Tilbehør til amning og flaske: Alt du skal bruge!

Læs meget mere om aming og flaske i vores e-bog, som du får gratis når du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Værdi: 29 kr.

Gennemgå dit tilbehør til amning allerede inden fødslen, så du er sikker på du har alt hvad du skal bruge når baby kommer. Har du allerede født, kan du gennemgå listen og se om der er noget tilbehør til amning du mangler.

Neders på siden finder du også de bedste sutteflasker, samt tilbehør til når du skal give flaske.

Se også 3 uundværlige ting du skal bruge når du ammer!

Amning er sundt

Langt de fleste gravide har et ønske om at amme deres barn. Amning er sundt og naturligt, og der er mange fordele ved brystmælk. For eksempel beskytter brystmælken barnet mod sygdomme, og styrker immunforsvaret. Derudover giver amning vigtig nærhed og tilknytning mellem mor og barn.

Når du giver flaske

Vælger du at supplere, eller erstatte amningen med flaske kan du naturligvis stadig give dit barn nærhed med kys og kram. Selvom barnet får flaske ved side af amningen, får barnet stadig masser af de sunde antistoffer fra modermælken.

Giver du kun flaske, kan du gøre livet meget lettere for dig selv ved at købe en flaskevarmer og flaskesterilisator, samt investere i 6-8 sutteflasker, så du ikke skal vaske op hele tiden.

 

Tilbehør til amning

Hav gerne alt tilbehør til amning klar inden du føder for at have de bedste forudsætninger for et godt ammeforløb. Her gennemgår vi alt det tilbehør til amning, som du får brug for. Har du allerede født, kan du gennemgå listen og se om der er noget du mangler.

  • Ammestol
  • Ammepude
  • Amme bh
  • Ammeindlæg
  • Brystpumpe
  • Lanolin creme
  • Drikkedunk og sunde snacks

 

Ammestol

En god ammestol kunne for eksempel være denne fra Ikea. 599 kr.

Et godt sted at amme, er noget af det vigtigste tilbehør til amning. De første dage og uger kommer du til at tilbringe mange timer med at amme. Tænk derfor over hvor du gerne vil sidde henne. Det er ikke behageligt at amme på sengekanten, og slet ikke i starten hvor man skal lære hvordan man sidder bedst og behageligt.

Man sidder bedst i en stol med armlæn. Så kan du hvile armen, mens babyen spiser. Sørg for at have en pude i ryggen og sid rank, så du ikke får ondt i nakke og skuldre.

Det er muligt at købe ammestol, designet så den er perfekt at amme i. Køb dem i babybutikker eller på nettet. De er koster som regel mellem 6-10.000 kr. Det er bestemt blandt det meget dyre tilbehør til amning.

Hvis du gerne vil se efter et billigere alternativ, kan en almindelig stol kan også være en god ammestol. Sæt dig i forskellige stole, og mærk om du sidder godt. Husk du også skal have plads nok til din ammepude i stolen.

 

 

Ammepude

Grå forest ammepude fra SebraEn ammepude er en stor pude formet så den ligger omkring dig. På den måde er det nemmere at ligge baby til brystet. For mange er ammepuden helt uundværlig tilbehør til amning.

Læs også:   Den bedste barnevognssele til dit barn

Ammepuder fås i mange flotte farver og mønstre, så du kan helt sikkert finde en der falder i din smag.

Giver du flaske, kan du også med fordel bruge en ammepude til at støtte din arm på.

Klik her og se flotte ammepuder her

 

Amme bh

En ammebh er kan man ikke undvære blandt sit tilbehør til amning. Man kan diskret knappe den op, så der er nem adgang til brystet. Vælg en amme bh i blødt, behageligt stof, der nemt kan vaskes.

Køb to ammebh’er inden fødslen. I mellem amningerne kan bryststørrelsen variere mellem to størrelser, så vent med at købe flere amme bh’er før mælken er løbet til.

Amme bh i bambus

Amme bh’er fra Milker er lavet af bambus fibre, der har en bakterierensende effekt. Derudover er det et blødt og meget elastisk materiale. De kan med fordel også bruges sidst i graviditeten, hvor brysterne er ømme og det kan være svært at passe en almindelig bh på grund af den store mave.

Køb amme bh i bambus her.

 

Ammeindlæg

Ammeindlæg har man i amme bh’en. Især hvis der går lang tid imellem. Ammeindlæg holder brystet tørt og varmt, hvilket forhindrer brystbetændelse og generelt ubehag. Ammeindlæg er noget af det tilbehør til amning, som er godt at have købt inden fødslen. Lige pludselig løber mælken til, og så er det rart med et ammeindlæg.


Ammeindlæg fra ImseVimse - Vaskbare i Öko-tex 100 bomuld - Hvid (6 stk.)

Engangsammeindlæg

Engangsammeindlæg smider man ud, når de er fyldte og føles våde.

Det er forskellige hvor mange par man bruger på en dag. Hos nogen kvinder lækker der meget mælk, hos andre blot et par dråber. Hvis du lækker meget, er engangsindlæg ofte den bedste løsning, da mælken ikke kan løbe igennem.

 

Ammeindlæg i uld

Uld varmer, og kan absorbere meget væske. Desuden er det mere økonomisk og miljøvenligt at benytte de samme ammeindlæg hele tiden. Uld ammeindlæg skylles nemt op i hånden og ligges på varmen, og så er de tørre næste dag.

Man kan også få uldammeindlæg med en lille lomme i, hvor du kan have et engangsammeindlæg.

Køb ammeindlæg her.

Brystplejesæt

Trænger du til lidt luksus? 

Amning er hårdt arbejde. Det kan blive lettere med dette brystplejesæt, der indeholder 12 ammeindlæg til dag og 6 nat-ammeindlæg. Det kan kaldes “luksus”- tilbehør til amning – hvis du gerne vil forkæles lidt ekstra.

I sættet medfølger også 2 termopuder, som holder brystet varmt og er med til at forhindre brystbetændelse. Herudover får du en uundværlig brystvorte creme der heler og forebygger sår og ømme brystvorter.

Du får også en fin, praktisk bh-klemme som sættes på bh’en i den side du skal amme på næste gang. Det er nemlig vigtigt at amme på begge sider, og få tømt brystet helt.

Køb brystpleje sæt

 

 Ammetøj

Super flot ammekjole. 769 kr. Køb den her.

Ammetøj er genialt, fordi det giver diskret og nem adgang, når sulten melder sig hos baby. Samtidig har mange brug for at finde noget amme-venligt tøj, hvis de skal deltage i fester eller bare på cafe med mødregruppen. Det gode ved ammetøj er, at det ligner ”almindeligt” tøj.

Læs også:   Rema1000 Babypakke - Gratis startpakke til baby

Ammetøjet får du glæde af i alt den tid du ammer. Måske i flere år. Du bliver helt sikkert glad for at have ammetøj blandt dit tilbehør til amning.

Se ammetøj i store størrelser HER

Hos Milker kan du købe ammetøj, der er designet for aat gøre det så nemt som muligt at amme, mens du stadig sagtens kan være pæn i tøjet.

Besøg Milker webshop

 

Brystpumpe

En brystpumpe er god hvis du skal være væk fra din baby i kortere tid. Så kan baby stadig drikke din mælk fra enten flaske eller en kop.

Du kan også bruge brystpumpen efter hver amning for at tømme brystet helt. Det er med til at forhindre brystbetændelse, og kan også øge produktionen hvis du har behov for det.

Man kan få både en elektrisk eller manuel brystpumpe. Det kommer helt an på hvordan dit behov er.

Vent med at købe en brystpumpe indtil du har født, så du ved om du har behov for en.

Phillips Avent Brystpumpe: nem at bruge

Brystpumpe fra Phillips Avent er nem og effektiv. Den kan pumpe mælken direkte ned i en Phillips Avent sutteflaske. Så er det nemt at holde det hele sterilt og klar når baby bliver sulten.

Køb Brystpumpe her. 

 

3 uundværlige ting! 

Se her en liste over ting, der bare er gode at have som tilbehør til amning.

Husk, amning er ikke nødvendigvis nemt. Især ikke i starten. Det er hårdt arbejde at få etableret amningen, men der findes heldigvis ting der kan gøre det nemmere. Husk også, at amning bliver nemmere med tiden.

 

1. Lanolin creme

Køb en lanolin creme til ømme brystvorter. Tag den gerne med på hospitalet, så den også kan bruges forebyggende.

 

2. Drikkedunk

Man bliver tørstig af at amme. Faktisk kan det føles som om du får en skefuld sand i munden, hver gang du ligger barnet til. Sundhedsstyrelsen anbefaler at du drikker så meget som du selv føler behov for. Det er ikke ualmindeligt at ammende kvinder drikker- 4-5 liter vand i døgnet.

Monter også gerne en kopholder på barnevognen, så du altid har din drikkedunk ved hånden. Køb kopholder her. 

 

3. Nemme og sunde snacks

Når man ammer har kroppen behov for cirka 500 kcal. mere end normalt. Din krop skal bruge masser af energi til at producere sund mælk til din baby.

Sørg derfor for at have nogen nemme og sunde snacks på lager. Med en nyfødt på armen er det ikke altid nemt at få tid til at smøre en mad, så find nogle nemme, sunde snacks. For ekesempel proteinbarer, der indeholder masser af energi.

Du kan også tage amme-vitaminer for at sikre din krop får det den har brug for.

 

Hvilke sutteflasker er bedst?

Her har vi valgt at anbefale de to mest populære mærker indenfor sutteflasker:

  • Phillips avent
  • Mam
Læs også:   Barnevogn startpakke | Spar mange penge ved at købe en startpakke!

Vær opmærksom på suttehovedet, når du køber flasker. Sutter med et hul bruges til nyfødte – 2 måneder gammel.

Herefter skifter man som regel til suttehovedet med to huller. Spørg din sundhedsplejerske hvis du er i tvivl.

Hvis dit barn kun får flaske, kan det være rart med 6 flasker, så du kun behøver at vaske dem én gang dagligt.

 

Phillips Avent

Disse flasker er nemme at skille af og samle. De består kun af fire dele; sutten, sutteholder, flasken og låget.

Flaskerne er god kvalitet, og kan naturligvis tåle mikroovn.

 

 

 

Mam

Mam flaskerne kan købes billige på nettet, men også i supermarkeder som Føtex og Netto. Det er en fordel, hvis man lige står og mangler én.

Det smarte ved Mam flaskerne, er at de kan steriliseres i mikroovnen. Man kan nemlig skille dem ad, så bunden bliver taget af. Se vejledningen på pakken.

 

Køb sutteflasker her

 

 

Sterilisator

Indtil barnet bliver fire måneder, skal sutteflaskerne steriliseres efter hvert brug.

Det er besværligt at gøre det ved at hælde kogende vand ud over, og endnu mere besværlige at gøre det i en gryde. Desuden bliver flaskerne hurtigt kalkede og kedelige at se på.

Det er nemt at sterilisere flaskerne i en sterilisator der kan bruges i mikroovnen. Denne er lavet til Phillips Avent flasker. Flaskerne bliver steriliseret med damp, der trænger ind i alle kroge og hjørner. Det er også nemt at sterilisere sutter og brystpumpe i sterilisatoren.

Køb sterilisator til flasker her. 

 

 

Flaskevarmer

For at gøre det så nemt som muligt at varme flaskerne op, så de har den rette temperatur, kan man købe en flaskevarmer, der selv beregner temperaturen. Det gør det lidt hurtigere og nemmere at varme flasker op, især om natten.

Køb flaskevarmer her. 

 

 

Øvrigt udstyr

Her finder du andre ting, som kan være gode at have, både til amning og flaske.

Sutter

Natursut uden kemi.

Det anbefales at man venter indtil barnet er minimum 14 dage gammel før man introducerer sut. Det skyldes at barnet skal fokusere på at lære den rigtige sutteteknik til brystet, og ikke blive forvirret over flere forskellige sutteteknikker.

Start med de sutter der hedder str. 0-6 mdr. Vælger du en større sut, kan man risikere at barnets gane formes efter den store sut.

Kan dit barn ikke lide sutten, kan du prøve dig frem med forskellige mærker.

Vælg mellem mange flotte sutter her.

 

Sutteklud 

Hvis du giver din baby den samme nusseklud hver gang han eller hun skal sove, kan det være du er heldig at din baby begynder at finde trøst og ro med din sutteklud, og forbinder den med at sove.

Suttekluden kan blive en tro følgesvend, der giver tryghed når mor eller far måske ikke lige er i nærheden.

Find den helt rigtige sutteklud her.

 

Stoftbleer

Stofbleer er gode at ligge under babys hoved, så du ikke behøver vaske hele tiden hvis baby gylper lidt. Stofbleen kan også bruges som nusseklud, eller til at svøbe barnet i, hvis det er meget varmt. De også gode at dække sig til med, når man ammer.

Vælg mellem mange fine stofbleer her.