HJÆLP – hvad sker der med mit post-graviditetshår?

Du sidder muligvis i det lige nu – du er nybagt mor, har din guldklump og POST-GRAVIDITETSHÅR! Hvad er dog det og hvad kan du gøre ved det?

Der findes forskellige produkter produkter på markedet, både af shampooer, kosttilskud osv., som kan hjælpe dig med at mindske hårtab, tyndt og sart hår.

Læs videre her og få inspiration til, hvordan du hjælper dit post-graviditetshår og slipper af med mor-knolden oven på hovedet.

Hvorfor får vi post-graviditetshår?

Nogle kvinder oplever at de begynder at tabe håret efter de har født. Nogle kvinder oplever allerede at få hårtab under graviditeten. Men lige meget hvornår du oplever hårtabet i forbindelse med en graviditet, så skyldes det hormonelle påvirkninger.

Ud over de hormonelle påvirkninger har mange nybagte mødre tendens til at spise noget hurtigt, nemt og noget som alligevel lige er der. Dette giver ikke grundlag for den sundeste næring. Uden de rette vitaminer og mineraler, kan din krop ikke fungere fuldt ud. Dette går blandt andet ud over dit hår, så du får post-graviditetshår.

Hvad kan hjælpe til et sundere hår?

Noget der er vigtigt for et sundt hår, er vitaminerne B og C. Disse to typer af vitaminer, hjælper din krop med at genoprette end sund hovedbund og give håret nyt liv. Mineralerne magnesium og jern hjælper med til at danne proteinet kollagen, der findes i håret og hårsækkene. Plus at jern hjælper til med at stoppe muligheden af hårtab.

Det er vigtigt at pointere, at et kosttilskud aldrig vil kunne erstatte vigtigheden i at spise sundt og varieret. Kosttilskud er, som ordet indikerer, et tilskud til din almindelige kost. En kost der bør bestå af fuldkornsprodukter, kerner og frø, frugt og grønt, og sunde proteiner som linser, bønner, ærter, nødder og mejeriprodukter.

Det kan være en god hjælp for din hovedbund og dermed hårsækkene, at massere din hovedbund med olie. Brug evt. kokosolie. Lad det sidde i minimum 30 minutter og gerne natten over, for derefter at blive vasket ud.

En vigtig ting, når det gælder om at vedholde et sundt og stærkt hår, er at gå til frisøren jævnligt. Bare for at få klippet spidser. Du vil opleve at dit hår begynder at vokse hurtigere og kan virke tykkere, når du husker at få trimmet det ødelagte hår af. Men at gå til frisøren jævnligt, er ikke altid nemt, når man er mor på barsel. I starten kan din lille guldklump ligge og putte i liften, men snart er det ikke sikkert at det fortsætter. Dette kommer an på hvor aktiv og nysgerrig en baby du har. Du kan selvfølgelig også vælge at lade farmand tage guldklumpen mens du smutter til frisøren eller have en veninde med, der kan gå en tur med barnevognen imens.

Kosttilskud

Husk altid at rådføre dig med din læge, hvis du begynder at tage kosttilskud, både under din graviditet eller imens du ammer. På den måde undgår du at indtage noget, der kan være skadeligt for dig selv eller din baby. 

HairLust er et kosttilskud, der både kan bruges hele året rundt og som sørger for at du får den helt rigtige mængde af vitaminer, som din krop har brug for. Derudover er denne vitamin det rene slik, fordi den er lavet som en vingummi. Så på denne måde får du din daglige sweet treat samtidig med at du tilfører din krop en masse vitaminer. Sund på den sjove måde. Hairlust indeholder selvfølgelig også de vigtige mineraler, der skal til for at opbygge det sunde og stærke hår.

 

Hos Mecindo kan du finde flere forskellige mærker, der sælger kosttilskud der styrker håret. Der er kendte produkter som New Nordic, Priorin, Arcon m.fl. Hvert produkt har hver deres fortælling fra brugere, hvor det enten har virket eller ej. Alle de forskellige kosttilskud i denne kategori er i pilleform, hvor du skal indtage omkring 1-3 stk om dagen. Husk at læse vejledningen grundigt inden brug.

Shampoo og andre hårprodukter

Der findes mange forskellige shampoos og andre hårprodukter på markedet, der lover dig et sundere og stærkere hår. Ved nogle produkter vil du helt klart kunne mærke en forskel og ved andre vil du ikke kunne mærke nogen forskel.

Mange hårprodukter vil først kunne hjælpe dit graviditetshår, hvis det allerede er sundt indefra. Så det vigtigste, når vi taler om at opbygge et sundt hår, er at få den rette mængde vitaminer og mineraler. Derefter kan du begynde at bruge de forskellige hårprodukter, der kan give det aller sidste ryk. Med hårprodukter alene, vil du ikke kunne opnå det optimale sunde og lækre hår, som du drømmer om.

HairLust har også kreeret en hel hårplejeserie, med shampoo, balsam, hårolie og en hårmaske, der kan hjælpe dig på vej til et sundere og stærkere hår.

Men hvad med bagefter?

Du vil hurtig komme til at opleve, når dit hår begynder at vokse ud igen, så kan du være ne af dem der får fehår, babyhår, totter – kært barn har mange navne. Dette nye hår vokser ofte ud i større mængder, men har naturligvis ikke samme længde som resten af dit hår. Så du vil pludselig opleve at have fået pandehår, selvom du ikke er blevet klippet. Længe leve graviditetshår – og alle de andre småting, som ingen fortæller en om inden en graviditet.

At have været igennem et hårtab grundet graviditet eller andet, er en proces der tager måneder at komme over. Men hvis du hjælper din krop på vej, så vil du opleve at det går hurtigere. Så med de 4 små tip, kommer du meget gerne hurtigere til dit ønskede resultat. De 4 tips: gå jævnligt til frisøren, spis sundt og varieret, tag gerne kosttilskud og giv dig selv en ugentlig hovedbundsmassage med en god olie.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.