Dukkevogn i træ | Se hvilken dukkevogn du skal vælge

En dukkevogn findes i næsten alle børnehjem, da den er et klassisk og sjovt stykke legetøj. Det kan godt være svært at finde ud af hvilken dukkevogn i træ, der er den bedste dukkevogn. En dukkevogn i træ kan holde til mange års leg og sjov.

Se vores liste over de bedste dukkevogne i træ, samt andre flotte dukkevogne, bl.a. dukkevogne i flet eller retrodukkevogne. Klik her for at gå til listen over de bedste dukkevogne til børn.

Er du på udkig efter den bedste dukkevogn i træ, eller bare gerne vil se hvilke dukkevogne der er at vælge imellem, så prøv at kig forbi Gucca, hvor der er en del dukkevogne af vælge i mellem, og endda til en billig pris.

Derfor er dukkevognen godt legetøj

At lege mor, far og børn er den klassiske rolleleg, som alle børn leger på et eller andet tidspunkt. Det er sjovt at putte dukkerne og køre rundt med dem, eller putte andet legetøj i dukkevognen og køre rundt med tingene.

Se stort udvalg af billige dukkevogne her

Selvom familiekonstruktionerne har ændret sig en del, er rollelegen stadig en af de vigtigste lege for børnene. Det er herigennem de lærer hvordan verden hænger sammen. Dukken skal puttes, mades og trilles rundt i vognen, nøjagtig ligesom børnene selv har oplevet det med deres forældre.

 

Den klassiske Krea dukkevogn i træ

Rød dukkevogn i træ.

Krea dukkevogn i træ

Denne søde dukkevogn er en ægte klassisker. Da det er en dukkevogn i træ, er den både pæn i sit design og meget holdbar.

Da dukkevognen ikke er så stor, egner den sig godt som den første dukkevogn til børn helt ned til 1 år.

Størrelse: L: 55 cm. B: 25 cm. H: 44 cm.

 

Vælg den bedste dukke til dukkevognen

Husk også at købe en dukke, der skal puttes i dukkevognen. Se vores liste med dukker, så du kan blive klogere på hvilken dukke du skal vælge. Her finder du udvalg af dukker til både store og små børn, og kan læse mere om hvilken dukke du skal vælge. → Gå til liste med dukker 

 

Økologisk dukke håndlavet dukke fra Rubens Barn

Skøn dukke til de mindste. Dukken er dejlig blød, og lige til at kramme. Den er naturligvis helt uden nogen former for skadelig kemi.

Læs også:   Legetøj 5 år | Det bedste legetøj til børn på 5 år

 

Dukkevogn – Hvilken?

Det kan være svært at overskue hvilken dukkevogn man skal vælge, når der er så mange forskellige. Og ikke mindst, er der mange forskellige prisniveauer. Generelt er dukkevogne i træ ret holdbare, og er desuden også et naturligt materiale, som mange forældre er glade for af netop den grund. Først og fremmest skal man vælge dukkevogn efter hvor gammel barnet er. En lille pige på 1 år vil uden tvivl få mest glæde af en lille dukkevogn, som for eksempel den klassiske røde dukkevogn fra Krea. Den kan købes lige her.

Hvis barnet er lidt ældre, kan de store dukkevogne fra Brio være et godt bud på den bedste dukkevogn. Brio dukkevognen minder mere om en “rigtig” barnevogn, og har både lift, forlæder og en kaleche der kan klappes op og ned. Se mere om Brio dukkevogn her.

 

Mange små børn elsker at lege med dukker og dukkevognen.

Dukkevogn – hvornår?

At lege med dukker er den mest elskede rolleleg hos mange børn. De kan genkende legen fra deres egen hverdag. Dukke skal sove, have mad, tøj og trilles en tur i dukkevognen. Dukkevognen er en rigtig god gave allerede til 1 års fødselsdagen. At ligge dukken til at sove og trille en tur med den, er helt sikkert en sjov leg i denne alder.

Dukkevognen kan også bruges til at transportere andet legetøj rundt i, og er et godt legetøj til såvel drenge som piger.

Dukkelegen fortsætter med at være sjov igennem hele barndommen, så en dukkevogn er kort sagt bare en rigtig sjov ting at give sit barn, og der vil helt sikkert blive leget meget med den!

Sengetøj til dukkevogn

For det meste medfølger der ikke madras eller sengetøj og dyne til dukkevognen, når man køber den. Til langt de fleste modeller er det dog muligt at købe selv. En anden mulighed er dog selv at sy det. Det er meget nemt at sy, især hvis du har en symaskine. Hos Stofgigaten har de masser af lækkert stof, og et stort udvalg af sødt børnestof. Gå til Stofgigaten her.

Liste med dukkevogne

Nedenfor finder du en liste med udvalgte dukkevogne.

Læs også:   Cirkeline legetøj - Det bedste legetøj med Cirkeline

Den klassiske Krea dukkevogn i træ

Rød dukkevogn i træ.

Krea dukkevogn i træ

Denne søde dukkevogn er en ægte klassisker. Da det er en dukkevogn i træ, er den både pæn i sit design og meget holdbar.

Da dukkevognen ikke er så stor, egner den sig godt som den første dukkevogn til børn helt ned til 1 år.

Størrelse: L: 55 cm. B: 25 cm. H: 44 cm.

 

 

Brio dukkevogn – med lift og indstilleligt håndtagBrio Dukkevogn

 • Pris 879,95
 • Forhandler: Coop
 • Fra 3 år
 • Køb her

Skøn dukkevogn i rosa. Dukkevognen er bedst til børn på 3 år eller derover, da den er stor.

Dukkevognen har gummihjul, der ikke ridser gulvet. Samtidig er den nem at tage med udenfor, hvis dukke trænger til frisk luft.


Brio dukkevognLilla Brio dukkevogn

 • Pris 599 kr.
 • Forhandler: Coop
 • Fra 3 år
 • Køb her

Dukkevogn fra Brio med autentisk udseende. Dermedfølger madras og indkøbskurv, så dukken kan sove trygt og godt.

 

 

S

mallstuff dukkevogn – sød dukkevogn i flet

 • Pris 769,95 kr.
 • Forhandler: Gucca
 • Madras medfølger, sengetøj skal købes seperat
 • Køb her 

Rigtig sød dukkevogn i flet. Med sin buede, bløde former og retro inspirerede design, er dukkevognen både pæn at kigge på og sjov at lege med for de små.

Smallstuff dukkevognen fås i flere farver. Her er den vist i naturfarve. Se alle farver her.

Sebra dukkevogn i træSebra dukkevogn

 • Pris 869,95 kr.
 • Forhandler: Gucca
 • God til de små!
 • Køb her

Sebra dukkevogn i træ er smukt udformet med bløde former og et meget holdbart design. Hjulene har bløde gummikanter, så gulvet ikke bliver ridset under kørsel.

Dukkevognen fås både i grå og rosa!

Moover dukkevognMoover dukkevogn

 • Pris 579,95 kr.
 • Forhandler: Gucca
 • Tidløst design
 • Køb her

Moover dukkevogn er en skøn dukkevogn i træ. Den er lavet i birketræs finer, som er en blød og holdbart træsort, der egner sig godt til legetøj.

Dukkevognen kan anvendes allerede fra 10 mdr., og der er plads til både små og store dukker i den. I kalechen er der udskåret et lille hjerte, som er en fin detalje.

Designet af Kåre Tofte.

 

Rød dukkevogn – Moover dukkevogn i rød

 • Pris 579,95 kr.
 • Forhandler: Gucca
 • Gummihjul, der skåner gulv
 • Køb her

Den fine designer dukkevogn kan fås både i natur og rød. Den røde dukkevogn har gule hjul og gule detaljer på styret, hvilket gør den til et lidt mere farverig dukkevogn.

Læs også:   Børnecykel 4 - 5 år

 

 

Retro dukkevogn

 • Pris 1.199 kr.
 • Forhandler: Sundleg
 • Køb her

Er du ude efter en retro dukkevogn med et hyggeligt, gammeldags udseende, så har de et bredt udvalg hos Sundleg. For eksempel denne fine dukkevogn i flet.

 

Antik dukkevogn

Er du på udkig efter en dukkevogn, der ikke ligner alle andre, så bør du overveje dene fra Sundleg.

Den har et antikt udseende, og egner sig derfor både til dekoration og leg. Og så er prisen i et niveau, hvor alle kan være med.

 

 

Klassisk dukkevogn i retro look

 • Pris 1.149 kr.
 • Yndigt design
 • Dukkevogn i flet
 • Køb her

Endnu en dukkevogn, der ikke ligner alle andre. Dukkevognen er mere eller mindre lydløs når man kører med den, på grund af gummiet på hjulene.

Dukkevognen er god til de lidt større børn.

 

Dukkeseng  – et sjovt supplement til dukkevognen

En dukkeseng er også et klassisk stykke legetøj, som mange børn har stående på værelset. Det ser hyggeligt ud, og dukkerne kan puttes trygt og godt i deres egen lille seng. Dukkesengen er også god på børneværelset til opbevaring af dukker og bamser når den lille sover.

Hvornår leger børn med dukkeseng?

 • 2 – 8 år

De fleste børn vil begynde at lege meget med deres dukkeseng, når de er 18 – 24 mdr. Herefter bliver legen ved med at være sjov, indtil børnene er for store til at lege med dukker. Nogen er 8 år, andre 10.

Sebra dukkeseng

Sebra dukkeseng. 699 kr. hos Pixizoo. Se mere her

Det er meget forskelligt, og der kan ikke sættes en bestemt alder. Men sikkert er det, at en dukkeseng er et hit hos rigtig mange børn.

Hvad koster en dukkeseng?

Prisen på en dukkeseng kan variere utrolig meget. I en genbrugsbutik som Red Barnet eller Mødrehjælpen kan man nogengange være heldig at finde en brugt dukkeseng til 50 – 100 kr.

Ønsker man en ny, og en af de populære mærker som Sebra eller Smallstuff så skal man af med omkring 800 kr.