Gode ideer til bilferie med børn

Skal I på bilferie med børnene, er der garanteret en masse spørgsmål, der melder sig. Hvordan skal I underholde børnene i bilen? Og hvordan få I en hyggelig tur men I triller ned af den tyske autobahn, eller hvor turen nu går hen? Læs med her og bliv helt klar til årets bilferie med børn.

En kør selv ferie giver en vis frihed. I bilen har I jeres egen lille base, hvorfra der kan hygges og kigges ud af vinduerne. I disse tider bliver det stadig mere populært at tage på ferie i bilen, både fordi det er mere miljøvenligt end at flyve, men også fordi det er en super nem måde at rejse på, også med børn.

Men som med alle andre typer ferier, så er der altid nogen udfordringer, når der er skal børn med. Vi ved jo alle hvordan det er med utilfredse børn på bagsædet.

Sisällysluettelo

Gode ideer til bilferie med børn

Her gennemgår vi hvordan man får den bedst mulige bilferie med børn. Der er masser af gode ideer, som I kan tage til jer alt efter hvor i skal hen, hvor gamle jeres børn er og hvor langt tid ad gangen i skal gøre.

Her har vi samlet alverdens gode ideer til bilferie med børn.


Planlæg stop undervejs

Det er en god ide at planlægge stop og ophold undervejs. Hvis der er tale om en meget lang tur, så kan i med fordel booke hotel eller leje en bolig på vej mod destinationen, men det er også en god ide at undersøge hvor der er rastepladser eller restauranter, hvor i kan gøre ophold og strække benene.

Medbring snacks der ikke sviner i bilen

Der skal naturligvis snacks til på turen, men her er det en god ide at tænke over hvilke typer snacks du vælger. Selvom børnene har lyst til en pasta med tomatsovs, så er det ikke det mest ideelle at indtage på bagsædet af bilen. Specielt ikke, hvis det er en lejet bil.

Lue myös:   Mene ulos kylmään

Medbring derfor lette snacks, og gerne også noget sundt så børnene ikke får det dårligt af at indtage en masse sukker men uden at kunne brænde energien af bagefter.

Er det små børn I har med på turen, er det også værd at tænke over at maden ikke skal være nem at få galt i halsen. Det er jo ikke sikkert i kan køre ind til siden hvis den bette pludselig har en rå gulerod siddende fast i halsen. Medbring maden i praktiske madkasser og beholdere.

Gode snacks til turen kunne være:

 • Æbler i både
 • Agurkestave
 • Babysnacks og købe-smoothies i pose
 • Nødder til større børn
 • Muslibar
 • Rugbrødsmadder
 • Vand i drypfri drikkedunk (se muligheder her)

En ryglænslomme til børn

Hvis I ikke allerede har en, så er en ryglænslomme med plads til tablet genial på bilferie med børn, og på bilture generelt. Så kan børnene se en tegnefilm mens I kører og så bliver det ikke så kedeligt for dem.

I mange lommer er der også plads til lidt legetøj og drikke dunke, som denne ryglænslomme til børn – den kan købes her.

På nogen streamingstjenester kan I dowloade tegnefilm, så I ikke er afhængige af internet under turen. Det er også en god ide at hente sjove apps til børn eller spil som de kan bruge tid på under kørslen. Vær dog opmærksom på om barnet bliver køresyg hvis han eller hun kigger meget på skærmen under turen.

Kør selv ferie med baby

Hvis det er en helt lille baby, som I har med på tur er der nogen ting i skal være ekstra opmærksomme på. De små kan både være super nemme at have med på bilferie, fordi de sover en del, men de har også brug for at røre sig og blive stimuleret på en anden måde end større børn.

Lue myös:   Ulkona käytettävät lelut 2 vuotta | Hauskoja ulkoleluja 2-vuotiaille!

Det er en god ide at time køreturen efter babys lure, så den lille kan sove i autostolen. Tjek om jeres autostol kan vippes. Mange stole kan vippes, så det bliver mere komfortabelt at sove i den i længere tid.

Hvis I har mod på det kan I også køre meget tidligt om morgenen eller sent om aftenen, og på den måde tager baby en del af sin nattesøvn i bilen, og I kan køre afsted i ro og mag. Så er det dog nok en god ide at medbringe en stor termokande med kaffe, så I holder jer vågne bag rattet.

Når børnene skal sove i bilen

Hvis børnene skal puttes til nat mens I er på tur er det en god ide at holde jer nogenlunde til dagligdagens rutiner, selvom I er på ferie og børnene skal sove i deres autostol.

Det vil sige I kan gøre holdt inden sengetid, give nattøj og evt. antble på, børste tænder og læse historie / synge sang eller hvad jeres rutiner nu er. Det er trygt for børnene at kunne genkende hverdagens rutiner, selvom alt er anderledes. Derfor er det også en god ide at have barnets egen dyne og bamse med, som han eller hun kan få når det er puttetid.

Hvor kan man køre hen på bilferie med børn?

Her er der naturligvis rigtig mange muligheder, og det kan være spændende at kigge på kortet sammen med børnene og finde ud af hvor I skal køre hen på eventyr. Groft sagt er hele Europa til rådighed, når I skal på bilferie, men nogen destinationer vil tunægteligt være nemmere at komme til end andre.

Lue myös:   Tavoitteet lapsille | Seuraa lasta

Hvor familien skal hen kommer først og fremmest an på hvor længe i har mod på at køre og ikke mindst hvad i kunne tænke jer at se. Så her gælder det om at være åbne og google jer frem til spændende rejsemål. Tyskland er naturligvis et populært rejsemål for bilferie med børnene, det det geografisk ligger tæt på Danmark og tilmed er nemt at komme til.

Populære rejsemål for bilferien med børn:

 • Kroatien
 • Tyskland
 • Spanien
 • Sverige (Sydsverige har virkelig mange ting for børn)
 • ferie i Danmark

Pakkeliste når du er på bilferie med børn

Har du nu husket det hele? Brug denne pakkeliste som inspiration, når du skal på bilferie med børnene.

 • Pas hvis I skal udenlands
 • Sygesikringsbeviser – husk også det blå – til hele familien
 • 2 sutter (altid godt med en reserve) og yndlingsbamsen
 • Et lille tæppe eller dyne
 • Sunde snacks
 • Tablet eller smartphone med gode og sjove apps
 • En ryglænslomme
 • Noget nyt og spændende legetøj og et par bøger
 • Affaldposer
 • Ekstra tøj hvis det bliver varmt eller koldt på bagsædet