Her på siden kan du læse om hvad du især skal kigge efter når du køber elevationsseng, og vi kommer også med forslag til de bedste elevationssenge du kan finde på markedet lige nu.

Inden du investerer i din ny elevationsseng, er der dog flere ting du bør være opmærksom på. Desværre er der mange elevationssenge på markedet som sælges til en meget billig pris, men hvor madrassen ikke er fleksibel nok, eller motoren er af dårlig kvalitet. En elevationsseng har mange fordele, men er ikke nødvendigvis den bedste seng for alle. Derfor anbefaler vi, at du læse om hvad en elevationnseng har af fordele og ulemper, samt hvad du bør holde øje med inden køn.

Læs videre og bliv klogere på hvordan du vælger den bedste elevationsseng til dig.

Flot og lækker Norland elevationsseng fra Sengetid – se mere her.

Køb din seng billigt online – er det en god idé?

Mange forbinder det at købe ny seng, med at gå ned i en fysisk butik og afprøve sengene inden køb. Det er naturligvis en god fornemmelse at have afprøvet sin seng inden man køber den, men desværre ender mange med at vælge en alt for blød seng på denne måde. Der er nemlig stor forskel på, om en seng føles behagelig i 5 minutter, og hvordan kroppen føles efter en hel nat i sengen. Derudover er der ofte ikke så stort et udvalg i fysiske butikker, som du finder online. En af de store fordele ved at købe online, er dog at du her kan få rigtig meget seng for pengene, da priserne er lavere på nettet. Du kan for eksempel kigge forbi forhandleren Sengetid, der er en relativt nyopstartet side der jævnligt har gode tilbud på senge. Gå til sengetid her.

Den bedste madras-fasthed til netop din krop

Når du køber din seng online skal du sørge for at læse beskrivelserne af sengene grundigt inden køb, så du ender med at få den bedste madras og fasthed til din vægt. Heldigvis er dette ikke den helt store videnskab, og der er et skema som du kan bruge til at vælge den rette fasthed fra start af:

Fasthed på madras alt efter vægt
Under 75 kgDu vejer mellem 75 og 95 kgOver 95 kg
Pocket fjedre og medium fasthedPocketfjedre og fast fasthedMultipocket fjedre og en fast fasthed

Overvejer du en elevationsseng, bør du kigge hos webshoppen Bedre Nætter

De bedste elevationssenge

Hvor du får rigtig meget seng for pengene!

Jupiter No. 1 elevationsseng

180 x 200 cm

En elevationsseng fra det populære mærke Jupiter. Sengen har en lydsvag motor, der kun bruger strøm når du indstiller sengen. Hele sengen er dansk produceret og lever op til strenge kvalitetskrav.

Jupiter har længe været blandt de bedst sælgende senge hos Bedre Nætter, da man her får rigtig meget seng for pengene. Denne model er et godt bud på den bedste elevationsseng. Madrassen har 5 komfortzoner, så du får den bedste støtte og komfort når du sover. Det anbefales, at du vælger en medium madras, hvis du vejer under 75 kg., og en fast hvis du vejer over. I denne elevationsseng, har du mulighed for selv at vælge fasthed, så den tilpasses til dig.

Jupiter elevationsseng koster 17.999 kr. Du har mulighed for at afprøve sengen i 30 dage.

Læs også:   Senge med opbevaring | Smart og pladsbesparende sengeopbevaring

Krone Deluxe Elevation – til dig, der skal bruge en god enkeltseng

Denne elevationsseng måler 90 x 200 cm,  og kan købes hos Sengetid.

Mange har brug for en god enkeltseng, som kan være nyttig som gæsteseng eller ekstra seng, hvis man har pladsen til dette. Denne seng er en god enkeltseng til prisen, hvor man kan sove godt på den aflastende madras. Inden i selve madrassen finder du godt pocketfjedre, som er det bedste valg til en elevationsseng. Madrassen fås i tofastheder, som du skal vælge alt efter om du vejer over eller under 95 kg. Topmadrassen er i luksusklassen, da den er lavet i ventilerende bambus – et naturligt materiale der efterhånden er populært at bruge i tekstiler og møbler som denne seng.

Krone Eleva NU – God elevationsseng fra Sengetid.

Se sengen demonstreret i videoen og læse mere om denne elevationsseng efter videoen.

Krone Eleva NU – rigtig god kvalitet til prisen

Elevationsseng i dansk design, en model der er rigtig god til prisen. Her str. 180x210cm

Denne elevationsseng er både dansk design og dansk produktion. Derudover får du hele 15 års garanti på sengen, når du køber den hos forhandleren Sengetid. Inde i madrassen er der posefjedre, som er de bedste fjedre i en elavationssen, da de fint tåler at madrassen hæves og sænkes. I selve boxmadrassen er der 5 komfortzoner, som sikrer at din krop får bedst mulig støtte, når du ligger i sengen. Komfortzonerne gør at din hofte og skuldre synker en smule længere ned i madrassen, således at din rygsøjle er lige. Ovenpå boxmadrassen er der en 7 cm. høj topmadras, hvor du kan vælge mellem to forskellige slags materiale – enten memoryskum eller latex. Det mest populære valg er latex, som er meget blødt og fleksibelt og lader kroppen ånde. Læs meget mere om sengen hos forhandleren Sengetid.

Ideel Harmoni elevationsseng

180 x 200 cm

Her er en elevationsseng, der giver en god komfort og har et flot design, men stadig kan købes til en nogenlunde overkommelig pris. Ideel Harmoni elevationsseng er til dig, der værdsætter dansk håndværk og ønsker en seng der kan indstilles, så du ligger præcis som du ønsker. En elevationsseng er særlig god til dig, der ynder at læse eller se tv i sengen. Mange sover bedre med hovedet en smule hævet, og her er elevationssengen også den bedste seng.

Når du køber denne seng har du mulighed for selv at vælge fasthed på madrassen, samt ombytning af den for 499 kr., såfremt den alligevel ikke passer dig. Et stort plus, når du køber seng online.

Se mere om Ideel Harmoni hos Bedre nætter. Normalprisen er 19.999 kr.

Living & More Comfort elevationsseng | Enkeltseng

90 x 200 cm

Vi anbefaler generelt, at man ikke sparer på sin seng, da vi bruger over 1/3 del af vores liv på at sove. Ikke desto mindre er der mange der efterspørger en god, men billig elevationseng. Derfor har vi her valgt at fremhæve denne model fra Coop, der er et godt bud på en billig elevationseng. Her får du en udmærket seng, men stadig en ret billig seng. Sengen koster 7.999 kr. Den er super god som en komfortabel gæsteseng, til teenageværelset eller til dig der har brug for en enkeltseng.

 • Madras i medium hårdhed
 • Inkl. topmadras i 40 mm latex
 • 5 års garanti på motor
Læs også:   Bedste dobbeltseng

Denne elevationsseng forhandles hos Coop og koster normalt 7.999 kr.

Living & More elevationsseng

180 x 200 cm

En skøn elevationsseng, der har en madras i medium hårdhed. Den egner sig godt til personer, der vejer under 75 kg. Topmadrassen er i latex, hvilket er det absolut bedste materiale til senge. Det er nemlig naturligt materiale, som tillader kroppen at ånde samtidig med at det støtter godt. Sengen har et solidt fundament. Madrassen er vendbar, og har hele 7 komfortzoner. De sikrer, at din vægt fordeler sig optimalt. Hvis du fx. er tungere omkring maven, vil dette område synke længere bed end resten af kroppen, hvilket sikrer at din rygrad holdes lige. Madrassen er vendbar.

Sengen forhandles hos Coop og koster 27.999 kr.

Venus Plus elevationsseng | Luksusseng

180 x 200 cm | Mulighed for opsætning af TV i gavlen

Denne seng er til dig, der gerne vil have lidt mere ud af din seng, end blot et sted at sove. Sengen er ikke blot en elevationsseng, men et luksus møbel til dit hjem. Sengen fremstår utrolig flot, og man er ikke i tvivl om, at der er tale om en seng lidt ud over det sædvanlige. I gavlen er der mulighed for at installere tv, hvilket er meget pladsbesparende i soveværelset. Samtidig er det nemt at pakke tv’et væk, når det ikke bruges. Fjernsynet forsvinder ned i gavlen ved et enkelt klik på fjernbetjeningen. Begge gavle er med i prisen.

Kælet for detaljerne

Denne elevationsseng har det lækre temperaturfølsomme Cooltex-skum omkring fjedrene, hvilket giver en meget bedre komfort og lang levetid af madrassen. Elevationssengen motor er meget lydsvag, og har integreret lys, så du nemt kan orientere dig om natten uden at skulle tænde lys og forstyrre din partner. Alt i alt et meget elegant møbel, som vil se flot ud i dit hjem. Et godt bud på den bedste elevationsseng.

Sengen kan købes for 45.999 kr. Der er mulighed for rentefri finansiering.

De Lux Superior Elevationsseng

120 x 200 cm 

En elevationsseng er et godt valg til dig, der ønsker variation i dine sovestillinger. Det er også en fordel at hæve hovedgæret, hvis du ynder at læse i sengen. Denne kontinentalseng fylder ikke meget med sin bredde på 120 cm., og egner sig derfor godt til dig der ofte sover alene, eller ikke fylder meget. Madrassen på denne model er fast, så du skal gerne veje over 75 kg., for at få fuld glæde af denne elevationssen. Du får 5 års garanti, når du køber denne model hos Coop.

Elevationssengen koster 14.999 kr. Du kan læse mere om sengen her.

Derfor er en elevationsseng er ideel til gravide

Gravide kvinder er en stor gruppe, der vil have meget glæde af en elevationsseng. Igennem graviditeten døjer mange kvinder desværre med halsbrand og vand i benene. Disse gener kan lindes markant ved at ligge med hævet ben og hævet hovedgærde. Både om natten, men også til et hvil midt på dagen. Når baby er født bliver det også nemmere at amme baby, da man kan sidde oprejst i seng uden at skulle bøvle med en masse puder.

Hvis du vælger at købe en elevationsseng i graviditeten, kan du lette mange smerte og gener, og dermed få en forhøjet søvnkvalitet.

 • Hævet hovedgærde lindrer halsbrand
 • Hævet ben lindrer vand i i benene
 • Varierende sovestillinger er godt for den gravide krop, der er under stor belastning
Læs også:   Club Matas Mamma-pakke - Gratis startpakke til de kommende mødre

Hvorfor skal du vælge en elevationsseng?

Hvis du kan lide at læse eller se fjernsyn i sengen vil du få stor glæde af en elevationsseng. Døjer du med rygsmerter eller ømme ben, kan en elevationsseng mindske dine smerter.

Elevationssengen er igennem de seneste år blevet utrolig populær. De kan købes i mange forskellige prisklasser og kvaliteter. Her er det dog vigtigt at holde sig for øje, at bare fordi en seng har elevation, er det ikke nødvendigvis den bedste seng til dig. Det, der afgør prisen på en elevationsseng er topmadrassen. Den skal være egnet til at være i forskellige niveauer. Dernæst har motor og sengens størrelse og andre detaljer naturligvis også indflydelse på prisen.
Her har vi kigget lidt på hvornår en elevationsseng er den bedste seng for dig.

Fordele ved en elevationsseng

Hævet hovedgærde kan mindske snorken ved fx. forkølelse.

 • Mulighed for at sove med hævet ben, og/eller hævet hovedgærde
 • Ideel til læsning eller se tv i sengen
 • Kan lindre snorken eller gener ved forkølelse (hæv hovedgærdet)
 • Det bedste valg af seng til gravide, der døjer med vand i benene og smerter

Ulemper ved en elevationsseng

 • Du får flere ledninger i soveværelset og øget strømforbrug
 • Sengen er tung / mere besværlig at flytte
 • En elevationsseng er ofte en dyr investering

Det er naturligvis vigtigt at overveje alle aspekter, inden du investerer i elevationssengen. Hos de fleste vil de store fordele dog opveje ulemper. Især hvis du døjer med ømme og hævet ben eller føler dig generet af din partners snorken, kan du opleve meget glæde ved en elevationsseng. Ved at hæve hovedgærdet lidt, mindskes generne ved både snorken og forkølelse. Ømme ben, måske vand i benene, lindres ved at ligge med dem højere end resten af kroppen, så væsken igen kan fordele sig i kroppen. Dette kan også løses med en pude under benene, men det bliver ofte svært at finde en god sovestilling.

Det skal du overveje inden køb af elevationsseng

Madrassen er især noget du skal være opmærksom på, når du køber elevationsseng. Topmadrassen skal være egnet til at justeres op og ned, og det samme gælder naturligvis madrassen nedenunder. Overvej om du ønsker to seperate topmadrasser til dobbelsengen (ofte den bedste løsning), eller en der er samlet pånær en split i hovedenden. Med den sidstnævnte løsning undgår du en revne midt i mellem de to madrasser, som er træls at ligge i.

Den rette fasthed på madrassen

Du bør vælge en madras der passer til dig og din vægt. Det er klart, at jo mindre man vejer, jo mindre tryk bliver der på madrassen. Derfor skal madrassen være en anelse blødere, hvis du vejer under 75 kg., end hvis du vejer over. Valget af madras kan være vanskeligt, hvis din vægt ligger lige på grænsen, altså præcis eller lige omkring de 75 kg. I dette tilfælde bør du kontakte butikken og spørge til råds. Umiddelbart siger man at madrassen hellere skal være for hård, end for blød. Skulle du være uheldig og alligevel ende med den forkerte fasthed tilbyder fx. Bedre Nætter en ombytning af fasthed for et beløb på 499 kr.