APUA - mitä tapahtuu raskauden jälkeisille hiuksilleni?

Saatat olla siinä juuri nyt - olet uusi äiti, sinulla on kultainen nugetti ja POST-GRAVITY HAIR! Mitä se on ja mitä voit tehdä asialle?

Markkinoilla on erilaisia tuotteita, sekä shampoot, lisäravinteet, jne., jotka voivat auttaa sinua vähentämään hiustenlähtöä, ohuet ja hauraat hiukset.

Lue lisää inspiraatiota siitä, miten voit auttaa raskauden jälkeisiä hiuksiasi ja päästä eroon päälaen päällä olevasta mammapussukasta.

Sisällysluettelo

Hvorfor får vi post-graviditetshår?

Nogle kvinder oplever at de begynder at tabe håret efter de har født. Nogle kvinder oplever allerede at få hårtab under graviditeten. Men lige meget hvornår du oplever hårtabet i forbindelse med en graviditet, så skyldes det hormonelle påvirkninger.

Ud over de hormonelle påvirkninger har mange nybagte mødre tendens til at spise noget hurtigt, nemt og noget som alligevel lige er der. Dette giver ikke grundlag for den sundeste næring. Uden de rette vitaminer og mineraler, kan din krop ikke fungere fuldt ud. Dette går blandt andet ud over dit hår, så du får post-graviditetshår.

Hvad kan hjælpe til et sundere hår?

Noget der er vigtigt for et sundt hår, er vitaminerne B og C. Disse to typer af vitaminer, hjælper din krop med at genoprette end sund hovedbund og give håret nyt liv. Mineralerne magnesium og jern hjælper med til at danne proteinet kollagen, der findes i håret og hårsækkene. Plus at jern hjælper til med at stoppe muligheden af hårtab.

Det er vigtigt at pointere, at et kosttilskud aldrig vil kunne erstatte vigtigheden i at spise sundt og varieret. Kosttilskud er, som ordet indikerer, et tilskud til din almindelige kost. En kost der bør bestå af fuldkornsprodukter, kerner og frø, frugt og grønt, og sunde proteiner som linser, bønner, ærter, nødder og mejeriprodukter.

Lue myös:   Føtex Baby Pack - Hyvä aloituspakkaus vauvalle, jossa on hienoja tuotteita.

Det kan være en god hjælp for din hovedbund og dermed hårsækkene, at massere din hovedbund med olie. Brug evt. kokosolie. Lad det sidde i minimum 30 minutter og gerne natten over, for derefter at blive vasket ud.

En vigtig ting, når det gælder om at vedholde et sundt og stærkt hår, er at gå til frisøren jævnligt. Bare for at få klippet spidser. Du vil opleve at dit hår begynder at vokse hurtigere og kan virke tykkere, når du husker at få trimmet det ødelagte hår af. Men at gå til frisøren jævnligt, er ikke altid nemt, når man er mor på barsel. I starten kan din lille guldklump ligge og putte i liften, men snart er det ikke sikkert at det fortsætter. Dette kommer an på hvor aktiv og nysgerrig en baby du har. Du kan selvfølgelig også vælge at lade farmand tage guldklumpen mens du smutter til frisøren eller have en veninde med, der kan gå en tur med barnevognen imens.

Kosttilskud

Husk altid at rådføre dig med din læge, hvis du begynder at tage kosttilskud, både under din graviditet eller imens du ammer. På den måde undgår du at indtage noget, der kan være skadeligt for dig selv eller din baby. 

Der findes flere forskellige producenter, der laver kosttilskud til hår, hud og negle. Nogle mærker er mere kendte end andre, men i bund og grund gør de det samme – de tilfører din krop flere vitaminer og mineraler, for at blandt andet dit hår kan vokse sig sundt og stærkt.

Lue myös:   Kuntoon synnytyksen jälkeen | Näin karistat vauvan kilot!

Shampoo og andre hårprodukter

Der findes mange forskellige shampoos og andre hårprodukter på markedet, der lover dig et sundere og stærkere hår. Ved nogle produkter vil du helt klart kunne mærke en forskel og ved andre vil du ikke kunne mærke nogen forskel.

Mange hårprodukter vil først kunne hjælpe dit graviditetshår, hvis det allerede er sundt indefra. Så det vigtigste, når vi taler om at opbygge et sundt hår, er at få den rette mængde vitaminer og mineraler. Derefter kan du begynde at bruge de forskellige hårprodukter, der kan give det aller sidste ryk. Med hårprodukter alene, vil du ikke kunne opnå det optimale sunde og lækre hår, som du drømmer om.

Men hvad med bagefter?

Du vil hurtig komme til at opleve, når dit hår begynder at vokse ud igen, så kan du være ne af dem der får fehår, babyhår, totter – kært barn har mange navne. Dette nye hår vokser ofte ud i større mængder, men har naturligvis ikke samme længde som resten af dit hår. Så du vil pludselig opleve at have fået pandehår, selvom du ikke er blevet klippet. Længe leve graviditetshår – og alle de andre småting, som ingen fortæller en om inden en graviditet.

At have været igennem et hårtab grundet graviditet eller andet, er en proces der tager måneder at komme over. Men hvis du hjælper din krop på vej, så vil du opleve at det går hurtigere. Så med de 4 små tip, kommer du meget gerne hurtigere til dit ønskede resultat. De 4 tips: gå jævnligt til frisøren, spis sundt og varieret, tag gerne kosttilskud og giv dig selv en ugentlig hovedbundsmassage med en god olie.

Lue myös:   Miten nukkua hyvin kuumuudessa