Der er mange gode grunde til at vælge en sandkasse i lærketræ, når børnene skal have en sandkasse til haven. Lærketræ er nemlig det bedste materiale til sandkasser, da det fra naturens hånd er rigtig godt og holdbart. Man behøver ikke at trykimprægnere lærketræ for at gøre det holdbart, men kan nøjes med blot at behandle det med olie.

Trykimprægneret træ har gennemgået en kemisk behandling, der gør træet mere modstandsdygtigt. Desværre har det vist sig at kemien i visse tilfælde kan overføres til sandet.

Vælger du en sandkasse i lærketræ, undgår du derved en masse kemi som i udgangspunktet ikke er sundt for hverken miljø eller vores børn. Du kan også overveje de andre løsninger som sandkasser i cedertræ , fyrretræ eller plastik.

Her kan du læse gode tips om din sandkasse – bl.a. hvordan du holder sandet rent. Se også sjovt sandkasselegetøj nederst i teksten.

Nordic Play sandkasse i lærketræ – pris er inkl. sand!

 • Størrelse: 150 x 150 x 25 cm
 • Sand medfølger

Flot og enkelt sandkasse der fremstår enkel i sit nordiske design. Denne sandkasse forhandles hos både byggemarkedet 10-4 og hos legetøjsbutikken Only4kids. Den billigste pris er i skrivende stund hos 10 -4. Med i prisen medfølger der nok sand til at fylde sandkassen med, nemlig 200 kg dejlig blødt og sigtet sand, der er perfekt til at lave sandkager med. Sandet leveres i sække á 20 kg. Der medfølger en udførlig vejledning til hvordan du samler sandkassen.

Stor sandkasse i lærketræ – plads til flere børn

 • Størrelse: 150 x 150 x 25 cm
 • CE mærket
 • Der medfølger ikke sand

Endnu en sandkasse i lærketræ. Denne udgave måler 150 cm på hver led, og er derved en ret stor sandkasse med rigelig plads til når naboens børn kommer over og leger. Rundt langs kanten på sandkassen er der mulighed for at børnene kan sidde og lege. Den er et godt valg hvis du ikke har behov for at flytte rundt på sandkassen, og du generelt har en stor have. Her får du en rigtig god sandkasse til en skarp online pris hos 10 – 4 Byggemarked. Sandkassen er CE godkendt, og leveres i en pakke på din adresse.

500 kg. sand til sandkasse – køb det billigt online

 • 500 kg – typisk nok til at fylde sandkassen 2 gange

Sandkasse bord –og bænkesæt i lærketræ

 • Inkl. bænk, sandkasse & sandkassenet

Rigtig flot sæt til børn med både en sandkasse og et lille bord med fire pladser. Sættet er fra mærket Nordic Play som laver flotte produkter i lærketræ til de mindste. Med til sandkassen hører der et sandkassenet. Dette er praktisk til at holde snavs og nedfaldne blade væk fra sandet, samtidig med at det kan ånde så der ikke skabes råd.

Det er muligt at købe dette sæt inkl. sand til en pris på 2.499 kr.

Sandkasser lavet af cedertræ, fyrretræ eller plastik

Fyrretræ eller cedertræ er begge alternativer til sandkasse lærketræ

På markedet for sandkasser findes der flere sandkasser i cedertræ, som oftest er en smule billigere end sandkasser i lærketræ. Cedertræet er trykimprægneret, hvilket betyder at træet har gennemgået en kemisk proces, som gør at det kan holde i op til 20 år udenfor selv med minimum vedligeholdelse. Når du køber en sandkasse fra ny i trykimprægneret træ er det en god ide at læse om sandkassen lever op til miljømæssige krav. På den måde sikrer du dig, at den ikke indeholder skadelig kemi for hverken dit barn eller miljøet. Det er dog også muligt at købe sandkasser i træ, som ikke er trykimprægneret, men stadig billigere end lærketræ. Dette vil oftest være sandkasser i fyrretræ.

Sekskantet sandkasse i cedertræ – fra miljøcertificeret virksomhed

 • Højde: 28 cm, længde: 60 cm. (største bredde: 1,5 meter)
 • Kraftige trykimprægneret brædder, der kan holde til vind og vejr

Denne sandkasse er produceret i Sverige af firmaet Hörby Bruk. Træet er blevet trykimprægneret efter det der hedder klasse AB, hvilket er den mildeste form for trykimprægnering. Denne behandling gør træet modstandsdygtigt overfor det danske vind og vejr. Sandkassens hjørner er belagt med UV resistent plastik, der ikke blegner og bliver kedelige af solens stråler. Alle kanterne er bløde og afrundede, så børnene ikke får splinter eller river sig. Langs kanten er der mulighed for at børn og voksne kan sidde behageligt.

Lille & billig sandkasse i cedertræ

Er du på udkig efter en lille sandkasse i træ, er denne et godt bud. Den fylder ikke så meget, men er i god kvalitet, og koster ikke en formue. Det er en god ide at placere sandkassen i et skyggeområde, eller alternativt under en parasol, så børnene ikke sidder for længe i den skarpe sol. Denne lille sandkasse er i trykimprægneret cedertræ.

Sandkasse i træ – bæredygtig produktion

 • L 1.13 x W 1.13 x H 0.23m
 • Ikke trykimprægneret – kun behandlet med vandbaseret farvet bejdse

En god sandkasse i træ med et klassiske udtryk. Træet på denne sandkasse er ikke trykimprægneret, hvilket betyder at der ikke er brugt kemi eller andet til at behandle træet. Sandkassen er godkendt til børn. Du kan derfor trygt lade dine guldklumper lave sandkager i denne sandkasse. Der er bunddække i sandkassen, som forhindrer at græs og andet plantevækst vokser op igennem sandet. Til sandkassen er der brugt FSC certificeret træ, hvilket betyder at der ikke er brugt mere træ end skoven kan nå at reproducere.

Det er ikke lykkedes os at finde frem til hvilken træsort denne sandkasse er lavet af, men umiddelbart ligner det fyrretræ.

Stor legeplads: gyngestativ med rutsjebane, legetårn og plads til sandkasse

Sandkasse i fyrretræ

 • Størrelse: 120 x 120 x 27 cm
 • 240 kg. sand medfølger

Denne sandkasse er i trykimprægneret fyrretræ, og forhandles hos 10 – 4 Byggemarked. I vores undersøgelse har byggemarkedet her de laveste priser i øjeblikket. Her får du sand inkl. i prisen. Denne sandkasse med låg er særlig praktisk, da låget også fungerer som små bænke. En praktisk detalje, som du bliver glad for.

Frost sandkasse i plastik (kan også være sjovt soppebassin)

 • Billig sandkasse i plastik

Er du på udkig efter en billig sandkasse i plastik, så er denne fine en et godt bud. Den forhandles hos Only4Kids. Sandkassen prydet med flotte billeder af Anna og Elsa, som er de populære piger fra filmen Frost. Sandkassen fås også i tema med Minne Mouse, Mickey Mouse eller Cars. Fordi sandkassen er to-delt kan den bruges til enten sand eller vand, alt efter hvad de kære børn er i humør til.

Nyttige tips om sandkasser

Vi har samlet lidt tips om vedligeholdelse og valg af bedste sandkasse

Er lærketræ det bedste materiale til sandkassen?

Man kan få sandkasser i mange materialer, og de har alle sine fordele og ulemper. I de forhandlere vi har kigget på, fås sandkasser i følgende materialer:

 • Sandkasse lærketræ
 • Cedertræ (trykimprægneret)
 • Plastik

En sandkasse i lærketræ er et godt valg, fordi træet er meget blødt og derved ikke har mange splinter osv. Dette er hensigtsmæssigt når børn skal lege i sandkassen. Lærketræ er samtidig meget stærkt og holdbart, og behøver derfor ikke at blive trykimprægneret.

Det skal du vide om trykimprægneret træ

Trykimprægneret er behandlet med en række kemikalier, der gør det holdbart og egnet til at stå udendørs i mange år. Vælger du en sandkasse, legehus, gyngestativ eller andet i trykimprægneret træ behøver du ikke vedligeholde det særlig meget. Det er nok blot at vaske det ned ca. en gang om året. Vælger du denne løsning bør du købe fra nyt, da trykimprægneret træ i dag skal leve op til en række strenge sikkerhedsstandarter.

 

Det skal du undgå…

Før i tiden lavede man sandkasser til børn ud af gamle jernbanesveller eller telefonpæle, da dette lød som en smart måde at genbruge det på. Desværre fandt man senere ud af at det afgiver giftige kemikalier, som ikke er smart omkring legende børn. Undgå derfor at købe gamle, brugte sandkasser, men kig efter en ny. (Heldigvis er disse efterhånden udryddet fra offentlige legepladser).

Sådan holdes sandkassesandet rent

 • Sandet bør udskiftes min. én gang årligt

Ifølge Sundhedsmyndighederne bør sandet i sandkasse udskiftes minimum én gang årligt for at undgå for meget snavs og bakterier i sandet, som børnene så kan ende med at spise og blive syge af.

Når børn leger i sandkassen, taber de måske noget frugt eller anden snack, der så blandes sammen med sandet. Dette bliver hurtig råddent i sandet, da det bliver liggende i kassen. Det er ikke hensigtsmæssigt når små børn så kommer og graver i sandet, eller måske endda smager på det.

Sådan kommer du af med det gamle sand

Det gamle sand kan du skille dig af med ved at putte det i poser, der ikke er for tunge til at bære, og derefter køre dem på genbrugspladsen. Det er praktisk at have en trailor til dette formål.

Når du skal skaffe nyt sand, så sørg for at købe fint sigtet sand (kaldes også vasket sand) til sandkassen. Lad være at hente det på stranden eller i en grusgrav, da dette kan være beskidt eller indeholde rester af kemikalier. Husk også at overdække sandkassen. Hvis sandkassen ikke har været overdækket er der risiko for mus, ræve eller katte har færdes i sandet i sandkassen, og efterladt ekskrementer og bakterier. Det kan derfor blive en giftig mundfuld, hvis dit barn smager på sand i sandkassen.

Læs også:   Gravemaskine & gravko til sandkasse

Sandkasselegetøj

Husk at anskaffe godt legetøj til sandkassen

Børn elsker at lege i sandkassen. Selv børn under 1 år får glæde af at komme udenfor og lege med sand i sandkassen. Følelsen af sandet stimulerer sanserne og barnet kan bruge sin fantasi til at bygge sandslotte eller sandkager. En sandkasse giver mulighed for mange timers god og kreativ leg. Børnene under 1 år kan bruge sandkassen, og de kan fortsætte med at lege i den i mange år. En sandkasse er en af de investeringer, man får glæde af i mange år frem. Det bliver kun sjovere at lege i sandkassen hvis der er et udvalg af sandkasselegetøj. Det kan være noget simpelt som bare en skovl og en spand, men man kan også få mere avanceret sandkasselegetøj, som måske vil være bedste til de store børn over tre år.

Sandkasselegetøj: Gravko til sandkassen

En gravko til sandkassen er sjovt og spændende sandkasselegetøj for de kære børn. Den er perfekt til leg i sandkassen, hvor der jo er rig mulighed for at lege og grave. En stor gravko til sandkasse i en flot gul farve. Gravkoen har ekstra store hjul, hvilket gør den ekstra stabil og rustet til at køre i sandkassen. Gravkoen er 45 cm. lang, og har derfor en god størrelse til leg i sandkassen. Gravkoen har en ekstra stor skovl, så der rigtig kan fragtes sand rundt.

Gul gravemaskine og hjelm – perfekt til leg i sandkassen

Til sandkassen skal der naturligvis være sjovt legetøj, som for eksempel denne store gravemaskine. Gravemaskinen er stor nok til at barnet kan sidde ovenpå, og styre den via et håndtag. På den måde kan der flyttes sand rundt, eller graves store huller. En sjov leg, som der kan gå meget tid med. Bag på gravkoen er der en lille vogn, så der også er plads til at fragte andet sandkasselegetøj med rundt. Gravkoen har en god balance, og vælter ikke. Med den tilhørende hjelm er der alt hvad barnet skal bruge for at tilbringe sjove timer i sandkassen.

Cementblander – sjovt legetøj til sandkassen

Denne cementblander er virkelig sjovt sandkasse legetøj til de små. Put sand og vand ind i cementblanderen, rør rundt, og så er der cement til at bygge huse eller flotte sandslotte. At lege i sandkassen er og bliver et for børn i næsten alle aldre. I sandkassen er der mulighed for at udfolde kreativiteten, og det er skønt for børnene at grave huller eller lave sandkager.

Sjov sæt med spand, skovle og bil fra B Toys

Med dette sæt fra B toys er der masser af mulighed for sjov i sandkassen. Sættet er fra B Toys, som laver legetøj i flotte og strålende farver, som er sjove for de små og kigge på. Deres udendørslegetøj er god kvalitet, og kan sagtens holde til at blive brugt udenfor. Sættet indeholder spand, si, 3 sandforme til sandkager, købmandsskovl, rive, vindmølle og en lille lastbil med tippelad.

Spande til sandslotte

Med disse spande kan børnene lave masser af flotte sandslotte med tårne. I bunden af spanden er der små ”spir” som giver et flot udtryk, når spanden vendes på hovedet. En spand koster kun 29,95 kr. For få penge bliver der mulighed for masser af sjov og leg i sandkassen.

Stor rød lastbil med gult lad

En stor legetøjslastbil som denne er perfekt til at lege med i sandkassen. Der er rigelig plads til sand i det store lad. Lastbilen er lavet til udendørs brug og har store, solide hjul samt et lad der kan tippe. Lastbilen kan køre rundt både i og udenfor sandkassen uden de store problemer, og kan holde til meget sjov og leg.