Lasten pyörä 2 - 3 vuotta

Skal dit barn have sin første børnecykel som 2 eller 3 årig ? Det er en god alder at introducere den første rigtige cykel med pedaler. Her har vi taget et kig på de forskellige typer børnecykler 2 – 3 år, og hvad du skal tænke over inden du køber.

Når du skal vælge en børnecykel 2 år til dit barn, skal den naturligvis være i den rette størrelse til dit barn. I denne alder kan børnene være mange forskellige højder, så du kan ikke nødvendigvis bruge det til noget, hvad andre børn på 2 år bruger.

 Som tommelfingerregel siger man, at barnet skal kunne have begge føder plantet fladt på jorden, når han eller hun sidder på sadlen. Det gælder både med de 2- årige og til børnecykel 3 år.

Sisällysluettelo

Køb ikke for stor børnecykel

Måske har du tænkt at det bedre kan betale sig at købe en stor cykel, som dit barn kan bruge i lang tid. Men det er faktisk ikke en god ide, da det vil være svært for barnet at holde balancen og det kan resultere i ulykke, og han eller hun vil nok ikke bryde sig om at cykle derefter.

I denne alder skal størrelsen som regel være 12″ eller måske 14 -16″ hvis barnet er stor af sin alder.

Heldigvis kan de fleste cykler reguleres ret med meget både i saddelhøjden og højden på styret. Køb derfor en cykel der passer, når begge dele er sat helt ned. Så kan junior bruge sin nye cykel længst muligt.

Køb cyklen online

Der kan være mange penge at spare ved at købe online. Her er der ofte tilbud, og prisen er generelt lavere, fordi der ikke er udgifter til en fysisk butik.

Lue myös:   Gurli Gris lelut | Lelut Gurli Gris kanssa

Webshops, der sælger cykler og især børnecykler 2 år eller børnecykler 3 år har en udførlig størrelsesguide. Hvis du alligevel skulle være uheldig at få bestilt en cykel der er helt forkert i størrelsen, så har du altid 14 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet.

Herunder kan du se eksempler på gode børnecykler, som du kan købe til en god pris online.

Flot drengecykel fra Puky

Puky laver nogen af de bedste cykler til børn, og det gælder både løbecykler og cykler med pedaler. Denne flotte blå cykel er str. 12″ hvilket er den mindste størrelse, og passer til børn i 2 eller 3 års alderen.

Cyklen har både ringeklokke og flag foran, så den heldige dreng kommer til at være godt kørende på denne seje cykel! Den fås også i lilla som pigecykel.

Flot børnecykel med støttehjul

Hvis du synes dit barn skal starte cykelkarrieren på en tryg og sikker måde, så er denne model med støttehjul en god ide. Støttehjulene gør, at den lille ikke kan vælte så nemt. De kan justeres, så sværhedsgraden langsomt sættes op, inden de helt kan fjernes.

Cyklen passer til børn i alderen 2,5 – 4 år.

Pigecykel str. 2 – 3 år

Er din pige til glimmer og lyserød, så er denne cykel da perfekt. Der er endda plads til at have dukke eller bamse med på tur, som kan sidde behageligt i den lækre stol bagpå. Genial gaveide til 2 eller 3 års fødselsdagen.

Cyklen koster omkring 1.000 kroner og vil med garanti bringe stor glæde hos modtageren.

Lue myös:   Tabletti lapsille

Flot rød cykel til børn

Denne cykel er en af de billige børnecykler, da den kun koster 999 kroner. Cyklen er dansk designet, og i god kvalitet. Et perfekt bud på barnets første cykel!

Lilla cykel til børn med håndbremse

Denne cykel har nogen ekstra detaljer i forhold til mange andre børnecykler. Den har både støttehjul, og en håndbremse. Vær opmærksom på, at håndbremsen nok kræver lidt øvelse at bruge.

Cykel med pedaler – hvornår?

Det er meget forskelligt hvornår dit barn er klar til at køre på en cykel med pedaler. Nogen børn cykler derudaf allerede inden de er fyldt 3 år, mens andre  er nærmere skolealderen før de rigtig finder balancen og fidusen ved det at cykle.

At cykle er nærmest en obligatorisk del af den danske kultur, og det vil derfor være bedst for dit barn hvis han eller hun i det mindste har prøvet at cykle inden de starter i skole.

Mange er rigtig glade for deres juoksupyörä, som er en meget effektiv måde at træne balancen på. På en løbecykel kører barnet nemlig på to hjul, og måske kan de endda springe støttehjulene helt over, når de får deres første børnecykel 3 år.

Uanset hvad er det en god ide at introducere dit barn for en rigtig cykel med pedaler på et tidspunkt, når de er mellem 2 – 5 år. Hvis du er i tvivl om størrelsen, kan du finde en børnecykel størrelsesguide.

Hvilken børnecykel 3 år?

Hvilken cykel, der er en god og gerne billig børnecykel til dig barn kommer an på flere forskellige ting.

Lue myös:   Orgaaniset lelut ja vuodevaatteet

For at finde frem til en børnecykel skal du tænke over, om cyklen skal have støttehjul eller ej. Det kommer helt an på om barnet har været vant til at bruge løbehjul eller løbecykel inden de skal over på en rigtig cykel.

Hvis børnecyklen skal gå i arv til lillesøster eller lillebror, så kan det være en fordel at vælge en unisex børnecykel i en neutral farve frem for en meget tydelig pigecykel eller drengecykel.

Med eller uden gear?

Vær opmærksom på at de fleste cykler til børn er uden gear. Det skyldes både at gearne gør cyklen tungere og desuden gør det cyklen sværere og mere kompliceret for barnet.

Når først cyklen er blevet en hverdagsting, og måske bliver brugt til og fra skole, så giver det fin mening at give barnet en cykel med 3 – 5 gear.

Den første cykel – perfekt gaveide

Hvis du ikke ved hvad du skal give dit barn i fødselsdagsgave, så er en børnecykel 2 år eller en børnecykel 3 år en perfekt gaveide. Der er bare noget helt særligt over den første cykel, og derfor er det også en perfekt gave.

Især hvis I mangler en gaveide, som godt må være lidt større end de gængse fødselsdagsgaver til børn. I kan eventuelt gå sammen med andre familiemedlemmer om at give barnets første cykel. I reglen koster en børnecykel omkring 1.000 kroner, men de kan engang i mellem fås billigere på tilbud. Så det er bare med at holde øje med markedet for flotte børnecykler og finde den bedste til dit barn, så han eller hun kan blive godt kørende.