En baby dukke er et helt klassisk stykke legetøj, som børnene elsker at lege med. Baby dukker giver god anledning til at bruge fantasien, og en baby dukke giver anledning til mange timers leg. Men det kan godt være svært at vide, hvilken dukke du skal vælge til dit barn, når nu der er så mange forskellige. Især når vi kigger på dukker i de mange online legetøjsbutikker, er udvalget helt enormt.

Hvilken dukke der er den bedste dukke til lige dit barn, kommer helt an på din datter eller søns alder og personlighed. For at gøre det nemmere for dig at finde frem til lige den babydukke som dit barn skal have, har vi her valgt at dele udvalget fra forhandlerne op i kategorier.

Scroll ned, og klik på den alder dit barn har, og læs mere om hvad du bør kigge efter inden køb.

Sisällysluettelo

Hvilken alder har dit barn?

Når du skal undersøge hvilken dukke din baby / barn skal have, er det første du skal overveje hvilken alder dit barn har. Små børn vil generelt få mere sjov ud af bløde dukker, som er nemme at håndtere. Større børn kan lege mange timer med en dukke der har tøj og andet tilbehør.

Vælg nedenfor hvilken alder dit barn har, og se bud på den bedste babydukke.

Er dukker god legetøj til både drenge og piger?

De fleste stiller sig selv dette spørgsmål, og er i tvivl om deres søn vil have interesse for en dukke. Først og fremmest er det naturligvis forskelligt fra barn til barn om han har interessen for at lege med dukker. Dette gælder såvel drenge som piger. Helt generelt elsker børn at efterligne voksne i deres leg. En dukke ligger op til at den skal have mad, blive puslet og puttet i seng ligesom børnene selv gør. Måske leger din barn med dukken på en anden måde, og det er også lærerigt. Derfor er der ikke noget i vejen for at give dit barn en dukke, uanset om han er en dreng.

Bedste babydukke til 1 årig

De fleste køber den første dukke til deres barn når han eller hun er omkring 1 år. Barnet er så småt begyndt på rollelegen, og kan finde på at putte dukken, men de fleste børn bruger dukken som alt andet legetøj. Det vil sige de føler på den, prøver at kaste / tabe den og undersøger den med hænderne. Derfor er en blød dukke, eller en slaskedukke, bedst til denne alder. En blød dukke opfordrer barnet til at bruge fantasien i legen og lader barnet udvikle sig i legen.

Blød babydukke

 • En blød dukke, der er perfekt som barnets første dukke

Denne babydukke er 28 cm. lang fra hoved til fødder. Dukken har en blød krop, som gør den meget livagtig at lege med. Du kan vælge mellem 3 forskellige varianter. Fordi dukken ikke er så stor, er den rigtig god som den første dukke. Er du i tvivl om hvilken dukke du skal give til dit lille barn så er denne en sikker vinder. Dukken er helt uden phalater.

Slaskedukke fra Rubens Barn

 • Økologisk & håndlavet dukke fra Rubens Barn

Meget livagtig dukke (Rubens barn Cutie)

 • Håndlavet dukke med livagtigt udtryk

Denne dukke fra Rubens Barn måler 34 cm, og fås i fire forskellige udgaver. Her ses varianten Karla, som er en pige med sort hår. Dukken er som alle andre dukker fra Rubens barn med broderede øjne og generelt i rigtig god svensk kvalitet. Dukkerne er godkendt til brug fra 0 år, så den er et oplagt valg som den første dukke. Dukken vejer lidt mere end andre dukker, hvilket er med til at give følelsen af en “rigtig” baby. Det er muligt at tilkøbe tøj og andet tilbehør til Karla. Se denne og flere varianer hos forhandleren Sundleg.

Blød dukke med sjovt udtryk

Denne babydukke er dejlig blød og vil helt sikkert blive et hit hos din lille pige eller dreng. Du kan vælge mellem en pige med lyst hår, en med rødt hår eller en dreng. Dukken er CE mærket, hvilket garanterer at produktet er godkendt til Danmark og resten af Europa. Dukkerne har et rigtig sødt og sjovt udtryk.

Strikket Sebra pigedukke, der er blød at kramme

 • En strikket dukke, der er blød som en bamse

Sød og blød dukke fra Sebra, der er perfekt til de mindste. Dukken er strikket og har tøj på, og er en helt blød dukke. Denne dukke er god som den første dukke til de helt små, da den er så blød at den fint kan bruges til at kramme og putte med. Den har et sødt udtryk og fint flettet hår som de små kan more sig med at kigge på og røre ved. Dukken er 29 cm høj.

Bedste babydukke til 2 årig

Er du på udkig efter hvilken dukke til 2 årig, så har vi her samlet forskellige dukker som egner sig godt til denne alder. I 2 års alderen er børnene i rivende udvikling, og lærer blandt andet at tale. En 2 årig vil begynde interessere sig mere for hvilket tøj dukke har på, og giver måske sin dukke et navn. Generelt bliver tilbehør til dukken meget sjovere, for eksempel en dukkeseng eller en dukkevogn. En dukke til en 2 årig minder i høj grad meget om dukker til 1 årige, som vi har nævnt ovenfor.

Babydukke med tøj

 • Sød dukke med et sæt tøj inkl. i prisen

Hvis du ikke ved hvilken dukke der skal være din pige eller drengs første dukke, er denne et godt bud. Kroppen er dejlig blød så den er lige til at kramme. Det medfølger tøj til dukken.

Dukkehøjstol – gør legen sjovere for især 2 – 3 årige

 • Dukkehøjstol, der gør dukkelegen sjovere

I 2 års alderen begynder barnet at få større interesse for tilbehør til sine dukker. Det kan være en dukkeseng, dukketøj eller som her en dukkehøjstol. Denne stol passer til de fleste dukker, som kan sidde i stolen og fx. blive madet. En fin stol, som barnet kan bruge når han eller hun leger med dukker.

Den populære Baby Born med masser af tilbehør

Baby Born har igennem mange år været populær. Måske havde du selv en baby born, da du var lille? Dukkerne er interaktive, og kan rigtig mange ting, som gør dem sjove at lege med. Trøst babyer når han græder, giv ham mad når han er sulten, giv ham vand når han er tørstig, hjælp ham med at tisse på potten og giv ham et dejligt bad, når han har lyst. Baby born dukkerne har hele 8 funktioner, der er sjove i rollelegen. Fås både som dreng og pige. Når du køber en Baby Born hos Coop får du følgende med:

BABY BORN tulee mukaan lukien:

– Potte
– Tallerken
– Ske
– Venindearmbånd
– Suttekæde
– Sutteflaske
– Ble
– Sut
– Grød
– Fødselscertifikat

Til baby born kan du købe et væld af udstyr, der pakker til dukken. Her i blandt lift, autostol, klapvogn, barnevogn, bæresele og en masse dukketøj.

Bedste babydukke til 3 årig

De 3 årige børn er blevet meget mere bevidst om verden omkring dem, hvilket også afspejler sig i legen med dukker. I denne alder kan dukken begynde at indgå i en leg med andre børn, for eksempel den klassiske leg “far, mor og børn”. De 3 årige kan samtidig håndtere flere små detaljer ved dukkerne, da de for det meste er kommet over stadiet med at sutte på tingene, eller kaste rundt med dem. Derfor kan man også godt tillade sig at investere lidt mere i en ny dukke. Her har vi vist et lille udpluk af søde dukker til 3 årige, hvis du er på udkig efter en dukke med detaljer.

Our Generation dukker – flotte dukker til børn på 3 år og opefter

Disse dukker forhandles hos Lasten kartelli, som udtaler at dukkerne er blandt deres bedst sælgende dukker. Dukkerne har fint tøj på, og langt hår. De har alle sammen hver deres personlighed og egenskaber. En skøn dukke til de lidt større børn. Til dukkerne findes der virkelig meget tilbehør. Det er ikke de billigste dukker, hvorfor de også anbefales til de større børn på minimum 3 år.

Our Generation dukker – flotte dukker til børn på 3 år og opefter

Disse dukker forhandles hos Lasten kartelli, som udtaler at dukkerne er blandt deres bedst sælgende dukker. Dukkerne har fint tøj på, og langt hår. De har alle sammen hver deres personlighed og egenskaber. En skøn dukke til de lidt større børn. Til dukkerne findes der virkelig meget tilbehør. Det er ikke de billigste dukker, hvorfor de også anbefales til de større børn på minimum 3 år.

Meget livagtig og sød dukke til de små dukkemødre

Rigtig sød dukke med livagtigt udtryk. Det er ikke en billig dukke, hvorfor  vi anbefaler den til de store børn der elsker rolleleg.

Mere om hvordan du vælger hvilken dukke dit barn skal ha’

Når du skal vælge dukken til dit barn, så er der flere ting du skal overveje. For det første skal du tænke over hvor gammelt dit barn er. Før 10-12 mdrs. alderen er interessen for dukkeleg ofte begrænset. Men omkring denne alder er en det altså en rigtig god gave, der med garanti vil blive leget meget med.

Lue myös:   Lelut 10 vuotta | Hyviä leluja 10-vuotiaille lapsille

Er dit barn over 3 år, må han eller hun lege med små dele. Det åbner muligheden for nogen af de fine dukker med små sko, smykker eller øreringe. For eksempel de fine Our Generations dukker som du kan købe hos Børnenes Kartel lige täällä.

Det er muligvis åbenlyst, men spørg også dit barn hvilken dukke de ønsker sig. Nogen børn ønsker sig en dukke med lyst hår, mørkt hår, eller måske slet intet hår. Det kan også være at dukken skal være en dreng. De fleste dukker er piger, men fra Rubens Barn finder du dukker i begge køn og forskellige hudfarver. Gå til Rubens Barn forhandler her.

Tænk også over om dukken skal være blød eller af plast. De fleste dukker vi har nævn her har en blød krop, som gør dem dejlige at kramme og holde ind til sig. Det er dog også muligt at få dukker af plast, som for eksempel de velkendte Baby Born dukker.

 • Hvor gammel er dit barn?
 • Hvordan skal dukken se ud?
 • Skal det være en dreng eller pige?
 • Hvor meget må dukken koste?

Det er, som med alt andet, vigtigt at gøre sig klart hvor meget dukken må koste. Man kan få dukker i mange prisklasser. De dyreste dukker vi har nævnt her på siden koster omkring 500 kr., mens de billigste koster omkring 200 kr. Det hele kommer an på, hvor stor dukken skal være og hvilken kvalitet den skal være.

To slags dukker

Overordnet findes der to slags dukker du kan vælge i mellem. Den ene slags er en dukke med en blød krop, der ikke bruger batterier eller “kan” noget. Den anden slags er en avanceret dukke, der typisk er lavet kun i plastisk. Disse dukker kan for eksempel tisse eller græde.

 • Blød dukke: Dukker med blød krop, der ikke bruger batterier. Barnet skal bruge fantasien når de leger med dukken. Denne type er bedst som den første dukke til små børn fra 1-2/2,5 års.
 • Avanceret dukker: En dukke der bruger batterier, og kan for eksempel græde eller tisse. Denne type dukke er god til børn fra 3 år og opefter.

Blød dukke – Dukker til små børn

En blød dukke, eller slaskedukke, som det også kaldes, har en blød krop af stof. Dukken egner sig godt som den første dukke til små børn fra 1 – 3 år. Den første dukke bruger barnet til at lære hvordan dukken skal puttes og have mad. Vi har samlet en lang liste, så du forhåbentlig kan finde frem til hvilken dukke din pige eller dreng skal have. En blød dukke, uden mekaniske funktioner, opfordrer barnet til at bruge fantasien i legen, hvilket udvikler dem mest muligt i denne alder.

Avanceret dukker – Dukker til børn fra 3 år og opefter

Når børnene bliver større, bliver dukkelegen mere avanceret. Dukkerne får personlighed, og de deltager mere i hverdagens aktiviteter sammen med barnet. Dukken kan i denne alder blive en god ven, som man kan fortælle hemmeligheder til, og som altid har lyst til at lege.