Et ståbræt til barnevognen er en god løsning, hvis du har to børn, hvor den ene ligger i barnevognen og den store gerne selv vil gå, men også har behov for at hvile sig.

Se forskellige udgaver af et universel ståbræt til barnevogn nedenfor

Når du skal vælge ståbræt, er der mange forskellige muligheder. Der findes flere forskellige udgaver af et universel ståbræt til barnevogn, som du kan bruge på næsten alle barnevogne eller klapvogne. Derudover findes der også ståbrædder, som passer specifikt til fx Emmaljunga eller Odder barnevogn. Disse vil typisk være lidt dyrere end de universelle. Her har vi primært valgt at fremhæve de universelle ståbrædder, da man her får et godt ståbræt for pengene, og kan vælge mellem flere forskellige.

Søskendebræt fra Basson

Sisällysluettelo

Hvordan bruger man et søskendebræt til barnevognen?

Et ståbræt til barnevognen monteres nederst på barnevognen. På selve brættet er der plads til den store søskende kan stå, mens den lille kan ligge i barnevognen. Når barnet står på ståbrættet kommer han eller hun til at være omkranset af både styret på vognen og den voksnes arme. Søskendesbrættet kan derfor også fungere som et trygt sted, hvor du har mere styr på barnet. Det er praktisk hvis I færdes i trafikeret områder eller andre steder, hvor det er rart at have barnet inden for rækkevidde. Den helt store fordel ved et ståbræt til barnevognen er at barnet både kan gå selv, men også super nemt stille sig op på brættet, hvis han har brug for et hvil. Mange har glæde af et ståbræt på turen til eller fra børnehave, hvor man også har den lille med.

Som alternativ til et ståbræt kan du overveje et søskendesæde.

Hvilket ståbræt passer til min barnevogn?

Hvis du er i tvivl om hvilket ståbræt, der passer bedst til lige din barnevogn, anbefaler vi at du kigger listen i gennem nedenfor. Her har vi skrevet om hvilke vogne de udvalgte ståbrædder passer til.

Babyjogger ståbræt til barnevognen

  • Passer til alle Babyjogger klapvogne

Et søskendebræt, der kan monteres på alle Babyjogger klapvogne. Ståbrættet kan holde til op til 20 kg., og er perfekt til større søskende der er blevet trætte i benene og har brug for et hvil. Ståbrættet er nemt at montere på klapvognen. Du kan bruge Babyjogger ståbræt uanset om du har Babyjogger City Elite, Mini eller en af de andre varianter.

Easy Rider ståbræt

  • Universalt ståbræt – passer til de fleste vogne

Et af de mest populære ståbrædder, er dette Easy Rider ståbræt som passer til langt de fleste vogne. Ståbrættet er godkendt til børn op til 20 kg., hvilket passer til børn på op til omkring 5 års alderen. Selve brættet har en anti-glid belægning, så barnet står godt fast på ståbrættet. Hjulene blinker i mørke, som giver ekstra synlighed hvis I færdes ude tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Du kan også tilkøbe et sæde til dette Easy Rider ståbræt.

Basson Ståbræt

Søskendebræt fra Basson

Trillebror ståbræt fra Babytrold

Dette Trillebror ståbræt er et populært valg, da det både er billigt og praktisk. Samtidig har det en god størrelse, og er nok det bedste ståbræt hvis det skal bruges meget. Ståbrættet passer til Babytrold barnevogne Cozy og X-cellent, og enkelte andre barnevogne, men dog ikke alle. Ståbrættet har en god størrelse til barnet, der kan stå sikkert og godt på det, hvis han er træt i benene eller I skal gå i et trafikeret område.  Dette ståbræt kan anvendes til børn op til 5 år, som sagtens stadig kan blive trætte i benene på lange ture.

Trillebror light Ståbræt til barnevogn el. klapvogn

  • Lille ståbræt, der passer til Babytrold barnevognene Babytrold Star og Supreme.

Dette Trillebror ståbræt er ikke så stort, og er derfor en smule mere handy at trille rundt med. Ståbrættet fås også i en større udgave, som er beskrevet ovenfor. Det lille ståbræt her er et godt valg, hvis det skal bruges på en mindre barnevogn eller klapvogn, og man ikke ønsker at det tager for meget plads, når det ikke er i brug. Et rigtig fint og billigt ståbræt, som forhandles hos Coop.

Universalt ståbræt til barnevogn

  • Passer de fleste vogne – også klapvogne

Dette smarte ståbræt passer til stort set alle vogne, da det er et universelt ståbræt. Det forhandles hos den store online baby -og børnebutik Lekmer.dk. Det særlige ved dette ståbræt er, at det ikke fylder særlig meget. Det er derfor ideelt til dig, der måske ikke har brug for et ståbræt særlig tit, men alligevel ønsker muligheden for at en større søskende kan tage et hvil på længere ture. Denne model har et ekstra hjul, som giver det god stabilitet til trods for dets lille størrelse. Derudover har hjulene affjedring, som giver en meget mere komfortabel tur for barnet. På dette søskendebræt er der en strop, som det kan hænges op i når det ikke er i brug.

Søskendebræt til barnevogn | Buggy Board med flotte farver

  • Universalt ståbræt til barnevogn med anderledes design

Dette flotte ståbræt adskiller sig fra mange af de andre vi har nævnt her, mest på grund af dets flotte farver. Se flere farver her. Det er ikke et særlig stort ståbræt, så det anbefales at bruges til børn fra omkring 2 år. Til dette ståbræt er det muligt at tilkøbe en saddel, så barnet også kan sidde ned, hvis han eller hun har behov for det. En sjov detalje, som man ikke ser hos de mere gængse ståbrædder.

Saddel til Buggy Board – så kan barnet hvile benene

  • Smart lille saddel til ståbrættet fra Buggy Board

Bumprider søskendebræt til barnevogn

  • Universal ståbræt til barnevogn med god affjedring

Ståbrættet fra Bumprider er endnu et af de kompakte ståbrædder med lidt ekstra lækre detaljer. Der er god affjedring i brættet, hvilket gør det meget mere behageligt at stå på og køre rundt med. Ståbrættet er nemt at montere, og der skal ikke bruges værktøj. Du kan derfor nemt og hurtigt montere ståbrættet straks du har fået det. Ståbrættet er formet, så der er plads til to små fødder på det. Den kompakte størrelse betyder, at det ikke er så besværligt at køre rundt med når det ikke er i brug. Falder dit valg på det lækre ståbræt fra Bumprider, kan du frit vælge mellem flere forskellige farver. Se dem alle täällä.

Cybex ståbræt til barnevogn

  • Enkelt og flot design – passer til Cybex Priam

Flot og enkelt ståbræt, der passer til barnevognen Cybex Priam. Denne model er fra Cybex, og har kun et enkelt men stort hjul, som giver ståbrættet et flot og enkelt design. Overfladen på selve ståbrættet er ru, og barnet får derved bedre fodfæste. Perfekt til turen med to børn, hvor den ene både selv vil gå men også har brug for hvile.

Søskendesæde til barnevogn – passer til alle barnevogne

  • Søskendesæde godkendt til 15 kg.

Et alternativ til et ståbræt er et søskendesæde som dette fra Babydan. Det er en universal model, hvilket betyder at det kan monteres på alle barnevogne. Derfor kan denne model købes til en lavere pris, end de søskendesæder, der er lavet til en barnevogn af et særligt mærke. Dette søskendesæde til barnevogn er godkendt til 15 kg. Sædet monteres således at det ikke maser eller rammer den lille i barnevognen.

Det er et godt alternativ til et ståbræt, især hvis storebror eller storesøster gerne vil op og sidde ned, fremfor at stå på et ståbræt. Det er et godt valg til de små børn under 2 år. Med et søskendesæde kan det store barn sidde og hvile sig, mens den lille ligger i barnevognene.

Søskendebræt – nem måde at have to børn med på tur

Når der kommer en lille ny i familie tænker de fleste over hvordan de skal komme nemmest omkring med begge børn. Især hvis der ikke er så mange år i mellem børnene, kan det være en udfordring at finde den rette løsning. Et barn på 2 eller 3 år bliver stadig hurtig træt i benene, men vil samtidig gerne selv gå når det er muligt. Et søskendebræt til barnevogn, eller ståbræt som det også kaldes, er en god løsning på dette. På et ståbræt til barnevognen kan det store barn nemt og hurtigt stille sig op når han eller hun bliver træt i benene. Det er også praktisk hvis man er på en længere tur, eller måske færdes i et trafikeret område, hvor det er rart at have styr på begge børn. Ståbræt til barnevognen er også en billig løsning, hvis søskendesædet bruges som alternativ til en søskendevogn.

Lue myös:   Mikä vauvan pussilakana on paras?

Et billigt søskendebræt – vælg en universal model

Hvis du gerne vil have et billigt søskende bræt, så er det en god ide at kigge efter et universalt søskendebræt. Det vil sige et, som passer til langt de fleste barnevogne. Disse er en del billigere end hvis du vælger at købe et Emmaljunga ståbræt eller Odder ståbræt til barnevogn, hvis du har en af disse vogne. Ståbrædder til disse typer vogne koster omkring 1.000 kr. til normalprisen. Her anbefaler vi at du kigger listen igennem ovenfor, hvor vi nævner ståbrædder med priser der starter på 349 kr.

Et ståbræt til barnevognen der kan bruges op til 5 år

Ståbrædder kan generelt bruges af børn op til 20 kg., hvilket som regel passer med omkring 5 års alderen. Dette er også den alder, hvor de fleste børn ikke længere har behov for at stå på et ståbræt, men fortrækker at gå selv hele tiden. Et ståbræt vil derfor være en investering som kan bruges i mange år frem.

Søskendesæde – et barnevognssæde til den store søskende

En anden mulighed for at have to små børn med på tur, er et søskende sæde, som for eksempel dette fra Babydan. Et søskendesæde monteres ovenpå barnevognen, hvor det store barn så kan side, mens den lille ligger nede i vognen. Det er et godt valg, hvis det store barn er 1,5 – 2 år, og stadig har behov for at sidde ned og holdes lidt styr på.

Har du overvejet en dobbeltklapvogn?

Hvis dit store barn stadig har behov for middagslur, kan en søskendeklapvogn eller en dobbeltklapvogn være en god løsning, som du også kan overveje.

Når man får børn, ønsker man at naturligvis det bedste udstyr at transportere dem rundt i. Det handler om sikker og god komfort for barnet og en behagelig vogn som er nem at køre med. Når man skal ud og vælge den rette tvillingevogn, kommer egenskaberne til sin ret. Det handler stadig om den optimale komfort for børnene, men bestemt også for den som kører vognen. I en søskendevogn bliver to børn hurtigt tunge at fragte rundt, samtidig med, at vognen også er bredere end en normal klapvogn. Der kan være enkelte ting som man prioriterer frem for andre, hvorfor det handler om at finde den helt rette tvillingeklapvogn der netop passer til jeres familie.

Guide til den rette søskendevogn

Ønsker du at vide mere om hvilke søskendevogne, der er på markedet kan du læse vores guide om det lige her. Jeres behov som familie kan være forskellige, da nogle for eksempel tager mere på udflugt end andre. De fleste familier vælger udstyr alt efter hvor meget plads man har i bilen, hvis man har en bil.

Tag et kig her og se hvilken dobbeltklapvogn der passer til jeres behov.