Den søde juletid banker på døren og det er tid til at forberede sig lige så stille. Hvad med i år, at læse en julebog sammen?

En julebog kan findes i flere forskellige opsætninger og til alle aldre. I kan fx finde en julekalenderbog, hvor der er en historie til hver dag i december eller en julebog, hvor I selv bestemmer hvor ofte I vil læse. Julen handler i stor grad om at samles, hygge og skabe minder. At sidde og læse sammen kan være en rigtig hyggelig måde at samles på. Vælg eventuelt en bog, der kan bruges flere år i træk, så den er med til at skabe minder. En julebog kan bruges, når hele familien har brug for at komme ned i tempo og I ikke har lyst til at bruge alt for meget skærmtid.

Julekalenderbog

Julekalenderbogen er en hyggelig måde at fortælle godnathistorie på eller at samles, med julesmåkager og saftevand. Julekalenderbøgernes historier er ofte ikke så lange, så der er plads til en her historie om dagen. Nogle af julekalenderbøgerne er delt op i 26 dele, så kig altid lige på de første og de sidste fortællinger, for at finde ud af, om bogen måske starter op en dag eller før december eller fortsætter hen over første og anden juledag.

Julebog

En anden mulighed er at læse en her julebog. På denne måde er du ikke afhængig af at skulle læse hver dag og I kan selv bestemme hvor meget eller hvor lidt I har lyst til at læse den pågældende dag. I kan også vælge at læse hele bogen på én dag, alt afhængig af bogens længde. Det kan jo være en rigtig hjemme-hygge-dag med nattøj, hvor en julebog for børn bare passer perfekt ind.

Læs også:   Madkasse | De bedste madkasser til børn

Vi har her hos startpakke fundet nogle eksempler frem på nogle julebøger og julekalenderbøger, som vi har fundet som favoritter, men der findes mange flere.

Julekalenderbog

Her er vores bedste bud på en julekalenderbog. Så kan hver dag i december få en ny og spændende historie. Find jeres nye julebog for børn her.

Troldeliv julekalenderbogen – af  Sissel Bøe og Peter Madsen

Menneskene tror ikke længere på nissen, men det gør troldene. Så de vil nu prøve at få menneskene til at tro igen. Kalenderen er inddelt i 26 afsnit. Anbefalet fra 4 år.

Villads fra Valby holder jul  – af Anne Sofie Hammer

Bogen indeholder Villads’ tanker omkring julen, om der findes nisser, om kravlenisser og om at blive væk i juletivoli. Bogen er inddelt i 25 afsnit og er anbefalet som højtlæsning fra 5 år.

Ritas Jul – af Gunnar Wille

Kalenderbogen omhandler Rita og hendes familie, hvor hendes far arbejder på en kravlenissefabrik og hader julen, og hendes brødre bruger hele december på at  få deres far i julehumør. Bogen er anbefalet som højtlæsning fra 5 år.

Jul i Skoven – af Ulf Stark

Bogen handler om Nina og Nino, to kaninunger, der tager ud for at lede efter julenissen. En hyggelig fortælling til hver dag i december.

Julebog

Her er vores bedste bud på en julebog – lidt der passer til enhver alder og til at gøre tiden lidt kortere til jul. Find den perfekte julebog for børn.

Min rør og føl bog om jul – af Dawn Sirett

En bog for de mindste, hvor de kan føle ved en masse effekter og blive optaget af en masse glimmer. Anbefaler fra 6 måneder.

Læs også:   Legetøj 10 år | Godt legetøj til børn på 10 år

Willi holder jul – af Inger Tobiasen og Kirsten Sonne Harild

Willi ønsker sig et tog, men kan julemanden overhovedet have det i sin sæk? Læs bogen og find ud af, om Willi får sit ønske opfyldt om et tog. Anbefalet fra 2 år.

God Jul Cirkeline – af Hanne Hadstrup

Bogen omhandler Cirkeline og hendes venner, hvordan de forbereder sig til jul. Bogen er anbefalet fra 3 år.

Jul hos Pedersen – af Sven Nordqvist

Pedersen og katten Findus har travlt med forberedelserne. I denne billedbog kan ifølge hvad Pedersen og Findus mangler, før de er helt klar til jul. Anbefalet fra 4 år.

Kaptajn Bimses jul – af Bjarne Reuter

En julefortælling om pigen Anna, hendes ven kaptajn Bimse og Goggeletten. En bog fyldt med børnelogik, sjov og varme. Anbefalet fra 5 år.

Tiberius tudefjæs dropper julen – af René Toft Simonsen

Bogen handler om Tiberius, der synes han er for stor til jul. Men da han kælker ned af en bakke, rammer han en mand med langt gråt skæg og en nissehue. Bogen er anbefalet fra 6 år.

Frøken Ignora holder jul – af Katrine Marie Guldager

Bogen handler om frøken Ignora, der inviterer hele byen til julefest i vandtårnet – hvordan det mon går? Bogen er anbefaler fra 8 år.