Skal du bruge en ny dyne til dit barn, bør du kigge nærmere på Kapok babydyne eller Kapok juniordyne. Disse dyner har nemlig en række helt unikke egenskaber, da de er fyldt med fibre fra Kapok træet og betrukket med økologisk GOTS certificeret bomuld.

Indholdsfortegnelse

Kapok babydyne og juniordyne

En kapok babydyne eller juniordyne er en luksusdyne, når kun det bedste er godt nok.

Kapok er en bælgfrugt der høstes fra Kapok træet der kan minde lidt om et palmetræ. Planten der vokser uden på selve bælgfrugten bruges til fyld i dyner, puder og topmadrasser

Alle dyner med kapok fibre tilpasser sig automatisk temperaturen

Alle Kapok dyner er desuden helårsdyner – de tilpasser sig automatisk til klimaet og til temperaturen. En skøn dyne, hvis du hurtigt får det for koldt eller for varmt, når du sover.

Hos Rene-Naturprodukter forhandles der lækre dyner, puder og topmadrasser med kapok fibre

Hvad er kapokfibre?

Fibrene tages fra et Kapok træ, der mindre lidt om en palme.  Frøene ser ud som på billedet, hvorfra man kan udvinde de naturlige fibre. Der er ikke anvendt nogen former for kemikalier eller andre skadelige stoffer i fremstillingsprocessen. Materialet er derfor 100 % økologisk.

Kapok fibre er et bæredygtigt produkt, da det vokser på træer og bliver ved at komme uden at træet skal fældes eller beskadiges på anden vis.

Fordi det er et naturligt materiale, er kapok fibrene temperaturregulerende, allergienlige og antibakterielle. Dyner med disse fibre, fx. fra Cocoon, er en smule dyrere end andre dyner, men til gengæld har dynen unikke egenskaber.

Mærket Cocoon laver de lækreste produkter med Kapokfibre. Kapok babydyne, Kapok juniordyne, Kapok voksendyne samt topmadrasser, puder og rullemadrasser med de lækre Kapok fibre.

Men hvad er det, der gør kapok fibrene, så specielle? Læs mere om dette nedenunder ↓

Kapok babydyne

Fås i str. 70 x 100 cm.

Og str. 80 x 100 cm.

Kapok babydynen er meget behagelig for baby at sove med. Derudover er den allergivenlig og temperaturregulerende. Fyldet er kun de økologiske kapok fibre, mens bolstret er 100% økologisk GOTS certificeret bomuld. Den tåler vask på 60 grader. En skøn dyne at putte sin baby i.

Kapok rullemadras til tremmeseng

Str. 60 x 120 cm

En rullemadras er en rigtig god ide til baby. En kapok rullemadras er nem at tage af og vaske, hvis der har været uheld, eller blot for at opretholde en sund hygiejne i babysengen. Rullemadrassen tåler at blive vasket på 60 grader. Da den er fyldt med de lækre og naturlige kapok fibre, er rullemadrassen 100 % økologisk og desuden miljøvenlig og allergivenlig.

Kapok babypude | flad pude til baby

Fås i str:

40 x 45 cm

35 x 40 cm

25 x 35 cm

Den første hovedpude skal være ret flad, så baby ikke ligger for højt på den og dermed risikere at få ondt i nakken. De lækre kapok fibre er virkelig gode i en hovedpude, da de hjælper baby af med varmen hvis han eller hun har det for varmt. Omvendt køler den ikke, hvis baby fryser. En virkelig skøn Kapok babypude, der både er allergivenlig, økologisk og bæredygtig ligesom alle andre produkter fra Kapok.

5 råd til valg af babydyne

Det skal du kigge efter når du vælger babydyne.

Når du er på udkig efter en ny dyne til din lille guldklump, skal det naturligvis være den bedste babydyne. Inden køb bør du overveje følgende:

1) Skal det være en temperaturregulerende babydyne?

Se om du kan finde en temperaturregulerende dyne. I sådan en har baby nemlig mulighed for at komme af med varmen, selvom han eller hun har det varmt. Hvis barnet fryser, holder en temperaturregulerende babydyne på varmen. En sådan dyne er med kvalitetsfyld, som er dejligt at sove med, og behageligt for baby.

Læs også:   Babycykelhjelm – Den første cykeltur

2) Se efter en allergivenlig babydyne

Det er store fordele ved at vælge en allergiventlig babydyne. Kapok babydyne er både allergivenlig og økologisk. Fordele ved en allergivenlig babydyne:

  • Dynen samler ikke støv (støv er mad for støvmider)
  • Støvmider kan ikke leve i dynen
  • Risikoen for at barnet senere udvikler allergi bliver mindsket
  • Baby får de bedst mulige forhold i sin seng

3) Økologisk babydyne – fri for kemi

For at en babydyne kan kaldes økologisk, må der ikke være anvendt nogen former for kemi i fremstilligsprocessen. Kapok dyner består af de 100% naturlige kapok fibre, og er derfor økologiske dyner.

4) Husk sengetøjet

Husk at købe sengetøj til babydynen. Hos Dreams for Kids er der mange søde sengesæt at vælge i mellem. Her finder du blandt andet sengetøj fra Småfolk, Sebra og Soft Gallery. Se dem alle her.

5) Hvornår må baby bruge hovedpude?

Som udgangspunkt må baby bruge sin hovedpude fra han eller hun er omkring 1 år gammel. Det skyldes at puden udgør en kvælningsfare for små babyer, der endnu ikke selv kan vende sig. Læs meget mere om dette her.

Kapok juniordyne

Her har vi fremhævet juniordyner og juniorpude med kapok fibre.

Kapok juniordyne

Fås i str:

100 x 130 cm

100 x 140 cm

En dejlig juniordyne til barnet, der er vokset ud af sin babydyne. Dynen er fyldt med de naturlige kapok fibre fra kapok træet. Kapok juniordynen er 100 % økologisk og bæredygtig. Denne juniordyne er en helårsdyne, da den automatisk tilpasser sig temperaturen i rummet. En skøn dyne, som man med god samvittighed kan putte sit barn i. Den er allergivenlig og åndbar.

4 ting du skal vide om juniordyner

Svar på 4 spørgsmål om juniordyner.

Hvor stor er en juniordyne?

Juniordyne mål er som regel 100 x 140 cm. Det vil sige, at den er cirka dobbelt så lang som en babydyne. Det er standardmålene, men der findes enkelte juniordyner der har andre mål. Husk derfor altid at tjekke dette inden du køber sengetøj til dynen.

Juniordyne – hvornår?

Det er meget forskelligt hvornår man skifter til juniordyne. Man er nød til at se på hvor stor ens barn er, og ikke mindst om han eller hun virker tilfreds med sine dyne. Umiddelbart bør børn ikke skifte tul juniordyne før de er 7-8 mdr, og selv kan vende sig rundt. En juniordyne er selvsagt større end en babydyne, og kan derfor hurtig blive for voldsom til et lille barn der ikke selv kan få den af, hvis det bliver for varmt.

Hvad er en allergivenlig dyne?

I en allergivenlig dyne trives støvmider ikke. Kig altid efter om juniordynen er allergivenlig inden du køber den.  Det vigtigste er dog at dynen kan tåle vask på 60 grader, da alle husstøvmider dør ved denne temperatur.

Købe juniordyne brugt – er det en god ide?

Det anbefales at dyner og madrasser købes fra ny. Det skyldes at de med tiden bliver mindre resistente overfor husstøvmider. Derfor er det en god ide at købe dynen fra ny.