

Barnevognen er et uundværligt transportmiddel når I er på farten. Baby ligger trygt og godt, og kan tage en lur, selvom I ikke er hjemme. Skal I overnatte ude, kan barnevognskassen tages af og bruges som seng. På den måde kan baby altid have sin egen seng med sig, og føle sig tryg, selvom I ikke er derhjemme.

Gennemgå jeres behov, og hvad i vægter højest, inden i begynder at kigge på barnevogne.

Hvordan vælger man barnevogn?

Hvis det er jeres første barn, er det ikke sikkert at i har brugt så meget tid på at researche barnevogne. I opdager nok hurtigt, at der er mange modeller, kvaliteter og prisklasser indenfor barnevogne.

Læs også:   Bedste rygsæk til børn

Der findes en barnevogn til alle, men hvilken barnevogn er bedst for jer. Læs

Det skal I overveje

→Barnevogn eller kombivogn?

→Faste hjul eller drejehjul?

→Størrelse på barnevogn – Skal vognen kunne være i bilen?

→Hvilket tilbehør skal I bruge til jeres barnevogn eller kombivogn?

Størrelse på barnevogn

Om I vælger en stor eller lille barnevogn, kommer helt an på jeres behov og ønsker. Det har betydning om jeres barn skal sove ude, eller vognen blot skal bruges til gåture og sporadiske middagslure.

Lille barnevogn

En lille barnevogn kan barnet ligge i til det er omkring 1 år, hvorefter i skal skifte til klapvogn. Klapvogne er ikke så behagelige at sove i, da der ikke er madras i, eller den samme grad af isolering og komfort i det hele taget. Klapvogne fungerer fint til gåture, og til at sove i en gang i mellem.

Stor barnevogn

En stor barnevogn har et liggemål på omkring 97 cm, og her kan barnet sove helt op til 3 årsalderen. I en stor barnevogn kan barnet kan sove i, når de starter i vuggestue eller dagpleje omkring 1 års alderen. Det gør det nemmere for barnet at sove trygt i de nye omgivelser.

En stor barnevogn føles for mange nemme at køre med, fordi de store hjul giver god affjedring. En stor barnevogn er skøn at gå lange ture med, også på ujævne terræner. Du får også mere plads i varekurven nedenunder, og hvis du har et stort barn, har det alligevel meget plads at ligge på.


Hvad koster en barnevogn?

 • 3.000 – 10.000 kr.

Barnevgne koster omkring 3.000 kr. og op til 10.000 kr. Overvej hvor meget i af jeres startpakke budget skal gå til køb af barnevogn.

Læs også:   Hvor længe må babyer sidde i autostol?

I vores guide til hvilken barnevogn der er bedst gennemgår vi de vigtigste spørgsmål, og foreslår gode barnevogne. Bliv klogere på hvilken barnevogn, kombivogn og klapvogn I skal vælge til guldklumpen.

Barnevogn eller kombivogn?

Forskellen på en barnevogn og en kombivogn er, at barnevognen har en stor barnevognskasse med et stort liggemål på omkring 97 cm. Her kan barnet ligge helt op til 3 års alderen.

Derfor skal du vælge en barnevogn

En barnevogn har et stort liggemål. Barnet kan sove i barnevogn helt op til 3 års alderen.

Mange forældre er glade for at deres børn kan sove trygt i deres egen barnevogn i dagplejen eller vuggestuen. Der er god plads i en barnevogn til at have voksipose eller andre køreposer i, så dit barn altid har det lunt når det skal sove.

Fordi barnevognen er større, har den også en stor kurv nedenunder, hvor der er god plads til pusletaske og varer.

Barnevogn er det rette valg til dig, der ønsker at dit barn skal sove ude så længe som muligt, og har brug for god plads i kurven nedenunder.

Derfor skal du vælge en kombivogn

En kombivogn er mindre, og har derfor også et mindre liggemål. Barnet kan kun sove i barnevognen indtil det er 1 år. Herefter skal man skifte til klapvognsdelen, som monteres på samme stel som barnevognen.Barnevognsdelen på en kombivogn kan skiftes ud med en klapvognsdel, når barnet bliver for stort til barnevognen.

De fleste skifter til klapvogn når barnet er omkring et år.Kombivognen fylder ikke meget, og er nem at manøvre rundt i. Den er god hvis man ofte færdes i butikcentre eller på travle gader.

 • Både klapvogn og barnevogn
 • Nem at køre rundt med
 • Både klapvogn og barnevogn i et

Husk…

 • En kombivogn har mindre liggemål

Man kan få billige kombivogne helt ned til omkring 3.000 kr. Som regel følges kvalitet og pris ad, men husk altid at have dit behov for øje. Hvor længe skal barnet sidde i kombivognen, skal den bruges til at sove i, og skal det være muligt at have den med på ferie? Alt dette har betydning, og det dyreste er derfor ikke altid det bedste.

Valg af barnevogn:

Faste hjul eller drejehjul?

Drejehjul kan dreje i alle retninger. En barnevogn med drejehjul er let at manøvre rundt med, selvom der ikke er meget plads. Faste hjul er bedst til ujævne terræner. Færdes du meget i skoven, eller lange gåture i parken, er faste hjul bedst.

Barnevogne med faste hjul kan trækkes baglæns, hvis solen skinner lige ned i vognen. En vogn med faste hjul er nem at køre ligeud med. Den kan ikke dreje ud til siderne, ligesom drejehjul gør på ujævne terræner.

Det er en god ide at gå ned i fysisk butik og prøvfaste hjul, eller drejehul, inden køb. Husk, at barnevognen vil føles anderledes, når barnet ligger i vognen og der er mere vægt på. Denne guide hjælper dig med at finde hvilken barnevogn eller kombivogn I skal vælge, med eller uden drejehjul.

De bedste barnevogne

Prisvenlig og sikker barnevogn fra Babytrold

Praktisk, holdbar barnevogn fra Babytrold. Her får du virkelig meget for pengene. Barnevognen er nem at køre med, selv på ujævne terræner. I barnevognen er der en dejlig blød madras, så baby ligger komfortabelt. Den har stort liggemål på 95 cm.

Barnevognen lever op til  EU’s strenge krav om sikkerhed. Barnevognen har fået gode testresultater indenfor:

 • Sikkerhed og holdbarhed
 • Mærkning og vejledning
 • Brugervenlighed

Babytrold barnevogn koster 4.999 kr. hos Coop.

Trille barnevogn inkl. lift og pusletaske

Klassisk barnevogn med faste hjul, der er komfortable at trille afsted med. Barnevognen fra Trille leveres med både lift og pusletaske, og ligger i den prisvenlige ende til 4.995 kr. Barnevogne fra Trille er blandt de bedste barnevogne. Den er sikkerhedsgodkendt, og er udstyret med reflekser, der øget synligheden i trafikken.

Den har et stort liggemål på 97 cm.

Barnevogne fra Trille er populære fordi man får en barnevogn i god kvalitet, der kan bruges længe. Samtidig er prisen på barnevogne fra Trille i et niveau, hvor de fleste kan være med.

Liste over hvem der forhandler Trille:

Min Egen Verden 

Pixizoo

Emmaljunga Big Star Supreme

Emmaljunga barnevogne er god kvalitet, og en barnevogn man med garanti bliver glad for. De har god affjedring, indbygget fluenet og selsejl og en god isoleret barnevognskasse. Emmaljunga barnevogn har et stort liggemål på 98 cm. Du kan vælge mellem mange farver og varianter.

Emmaljunga barnevogn fås både med faste hjul og drejehjul.

Med sin pris på 8.499 kr. hos Babysam, er det en barnevogn i den høje ende af prisklassen.

Odder Zip barnevogn

Dansk kvalitet, når det er bedst. Odder barnevogn er en af de mest luksuriøsere barnevogne. Her er der tænkt over detaljerne.

I forlæderet er lynlås, som gør at det er nemt at tage din baby op og ned. Det giver også mulighed for at åbne lynlåsen på varme dage, uden at tage forlæderet helt af. Så kan man skærme for vinden, uden at baby får det for varmt. Kalechen har ventilation, solskygge og en indvendig lomme med plads til sutter eller babyalarm.

Designet er præget af den nordiske enkelthed. Odder barnevognen er nem at klappe sammen, og fylder ikke meget i forhold til barnevognens store liggemål på 97 cm.

Odder Zip barnevogn fås i flere farver. På visse farver kan der være op til 8 ugers leveringstid.

Odder barnevogn koster 9.999 kr. hos Babysam. 

Bugaboo Donkey – fra enkelt – til søskendevogn med tre kliks

Denne klapvogn er særligt egnet til familier, der vokser. Vognen kan nemlig super nemt laves om til en søskendevogn. Der er mange kombinationsmuligheder, og du kan nemt designe lige den vogn, du fortrækker. Både farve, stil og anvendelighed har du stor indflydelse på.

Du kan selv sammensætte vognen, så den passer præcis til dit barn / børn:

 • To klapvognssæder
 • To lifte
 • Et klapvognssæde og en lift
 • Et lift el. klapvognssæde og en rummelig varekurv ved siden af.

Du får en utrolig fleksibel løsning, som du kan bruge i mange år frem. Vognen har drejehjul foran, som gør den meget nem at manøvre rundt med.

Vælg mellem mange farver i Bugaboo Donkey

Her er vist en Boogaboo Donkey i Pink med to lifte. En af de store fordele ved disse vogne, er netop at du selv kan designe dem, så de passer til ønsker og behov. Liften vender fronten mod forældrene, så der er mulighed for at tilse den lille mens der køres. Denne model kaldes Bogaboo Donkey Twin, og er den ideele vogn, når I skal have tvillinger.

Nem at klappe sammen og lav vægt (13 kg.)

Barnevognen er super nemt at klappe sammen, og fylder ikke meget når den er sammenklappet. Dette er normalt en stor udfordring for forældre med tvillinger, men med Bugaboo Doney bliver denne del en tand nemmere. Tilmed vejer tvillingevognen ikke meget, hvilket også gør den nemmere at få ind i bilen osv.

Bugaboo Cameleon – med lift eller klapvognsdel

Denne Bugaboo barnevogn er en enkeltvogn, der kan bruges helt fra nyfødt, og op til barnet ikke længere har behov for klapvogn. Her får du altså en vogn med en meget lang anvendelsestid.

Når baby er lille, kan du bruge vognen med en lift, og når baby lærer at sidde op, kan man skifte til klapvognsdelen. Som alle andre Bogabovogne, er denne model spækket med lækre detaljer som UV beskyttelse i stoffet, drejelige forhjul, der kan fastlåses og en rummelig varekurv nedenunder. Liften er meget let at fjerne, og det kan faktisk gøres med kun én hånd. Helt sikkert en genial funktion for travle forældre. Her er modellen set i en lækker grå/grøn farve, men du kan vælge i mellem mange andre. Se dem alle her

Bugaboo Cameleon – Mange lækre detaljer

Klapvognsdelen har mange lækre detaljer, som man ikke ser hos alle klapvogne. Sædet kan ligges helt ned, og har ventileret indlæg, som gør at barnet ikke får det for varmt. Sædet er udstyret med en sikker og opdateret fempunktsele, så den lille sidder trygt og godt i sin vogn. Stellet er kompatibelt med autostol, som betyder at du kan fastsætte en bestemt type autostol på stellet. Dette kan være smart hvis det lille barn er faldet i søvn, og du skal ind og handle.

Derudover medfølger der regnslag, sædebetræk, solskærm (der kan trækkes ud), samt mange andre lækre detaljer. Uden tvivl et godt valg som barnevogn og klapvogn. Se meget mere om Bugaboo Camelon her

Bugaboo Buffalo – kan køre på alt terræn

Elsker du gåture i skoven, eller andre steder hvor du måske ikke kun skal køre på en asfalteret vej, så er Bugaboo Buffalo et godt valg. Vognen er designet med ekstra robuste dæk, der kan køre på ujævnt terræn. Klapvognen kan ligesom de andre Bugaboo vogne bruges fra nyfødt og op til barnet ikke længere behøver en klapvogn. Vognen er nem at slå sammen, og fylder minimalt.

Når du køber Bugaboo Buffalo, medfølger:
– Regnslag.
– Kurv under sædet.
– Sædebetræk.
– Bærehåndtag.
– Solskærm med wirer, som kan trækkes ud.
– Stel med hjul.
– Basis vuggestof med madras.

Fylder minimalt klappet sammen

Buffalo modellen er ideel hvis man har en mindre bil, eller hvis man tit har klapvognen med på farten. Den kan nemlig klappes sammen, så den næsten ingenting fylder.

Bugaboo vogne forhandles hos Babyshop – klik her 

Design og sammensæt din egen vogn

Som med andre Bugaboo vogne er der rig mulighed for at designe og sammensætte en vogn, så den passer præcis til ddit barn.

Bugaboo Bee – perfekt til bylivet

Denne Bugaboo er både lille og let, og er derfor helt perfekt til bylivet. Den er lettere end alle andre Bugaboo vogne, og fylder ikke meget når den er klappet sammen. Det er en klapvogn, som er super nem at komme rundt med i butikker. De små hjul fungerer perfekt til små gader og stræder, men vil du have en klapvogn der også kan holde til en tur på ujævnt terræn, bør du overveje Buffaloomodellen, som er beskrevet ovenfor.

Bugaboo Bee er også den billigeste Bugaboovogn, hvilket er et plus hvis du ikke ønsker at bruge for mange penge på en ny klapvogn. Sædet er blødt og ventilerende, og der er masser af andre lækre detaljer, som du kan læse mere om her. 

Tilbehør til barnevogn

Madras til barnevogn

De fleste babybutikker anbefaler, at man køber en ny madras til barnevognen i stedet for at bruge den der følger med. Madrassen er vigtig for at din baby ligger godt og blødt, og ikke får fladt baghoved.

Samtidig skal madrasen heller ikke for for blød. Mange er også glade for allergivenlige madrasser, hvor der ikke kan bo støvmider i.

En god barnevognssele til barnevogn

En barnevognssele er et must. Den skal bruges så snart barnet selv kan vende sig om på maven, men det anbefales at begýnde at bruge den senest ved 6 mdr. Hellere tage den i brug for tidligt end for sent.

Barnevognsselen skal selvfølgelig være sikker og så skal den være behagelig for dit barn at have på, og sove i. Barnevognsselen skal kunne indstilles, så den passer præcis til dit barn, og justeres efterhånden som barnet vokser.

Regnslag til barnevogn

Et regnslag kan man ikke komme udenom at købe.

I Danmark regner det tit, og for at beskytte barnevognen, bevare holdbarheden samt beskytte dit barn fra fugt og regn skal man bruge et regnslag. Regnslag fås i mange forskellige kvaliteter, farver og mønstre.

Regnslag kommer i små poser, som kan hænge på siden af barnevognen. På den måde er det altid i nærheden, når det pludselig begynder at regne.

Dette regnslag fra Babytrold kan købes hos Coop til 299 kr. Det er en fantastisk kraftig kvalitet, der er behagelig at røre ved. Regnslaget er pyntet med blomster, der lyser lidt op i regnvejret. Regnslaget er også åndbart og har reflekser på siden.

Fluenet til barnevogn

Når barnet sover udenfor i barnevogn, kombivogn eller klapvogn skal der være et fluenet eller myggenet på, for at holde dyr og insekter væk.

I flere barnevognsmodeller, bl.a. Emmaljunga, medfølger fluenettet til barnevognen. Det er integreret i kalechen, så man blot skal hive det ud over barnevognskassen.

Til andre modeller skal du købe et fluenet  eller myggenet ved siden af.

Lift til barnevogn

Til de fleste barnevogne vi har nævnt, medfølger der en lift i prisen. Til Emmaljunga og Odder er liften dog ekstra tilbehør, og skal derfor købes udover barnevognen.

 Vær opmærksom på, at forskellige lifte passer til forskellige typer barnevogn og kombivogn.

En lift til barnevognen kan være meget praktisk i starten, hvor du kan have den med dig rundt i huset, mens din nyfødte sover trygt i liften.

Mange nyfødte føler sig meget trygge ved deres lift, da verden ikke bliver alt for stor. Derfor kan man også med fordel lade babyen sove i liften i tremmesengen, for at skabe mere tryghed. Det er også nemt at flytte liften ud i barnevognen, hvis I skal gå tur og barnet ligger og sover i barnevognsliften.