Når den lille ny i familien eller vennekredsen skal have sit navn, så vil man gerne finde en speciel gave som adskiller sig fra de almindelige begivenheder såsom fødselsdagsgaver. De tætteste i familien vil som oftest gå efter en mere personlig gave, hvor barnets navn og dato for dåben eksempelvis er indgraveret. Men det kan sagtens lade sig gøre at finde en speciel gave uden, at den nødvendigvis skal være personlig. Vi har samlet 10 gode gaveideer til barnedåb eller navngivning, så det er muligt at finde god inspiration til den helt rette gave.

Se de bedste dåbsgaver længere nede på siden

Vi viser dig nogle af de bedste gaveideer til dåb eller navngivningsfest, så du kan finde den perfekte gave til den lille ny i familien eller vennekredsen. De 10 gaveideer som vi har valgt at vise ligger alle indenfor forskellige prisklasser, så der er noget at vælge imellem for enhver pengepung. Læs mere her.

Indholdsfortegnelse

Hvad giver man i dåbsgave?

At købe en gave til en barnedåb eller navngivningsfest kan være en meget individuel sag. Man kan sige at en dåbsgave i gennemsnit koster lidt mere end den traditionelle gave til en fødselsdag, da det er en større begivenhed. Men det kommer også an på forholdet til dåbsbarnet. En gave til barnedåb vil typisk ligge mellem 300-500 kr. Gaver fra nære relationer såsom bedsteforældre, gudmor/far og faddere vil dog typisk ligge en anelse højere, da det mange gange er en mere personlig gave der bliver givet af dem som eksempelvis et smykke, en forsølvet sko eller en gave med indgravering af navn.

Hvad man lige præcis har i tankerne i forhold til valg af gave, er også meget individuelt. Mange følger dåbsbarnets ønskeliste, hvor andre vælger at finde en gave på eget initiativ. En dåbsgave behøver ikke være en personlig gave, men det kan være en ide at finde en gave som man selv ville blive glad for, hvis man havde fået en lille ny. Vælg eventuelt en gave som barnet kan bruge over længere tid, da barnet tager mange store udviklingsskridt i den første tid.

Få god inspiration til dåbsgaven herunder. Vi kommer med 10 af de bedste gaveideer, så et lille vidunder kan blive forkælet. Se de fine gaveideer og find nærmeste forhandler under hvert link.

Kids Concept Puttekasse

Super sej puttekasse der er udformet som en lastbil. Den er fremstillet i lindetræ, krydsfiner og rustfrit stål med vandbaseret maling. Lastbilen har aftagelige hjul på selve lastbilen og ladet. Selve ladet fungerer som en puttekasse hvor der er et aftageligt låg. Med puttekassen medfølger der seks klodser der alle har forskellige farver og fomer og som alle passer i hvert sit hul i ladet på lastbilen. I lastbilens førerhus er der plads til at sætte små dukker eller figurer, så den samtidig kan bruges som en almindelig bil. Meget funktionel og ideel som dåbsgave til begge køn. Lastbilen/puttekassen findes nemlig både i Lyseblå og Lyserød.

Læs også:   Legetøj 3 år | Det bedste legetøj, der udvikler og udfordrer

Hvad vil du være når du bliver stor?

Fin bog med 365 spørgsmål, hvor du kan stille dit barn et spørgsmål hver dag i året og følge dit barns svar gennem 3 år. Sjov ide, da svarene helt sikkert vil være forskellige fra gang til gang. Bogen giver dig mulighed for at have en samtale med dit barn og netop snakke om følelser og tanker bag. Bogens sider er inddelt således at der er en dag pr. side, hvor selve spørgsmålet står øverst. Nedenunder er der så plads til at skrive tre svar. Super ideel dåbsgave eller gave til navngivningsfest.

Kapok Junior dyne fra Cocoon

Super lækker junior dyne med 100% naturlig og økologisk kapokfibre. Dynen måler 100 x 140 cm. Den kan vaskes ved 60 grader og tørres i tørretumbler ved max. 40 grader. Dynens fyld af kapokfibre er isolerende, temperaturregulerende, anti-bakteriel, allergivenlig, åndbar, fugttransporterende og så er den 100% økologisk og bæredygtig med rene naturfibre. Dynen er en helårsdyne og kan derfor benyttes året rundt. Her er i hvert fald den bedste dyne du kan finde til de små kære. Der findes også babydyne, puder og juniordyne i målene 100 x 130 cm.

BRIO Gåvogn

Klassisk gåvogn som er ideel til barnet som er ved at lære at gå. Gåvognen har lakeret metalhåndtag og en justérbar bremse der således at tilpasses barnets fart. I gåvognen er der plads til at yndlingslegetøjet kan blive transporteret med rundt. En gåvogn er specielt med til at stimulere grovmotorikken og balancesansen. Super fin gaveide så vognen kan stå klar til barnet har taget sine første skridt. BRIO gåvognen findes både i Sort og Rød.

Læs også:   Baby motorik: Sådan laver du motorik øvelser med din baby

Bobles – Sjovt motorisk legetøj

Bobles er genialt tumlelegetøj til børn i alle aldre. Dette pindsvin fra Bobles har en lydboks, så der kommer sjove rumlelyde når pindsvinet aktiveres ved bevægelse. Tril pindsvinet frem og tilbage eller vælt det når det står op. Her kan barnet eksempelvis ligge på maven ovenpå pindsvinet og rulle frem og tilbage eller få en god massage på ryggen. Dette pindsvin er med til at stimulere barnets følesans. Alle Bobles møbler er fremstillet i et kraftigt EVA-skum der er uden farlige ftalater. Dette Bobles pindsvin findes i flere farver.

Spisesæt til den allerførste mad

Her er et super fint spisesæt fra Bloomingville der er fremstillet i bambus og høstet med en bæredygtig metode. Spisesættet har fine motiver med søde små dyr og indeholder en rumdelt tallerken, en almindelig tallerken, en kop, en skål, en ske og en gaffel. Spisesættet kan komme i opvaskemaskinen. Det findes både i farverne Creme/Sort, Creme/Rosa og Creme/Lyseblå. Spisesættet er en ideel dåbsgave, så barnet kan være klar til den mere faste mad omkring 6 mdr. alderen.

By Klipklap Børnestol

Smart børnestol fra By Klipklap i en flot grå farve. Stolen er fremstillet i 100% Økotex certificeret koldskum, der er med til at give barnet støtte og en god siddekomfort. Stolen er betrukket med et slidstærkt møbelstof af 100% polyester, der ligeledes er nem at vedligeholde. Sædehøjden er på 14 cm., hvilket gør det nemt for barnet at sætte og rejse sig fra stolen på egen hånd. Stolen har en lille smart lomme på siden til opbevaring af eksempelvis en bamse eller bog. By Klipklap børnestolen findes i mange forskellige farver og ligeledes i en XL udgave der har en sædehøjde på hele 23 cm.

Gåflyver fra MAGNI

Super sej gåflyver/gåbil i gennemført design. Gåbilen er fremstillet i metal, men med sæde og rat i hårdt plast. Der er monteret gummihjul således at gåbilen skåner gulvene derhjemme, men den kan også sagtens køre udendørs. Bilen er især med til at udfordre barnets motorik og stimulere fantasi og sanser. Gåflyveren/gåbilen anbefales fra 1 års alderen, når barnet kan sidde stabilt selv og har fået opbygget balancen. Den findes både i Hvid og Sort, men der er også andre designs at vælge imellem indenfor gåbiler.

Læs også:   Rema1000 Babypakke - Gratis startpakke til baby

Gode klassiske børnebøger

Gode bøger til sovetid, sjove sangbøger til hyggetid eller sansebøger til læring. Bøger er et stort gavehit til dåb eller navngivning. Der findes mange forskellige bøger og de bidrager alle med noget til barnets læring og udvikling. Her er to gode bud på geniale bøger til de mindste.

”Elefanten der så gerne ville sove” er en godnatbog skrevet af forfatter og adfærdsforsker Carl-Johan Forssén Ehrlin, der anvender en helt speciel måde at fortælle historien på, så børnene slapper af og forhåbentlig falder hurtigere i søvn og gerne sover hele natten. Historien handler kort fortalt om en elefantunge der tager barnet med på en sød rejse gennem en magisk skov. Bogen har 32 sider og anbefales fra omkring 2 års alderen.

”Halfdans ABC” er en ægte klassiker skrevet af Halfdan Rasmussen. Her kommer barnet med på en rejse med rim og remser gennem alfabetets bogstaver fra A til Å. Bogen har sjove illustrationer og er virkelig en bog som barnet vil elske at få læst op fra. Den er simpelthen et must i bogreolen og en super fin dåbsgave.

Fødselsdagstog fra KIDS by FRIIS

Meget sødt håndmalet tog der er fremstillet i keramik. Toget har motiver af H.C. Andersen der fører an, efterfulgt af vogne med Tommelise, Prinsessen på ærten, Den grimme ælling og til sidst Fyrtøjet. Selve toget er sat sammen med små kæder og vil pynte på ethvert fødselsdagsbord. I to af vognene kan der stå små stearinlys og i en anden vogn er der plads til de medfølgende tal fra 0-9, alt efter hvor gammel barnet bliver. Dette er en genial dåbsgave, så fødselsdagstoget kan blive indviet til den allerførste fødselsdag. Der findes ligeledes en udgave til pigerne samt fødselsdagstog i flere andre designs.