Kom i form efter fødsel | Sådan smider du babykiloene!

Kom i form efter fødsel på den måde, der er bedst for dig, din krop og din baby.

Når du skal i gang igen efter fødslen, skal du ikke for alvor gå i gang før 6 – 8 uger efter fødslen. Hvis du har født ved kejsersnit skal du være særlig opmærksom på at starte stille og roligt op, da dine sener og muskler har brug for ro til at vokse sammen. Kroppen har brug for ro, og du får garanteret også rigeligt at se til med en nyfødt baby. Vær også altid opmærksom på din krop, og undlad at presse dig selv for meget. Læs her hvordan du bedst kommer i form efter fødslen.

Træning efter fødsel –  hvornår?

Lægerne anbefaler at du venter minimum 4-6 uger efter fødslen med at starte træning op, hvis du har født normalt. Har du født ved kejsersnit, kan der gå op til 6 måneder for alle sener og muskler er vokset sammen igen. Du kan dog godt begynde at træne før, du skal bare være opmærksom på din krop.

Træning af mavemuskler efter fødsel – hvornår?

Under en graviditet deler mavemusklerne sig, så der er plads til maven. Derfor skal du ikke begynde at lave mavebøjninger for at komme af med mor-maven i de første måneder efter fødslen. Det er en god ide at melde dig til et efterfødsel gymnastikhold, så du er sikker på at komme bedst og skånsomt i form efter fødsel.

Læs også:   Hvilken babydyne er bedst?

3 gode øvelser du kan lave derhjemme

Med en nyfødt på armen, og en kop kold kaffe i hånden, samt massivt søvnunderskud er det guld værd med nogen super nemme øvelser, der strammer kroppen effektivt op igen, så du kommer i form efter fødslen.

Øvelse 1: Squats

Squats træner ben, baller, mave og ryg. Øvelsen er nem at lave foran fjernsynet, og selv 10 minutters squatting om dagen kan gøre en forskel.

Sådan gør du: Stil dig ret op med hoftebredde mellem fødderne. Slap af i skuldrene, og ræk armene frem foran dig. Bøj nu ned i knæene. Det skal spænde i mave, baller og lår. Pas på ikke at svaje i ryggen. Du behøver ikke komme helt op hver gang. Jo dybere din squat er, jo hårdere træning er det. Gentag 10 gange.

Øvelse 2: Katten

Denne øvelse træner ryggen og maven på en skånsom måde. Du bliver især styrkes over lænden og bækkenet, som har været belastet under hele graviditeten.

Sådan gør du: Stå på alle fire. Sørg for at du spænder godt i ryg og mave, så du står stabilt. Stræk skiftevis benene, så de står ligeud. Vil du gøre øvelsen hårdere, så stræk den modsatte arm samtidig. Denne øvelse skal ikke laves hurtigt, men giv dig i stedet tid til at gøre det rigtigt. Pas endelig på du ikke svajer i ryggen. Din ryg skal være så vandret som muligt under øvelsen. Gentag 10 gange for hvert ben.

 

Øvelse 3: Glem ikke din bækkenbund

Husk endelig din bækkenbund, når du skal i form efter fødslen. Du kan i princippet lave knibeøvelser når som helst, men det er en god idé at få det med i din træningsrutine, så du ikke glemmer det. Det er nemlig ret vigtigt at få strammet op efter fødslen.

Læs også:   Babysvømning – din guide til babysvømning

Sådan gør du: Start med at knibe sammen omkring endetarmen, som om du vil holde noget luft inde. Mærk på din nedre mave foran, når du kniber – du skal gerne være spændt og “hård”. Der er ingen regler for hvor mange gange, eller hvor længe du må knibe. Hvis du kan knibe i 8-10 sekunder 10 gange i træk, så er du godt på vej. Spørg din læge til 8 ugers undersøgelse, hvis du er i tvivl.

 

 

Mor og baby i topform – e-bog til 75 kr.

Når du er på barsel, er baby naturligvis det du bruger mest tid på i hverdagen. Derfor giver det super god mening at inddrage din baby i træningen. Denne bog er fyldt med enkle og nemme træningsøvelser, der hjælper en nybagt mor til at komme i form efter fødslen på en nem måde – både fysisk og mentalt. Mange af øvelserne er udviklet, så du kan lave dem sammen med dit barn, eller nemt have dit barn ved siden af dig. Bogen indeholder også masser af nyttig information om hvad der sker med din krop efter en fødslen. Bogen er fantastisk til at hjælpe både dig og din baby i gang med at røre jer og komme i form efter fødslen.

Bogen kan købes som e- bog til kun 75 kr. Køb den her