Er du på udkig efter en god børnecykel til dit barn, har vi her listet en række cykler i forskellige størrelser og farver. Når du skal vælge den bedste børnecykel til dit barn, skal den naturligvis være i den rette størrelse. Som tommelfingerregel siger man, at barnet skal kunne have begge føder plantet fladt på jorden, når han eller hun sidder på sadlen.

Scroll ned og se en række bud på de bedste børnecykler du nemt kan købe online

Mange tænker måske, at det er en god ide at købe en stor cykel, som barnet kan passe i lang tid. Men det er faktisk ikke en god ide, da det vil være svært for barnet at holde balancen og det kan resultere i ulykker og et barn der ikke kan lide at cykle. Læs gerne vores mere detaljerede guide til valg af børnecykel nederst i artiklen, hvis du er i tvivl om størrelsen på børnecyklen.

Børnecykel størrelsesguide
AlderTommer
2 – 4 år12″
3 – 6 år16″
5 – 7 år18″
6 – 8 år20″
7 – 9 år24″
8 – 12 år 26″

Sådan finder du den bedste børnecykel til dit barn

Er du på udkig efter en god børnecykel til dit barn, har vi her listet en række cykler i forskellige størrelser og farver. Når du skal vælge den bedste børnecykel til dit barn, skal den naturligvis være i den rette størrelse. Som tommelfingerregel siger man, at barnet skal kunne have begge føder plantet fladt på jorden, når han eller hun sidder på sadlen.

Hvilken cykel, der er den bedste børnecykel til dig barn kommer an på en række forskellige forhold. For at finde frem til den bedste børnecykel skal du overveje hvilken alder dit barn har, og om cyklen skal have støttehjul eller ej. Hvis børnecyklen skal bruges af flere børn, for eksempel gå i arv til lillesøster eller lillebror, så kan det være en fordel at vælge en unisex børnecykel i for eksempel grøn, som er en neutral farve.

For at finde frem til den bedste børnecykel, anbefaler vi at du læser vores børnecykel størrelsesguide nederst i artiklen, samt gode råd til når I skal købe den første cykel til jeres barn.

Køb børnecyklen online

Når du køber cyklen online, er der ganske vist ikke mulighed for at prøve den på samme måde som i en butik. Til gengæld er udvalget ofte større, og du kan nemt finde den billigste pris, hvor du får mest for pengene. Hvis du for eksempel har kig på de populære Pukycykler, er udvalget online meget større, end hvad du vil finde i en butik. Du kan se børnecykler online i følgende forhandlere:

  • Gode børnecykler til en fornuftig pris. Stort udvalg af flotte børnecykler i mange farver og størrelser.

  • Her finder du et virkelig stort udvalg af cykler og tilbehør til gode onlinepriser. Cykelpartner er en stor online cykelforhandler med både løbecykler, børnecykler, cykelstole, cykeltrailorer og meget mere.

  • Mange flotte børnecykler, deriblandt også gode løbecykler til børn. Lekmer er et godt sted at kigge, hvis du er ude efter noget lidt anderledes end det gængse.

Drengecykel fra Coop børnecykler

Flot og solid børnecykel i grøn. Det er en drengecykel, hvilket man kan se da stangen i midten går højt op. Cyklen har ingen gear, hvilket man ofte ser i børnecykler. Cyklen har håndbremse som betjenes via styret, samt en fodbremse som man bremser ved via pedalerne. Denne børnecykel købes online hos Coop, og leveres 95% samlet. Der er derfor meget lidt samlearbejde, hvis du vælger denne drengecykel. Cyklen har et solidt og holdbart stålstel, som overholder standarter for kvalitet og sikkerhed. Cyklen lever op til EN-14765 standarden, som er en standart særlig for børnecykler. Derudover får du 10 års garanti på stellet.

Læs også:   Badebassin til baby og de yngste børn | Find de bedste badebassiner til haven og mange timers sjov!

Lyserød pigecykel med Disney prinsesser

Hvis du har en pige som bare er helt vild med prinsesser, så er denne cykel et godt bud på den bedste børnecykel til hende. Cyklen er prydet med fine billeder af de kendte Disney prinsesser fra filmene. Da det er en børnecykel med støttehjul, egner den sig godt som den første rigtige cykel med pedaler. Når barnet er sikker nok på cyklen, kan støttehjulene nemt fjernes. Hjulene har en størrelse på 14 tommer, som passer til et barn på 3 -5 år. Både styret og sadlen kan justeres, så cyklen kan tilpasses barnet efterhånden som hun vokser. Den leveres 85% samlet når du køber den fra Coop cykler.

Pigecykel i retrodesign med forkurv

En trendy cykel til de lidt større piger fremstår flot i et retrodesign, hvor der er tænkt over alle detaljerne. Cyklen har et flot stel i en varm farve kaldet ”Cefe au Lait”. Dækkene er kraftige, og sadlen er lidt større end man typisk ser på børnecykler. Den har god affjedring og et styr der bøjer hen imod rytteren. Alt dette gør cyklen til en yderst komfortabel børnecykel, som enhver pige vil være heldig at kunne suse afsted på. Børnecyklen har tre gear, og en rummelig forkurv foran med træbund.

Drengecykel i blå – perfekt til de mindste

Lille og sød drengecykel i blå, som er blandt de bedste børnecykler, hvis I skal ud og finde den bedste børnecykel til jeres barn. Det er en børnecykel med støttehjul. Denne er 12 tommer, og passer dermed til børn på 2– 4 år, alt efter det enkelte barns størrelse naturligvis. Både styret og sadlens højde kan justeres, så børnecyklen kan tilpasses barnet efterhånden som han bliver højere. På styret sidder der en lille ringeklokke, som barnet kan ringe med. Støttehjulene gør børnecyklen ekstra sikker og en god og sikker måde at lære at færdes i trafikken. Cyklen er uden gear. Selvom du køber den online, så behøver du ikke bekymre dig for at skulle samle en hel cykel. Den leveres nemlig 95% samlet.

Puky børnecykel til drenge – børnecykel 3 år

  • Størrelse på børnecyklen er 16”

En sej cykel til børn fra det populære mærke Puky. Puky er også kendt for deres gode løbecykler og løbehjul til børn. Puky laver gode børnecykler, der også altid ser friske ud i farverne. Denne børnecykel er i røde /sorte farver, og passer godt til en dreng der ønsker en børnecykel med et råt udseende. Den forhandles hos Cykelpartner, der har et virkelig stort udvalg af cykler til børn samt relevant tilbehør såsom forkurv, cykelhjelme og meget mere. Cykel anbefales til børn fra 3 år.

Læs også:   Bedste gummistøvler til børn

Pigecykel i lilla – skøn børnecykel fra Puky

Her er en sej cykel i lilla. Det er endnu en populær cykel fra mærket Puky, der laver gode børnecykler samt løbehjul og løbecykler til børn. Denne søde børnecykel har praktiske detaljer, som gør det nemmere for barnet at køre sikkert og godt på cyklen. For ekspempel er der stoppere på styret, så hænderne ikke glider ud over. Derudover har børnecyklen lav indstigning, så de er nem for barnet at komme af og på. Foran er børnecyklen pyntet med et lille flag og på stellet står der ”Puky” omgivet af flotte blomster. En rigtig god børnecykel til fx skolebarnet.

Cube Kid børnecykel (7 – 10 år)

Denne børnecykel er en mountainbike, hvilket betyder at den har tykkere dæk og ingen bagagebærer. Til gengæld er det en meget let cykel, som er nem at komme rundt med, da den netop ikke er så tung. Det man dog skal være opmærksom på, er at det ikke er muligt at have en taske på bagagebærer eller i en cykelkurv, da der ikke er dette. Stellet er også bygget op på en anden måde, så af og -påstigningen ikke er så let som på de mindre børnecykler. En mountainbike er derfor den bedste børnecykel til de børn, der er ret rutineret i at cykle.

Unisex børnecykel

Rigtig mange børnecykler er enten lyserøde eller blå, så der er en stor efterspørgsel på unisex børnecykler. Det vil sige cykler som ikke åbenlyst henvender sig til det ene eller det andet køn. Det er ikke det nemmeste i verden at finde unisex børnecykler, dog har vi fundet denne grønne variant fra Cykelpartner. Det er en Puky børnecykel og egner til børn fra omkring 3 år. Den grønne farve går fint til både drenge og piger. Der er derfor heller ikke noget i vejen for at den går videre i arv til lillebror/ lillesøster, når dette bliver relevant.

Cykelkurv til styret til Puky cykel

En lille fin cykelkurv, som passer på de gode børnecykler fra Puky. Her er der plads til barnets taske eller måske en bamse som barnet vil have med på tur.

Håndtag til børnecykel (Puky børnecykel)

Børnecykel størrelsesguide

Det er vigtigt at børnecyklen er den helt rigtige størrelse, da barnet ellers kan få ondt i kroppen på en længere cykeltur, eller have problemer med at komme hurtigt fremad. Her har vi skrevet en kort og overskuelig børnecykel størrelsesguide, så du kan vælge den bedste børnecykel i den rette størrelse.

Mål skridtlængden

For at finde den rette størrelse børnecykel, skal man måle skridtlængden. Den måler man fra hælen og langs benet på indersiden og på til skridtet. Brug et målebånd, og mål mens barnet står ret op. Afrund tallet til hele cm og tommer. Det er forskelligt om cykelforhandlerne angiver målene i tommer eller cm, så det er en god ide at have begge tal på plads.

Skridtlængden er udgangspunkt for hvilken størrelse cyklen skal have, men dette mål alene er dog ikke en garanti for at vælge den bedste børnecykel. Barnets alder og balanceevne har stor betydning for hvilken model, der er en god børnecykel for dit barn. Læs mere om dette længere nede.

Størrelsesguide til børnecykler

Følgende skema er en generel oversigt over hvilken størrelse børnecykel du bør kigge efter, men husk at det blot er vejledende, og hvilken børnecykel I skal vælge kommer helt an på barnets størrelse, vægt og skridtlængde.

Børnecykel størrelsesguide
AlderTommer
2 – 4 år12″
3 – 6 år16″
5 – 7 år18″
6 – 8 år20″
7 – 9 år24″
8 – 12 år 26″

Vælg ikke kun størrelse efter alder

Vi ved alle, at børn har forskellige størrelser og højder, og en pige på 5 år kan sagtens være meget højere end en dreng på 6 år. Husk derfor også at vælge cykel efter barnets størrelse, skridtmål, vægt og personlighed når I skal finde en god børnecykel eller juniorcykel.

Når I skal købe den første cykel

At købe barnets første cykel, er en stor dag. Ofte køber man den første “rigtige” cykel i forbindelse med skolestart, som er i 5 – 6 års alderen, men man kan dog også starte med en pedalcykel allerede i 3 års alderen. Her er dog flere punkter du bør overveje, inden køb.

Med eller uden støttehjul?

Mange børn har i dag en løbecykel, som de kører på helt op til 5 – 6 års alderen, hvor de går over til en rigtig cykel med pedaler. På løbecyklen udvikler barnet en rigtig god balanceevne og kender allerede følelsen af at komme afsted på to hjul. Derfor ser man faktisk ofte, at disse børn sagtens kan springe støttehjulene over.

Hvis dit barn derimod ikke har haft en løbecykel, og måske derfor får sin første cykel allerede i 3 års alderen, så er støttehjulene stadig en rigtig god og sikker på at lære at balancere på to hjul.

Med eller uden gear?

Cyklerne til de mindste børn, altså under 6 år, er som regel uden gear. Gearne tilføjer ekstra vægt til cyklen, og gør den desuden mere avanceret at lære at kende. Det er derfor en ret god ide netop at vælge en cykel uden gear, som den første cykel.

Når først cyklen er en del af hverdagen og bruges til og fra skole, så giver det fin mening at give barnet en cykel med 3 – 5 gear.