Nu hvor du er landet på denne side, går vi ud fra at du er på udkig efter den bedste sandkasse til børnene.

Her har vi valgt at fremhæve en række af de bedste sandkasser til børn fra forskellige forhandlere, så du kan finde en, der passer til lige dit og dine børns behov og ønsker.

Indholdsfortegnelse

Sådan finder du den bedste sandkasse til dine børn

Når du skal finde den bedste sandkasse til dit barn, så er det en god ide at overveje følgende inden du køber.

Hvor meget plads har du?

Har du en større have med god plads, vil du højst tænkeligt få størst glæde af en sandkasse i træ. Sandkasser i træ er helt generelt lidt dyrere end dem i plastik, men til gengæld holder de længere, og ser også pænere ud i landskabet. Hvis du har en fast plads til sandkassen i haven, vil en i træ være den bedste sandkasse for dig.

Skal den derimod stå på en mindre terrasse, vil en sandkasse i plastik være det bedste valg.

Hvor gammel er dit barn / børn?

Skal sandkassen primært bruges af et enkelt barn på 1 – 2 år, vil en lille sandkasse være rigelig til at underholde barnet. Har du større børn på 5 – 6 år og opefter, så vil de helt sikkert få større glæde af en større sandkasse med masser af plads til legesager.

Sekskantet sandkasse i træ – i meget god kvalitet

Den første sandkasse vi nævner, er denne flotte sandkasse fra forhandleren Sundleg. Den sekskantende sandkasse er den bedste sandkasse, hvis du vægter højt at den skal se æstetisk og smuk ud i haven. Det er ikke en billig sandkasse, men den består af gode og kraftige materialer, der holder længe. Sandkassen er lavet af kraftige trykimprægnerede brædder, der har en lang holdbarhed, selv i det danske vejr. Hjørnerne er lavet af  robust UV resistent plast, så de ikke bliver bleget af solen. På alle sider af sandkassen er der komfortable sæder, hvor børnene kan sidde godt mens de leget.

Billig sandkasse i fyrretræ

Til prisen får du her en rigtig god sandkasse, som vil se flot ud i haven. Denne model er i fyrretræ. Man siger normal at det bedste træ til sandkasser er lærketræ, som er et meget blødt og fleksibelt træ, men fyrretræ er også et godt materiale, der samtidig er en smule billigere. Denne model er uden låg, så det kan anbefales at tilkøbe et sandkassenet.

Sandkasse i lærketræ – Praktisk sandkasse med låg

Denne sandkasse forhandles hos 10-4 byggemarked, som har et stort udvalg online af blandt andet sandkasser, gyngestativer og andre legesager til børn. Denne udgave er en sandkasse i oliebehandlet lærketræ, som er den bedste træsort til sandkasser. Låget til sandkassen fungerer også som små bænke, som er en meget praktisk og smart detalje. Du behøver derfor ikke at tilkøbe sandkassenet for at holde den dækket til om natten eller i vintermånederne. Til prisen er dette et godt bud på den bedste sandkasse, hvis du har pladsen til den.

Læs også:   Pigelegetøj 3 år - Interessant pigelegetøj til 3 årige

Den helt almindelige sandkasse – prisen er inkl. sand!

Her er den bedste sandkasse, hvis du er ude efter en nem løsning – du får nemlig sand til sandkassen med i prisen (240 kg. i alt). Sandet er naturligvis beregnet til sandkasser, og er miljøvenligt og helt uden tilsætningsstoffer. Selve sandkassen er i træ, og har siddebrædder i hver side, så børnene kan sidde komfortabelt og lege.
Levering: Sandet leveres i 20 kg. sække. Sandkassen skal du selv samle, dog er der en udførlig vejledning med.

Sjov sandkasse – også til leg med vand

Her er en sjov og lidt anderledes sandkasse, som især vil være et hit hos de små. Rammen består nemlig af rum, hvor der er plads til vand. Leg med vand og sand har altid, og vil altid være, en rigtig sjov leg for børn på en varm sommerdag. Der er ingen skarpe hjørner på denne sandkasse, så du kan lade børnene lege vildt i sandkassen. Denne sandkasse i plastik er lavet plastik i høj kvalitet, som er resistent over for ultraviolette stråler. Farverne holder sig derfor klare og flotte. Den leveres med beskyttelse til under og over sandkassen.

Sandkassebord – den anderledes sandkasse

Denne sandkasse er den bedste sandkasse, hvis du er vild med ideen om at den kan bruges på flere forskellige måder. Når der ikke skal leges med sand, kan der sættes låg på bordet, så det fungerer som et almindeligt picnic bord. Der kan også hældes vand i, i stedet for sand. Det giver børnene hele 3 måder at lege med dette bord! Ønsker du en sandkasse med mulighed for at bygge flotte sandslotte og grave huller, er en mere traditionel model nok den bedste sandkasse for dig.

Bordet er fremstillet fra firmaet Plum, der er et familiefirma fra England. Plum fremstiller kvalitets produkter, som passer til de langt fleste haver. Plum’s produkter er godkendt til børn i EU – herunder Danmark.

Vælg den bedste sandkasse

Børn kan bruge timevis på at lege i en sandkasse. I sandkassen kan børnene bruge fantasien når de bygger sandslotte eller bager sandkager. Børn helt ned til 8-9 mdr. kan få stor glæde af at lege i en sandkasse. For at vælge den bedste sandkasse til dit barn eller børn, er det naturligvis vigtigt at overveje jeres personlige behov.

Læs også:   Masser af gode julegaver til baby 2018

Sandkasser i træ er holdbare, og ser pæne ud i landskabet. Den bedste sandkasse er en sandkasse i lærketræ, der er et blødt træ som er meget velegnet til sandkasser. En sandkasse i plastic kan dog også sagtens være en udmærket løsning, der ikke er så dyr.Overvej hvor mange penge du ønsker at bruge på sandkassen. De kan fås i mange størrelser og kvaliteter. Her på siden har vi vist både billige sandkasser, og dem der koster lidt mere men hvor der virkelig er kælet for detaljerne. For at finde den bedste sandkasse til jeres behov, er det en god ide at kigge hos flere forskellige forhandlere. Der kan være mange penge at spare, hvis i undersøger markedet inden køb. Det nemmeste er naturligvis at bruge denne side som udgangspunkt til at finde frem til den bedste sandkasse og hvor den kan købes billige. Gør jer også klar fra start af, hvilken type sandkasse i ønsker at investere i. Skal den kun bruges en sjælden gang i mellem, og måske stå hos bedsteforældrene, ja så kan en sandkasse i plastik sagtens være den bedste sandkasse.

Skal den derimod bruges hver dag, og af flere børn, så vil jeg anbefale en sandkasse i træ. Gerne lærketræ, som er det bedste materiale til sandkasser. Det er nemlig blødt og holdbart.

Placering af jeres nye sandkasse

Hvor stor den nye sandkasse skal være, kommer naturligvis an på hvor meget plads i har. Det er en god ide at placere sandkassen i et skyggeområde, så børnene ikke sidder i stik sol når de leger. Placer gerne en parasol ved sandkassen også. Undgå at placere sandkassen under et træ, da sandet hurtigt vil blive fyldt med blade, og så er det ikke så spændende at lege med.

Derfor elsker børn at lege med sand

Du har måske undret dig over hvorfor dit barn dag efter dag kommer hjem med sand i håret, under neglene og på tøjet. Men det er der en grund til: sandkassen er nemlig tit det mest populære sted på legepladsen. Her er der mulighed for at lege med alt det sjove sandkasse legetøj, bygge sandslotte og lave flotte sandkager. En sandkasse er god til børn i  mange aldre, og man kan lege både alene eller sammen i en sandkasse. Legen med sand er altid forskellig, og der er ingen strenge regler eller bestemte måder at gøre det på, hvilket appelerer til børns fantasi.

  • Leg i sandkassen er sjovt for børn i alle aldre
  • Man skal bruge sanser og fantasi
  • Legen er altid forskellig

Sand til sandkasse: Det skal du ikke gøre

Det kan være fristende at afhente gratis sand fra grusgrave eller industrien, men det frarådes af sundhedsmyndighederne, da sandet kan være snavset og indeholde rester af kemikalier. Sand til sandkassen bør være fint og ikke indeholde store sten eller andet snavs. Det er anderledes end andet sand da det tørrer hurtigt og er godt at lave sandslotte og sandkager med.

Læs også:   Krea Legetøj - Spændende legetøj fra Krea til baby og barn

I byggemarkeder kan du købe sandkassesand – for eksempel lige her. Bestil det på nettet, så du slipper for selv at slæbe det hjem. Når du skal købe sand til sandkasser skal du vælge:

  • strandsand
  • vasket sand

Derfor bør du tildække sandkassen, når den ikke er i brug

Låget sikrer at sandet holder sig rent og fint længere tid, da blade og snavs ikke så nemt bliver blandet med sandet. Der skal kunne komme kunne komme luft til sandet så det kan tørre. Ellers skabes der fugt og kondens under låget, hvilket giver grobund for svamp og mug.En sandkasse med låg er god fordi man kan lukke den til, så der ikke kan gå katte i sandkassen. Desuden holder det blade og snavs væk fra sandet, som gør holdbarheden kortere. I vinterperioden hvor sandkassen ikke er i brug, er det også en god ide at sætte låg på. Når du vælger sandkasse med låg, er det  bedst for sandet hvis der kan komme luft gennem låget. Det sikrer at sandet kan tørre, og forhindrer mug og skidt at vokse i sandet. En sandkasse skal helst dækkes af et låg, når den ikke er i brug.

Typer af låg til sandkassen

Vælger du en sandkasse uden låg, så kan du stadig holde katte og andre dyr væk fra sandkassen med hjælp af et net til sandkassen. Nettet er nemt at ligge over sandet om natten eller om vinteren, hvor sandkassen ikke bliver brugt i længere tid.

Gravko til sandkasse

Til en sandkasse skal der naturligvis være legetøj. En gravko til sandkassen er sjov at lege med, fordi den kan skovle med sand. En gravko til sandkasse adskiller sig fra andet legetøj ved at være lidt større, og samtidig være lidt mere holdbar og kan klare både sand og vand.

Se en masse flotte gravkøer til sandkassen her

Bedste sandkasse i trykimprægneret træ

Vælger du en sandkasse i trykimprægneret træ, har du valgt den bedste sandkasse, og mest holdbare. Trykimprægneret træ har gennemgået en kemisk proces, som gør træet ekstra holdbart til at være udenfor hele året. Samtidig kræver træet et minimum af vedligeholdelse. Når du vælger sandkasse i trykimprægneret træ, så vælg en der er grundigt gennemtestet og godkendt. Før i tiden havde trykimprægneret træ et dårligt ry, fordi det kunne indeholde giftige kemiske rester.