Drømmer du også om en elevationsseng? Der er virkelig mange fordele ved en elevationsseng, og det er en lille luksus i hverdagen. Her har vi valgt at fremhæve fem af de bedste elevationssenge, hvor du får rigtig meget seng for pengene. En elevationsseng er især oplagt for dig der holder af at læse i sengen, eller har tv i soveværelset. Døjer du med ømme ben eller hovedpiner, kan det ofte hjælpe at hæve hovedgærdet og benene. I dette tilfælde vil du også få glæde af en elevationsseng.

Se fem bud på den bedste elevationsseng længere nede

Overvejer du en elevationsseng, bør du kigge hos webshoppen Bedre Nætter

Hvorfor skal du vælge en elevationsseng?

Hvis du kan lide at læse eller se fjernsyn i sengen vil du få stor glæde af en elevationsseng. Døjer du med rygsmerter eller ømme ben, kan en elevationsseng mindske dine smerter.

Elevationssengen er igennem de seneste år blevet utrolig populær. De kan købes i mange forskellige prisklasser og kvaliteter. Her er det dog vigtigt at holde sig for øje, at bare fordi en seng har elevation, er det ikke nødvendigvis den bedste seng til dig. Det, der afgør prisen på en elevationsseng er topmadrassen. Den skal være egnet til at være i forskellige niveauer. Dernæst har motor og sengens størrelse og andre detaljer naturligvis også indflydelse på prisen.
Her har vi kigget lidt på hvornår en elevationsseng er den bedste seng for dig.

Fordele ved en elevationsseng

Hævet hovedgærde kan mindske snorken ved fx. forkølelse.

 • Mulighed for at sove med hævet ben, og/eller hævet hovedgærde
 • Ideel til læsning eller se tv i sengen
 • Kan lindre snorken eller gener ved forkølelse (hæv hovedgærdet)
 • Det bedste valg af seng til gravide, der døjer med vand i benene og smerter

Ulemper ved en elevationsseng

 • Mortoren optager plads, så man ikke kan opbevare samme mængde ting under sengen
 • Du får flere ledninger i soveværelset
 • Øget strømforbrug
 • Sengen er tung
 • En elevationsseng er ofte en dyr investering
Læs også:   Hvornår må baby sidde i højstol?

Det er naturligvis vigtigt at overveje alle aspekter, inden du invisterer i elevationssengen. Hos de fleste vil de store fordele dog opveje ulemper. Især hvis du døjer med ømme og hævet ben eller føler dig generet af din partners snorken, kan du opleve meget glæde ved en elevationsseng. Ved at hæve hovedgærdet lidt, mindskes generne ved både snorken og forkølelse. Ømme ben, måske vand i benene, lindres ved at ligge med dem højere end reste af kroppen, så væsken igen kan fordele sig i kroppen. Dette kan også løses med en pude under benene, men det bliver ofte svært at finde en god sovestilling.

Derfor er en elevationsseng er ideel til gravide

Gravide kvinder er en stor gruppe, der vil have meget glæde af en elevationsseng. Igennem graviditeten døjer mange kvinder desværre med halsbrand og vand i benene. Disse gener kan lindes markant ved at ligge med hævet ben og hævet hovedgærde. Både om natten, men også til et hvil midt på dagen. Når baby er født bliver det også nemmere at amme baby, da man kan sidde oprejst i seng uden at skulle bøvle med en masse puder.

Hvis du vælger at købe en elevationsseng i graviditeten, kan du lette mange smerte og gener, og dermed få en forhøjet søvnkvalitet.

 • Hævet hovedgærde lindrer halsbrand
 • Hævet ben lindrer vand i i benene
 • Varierende sovestillinger er godt for den gravide krop, der er under stor belastning

De 5 bedste elevationssenge

I det følgende har vi udvalgt fem elevationssenge, der alle er gode bud på de bedste elevationssenge.

Jupiter No. 1 elevationsseng

180 x 200 cm

En elevationsseng fra det populære mærke Jupiter. Sengen har en lydsvag motor, der kun bruger strøm når du indstiller sengen. Hele sengen er dansk produceret og lever op til strenge kvalitetskrav.

Jupiter har længe været blandt de bedst sælgende senge hos Bedre Nætter, da man her får rigtig meget seng for pengene. Denne moden er et godt bud på den bedste elevationsseng. Madrassen har 5 komfortzoner, så du får den bedste støtte og komfort når du sover. Det anbefales, at du vælger en medium madras, hvis du vejer under 75 kg., og en fast hvis du vejer over. I denne elevationsseng, har du mulighed for selv at vælge fasthed, så den tilpasses til dig.

Læs også:   Fakta babypakke - Lækker startpakke til baby

Jupiter elevationsseng koster 17.999 kr. Du har mulighed for at afprøve sengen i 30 dage.

Ideel Harmoni elevationsseng

180 x 200 cm

Her er en elevationsseng, der giver en god komfort og har et flot design, men stadig kan købes til en nogenlunde overkommelig pris. Ideel Harmoni elevationsseng er til dig, der værdsætter dansk håndværk og ønsker en seng der kan indstilles, så du ligger præcis som du ønsker. En elevationsseng er særlig god til dig, der ynder at læse eller se tv i sengen. Mange sover bedre med hovedet en smule hævet, og her er elevationssengen også den bedste seng.

Når du køber denne seng har du mulighed for selv at vælge fasthed på madrassen, samt ombytning af den for 499 kr., såfremt den alligevel ikke passer dig. Et stort plus, når du køber seng online.

Se mere om Ideel Harmoni hos Bedre nætter. Normalprisen er 19.999 kr.

Living & More Comfort elevationsseng | Enkeltseng

90 x 200 cm

Vi anbefaler generelt, at man ikke sparer på sin seng, da vi bruger over 1/3 del af vores liv på at sove. Ikke desto mindre er der mange der efterspørger en god, men billig elevationseng. Derfor har vi her valgt at fremhæve denne model fra Coop, der er et godt bud på en billig elevationseng. Her får du en udmærket seng, men stadig en ret billig seng. Sengen koster 7.999 kr. Den er super god som en komfortabel gæsteseng, til teenageværelset eller til dig der har brug for en enkeltseng.

 • Madras i medium hårdhed
 • Inkl. topmadras i 40 mm latex
 • 5 års garanti på motor
Læs også:   Barnets bog - De bedste mindebøger for dit barn

Denne elevationsseng forhandles hos Coop og koster normalt 7.999 kr.

Living & More elevationsseng

180 x 200 cm

En skøn elevationsseng, der har en madras i medium hårdhed. Den egner sig godt til personer, der vejer under 75 kg. Topmadrassen er i latex, hvilket er det absolut bedste materiale til senge. Det er nemlig naturligt materiale, som tillader kroppen at ånde samtidig med at det støtter godt. Sengen har et solidt fundament. Madrassen er vendbar, og har hele 7 komfortzoner. De sikrer, at din vægt fordeler sig optimalt. Hvis du fx. er tungere omkring maven, vil dette område synke længere bed end resten af kroppen, hvilket sikrer at din rygrad holdes lige. Madrassen er vendbar.

Sengen forhandles hos Coop og koster 27.999 kr.

Venus Plus elevationsseng | Luksusseng

180 x 200 cm | Mulighed for opsætning af TV i gavlen

Denne seng er til dig, der gerne vil have lidt mere ud af din seng, end blot et sted at sove. Sengen er ikke blot en elevationsseng, men et luksus møbel til dit hjem. Sengen fremstår utrolig flot, og man er ikke i tvivl om, at der er tale om en seng lidt ud over det sædvanlige. I gavlen er der mulighed for at installere tv, hvilket er meget pladsbesparende i soveværelset. Samtidig er det nemt at pakke tv’et væk, når det ikke bruges. Fjernsynet forsvinder ned i gavlen ved et enkelt klik på fjernbetjeningen. Begge gavle er med i prisen.

Kælet for detaljerne

Denne elevationsseng har det lækre temperaturfølsomme Cooltex-skum omkring fjedrene, hvilket giver en meget bedre komfort og lang levetid af madrassen. Elevationssengen motor er meget lydsvag, og har integreret lys, så du nemt kan orientere dig om natten uden at skulle tænde lys og forstyrre din partner. Alt i alt et meget elegant møbel, som vil se flot ud i dit hjem. Et godt bud på den bedste elevationsseng.

Sengen kan købes for 45.999 kr. Der er mulighed for rentefri finansiering.