Når man har fået en lille ny, eller der er en på vej, skal baby naturligvis have en dejlig babyseng. Babysengen kan bruges til søvn og som en trygt sted at lege og hygge sig. Her har vi taget et kig på de forskellige muligheder der er indenfor babysenge. Du kan nemlig vælge mellem mange løsninger, blandt andet bedside crib, tremmeseng, lift, babynest eller vugge. Hvilken løsning der er bedst for netop din baby, kigger vi nærmere på her.

Læs videre kom tættere på at finde den bedste babyseng til netop din baby

Indholdsfortegnelse

Indhold: Babysenge

Klik for at læse mere

En vugge til baby – tryg søvn i hyggelige rammer

En vugge – fordele og ulemper: Den store fordel ved en vugge til din baby er at den med sine vuggende bevægelser, minder baby om livet i livmoderen, og derved skaber tryghed for baby, når han eller hun skal sove. Vuggen fylder ikke så meget, og er derfor en dejlig tryg seng for den lille. Størrelsen gør også at man nemt kan tage vuggen med rundt i hjemmet. Vælger du en vugge bør du dog være opmærksom på, at den kun kan benyttes de første 4-6 måneder, da den herefter vil blive for lille til baby.

Sød lille vugge af træ

Et eksempel på en sød vugge er denne fine en fra Lekmer, der kan købes til en fornuftig pris på 1235 kr. Det er en sød vugge, som endda kan bruges på forskellige måder. På billedet ses den med baner, så den kan vugge og berolige barnet. Den har dog også almindelige ben, så man blot kan bruge den som en lille tremmeseng. Den ene side kan tages af, så den kan benyttes som bedside crib. En alsidig babyseng til prisen, som vil være guld værd i babys første måneder. Købes her.

Tremmeseng til baby – den populære og praktiske babyseng

En tremmeseng er nok den mest populære form for babyseng, da den kan bruges lige fra barnet er nyfødt og op til omkring 3 år. I starten kan bunden i tremmesengen være hævet, så baby ikke ligger for langt nede, når man skal have ham eller hende op konstant. Samtidig kan tremmesengen være en slags kravlegård, hvor baby kan ligge trygt og sikkert imens man for eksempel tager et bad. Når barnet lærer at sætte sig op og stå op i sengen, kan bunden sættes ned. I tremmesengen kan baby ikke trille ud. Man kan sætte en sengerand op i tremmesengen for at gøre den ekstra hyggelig.

Læs også:   Vilde tilbud på senge online

Der er mange tremmesenge at vælge i mellem, og de fås i mange prisklasser. En billig tremmeseng er ikke nødvendigvis en dårlig tremmeseng, man skal blot sikre sig at den er godkendt osv., så den har de rette afstand mellem tremmerne. De dyrere tremmesenge fra for eksempel Sebra og Leander har smukke designs, og kan omdannes til juniorsenge.

God tremmeseng til baby

God og stabil Tremmesengen fra Manis-h. Tremmesengen er i hvidt træ, og vil passe godt ind på de fleste børneværelser. Tremmesengen har afrundede kanter, så der ikke er nogen skarpe hjørner den lille kan slå sig på. Selve bunden på sengen kan indstilles i tre forskellige højder, så den kan sættes ned efterhånden som barnet lærer at sætte sig op og stå op. Dette skåner også ryggen for forældrene. Når barnet bliver så stor, at han eller hun gerne selv vil kravle op og ned af sengen, kan siden pilles af. Et godt bud på den en god og billig tremmeseng. Den forhandles hos Coop her.

999 kr.

Er du prisbevidst, er der her et godt bud på en billig tremmeseng. Denne model fra mærket Roba er en god og billig tremmeseng, som kan det den skal. Bunden kan justeres i tre forskellige højder, så den kan tilpasses dit barns udvikling. Tremmesengen er produceret i miljørigtigt bio-træ, så den er også et godt valg hvis du vægter miljøet højt, når du handler. Med en god madras, kan dette blive en dejlig seng for din baby. En skøn tremmeseng, som du trygt kan putte din lille guldklump i.

Bedside Crib – Tryg og sikker babyseng tæt på forældre

En bedside crib er en ret ny form for babyseng. Det er nærmest som en lille lift på ben eller “stativ”, som så kan stå direkte op af mors og fars seng. På den måde er baby tættere på sine forældre, og det er nemmere at tage den lille op om natten for at  amme eller give flaske. Hvis en bedside crib er den rette babyseng for dig, skal du være meget obs. på kvaliteten. Der findes desværre nogen bedside cribs på markedet, som endnu ikke lever op til sikkerhedskrav. Dette skyldes formentlig, at det stadig er et nyt produkt på markedet. Sørg for at købe en bedside crib, der ikke kan rykkes rundt, så der skabes en revne mellem voksenseng og bedside crib, da dette kan være farligt hvis baby ryger ned i denne revne.

Læs også:   Uro til puslebord eller kravlegård

God og tryg bedside crib fra Chicco

En skøn bedside crib fra mærket Chicco. Den er meget praktisk på flere forskellige måder. Den kan indstilles i højden, så den passer til en voksenseng. Den ene side af sengen kan lynes ned, så man har nem adgang til baby. Som en ekstra sikkerhed spændes bedside crib fast til voksen sengen med to stropper, så den ikke kan skubbes væk. Derved undgår man en farlig revne mellem seng og crib, som baby kan ryge ned i og eventuelt sidde fast. Den koster 1.999 kr. hos Babytorvet.

Babynest – en tryg babyrede til de mindste

Babynest er en hyggelig seng til baby, som består af en lille “babyrede” af stof, som er super hyggelig for baby at ligge i. En babynest er nok ikke det mest nødvendige babyudstyr, og man kan godt klare sig uden. Ikke desto mindre er mange babyer rigtig glade for at sove i deres babynest, da det er et trygt og hyggeligt sted, der ikke er for stort. Den kan fungere som en lille babyseng, man nemt kan have med sig rundt.

Sød babynest i pudderrosa med geometrisk mønster

Denne søde babynest er ideel til små piger. Den har en smuk, sart pudderfarve, som er pyntet med et geometrisk mønster. Babynesten har et moderne og nordisk look, men er samtidig meget sød og nuttet. Dette er ikke en billig babynest med en normalpris på 799 kr., men til gengæld er den virkelig lækker i kvaliteten og der er tænkt over detaljerne. Læs meget mere om denne babynest her.

Find den bedste babyseng

Venter du eller har din barn allerede meldt sin ankomst? En babyseng er noget af det kommende eller nybagte forældre først anskaffer sig. Det følgende afsnit er en læsevejledning til dig, der vil vide noget om senge til babyer og anvendelsen af dem.

Hvordan fungerer en babyseng?

Det er uvist hvornår den første babyseng blev fremstillet. Den mest almindelige babyseng er den klassiske tremmeseng på 60 x 120 centimeter, som består af en sengebund med lodrette tremmer, og som bruges til spædbørn i deres første leveår. Nogle forældre sværger dog til at bruge en vugge i de første måneder at babyens levemåneder. Babysenge designes og fremstilles til babyer i alle størrelser. Der findes desuden babydyner, babylagen og babyhovedpuder samt betræk til, som kan bruges til at lægge i sengen, når babyen skal puttes. Når babyen er blevet lidt større, bliver de opgraderet til en juniorseng med dertilhørende juniorsengetøj. Flere og flere senge har dog mulighed for at vokse med barnet, så I kan få glæde af den så længe som muligt.

En babyseng har som udgangspunkt en skummadras på ca. 5 centimeter, som man kan lægge et babylagen omkring. Ovenpå denne lægger man en betrukken babydyne med et babydynebetræk og eventuelt en lav babyhovedpude, idet babyer ikke har behov for at få løftet hovedet så meget. Mange forældre vælger at lægge en sengerand ind langs kanten, så babyen ikke kan få et ben eller arm ud imellem tremmerne. Når babyen er helt spæd, kan man hæve babysengens bund, så man ikke skal bukke sig så dybt for at tage babyen op. Senere når babyen bliver ældre sættes bunden ned igen, så den store baby ikke selv kan kravle ud af sengen.

Hvilken babyseng bør du anskaffe?

De mest kendte mærker inden for babysenge er Stokke, Sebra, My Baby Room, Leander, SEBRA og Flexa, som alle har stor fokus på kvalitet og dit barns sikkerhed og velbefindende. Det er vigtigt, at tage højde for, hvad netop dit barn har brug for, når du skal anskaffe dig en babyseng.