Langt de fleste vælger at købe en autostol med isofix, når der skal købes ny autostol. Isorfix betyder, at autostolen monteres direkte i bilen, hvor der er påsat “kroge” til formålet. Autostolen er således meget nem at montere, og sidder godt og sikkert

Sisällysluettelo

Autostol med isofix vs. en autostol med selemontering

Isofix er statistisk set mere sikkert en selemontering, da risikoen for at lave en forkert selemontering, er meget stor. En isofixmontering er derimod en del nemmere at foretage, og tilmed er risikoen for forkert montering meget lav. En selemonteret autostol er dog ikke dårligere end en autostol med isofix, men blot mere besværlig at montere, med større risiko for fejlmontering.

Her på siden har vi taget et kig på de bedste autostole med isofix.

Be Safe autostol i farven Lava Grey

Flot og sikker autostol i anderledes farve. Vælg mellem flere farver her.

Set til 1.679 kr. hos Pixizoo

En god og meget sikker autostol fra mærket Lava Grey. Det er en god autostol til vægtklassen 0-13 kg. Stolen har gode og brede seler, som føles behagelige på babys krop grundet puderne på selerne. Denne autostol fremstår flot og unik med sin støvede farve i lilla. Stolen er nem at bære med sit ergonimiske håndtag. Du kan vælge mellem mange flere farver, så du kan vælge det look du ønsker. Autostolen med isofix monteres bagudvendt, så baby sidder korrekt og så sikkert som muligt på køreturen.

Maxi Cosi autostol til nyfødt (0-13 kg)

Autostolene fra Maxi Cosi er meget sikre og gennemtestet, hvorfor de er et populært valg til de mindste. Dette er et godt bud på den bedste autostol med isofix. Stolen er god til babyer i vægtklassen 0 – 13 kg. Her ses den i en flot og frisk farve, som er rar at kigge på for både dig og baby. Den fås dog også i andre farver. Stolen har en babyindsats, som gør den sikker og behagelig for en nyfødt. Stolene vejer ikke særlig meget, så den er ret nem at bære rundt hvis den lille falder i søvn, hvilket er et stort plus for mange forældre. Se mere om stolen her.

Lue myös:   Paras matkasänky vauvalle

Cybex autostol med isofix

Ergonomisk og sikker autostol. Kan installeres med isofix og selemontering – vælg selv

1.499 kr. (uden isofix)

Cybex er et godt og populært mærke blandt autostole til børn, både de mindste og store. Denne udgave er meget komfortabel for baby grundet den ekstra polstring. Derudover er autostolen sikker, da den er bagudvendt og har bestået en lang række sikkerhedstests. Selerne er nemme at justere, så baby sidder godt og komfortabelt, men uden at kunne ryge ud af stolen. Autostolen har et praktisk håndtag, så den er nem at bære, når baby skal transporteres til og fra bilen eller hvis den lille falder i søvn. Autostolen kan monteres med enten isofix eller selebase, som skal tilkøbes. Cybes autostole forhandles også billigt hos Babyshop – klik her og se udvalg.

Britax Römer autostol

Sikker autostol med isofix ELLER selemontering

1.499 kr. (eksl. isofix)

Autostole fra mærket Römer er et godt valg, når du er på udkig efter den bedste autostol med isofix. Denne model har en installeret solskærm, som sikrer at barnet sidder godt og behageligt i skygge for den skarpe sol. Dette er med til at skabe den mest behagelige køretur for både dig og din baby. Autostol fra Römer kan installeres med en babysafe base fra Britax Römer. Autostolen har en sele, som er nem at indstille. Römers autostole er testet grundigt, og denne model har naturligvis bestået alle sikkerhedstest. Et godt bud på den bedste autostol med isofix! Du kan også se et stort udvalg af Britax Römer autostole hos Babyshop – klik her

En autostol med isofix øger sikkerheden

Sikkerhed er det vigtigste vi kan give til vores børn, og derfor er det også et stort ansvar at skulle vælge den rigtige Autostol. Et af spørgsmålene der melder sig når man skal købe autostol er, om det skal være med selelås eller isofix. En autostol med isofix kan kun bruges i biler som er fabrikslavet til isofix stole. I bilen er der monteret 2 metalarme, som autostolen med isofix nemt klikkes ned i, og sørger for at stolen sidder fast under kørsel og eventuelle uheld. En autostol med isofix er derfor mere sikkert i sin montering, end en autostol der spændes fast med selen.  

Lue myös:   Den bedste Babynest - tryghed for din baby

 

Vælg den rigtige Autostol til dit barn

En autostol med isofix er ikke blot den sikreste løsning, men er også den nemmeste og hurtigste løsning når det gælder montering. Autostole med isofix fås i alle størrelser, og dit barn kan derfor sikkert placeres i en autostol med isofix fra de er helt små, og frem til de ikke længere behøver en autostol. Når du vælger en autostol, skal du sørge for at stolen passer til barnets kilo, hvis barnet sidder i en autostol der enten er for stor eller for lille, så er sikkerheden i stolen mindsket, og der kan dermed ske grimme uheld ved kollision.  

 

Fordele ved en autostol med isofix

Isofix er en international sikkerhed for barnet under kørsel. Dertil er en autostol med isofix nem at montere og gør man det forkert så er man ikke i tvivl, hvilket sikrer at autostolen sidder som den skal, når man benytter den. Sikkerheden er i top med en autostol med isofix, fordi at der findes en permanent og stærk forbindelse mellem bil og sæde hele tiden. Dette sikrer desuden at hoved og nakke er beskyttet i en omfattende grad, under hele kørslen og ved en kollision. Låner du en bil i andre lande, herunder USA og Canada, hedder isofix funktionen noget andet, og du kan derfor undersøge inden leje af bil, hvorvidt din autostol kan benyttes i bilen, der er dog ingen garanti for, at din EU autostol med isofix, passer i de udenlandske biler.

*Vurdering af de anbefalede autostole med isofix er foretaget af Startpakke.com baseret på eksterne kilder.

Praktisk tilbehør til køreturen

For at gøre køreturen så behagelig som muligt for både dig og baby, har vi her skrevet om forskelligt praktisk tilbehør, man med fordel kan medbringe på turen. Tilbehøret er med til at gøre det nemmere og mere overskueligt at skulle på køretur med et lille barn. Det kan være stressende nok at have en nyfødt, så nybagte forældre har brug for ting der gør det hele nemmere i hverdagen.

Lue myös:   Tutista vieroittaminen - Milloin tutista vieroitetaan?

Spejl til bilen – se hvordan baby har det på bagsædet

Alt for mange vender sig om for at kigge til baby på bagsædet. Vi vil gerne sikre, at baby har det godt, eller berolige barnet der græder. Men det er livsfarligt at vende sig væk fra vejen. Sidder man på passagersædet kan det give hold i nakken, mens det udvikler sig hurtigt til en direkte farlig situation, hvis føreren kigger væk fra vejen blot få sekunder. Et ekstra spejl, er derfor en rigtig fornuftig invistering.

Køb spejlet til 199 kr. hos Babyshop – klik her.

Solskærm til vinduet – skab skygge for børnene

Det bliver hurtigt varmt inde i bilen, når solen står på. Selv hvis aircon er på, kan det føles meget varmt og ikke mindst ubehageligt med solen i øjenen. En solskærm til vinduet kan derfor være en rigtig god ide. Solskærmen holder temperaturen i bilen nede, samtidig med at den forhindrer at skarp lys skærer børnene i øjnene. Ønsker du ekstra solbeskyttelse til din baby, bør du overveje en autostol med indbygget solskærm med solfaktor. Se eksempler på dette ovenfor.

Du kan købe solskærme til bilen billigt lige her.