Det er en stor beslutning at vælge hvilken autostol til nyfødte, der er bedst. Den lille ny er det dyrebareste i verden, og sikkerhed og komfort skal være i højsædet når det kommer til autostol. Når du vælger autostol, skal du være opmærksom på at dit barn sidder godt i autostolen. Derfor er vigtigt at vælge en autostol til nyfødte, som er beregnet til en nyfødt og i vægtklassen 0 – 13 kg.

Her har vi udvalgt en række af de gode autostole til nyfødte. Scroll ned og find den bedste autostol til nyfødt

Sisällysluettelo

Det skal du vide om autostole til nyfødte

Blandt de mange autostole til nyfødte findes autostole i forskellige prisklasser, og med forskellige lækre features. Hvilken autostol til nyfødt i beslutter jer kommer helt an på jeres behov, ønsker og økonomi. Her på siden kan du finde udvalgte autostole, der alle er et godt og sikkert valg som autostol til nyfødt. Da køb og valg af autostol til nyfødt er blandt de større investeringer, så har vi samlet nogen gode råd og information om sikkerhed, som du med fordel kan læse. Mange skal bruge autostol til nyfødt allerede få timer, eller dage, efter fødslen når man skal hjem fra hospitalet. Derfor skal den være indkøbt og klar til brug allerede inden fødslen. Og så skal det naturligvis være den bedste autostol til nyfødte. Er du allerede klar til at vælge den autostol til baby, som du ønsker, kan du godt springe det næste stykke over.

Køb autostole til gode priser hos for eksempel Babyshop tai Lekmer.

Derfor skal autostole til nyfødte altid være bagudvendt

Ifølge Sikkerhverdag.dk skal børn sidde i en bagudvendt autostol op til minimum 9 kg. Det beskytter barnet langt mere ved frontale kollisioner. I de nyeste anbefalinger skal barnet sidde bagudvendt så længe som muligt, og gerne helt op til barnet er 4 år. Heldigvis er stort set alle autostole til nyfødte i dag bagudvendte.

Husk: Airbaggen skal slås fra hvis baby sidder bagudvendt på forsædet.

Sikkerhed og bedst i test autostole

Når I skal vælge autostol til jeres nyfødte vægter sikkerheden naturligvis højt. Alle autostole på markedet er sikkerhedsgodkendte. Det er dog altid en god ide at læse forhandlerens beskrivelse af autostolen grundigt inden køb. På den måde kan du nemmere finde bedst i test autostole, som har vist sig at beskytte barnet godt i tilfælde af en ulykke.

Hvor længe må en nyfødt sidde i autostol?

Nyfødte skal så vidt muligt sidde ikke side i autostol mere end 20 minutter om dagen. Helt små babyer er ikke stærke i nakken og ryggen, og det er derfor hårdt for deres krop at sidde i oprejst stilling i autostolen. Derfor er det ekstra vigtigt at købe en af de bedste autostole til nyfødte. Se anbefalede autostole til nyfødte nedenfor.

Lue myös:   Parhaat skootterit lapsille

Mange forældre spørger sig selv hvor længe en nyfødt må sidde i autostol, for hvad nu hvis man har en times kørsel hjem fra sygehuset? Eller gerne vil besøge familien i den anden ende af landet?

Man er naturligvis nødt til at køre hjem fra sygehuset med sin nyfødte i autostolen. Men det kan være en god idé, at overveje om turen til Jylland skal udsættes indtil baby er lidt større, og der ikke er den korte begrænsning på hvor længe en nyfødt må sidde i autostol.

Billige autostole

Når det er besluttet hvilken autostol i fortrækker til jeres nyfødte, kan det godt betale sig at surfe nettet rundt og tjekke priserne på forskellige sider. Der kan nemlig være penge og spare, så I kan få en billig autostol men fra et godt og velkendt mærke. Måske er i heldige at finde en autostol på tilbud, eller en bedst i test autostol til en billig pris.

Se for eksempel billige autostole hos Babyshop tai Lekmer.

Den bedste autostol til nyfødt

Mange skal bruge autostol til nyfødt allerede få timer, eller dage, efter fødslen når man skal hjem fra hospitalet. Derfor skal den være indkøbt og klar til brug allerede inden fødslen. Og så skal det naturligvis være den bedste autostol til nyfødte.

Her på siden finder du anbefalede autostole til nyfødte*, som ikke går på kompromis med hverken sikkerhed eller komfort.

Cybex autostol til nyfødte

Ergonomisk og sikker autostol. Kan installeres med enten isofix og selemontering

1.499 kr.

Cybex er et godt og populært mærke blandt autostole til nyfødte. Denne udgave er meget komfortabel for baby grundet den ekstra polstring. Derudover er autostolen meget sikker fordi den er bagudvendt. Selerne er nemme at justere, så baby sidder godt og sikkert. Autostolen har et praktisk håndtag, så den er nem at bære, når baby skal transporteres til og fra bilen. Autostolen kan monteres med enten isofix eller selebase, som skal tilkøbes. Cybes autostole forhandles også billigt hos Babyshop – klik her og se udvalg.

Britax Römer autostol 0 – 13 kg

Sikker autostol til nyfødte med installeret babysæde og solskærm

1.499 kr.

Autostole fra mærket Römer er et godt valg når du er på udkig efter den bedste autostol til nyfødt. Denne har en installeret solskærm, som sikrer at baby sidder godt og behageligt i skygge for solen. Dette er med til at skabe den mest behagelige køretur for både dig og din baby. Denne autostol kan installeres med en babysafe base fra Britax Römer. Autostolen har en sele, som er nem at indstille. Römers autostole er testet grundigt og denne model har naturligvis bestået alle sikkerhedstest.

Lue myös:   Paras kuulonsuojain lapsille

Du kan også se et stort udvalg af Britax Römer autostole hos Babyshop – klik her

Maxi Cosi autostol til nyfødte

En letvægt autostol fra Maxi Cosi, der er godkendt til brug i fly

Autostolen fra Maxi Cosi er godkendt til babyer i vægtklassen 0 – 13 kg., og egner sig derfor til nyfødte og babyer op til 13 kg. Autostolen har en sikker tre-punktsele, der sidder godt på de små. Stolen vejer ikke særlig meget, og er derfor ikke så tung når den skal bæres til og fra bilen, eller have med når i for eksempel skal ind og handle eller lignende.

Be One autostol til nyfødt

En god autostol der også er et godt bud på en billig autostol

999 kr.

En skøn autostol fra Be One. Denne autostol forhandles hos Coop og koster 999 kr., hvilket er en del billigere end mange andre autostole på markedet. Autostolen har sidebeskyttelse, som giver optimal sikkerhed ved kollisioner. Med i købet følger der en sidepude, så den passer rigtig godt til nyfødte. Dette betrækl kan nemt tages af og vakses, hvis dette bliver nødvendigt. Håndtaget på autostolen skal være oppe under kørsel for at give baby optimal sikkerhed.

Maxi Cosi autostol til nyfødt

Autostolene fra Maxi Cosi er meget sikre og gennemtestet, hvorfor de er et populært valg af kommende forældre. Denne maxi cosi autostol er god til børn i vægtklassen 0 – 13 kg. Her ses den i en flot og frisk farve, som er rar at kigge på for både dig og baby. Stolen har en babyindsats, som gør den sikker og behagelig for en nyfødt. Stolene vejer ikke særlig meget, så den er ret nem at bære rundt hvis den lille falder i søvn.

BabyFix autostol fra Axkid

God autostol med en let indstillelig 5 punktssele, som kan strammes med én hånd. Det gør det nemt at tage baby ind og ud af stolen. Det er også en billig autostol og koster 1.295 kr. hos Lekmer, hvor du også kan se mange flere gode autostole til både nyfødte og større børn. Stolen har behagelige puder, som gør at baby sidder godt og sikkert. Autostolen er sikkerhedsgodkendt. Håndtaget kan indstilles på fem forskellige måder, hvilket gør det endnu nemmere når barnet skal transporteres rundt.

Lue myös:   Skal du rejse med baby? Det skal du huske, når du skal rejse med baby

Cybex autostol til nyfødte

Endnu en rigtig god autostol fra det populære mærke Cybex. Mange forældre ender med at vælge en autostol fra Cybex, da den er blandt de bedste autostole til nyfødte. Den har også flere gange været bedst i test. Den er både komfortabel for baby, og meget sikker, blandt andet på grund af at den er ekstremt energiabsorberende. Nakke- og hovedstøtten på Cybex stol kan indstilles i hele 11 positioner i højden, hvilket betyder, at stolen kan bruges i lang tid. Den kan bruges til vægtklassen 0 – 13 kg., hvilket for det meste passer med at barnet skal have ny stol når han eller hun er omkring 18 måneder gammel.

*Vurdering af de anbefalede autostole til nyfødte er foretaget af Startpakke.com baseret på eksterne kilder.

Praktisk tilbehør til køreturen

For at gøre køreturen med baby så behagelig som muligt, har vi her skrevet om forskelligt praktisk tilbehør. Tilbehøret er med til at gøre det nemmere og mere overskueligt at skulle på køretur med et lille barn. Det kan være stressende nok at have en nyfødt, så forældre har brug for alt den hjælp de kan få

Spejl – se hvordan baby har det på bagsædet

Alt for mange vender sig om for at kigge til baby på bagsædet. Sidder man på passagersædet kan det give hold i nakken, mens det kan udvikle sig til en direkte farlig situation, hvis føreren kigger væk fra vejen blot få sekunder. Et ekstra spejl, er derfor en rigtig fornuftig invistering. Heri kan du nemlig holde opsyn med din baby uden at skulle vende dig om 100 gange.

Køb spejlet til 199 kr. hos Babyshop – klik her.

Solskærm til vinduet

Det bliver hurtigt varmt på bagsædet, når solen står på. En solskærm til vinduet kan derfor være guld værd. Solskærmen holder temperaturen i bilen nede, samtidig med at den forhindrer at solen skinner børnene i øjnene. Ønsker du ekstra solbeskyttelse til din baby, bør du overveje en autostol med indbygget solskærm med solfaktor.

Du kan købe solskærme billigt lige her.