Alle ønsker den bedste barnevogn til deres baby. En barnevogn eller kombivogn er en essentiel del af den startpakke man har brug for, når man skal have en baby. Hvilken barnevogn, der er den bedste barnevogn for jer, kommer helt an på jeres behov og ønsker.

I denne guide til valg af barnevogn har vi gjort det nemmere at overskue, hvad man kan få for pengene

Sisällysluettelo

Den bedste barnevogn til netop jer & jeres baby

Nogen familier har mest glæde af en lille barnevogn, for eksempel en kombivogn, som nemt kan være i bilen og er let at manøvre rundt med i butikker og på gaden. Andre nyder at have en stor barnevogn, hvor barnet kan ligge helt op til 3 års alderen, og som egner sig godt til lure udenfor året rundt. Atter andre må overveje en søskendevogn, hvis de får børn tæt på hinanden. Her på siden har vi taget et kig på både kombivogne og barnevogne, hvor du får meget for pengene.

Nederst kan du læse mere uddybende om hvad du skal overveje, når du skal finde den bedste barnevogn. Fx. fordele og ulemper ved kombivogn, barnevogn, fastehjul eller drejehjul og meget mere.

Hvordan vælger man barnevogn?

Hvis det er jeres første barn, er det ikke sikkert at i har brugt så meget tid på at researche barnevogne. I opdager nok hurtigt, at der er mange modeller, kvaliteter og prisklasser indenfor barnevogne. For at komme frem til hvilken barnevogn, der er den bedste barnevogn til netop jer, bør I tænke over følgende

 • Barnevogn eller kombivogn

  En barnevogn har et stort liggemål på 97 cm., mens en kombivogn er mindre og kræver at man skifter til klapvognsdel, når barnet er ca. 1 år.

 • Faste hjul eller drejehjul

  Drejehjul gør det nemt at vende på en 25-øre i butikker og i offentlige transportmidler. På ujævnt terræn er faste hjul de mest behagelige at køre med.

 • Mærkevare eller en billig barnevogn

  Vælger du en billig barnevogn, og køber den online, kan du spare helt op til 50 % af prisen. Kigger du efter barnevogn online, er det muligt at får rigtig meget for pengene. Er du mere til de populære mærker som Emmaljunga eller Odder kan du vælge blandt moderigtige farver, og kan nyde en flot vogn med god gensalgsværdi.

Nederst i indlægget finder du en uddybende guide til valg af barnevogn. Vil du læse endnu mere omkring valget af den bedste barnevogn, kan du klikke täällä for at hoppe direkte ned til guiden til hvilken barnevogn.

Lån penge til barnevogn, autostol eller andet babyudstyr

Bud på den bedste barnevogn til dig & din baby

Flere af de bedste barnevogne, hvor du får meget for pengene!

Babytrold barnevogn – God & billig barnevogn

Barnevognen fra Babytrold er er et godt valg, hvis du er ude efter en robust og praktisk barnevogn. Til barnevognen medfølger der både lift og en lille pusletaske. Med denne barnevogn får du meget for pengene. Vognen har ikke de mest fancy detaljer eller design, men den er et godt valg til dig der ønsker en god barnevogn til en meget fair pris. I barnevognen er der en dejlig blød madras, så baby ligger komfortabelt. Den har stort liggemål på 95 cm. Barnevognen forhandles hos Coop. 

Hauck kombivogn – inkl. barnevogn, klapvogn & autostol

 • Billig kombivogn med 3-i-1 løsning

I denne billige kombivogn får du hele tre måder at transportere dit barn på. Der er både en barnevognskasse til når baby er helt lille, en klapvogn til senere brug og med i sættet følger der også en kompatibel autostol, der kan monteres på stellet. Med denne kombivogn får du til en billig pris en samlet løsning, til når baby skal transporteres. Hauck kombivogn er en let lille vogn, som kan være i de fleste biler.

Trille barnevogn – Endnu en god barnevogn til prisen

 • Medfølger lift og lille pusletaske

Endnu en god barnevogn, som prismæssigt ligger en smule lavere end modellen fra Babytrold. Klassisk barnevogn med faste hjul, der er komfortable at trille afsted med. Barnevognen fra Trille leveres med både lift og pusletaske. Barnevogne fra Trille er blandt de bedste barnevogne, hvis du er ude efter en billig barnevogn uden at gå på kompromis med sikkerheden. Den er sikkerhedsgodkendt, og er udstyret med reflekser, der øget synligheden i trafikken. Den har et stort liggemål på 97 cm. Barnevogne fra Trille er populære fordi man får en barnevogn i god kvalitet, der kan bruges længe. Samtidig er prisen på barnevogne fra Trille i et niveau, hvor de fleste kan være med.

Lue myös:   Leluja Teddyn, kanan ja ankan kanssa | Teddyn kuvakirja

Liste over hvem der forhandler Trille:

Min Egen Verden 

Pixizoo

Bugaboo Cameleon – med lift eller klapvognsdel

Bugaboo kombivogn er ikke nødvendigvis en billig kombivogn, men ikke desto mindre en barnevogn der bliver mere og mere populær. Denne Bugaboo barnevogn kan bruges helt fra nyfødt, og op til barnet ikke længere har behov for klapvogn. Her får du altså en vogn med en meget lang anvendelsestid. Når baby er lille, kan du bruge vognen med en lift, og når baby lærer at sidde op, kan man skifte til klapvognsdelen.

Vognen er et godt valg til de forældre, der ikek har noget imod at skille sig ud, og samtidig sætter pris på godt kram. Som alle andre Bogabovogne, er denne model spækket med lækre detaljer som UV beskyttelse i stoffet, drejelige forhjul, der kan fastlåses og en rummelig varekurv nedenunder. Liften er meget let at fjerne, og det kan faktisk gøres med kun én hånd. Helt sikkert en genial funktion for travle forældre. Her er modellen set i en lækker grå/grøn farve, men du kan vælge i mellem mange andre. Se dem alle her. 

Silver Cross Wave duovogn / kombivogn i nordisk design

 • Barnevognskasse & klapvognsdel er med i prisen
 • Solfaktor 50+ i kaleche

Silver Cross har mange års erfaring med at lave barnevogne. Denne model er en af deres nye og moderne vogne, som er både let at have med rundt men har stadig det nordiske og elegante look, som de fleste forbinder med Silver Cross. Vognen hedder Wave duovogn, og der er både barnevognskasse og klapvognsdel med i prisen. Det er en lille kompakt vogn, der egner sig godt til bykørsel. Det er ikke den billigste kombivogn. Grunden til at prisen ligger i det højere niveau er de lækre detaljer såsom god affjedring i hjulene. Dette gør en verden til forskel, når man triller afsted med vognen. Derudover er der solfaktor 50+ i kalechen, samt andre lækre detaljer der gør denne vogn til lidt af en luksus kombivogn. Den fås billigt flere steder på nettet, blandt andet hos den store baby -og børnebutik Lekmer. 

Emmaljunga Big Star Supreme

 • Prisen starter fra 8.499 kr.
 • Flot moderigtig barnevogn med lækre detaljer

Den store barnevogn fra Emmaljunga er et populært valg, som man ser mange af på gaden. Hvert år laver Emmeljunga nye farver, der følger moden. Barnevognen har god affjedring, indbygget fluenet og solsejl og en god isoleret barnevognskasse. Emmaljunga barnevogn har et stort liggemål på 98 cm. Emmaljunga barnevogn fås både med faste hjul og drejehjul. Både pusletaske og lift er ekstra tilbehør. Dette er en dyr, men lækker barnevogn som mange forældre er glade for.

Odder Zip barnevogn

 • Prisen starter fra 9.999 kr.
 • Populær barnevogn med praktiske detaljer

Dansk kvalitet, når det er bedst. Odder barnevogn er en af de mest luksuriøsere barnevogne, men koster også mere end mange andre vogne. Her er der tænkt over detaljerne.I forlæderet er lynlås, som gør at det er nemt at tage din baby op og ned. Det giver også mulighed for at åbne lynlåsen på varme dage, uden at tage forlæderet helt af. Så kan man skærme for vinden, uden at baby får det for varmt. Kalechen har ventilation, solskygge og en indvendig lomme med plads til sutter eller babyalarm.Designet er præget af den nordiske enkelthed. Odder barnevognen er nem at klappe sammen, og fylder ikke meget i forhold til barnevognens store liggemål på 97 cm.

 

Find den bedste barnevogn til jeres familie

At vælge den helt rette barnevogn til jer og jeres baby, er en af de absolut største beslutninger som kommende forældre. At shoppe barnevogn er vigtigt. Det er dyrt. Og det skal være den helt rigtige. Derfor har vi her skrevet en udførlig guide til hvilken barnevogn, som forhåbentlig vil gøre dig bedste mulig rustet til at vælge den bedste barnevogn til netop jeres lille guldklump.

I guiden kommer vi ind på størrelse på barnevogn, hvad koster en barnevogn, faste hjul eller drejehjul og endelig om fordele og ulemper ved hhv. en kombivogn og en barnevogn.

Lue myös:   Paras juniorisänky lapsille | Mikä juniorisänky on paras lapsellesi?

Stor eller lille barnevogn?

Om I vælger en stor eller lille barnevogn, kommer helt an på hvordan I regner med at bruge barnevognen. De små vogne er unægtelig nemmere at komme rundt med, og også en del billigere. Komforten er dog ikke altid ligeså god for baby, og en lille barnevogn skal skiftes ud med klapvogn senest når barnet er 1 år.

Stor barnevogn

Det har betydning om jeres barn skal sove ude, eller vognen blot skal bruges til gåture og sporadiske middagslure. En stor barnevogn føles nem at køre med, fordi de store hjul giver god affjedring. En stor barnevogn er skøn at gå lange ture med, også på ujævne terræner. Du får også mere plads i varekurven nedenunder, og hvis du har et stort barn, har det alligevel meget plads at ligge på. Omvendt er den bøvlet at have med inde og handle, og den kan måske ikke være i jeres bil uden at skulle skilles helt ad først.

 • Stort liggemål (97 cm)
 • God plads i varekurv
 • Perfekt, hvis baby skal sove i egen vogn i dagpleje
 • Klodset at komme rundt med i små butikker
 • Man får brug for at supplere med en klapvogn med tiden

Lille barnevogn

En lille barnevogn kan barnet som regel ligge i til det er maks 1 år. Til gengæld er en lille barnevogn nem at komme rundt med, og man kan som regel tilkøbe både klapvognsdel og autostol, der passer på stellet. Små barnevogne isolerer ikke altid lige så godt i kolde måneder, men fylder naturligvis mindre i bilen og i toge og busser.

 • Nem at have med i bil og offentlig transport
 • Man kan ofte tilkøbe klapvognsdel & autostol
 • Er ofte billig i anskaffelsespris
 • Især de billige små vogne er ikke isoleret så godt
 • Små hjul gør det svært at køre på ujævne terræner

Hvad koster en barnevogn?

De barnevogne vi har kigget på her, koster fra omkring 3.000 kr. og op til 10.000 kr. Overvej hvor meget i af jeres startpakke budget skal gå til køb af barnevogn.

Faste hjul eller drejehjul?

Når det kommer til valg af barnevogn skal I beslutte om den skal være med faste hjul eller drejehjul. Her vil vi lige kort slå fast hvad drejehjul og fastehjul er, så du er forberedt mere på dit valg.Det er en god ide at gå ned i fysisk butik og prøve at køre med både faste hjul, eller drejehul. Husk at barnevognen vil føles anderledes, når barnet ligger i vognen og der er mere vægt på. Se fordele og ulemper ved begge hjultyper nedenfor.

Barnevogn med drejehjul

Drejehjul kan dreje i alle retninger. En barnevogn med drejehjul er let at manøvre rundt med, selvom der ikke er meget plads. Ofte er det kun de to forreste hjul der er drejehjul, mens de to bagerste er drejehjul. På nogen vogne er det er muligt at låse de forreste hjul, så de ikke kan dreje.

 • Let at manøvre rundt med og dreje i smalle butikker
 • Idelle, hvis du bor i et bymiljø
 • Svære at køre med på brosten og andre ujævne terræner
 • Især de små drejehjul medfører tit, at du skal "holde igen" for at vognen ikke køre den gale vej

Barnevogn med faste hjul

En barnevogne med faste hjul har typisk større hjul, der ikke kan dreje. Når du skal dreje barnevognen skal du derfor trykke styret en smule ned, så de forreste hjul løfter sig en smule. Hjulene står fast og kører let henover brosten eller andre ujævne terræner.

 • Behagelige at køre med på lange distancer
 • Egnede til skovturen, i parken eller andet ujævnt terræn
 • Med faste hjul kan man trække vognen baglæns, hvis solen skinner lige ned i vognen
 • Gør det sværere at dreje vognen, hvor der ikke er meget plads
 • Fylder en smule mere, hvilket har betydning fx. i bilen

Barnevogn eller kombivogn?

Forskellen på en barnevogn og en kombivogn er, at barnevognen har en stor barnevognskasse med et stort liggemål. En kombivogn derimod, er mindre, men der kan til gengæld påsættes en klapvognsdel på stellet.

Du bør vælge en barnevogn, hvis…

Barnevogn er det rette valg til dig, der ønsker at dit barn skal sove ude så længe som muligt, ikke skal bruge den til korte ture ned og handle, og har plads til den i bilen, hvis I har en sådan.

En barnevogn har et stort liggemål. Barnet kan sove i barnevogn helt op til 3 års alderen. Mange forældre er glade for at deres børn kan sove trygt i deres egen barnevogn i dagplejen eller vuggestuen. Der er god plads i en barnevogn til at have voksipose eller andre køreposer i, så dit barn altid har det lunt når det skal sove. Fordi barnevognen er større, har den også en stor kurv

Lue myös:   Gode klapvogne - De bedste (og billigste) klapvogne

Du bør vælge en kombivogn, hvis…

Kombivognen er det rette valg til dig, der ønsker en vogn, der er nem at manøvre rundt i. Den er god hvis man ofte færdes i butikcentre eller på travle gader. Fordelen er også at du i samme køb får en god klapvogn, som barnet kan bruge helt op til 4 års alderen. Med en kombivogn, får du to vogne i ét. De fleste skifter til klapvogn når barnet er omkring et år. Man kan få billige kombivogne helt ned til omkring 3.000 kr.

Praktisk tilbehør til barnevognen

Da I kommer til at bruge barnevognen meget det første år, er det rart at have styr på det basale og nødvendige udstyr til den. Her gennemgår vi hvilket udstyr du bør overveje, og hvilke “fælder” du skal holde øje med.

Madras til barnevogn

De fleste babybutikker anbefaler, at man køber en ny madras til barnevognen i stedet for at bruge den der følger med. Det er dog ikke nødvendigvis det bedste at købe en ny barnevognsmadras med det samme i butikken, da det desværre ofte ses som en måde at få flere penge ud af de kommende forældre. Sørg for at læse godt op på hvilke madrasser du bør vælge, og tjek grundigt, at den der følger med barnevognen virkelig ikke er god nok. Husk at babyer ikke vejer meget, og derfor ikke har behov for en særlig tyk madras.

Vælger du at købe en madras, så gå efter en der ikke er alt for blød. Er du til en økologisk og allergivenlig madras, kan det anbefales at læse mere om barnevognsmadrasser med kapokfibre – klik täällä for at læse vores indlæg om dette.

En god barnevognssele til barnevogn

I behøver ikke at købe en barnevognssele fra start, da de fleste babyer først får brug for den omkring 6 måneders alderen. Når baby selv kan vende sig om på maven, men det anbefales at begynde at bruge barnevognssele. Barnevognsselen skal selvfølgelig være sikker og så skal den være behagelig for dit barn at have på, og sove i. Barnevognsselen skal kunne indstilles, så den passer præcis til dit barn, og justeres efterhånden som barnet vokser. Køb en sikkerhedsgodkendt barnevognsseleher

Sadesuoja lastenvaunuihin

Et regnslag kan man ikke komme udenom at købe. I Danmark regner det tit, og for at beskytte barnevognen, bevare holdbarheden samt beskytte dit barn fra fugt og regn skal man bruge et regnslag. Regnslag fås i mange forskellige kvaliteter, farver og mønstre. Regnslag kommer i små poser, som kan hænge på siden af barnevognen. På den måde er det altid i nærheden, når det pludselig begynder at regne. Når du vælger regnslag kan du kigge efter et, der ikke indeholder PVC eller andet skadelig kemi, der desværre kan forekomme i regntøj og regnslag. Se efter regnslag til barnevogn her

Fluenet til barnevogn

Når barnet sover udenfor i barnevogn, kombivogn eller klapvogn skal der være et fluenet eller myggenet på, for at holde dyr og insekter væk.I flere barnevognsmodeller, bl.a. Emmaljunga, medfølger fluenettet til barnevognen. Det er integreret i kalechen, så man blot skal hive det ud over barnevognskassen. Til andre modeller skal du købe et fluenet  eller myggenet ved siden af. Heldigvis koster et fluenet ikke alverden. Køb billigt fluenet her

Lift til barnevogn

Til de fleste barnevogne vi har nævnt, medfølger der en lift i prisen. Til Emmaljunga og Odder er liften dog ekstra tilbehør, og skal derfor købes udover barnevognen.  Vær opmærksom på, at forskellige lifte passer til forskellige typer barnevogn og kombivogn. En lift til barnevognen kan være meget praktisk i starten, hvor du kan have den med dig rundt i huset, mens din nyfødte sover trygt i liften. Mange nyfødte føler sig meget trygge ved deres lift, da verden ikke bliver alt for stor. Derfor kan man også med fordel lade babyen sove i liften i tremmesengen, for at skabe mere tryghed. Det er også nemt at flytte liften ud i barnevognen, hvis I skal gå tur og barnet ligger og sover i barnevognsliften.