Babycykelhjelm – Den første cykeltur

Som forælder ønsker man at beskytte sit barn bedst muligt. Af samme grund er det derfor dit ansvar, at dit barn bærer cykelhjelm, hvad enten det er som medpassager eller han/hun kører på egen cykel. Er du i tvivl om hvilken babycykelhjelm du skal vælge til dit 0-3 årige barn? Det kan være en jungle af mærker og priser når man står og skal vælge den første cykelhjelm til sit barn, som både godt må være smart og godkendt.

Indholdsfortegnelse

Find en godkendt babycykelhjelm til den første cykeltur

Vis din baby det naturlige ved at bruge cykelhjelm. Du bør være det gode eksempel, således at cykelhjelmen bliver en naturlig del af jeres hverdag. Børn spejler sig i deres forældre, hvorfor det også vil være nemmere for dit barn at acceptere at bruge cykelhjelm. I tilfældet hvor babyen for eksempel sidder i cykelstolen, kan der hurtigt opstå en situation hvor cykelhjelmen er en nødvendighed.

 

Sådan finder du den rette babycykelhjelm til din baby

Når du står og skal vælge den rette babycykelhjelm, er det vigtigt at finde en hjelm som har den rigtige størrelse og som er godkendt efter lovkravene. Se efter CE-mærket i hjelmen og et EN 1078 godkendelsesmærkat. Det betyder at den lever op til europæisk standard. Læs mere på https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/paa-cykel/cykelhjelm

 

Korrekt indstilling af babycykelhjelmen

Når du starter med at give din baby cykelhjelmen på, bør nakkespændet løsnes, således at hjelmen tilpasses korrekt til babyens hovedet. Herefter strammes spændet, så hjelmen sidder fast. Sidespænderne skal korrigeres således at de sidder ca. 1 cm under øreflipperne, altså er det vigtigt med en rem på hver side af ørerne. Selve hageremmen skal sidde fast, men med plads til 1-2 fingre fra hagen til remmen.

Læs også:   Udendørs legetøj 2 år | Sjovt udendørs legetøj til 2 årige!

 

De mest populære babycykelhjelme i alderen 0-3 år.

Husk på at babycykelhjelme ikke behøver at være kedelige. Der findes cykelhjelme i både neutrale, men også heftige farver og mønstre, hvorfor der er til enhver smag.

Der er blandt andet mærker som MET, Abus og Puky indenfor babycykelhjelme, der både har et pænt børnevenligt design og samtidig er kvalitetssikret. Abus har dog udover de europæiske sikkerhedsstandarder ligeledes TÜV GS standarden som er et krav i Tyskland og Østrig.

MET babycykelhjelm er utrolig holdbar og sikker, idet selve yderskallen er smeltet til selve inderskallen. Der er en nem nakkejustering samt integreret lys. Samtidig er de forreste ventilationshuller dækket af et insektnet. Hjelmen fås til både pige og dreng i str. 46-53 cm. og koster 355 kr. MET hjelmen kan købes her.

Abus babycykelhjelm har en perfekt pasform til de mindste, da den næsten ikke vejer noget. Ligeledes er den udstyret med LED lys i nakkespændet samt optimeret luftindtag. Hjelmen fås til både pige og dreng i str. 45-50 cm. og koster 380 kr. Abus hjelmen kan købes her.

Puky babycykelhjelm er udstyret med refleks bagpå og ventilationshuller, så den er åndbar. Samtidig er den flad bagpå, hvilket giver en god komfort. Hjelmen fås til både pige og dreng i str. 46-51 cm. og koster 389 kr. Puky hjelmen kan købes her.

Find babycykelhjelme med andre farver og designs her

 

Der findes forskellige måder du kan have din baby med på cykeltur, på en sikker og forsvarlig måde. Hvad enten det er i en cykeltrailer, ladcykel m.m. Læs med her, hvis du er nysgerrig.