Sommeren 2018 har været den varmeste i flere år! Det betyder desværre, at mange danskere døjer med dårlig søvn. Derfor har vi skrevet denne  guide til dig der:

Sveder meget om natten

Bliver meget varm, når du sover

Læs videre, og få gode og konkrete tips, til dig, der sveder om natte, og bliver meget varm, når du skal sove

Guide: Sådan får du bedre nattesøvn i varmen

Det varme sommervejr medfører dårlig nattesøvn for mange voksne og børn. Mange sover ikke særlig godt i varmen, og det resulterer i dårlig søvn, og mindre overskud i løbet af dagen. Optimalt set burde der være mellem 15 og 22 graders varme i soveværelset, men for mange er det umuligt at holde den temperatur hvor vi sover. Heldigvis er der flere ting, man kan gøre for at køle sig ned, så søvnen bliver bedre.

I denne korte guide får du konkrete tips til, hvordan du kan sove bedre i varmen.

Dyne og pude med kølende effekt

Det er meget vigtigt, at man ikke sover med en vinterdyne, der er tyk og holder på varmen. En god sommerdyne er både tynd og meget åndbar, så kroppen kan slippe af med varmen. For mange kan et let vattæppe eller blot et dynebetræk være det bedste at sove med. Har du svært ved at undvære din dyne, så kan du overveje en dyne med en aktiv kølende effekt.

Der er udviklet såkaldte temprakondyner, der har en unik teknologi, der afkøler kroppen, når den bliver meget varm. Dynerne indeholder små mikrokapsler, der kan ændre form fra flydende til fast. Det giver en aktiv kølende effekt. Det er muligt både at købe dyner og puder med denne effekt, og fås til både store og små.

Læs også:   Stor test: Miljøgifte i overtøj

Brug køleelementer ved fødder og håndled

Hvis varmen er rigtig slem, kan det hjælpe med et par køleelementer i sengen. Det lyder måske lidt voldsomt, men det er faktisk en nem og billig måde at køle kroppen af. Pak køleelementerne ind i håndklæder, og dem ved dine fødder og håndled, så du kan ligge fødderne og hænder op af dem. Det vil køle kroppen meget effektivt, og gøre det nemmere at falde i søvn.

God topmadras

En god og ventilerende topmadras er utrolig vigtig, hvis du har det meget varmt. En topmadras af latex er bedst. Undgå generelt syntetiske materialer, da de ikke lader huden ånde, og som absorberer sveden. Faktisk kan vi svede over 1 liter væske ud i løbet af natten, så det er vigtigt, at det ikke bare bliver liggende, og føles vådt.

Gå senere i seng

Hvis det er alt for varmt, så er det bedre at gå senere i seng, når det er lidt køligere. Det er bedre at gå i seng en time senere, og så kunne falde i søvn, end at ligge og vende og dreje sig i timevis. Sørg for at vinduerne er åbne, når solen går ned, så den kølige luft kan komme ind.

Speciel sommerdyne med kølende effekt – Spar lige nu 20%

Denne sommerdyne har en unik teknologi, der gør, at indholdet i den virker kølende.

Dynen indeholder små mikrokapsler, der indeholder en aktiv gele. Gelen kan ændre sin form fra fast til flydende, alt efter om man har det varmt eller koldt. Det er især velegnet til brug om sommeren, hvor man kan få det varmt. Når kroppen bliver varm, begynder dynen at køle kroppen ned. En rigtig smart funktion, der vil give dig bedre søvn, hvis du har tendens til at have det varmt om natten. Dynen forhandles hos Sengetid – køb her.

Læs også:   Hvornår må baby sidde i højstol?

Se flere dyner efter teksten, blandt andet sommerdyne til baby

Temprakon sommerdyne

Hvis du søger en dyne, der virker kølende, så er en temprakon sommerdyne et godt bud. Denne sommerdyne er meget sval, og har en aktiv kølende effekt. Det vil sige, at den føles behagelig og kølig mod huden, selvom du har det varmt. Det, der adskiller temprakon dynen fra andre dyner er, at den har en meget effektiv temperaturregulering. Det vil sige, at den hjælper dig med at regulere varmen. Hvis du har det meget varmt, vil den aktive kølende effekt komme i brug.

Dynen målet 135 x 200 cm og koster normalt 2.395 kr. hos Bedre Nætter