I Tyskland er de mest populære drengenavne Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil. Disse navne er forbundet med styrke, dynamik, selvstændighed og styrke. De er også associeret med klassiske traditioner, som stadig lever stærkt blandt tyskerne. Maximilian er et klassiske navn, der betyder den største, mens Alexander stammer fra Alexander den Store. Paul er et bibelsk navn, der betyder lille, og Leon er fra den latinske variant af det jødiske navn Levi, der betyder hård. Jonas og Lukas stammer fra de to evangelister i Det Nye Testamente. Elias stammer fra det hebraiske navn Eliyahu, der betyder ”Herren er min Gud ”, Noah er det bibelske navn, der betyder ”trøst”, Felix er fra det latinske navn Felix, der betyder ”lykkelig”, og Jakob stammer fra det hebraiske navn Yaakov, der betyder ”Gud beskytter”. Luca og Erik er klassiske romerske navne, der betyder ”lys” og ”helten”. Benjamin er et bibelsk navn, der betyder ”søn af min højre hånd”, Tim stammer fra det græske navn Timotheos, der betyder ”respekt”, Finn kommer fra det irske navn Finn, der betyder ”frihed”, Liam stammer fra det irske navn Uilliam, der betyder ”beskytter”, Moritz er et tysk navn, der betyder ”mørk”, Anton er et tysk navn, der betyder ”værdig”, Henry er et tysk navn, der betyder ”hersker”, og Emil er et tysk navn, der betyder ”arbejder”.
Populære navne i Tyskland 2023
I Tyskland er de mest populære drengenavne i 2023: Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Startpakkehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgStartpakke2023-03-06 16:56:572023-03-06 19:49:35Populære drengenavne i Tyskland
Hos forældreuniverset får du en babypakke til 0 kroner, når du booker en rådgiver, der kan hjælpe dig med det svære valget af bil, når familien vokser. Babypakken inderholder: solskærme, hagesmæk (i økologisk bomuld), termokrus og 1 måneds medlemskab til 0 kr. hos Mofibo, Fairytekk og Maneno.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2020/11/Udklip.png142150Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-11-18 14:37:592020-11-18 14:44:16Book tid til en rådgivning og få babypakke til 0 kr.
Leder du efter sjove brætspil til børn? Så se med her, hvor vi tager et kig på alle de spændende brætspil til børn, der findes. Vi har samlet brætspil til forskellige aldre, så alle børn kan være med.
Et brætspil kan noget andet, end så meget andet legetøj kan. Det kan nemlig samle hele familien om spisebordet om en fælles aktivitet.
Ta’ en pause fra hverdagens mange skærme, og nyd i stedet ægte kvalitetstid med et brætspil til børn som centrum.
Indholdsfortegnelse
Sådan finder du det bedste brætspil til børn
Når du skal finde det bedste brætspil, er det først og fremmest en god ide at tænke over barnets alder. Faktisk kan børn spille brætspil allerede fra 1 – 2 års alderen, så længe spillet er på barnets niveau.
Hvis vi skal nævne gode brætspil til små børn så kunne det være spil som billedlotteri eller puslespil.
Til de lidt større børn er der mange flere muligheder. Der findes masser af spil, der kræver at man sidder stille og tænker, mens andre spil ligger mere op til at der sker noget mere fysisk såsom musik, eller man skal tegne noget eller lignende.
Det er bare med at gå på jagt blandt de mange spændende spil, der findes derude. Læs videre her, og find de bedste brætspil til netop dine børn.
Ludospil
Det helt klassiske brætspil til børn må være det gode, gamle ludospil. Du kan finde spillet i mange udgaver, som er sjove at kigge på. Her ses den klassiske træplade med tydelige farver og en overskuelig vej til målet.
Hvis der er voksne med kan børn være med allerede fra 3-4 års alderen.
Lær at stave med den populære Hr. Skæg! Dette spil egner sig nok bedst til børn lige omkring skolealderen, når de begynder at interessere sig for bogstaver og ord.
Spillet er med den genkendelige Hr. Skæg som børnene kender fra Ramasjang.
Her er et spil til børn, hvor de får lov til at spille aktivt, og røre sig imens. Det kan gøre det nemmere for børn at spille brætspil, da de jo ofte har meget krudt.
Dette spil kan selv de mindste være med til. Det gælder blot om at få dyrene til at matche. Det gode ved dette spil til børn er at det kan spilles på flere måder.
I kan også snakke om hvad dyrene hedder, hvor de bor osv.
Dette spil er utrolig populært som det første spil til børn. Reglerne er ret simple, men de kan også sagtens ændres og bøjes alt efter hvad barnet har lyst til.
Dette sjove spil er virkelig sjovt fra de 5 årige. Spillet er genialt til børn, der elsker pirater, da det er et helt tema om pirater der skal rejse rundt.
Et brætspil til børn er og bliver bare en god gaveide! Ikke nok med at barnet øver sig i at lære regler, sidde stille og vente på tur – så er det også bare rigtig hyggeligt at spille et brætspil sammen som familie. Læs med her, hvis du er på jagt efter et godt brætspil til børn i alle aldre.
Brætspil er en skøn måde for familien at være sammen om noget, der ikke har nogen former for skærmtid involveret. Det er en velkommen afbrydelse fra tablets og teledoner. Et brætspil til børn aktiverer og udfordrer både børn og voksne.
De klassiske brætspil til børn må siges at være Ludo, eller Matador (børneudgave). Det er måske dem, du kender fra din egen barndom?
Men faktisk findes der utrolig mange forskellige brætspil til børn i dag, som udfordrer barnet på alle mulige måder og samtidig med at det er sjovt.
Hvis du leder på nettet, finder du hurtigt og nemt frem til et brætspil, der passer til dit barns alder. I dag står der oftest på æsken hvilken alder spillet henvender sig til, og det gør det noget nemmere for dig, som skal købe brætspillet. Så er du nemlig helt sikker på, at barnet vil kunne spille spillet.
Det er en rigtig god ide at købe brætspil til dit barn, og der findes rigtigt mange forskellige. Du kan finde mange af disse spændende muligheder her: https://www.nordiskspil.dk/boernespil
Det første brætspil
De første spil man prøver kræfter med, er nok oftest vendespil eller Domino med billeder i stedet for tal. Begge disse spil har utrolig simple regler, og så gør det ikke noget hvis man engang i mellem glemmer reglerne.
Når du spiller med dit barn er det en god ide at lade barnet vinde engang i mellem. Det giver dem mere motivation til at spille mere, og selve det at sidde med spillet øger barnets koncentrationsevne.
Samtidig er det en dejlig måde at lave noget sammen som familie, når I spiller brætspil. Så det er bare med at komme i gang. Det er en god ide at have et lille udvalg af brætspil, så I kan variere lidt alt efter hvad I er i humør til. Så bliver det heller ikke kedeligt.
Hvis I mangler sjove brætspil kan I købe dem på nettet, eller undersøge om I kan bytte med venner og familier. Ofte har rigtig mange brætspil til børn liggende, som børnene enten er blevet for store til eller har mistet interessen for.
I kan også invitere venner og familie til en brætspilaften. Her kan der være brætspil til både voksne og børn. Så er der masser at gå i gang med, og det bliver med garanti en rigtig hyggelig aften. Det er nemlig nærvær på en helt anden måde end at sidde foran skærmen. Held og lykke med at finde de bedste brætspil til børn og voksne.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-11-09 11:21:482020-11-09 14:21:58Brætspil til børn
Det er altid en god ide at gennemgå forsikringerne, når der sker store ændringer i livet såsom ankomsten af en lille ny. Du skal dog holde tungen lige i munden, når du læser forsikringsvilkå for i de fleste tilfælde er dit barn dækket af moderens forsikring de første 1 – 2 år. Derefter er det dog afgørende, at dit barn er forsikret. Læs med her og få svar på dine spørgsmål.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2020/11/boy-with-broken-hand-PZQ536B-1.jpg8531280Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-11-04 09:42:312020-11-04 09:42:32Derfor bør du gennemgå forsikringen, når du får barn: 5 gode grunde
Er det overhovedet en god ide at lade den lille lege med en iPad? Er skærme egentlig usunde? Nej faktisk er det langt fra sådan det forholder sig. Men det kræver at ipadden bruges med visse forholdsregler.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2020/08/a-young-child-sitting-at-a-table-using-a-digital-t-66S3B2G-1.jpg8531280Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-08-19 11:54:432020-10-29 13:32:57Ipad til børn
En børnetablet kan give timevis af sjov til de kære små. Uanset om du skal bruge en børnetablet til ferien, flyrejsen eller bare til små hyggelige stunder i hverdagen, så bør du læse med her. Der er nemlig flere ting du bør være opmærksom på, når dit barn skal bruge tablet.
Når du er på jagt efter en god tablet til børn er der flere ting du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke helt ligemeget hvilken tablet du vælger til de små pus. Læs med her og bliv klogere på valget af tablet til dine guldklumper.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2019/03/pexels-photo-1313972.jpeg467700Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-08-19 08:10:202020-08-19 08:10:20Tablet til børn
De gode gamle danske pigenavne er efterhånden blevet populære igen. Navne som Alma, Agnes og Laura er klassiske navne, som mange forståeligt falder for.
Navnene stammer især fra tiden før krigen og blev derfor brugt for omkring 1 generation siden. Man siger at vi aldrig vælger de navne, der var populære i vores forældres tid, men derimod bedsteforældre. Og det passer denne trend jo meget godt overens med. De var også almindeligt brugt i 20’erne, 30’erne og 40’erne.
Navne fra vores forældre tid som for eksmpel Jane, Hanne, Lene osv., er ikke så populære til de små i øjeblikket men det er ikke utænkeligt at de dukker op når vores børn engang får børn.
Men nok om det!
Nu skal vi til listen med de fine, danske gamle pigenavne:
Agnete
Agnes
Alma
Almine
Alvida
Anna
Anne
Anny
Augusta
Asta
Astrid
Bodil
Caroline-Mathilde
Clara
Dagmar
Doris
Dorthea
Ebba
Edith
Ella
Ellen
Else
Elinor
Elisabeth
Emma
Emmy
Ester
Eva
Frederikke
Frida
Gerda
Grethe
Gry
Herla
Ida
Inge
Ingeborg
Inger
Johanne
Josefine
Kaja
Kamma
Karla
Karen
Katrine
Leonora
Lily
Liva
Lise
Marie
Mathilde
Mona
Myrna
Rigmor
Rosa
Sonja
Signe
Sigrid
Thea
Olga
Oline
Paula
Pauline
Petra
Ulrikke
Vera
Vibe
Vita
Hvorfor vælge et gammelt pigenavn?
Der kan være mange grunde til at du overvejer de gamle danske pigenavne. Måske skal din baby opkaldes efter en bedsteforældre, eller anden ældre person, som havde en særlig betydning for dig. Det kan også være at du bare synes de gamle navne er super flotte.
Hvilke gamle drengenavne er populære?
Se liste med gamle drengenavne her. Der er ligeså mange af de gamle drengenavne der er blevet populære, som de gamle pigenavne. Mangler du inspiration til navnevalg kan det anbefales at kigge rundt på siden her. Klik dig for eksempel ind på populære navne og se om der er noget du synes om.
Hvornår skal min baby navngives?
Din baby skal være navngivet eller døbt før hun er fyldt 6 måneder. Så selvom det føles som om du skal skynde dig, så behøver du faktisk slet ikke stresse. Det er virkelig få der endnu ikke har fundet et navn efter 6 måneder, så tag dig bare god tid til at lede efter navn.
Der findes mange engelske drengenavne, som også er super populære herhjemme. Faktisk ser vi i øjeblikket flere og flere børn der hedder for eksempel ”Mason”, som oprindeligt er et engelsk navn men som sagtens kan udtales på dansk.
Hvis du overvejer et engelsk drengenavn til dit barn, så kan du glæde dig over at dit barn får et navn som kan udtages på alle sprog. Det skyldes at engelsk er et af de mest talte sprog i hele verden, og næsten alle kulturer og lande kan derfor udtale navnet.
Engelske navne adskiller sig fra traditionelle nordiske og danske navne på flere måder. For det første er der ikke æ, ø eller å i, som er bogstaver i det danske alfabet. Derudover udtales de jo på engelsk.
Vær opmærksom på at nogle engelske navne kan udtales på både dansk og engelsk, og lyder ret forskelligt alt efter hvordan man siger det. Det gælder for eksempel navnet Tristan som lyder helt anderledes når det udtales på dansk frem for engelsk. Hvilken udtale du fotrækker er lidt en smagssag, men det kan anbefales at bestemme sig for én måde at sige det på, så det ikke bliver forvirrende for den lille.
Måske har I en engelsk side af familien, der også skal kunne udtale babys navn. Det kan også være I rejser meget, og ønsker det er så nemt som muligt for alle omkring barnet at udtale hans navn. Eller også har i simpelthen bare forelsket jer i et engelsk navn, og så skal det være det. Der kan være mange grunde til at vælge et engelsk navn, frem for et dansk.
Skal et engelsk navn godkendes?
Kun hvis navnet ikke i forvejen er godkendt. Heldigvis er rigtig mange navne godkendt. Det kan nemlig godt være en smule bøvlet at søge om godkendelse til et navn, og I kan risikere at skulle vente ugevis på svaret som måske er en afvisning, hvis det vurderes at navnet vil være til gene for barnet.
Kan engelske navne udtales på dansk?
Som udgangspunkt ja, men nogle navne er naturligvis sværere end andre. Hvis vi tager navnet Mason, så er det super nemt at udtale på både dansk og engelsk. Det indeholder ikke rigtig nogen lyde, som vi ikke normalt bruger i det danske sprog. Hvorimod navnet Richard eller George kan være svært for nogen danskere at få udtalt korrekt. Husk derfor at overveje om du vil have dit barns navn skal være nemt at udtale, eller udtalen skal være meget engelsk. Det sidste vil nok betyde at barnet skal sige sit navn et par gange, når han møder nye mennesker. Omvendt kommer navnet til at være virkelig nemt at sige ude i verden, og især i engelsktalende lande.
Er din lille pige en vaskeægte fighter, eller er hun bare stærk og sund, så fortjener hun da et stærkt pigenavn. Her på siden har vi fundet flotte og stærke pigenanve der alle har en betydning og en styrke i sig. Måske er der nogle af dem du allerede kender, men der er garanteret også navne du ikke har hørt før.
Du er kommet til den rette side, hvis du leder efter navne der kan bruges til begge køn, eller kønsneutrale navne, som det også kaldes. Scroll længere ned ad siden, og find en liste med de fineste kønsneutrale navne.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2020/07/pregnant-woman-embracing-her-belly-with-question-m-DX2J7AR-1.jpg7201280Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-08-12 07:13:132020-08-12 07:15:17Navne der kan bruges til begge køn
Overvejer du om det er ved at være tid til at tage klapvognen i brug, eller måske investere i en? Faktisk er der rigtig mange tidspunkter hvor en klapvogn er utrolig nyttig.
Indholdsfortegnelse
Hvornår bruger man klapvogn?
Fra barnet kan sidde op uden støtte kan du tage klapvognen i brug. Klapvognen fylder mindre end barnevognen, så den er genial at have med i butikker, i bilen eller på en rejse.
Klapvognen tages i brug tidligst når barnet er 7-8 måneder
En klapvogn er genial til hurtige ture, hvor barnet ikke nødvendigvis skal sove.
Perfekt at have med rundt på tur
De fleste børn elsker at sidde op i deres vogn og betragte verden, når I går rundt i byen. Klapvognen er genial til dette fordi den har et stort ryglæn som kan ligges ned hvis baby har behov for en lur.
Hvornår man bruger klapvogn kommer an på hvor du bor, og om barnevognen bruges til lure hjemme i haven. Rigtig mange familier trives med at have en stor barnevogn derhjemme, der bruges til lure om dagen og så en mindre klapvogn der er super nem at have med rundt når i skal på tur.
En klapvogn er anderledes end en barenvogn fordi den netop kan klappes sammen og derved ikke fylder meget.
Spørgsmål og svar om klapvogne
Skal du til at tage klapvognen i brug har du garanteret nogle spørgsmål du søger svar på. Se om du finder svaret herunder
Hvornår bruger man klapvogn?
Oftest når baby er stor nok til at sidde op selv, og ikke længere har behov for at sove flere gange om dagen men derimod gerne vil kigge og observere verden mere. Læs hvornår må baby sidde i klapvognen.
Kan klapvognen være i bilen?
Det kommer an på både bil og klapvogn, da der findes store vogne og små biler. Som udgangspunkt kan du dog få plads i din bil til en klapvogn uanset størrelsen på din bil. Det handler bare om at finde den rigtige klapvogn.
Hvilken klapvogn er bedst?
Det kommer helt an på dit behov, og hvor meget du vil give for klapvognen. Det er ikke altid at de dyreste klapvogne er de bedste da de ofte er tungere og dyre. Til gengæld har de masser af komfort og egner sig til lange ture.
Tænk over om klapvognen skal kunne vende bagud, så barnet kigger mod dig, eller om den skal være super nem at have med i bilen. Du kan også overveje en søskendeklapvogn.
Må min baby sove i klapvognen?
Ja, der er absolut intet i vejen for at guldklumpen ikke skal have lov til at lukke de små øjne, hvis trætheden melder sig. Det er dog en god ide at sørge for at ryggen kan ligges ned, da det er mere ergonomisk for den lille ryg, og desuden er det også nemmere at skabe lidt ro og skygge omkring det sovende barn.
Hvornår skifter man til klapvogn?
Dette spørgsmål er især relevant, hvis du har en af de smart kombivogne, hvor du kan skifte barnevognsdelen ud med en klapvognsdel. De fleste skifter til klapvogn når barnet er omkring et år. Det kommer også lidt an på, om dit barn er vokset ud af barnevognskassen. Det kan også være dit barn holder helt op med at sove i barnevognen, og så kan du ligeså godt skifte til den smarte klapvogn så snart baby kan sidde op selv.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-28 13:23:242020-07-28 13:26:24Hvornår bruger man klapvogn?
Når den lille bliver træt på gåturen er det nu rart når han eller hun kan tage sig en lur i klapvognen. Men hvornår må baby sove i klapvogn? Læs med her og få svar på dette spørgsmål.
Baby må sove i klapvognen fra de er omkring 6 måneder. Det er bedst hvis ryggen i klapvognen kan ligges helt ned.
Baby kan sove i klapvognen fra omkring 6 måneder hvis ryggen kan ligges helt ned
Kan ryggen kun stå op skal barnet helst være 2-3 år og det skal såvidt muligt begrænses til en kort lur eller sporadiske lure.
En klapvogn er anderledes end en barnevogn på flere forskellige måder. I det følgende gennemgår vi mere præcist hvordan de to adskiller sig fra hinanden og hvorfor barnet helst ikke skal ligges til at sove i en klapvogn fra de er nyfødte.
En barnevogn
Barnevognen består af en stor kasse med en isoleret bund og en blød madras i. Her er der rigelig plads til dyne, pude og nusseklude og hvad baby ellers fortrækker. Barnevognen er mange børns fortrukne sovested. På grund af den dejlig bløde madras og den gode plads, så må baby sove i barnevognen lige fra de bliver født og helt op til 3-års alderen, hvis de da ellers kan være der.
En klapvogn
Denne type vogn er kendetegnet ved at den kan klappes sammen – og deraf ordet klapvogn. Den er derfor super nem at have med på farten. Den kan være alle biler, hvor det ellers er svært at få plads til den store klapvogn. Den er også smart at have med på rejsen, da du faktisk kan pakke den sammen som bagage. De mindste klapvogne er paraplyklapvogne.
Hvilken type klapvogn?
Der findes virkelig mange typer klapvogne. Det er en god ide at tænke over om baby skal sove i den til daglig, eller det blot bliver til lure engang i mellem. Hvis den primært er til at sidde op i, så behøver du ikke tænke så meget over om ryggen kan ligges fladt ned.
Det kan også være dit barn er stort nok til at komme ned og gå lidt selv, og så kan du nøjes med en endnu mindre vogn.
Hvis dit barn derimod ofte har brug for en lur, og måske er under 1 år gammelt vil du blive glad for en model, hvor ryggen kan ligges fladt ned. Det kan du altid finde svar på i beskrivelsen af vognen på den side eller i den butik, hvor du køber den.
Så hvis din baby er over 6 måneder, og ryggen kan ligges fladt ned i klapvognen så kan du med god samvittighed lade din lille guldklump indhente npget skønhedssøvn i vognen.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/08/Klapvogn1.jpg6671000Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-28 12:44:092020-07-28 13:26:06Hvornår må baby sove i klapvogn?
Er du ved at undersøge hvilken kørepose, der er den bedste kørepose, så kig med her, hvor vi gennemgår de bedste køreposer på markedet, og hvordan du bruger dem. Læs også hvad du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig for hvilken kørepose du vil have.
Har du allerede godt styr på hvad du er ude efter, så kan du godt hoppe direkte ned og læse om de køreposer vi har udvalgt som gode bud på de bedste køreposer til baby.
Scroll ned og se om du finder den kørepose der er den rette for dig og dit barn.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/04/cover.jpg371991Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-28 09:53:002020-07-28 11:45:25Kørepose til klapvogn, barnevogn og autostol
Når du skal finde en paraplyklapvogne er det måske for at have en ekstra vogn, en til rejsen, en til bedsteforældrene eller måske bare en klapvogn der er super nem at have med. De kan nemlig slåes sammen, så de nærmest intet fylder. Det bedste ved en klapvogn er at den kan slås sammen, og […]
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-28 09:51:192020-07-28 11:41:24Paraplyklapvogn | De bedste paraplyklapvogne
Hvis du har børn med under 3 års aldersforskel er en søskendeklapvogn et must! Det er uundværligt når de begge har brug for at sove lur på forskellige tidspunkter, og I slipper for at håndtere uenigheder om hvis tur det er til at sidde i vognen, når de små ben bliver trætte. Her på siden […]
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-28 09:13:502020-07-28 11:26:00Søskendeklapvogn - to børn med på tur
Når du mangler en klapvogn til den lille, synes du måske ikke at det behøver at være den dyreste i verden. Heldigvis findes der rigtig mange klapvogne til børn som ikke behøver at koste en formue. Bliv her på siden og se om du ikke finder lige netop den vogn som er den rette for […]
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-28 08:50:002020-07-28 11:23:25Gode klapvogne - De bedste (og billigste) klapvogne
Når man får børn, ønsker man at vælge det bedste udstyr at transportere dem rundt i. Det handler om sikker og god komfort for barnet og en behagelig vogn som er nem at køre med. Når man skal ud og vælge den rette tvillingevogn, kommer egenskaberne til sin ret. Det handler stadig om den optimale komfort for børnene, men ligeledes for den som kører vognen. Læs mere
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Maria Mhttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria M2020-07-28 08:49:522020-07-28 11:15:14Tvillingeklapvogn | De bedste tvillingevogne og tilbehør
Som udgangspunkt har alle navne en betydning, men der er nu alligevel nogle navne, som har en lidt mere speciel betydning end andre. Bliv her på siden og få masser af inspiration og bud på flotte navne med betydning.
Når du får et barn, skal dette barn naturligvis have et navn der passer perfekt til ham eller hende. Hvis du er vild med ideen om at et navn ikke bare er et navn, så er det en god ide at lede efter navne med betydning.
Her på siden har vi samlet en række navne til både drenge og piger, og de har alle sin egen særlige betydning. Det er altid en god ide at kigge navnelister igennem for at lade sig inspirere. Se for eksempel Amerikanske navne, bibelske navne eller gamle danske navne.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-27 15:01:002020-07-27 12:14:08Flotte navne med betydning
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-27 11:39:512020-07-28 11:36:09Kopholder til barnevogn eller klapvogn
Der findes mange flotte navne med bindestreg, også kaldet dobbeltnavne, og derfor er der også mange børn der får disse navne. Det betyder dog bestemt ikke at dit barn kommer til at hedde det samme som alle andre. Det gode ved navne med bindestreg er nemlig at de er meget nemme at gøre unikke. Se med her på siden og find flotte drenge – og pigenavne med bindestreg.
Indholdsfortegnelse
Hvad er unikt ved et navn med bindestreg?
De seneste år har det været populært at give børn to fornavne. Det er både sødt og flot, og så giver det jo også mulighed for mere variation og ikke mindst at vælge hele to navne som du og den anden forældre godt kan lide.
Når I vælger at de to fornavne skal sættes sammen af en bindestreg, så vil det betyde at barnet bliver kaldt begge navne. Hvis din baby for eksempel hedder Asta Marie, så vil de fleste nok bare kalde hende Asta. Men er navnet Asta-Marie så bliver det set som ét navn. Når et dobbeltnavn forbindes af en bindestreg fungerer de sammen som ét navn.
Hvordan vælger du de to navne?
Er du vild med bindestregen i barnets navn, så er det en god ide at tænke over at de to navne passer godt sammen. Det skal gerne lyde lidt flydende og være nemt at sige.
Som udgangspunkt er det mest almindeligt at vælge dobbeltnavne, hvor hvert navn har to stavelser. For eksempel Klara-Marie.
Det er dog også blevet både populært og almindeligt at vælge korte navne som andet navn. For eksempel ”My”. Så det bliver til Asta-My.
Blandt drengenavne ses det dog ofte med to korte navne, der tilsammen danner et dobbeltnavn. Her kan for eksempel nævnes Karl-Emil eller Thor-Leif.
Vigtigst af alt er det dog at huske at det skal være et navn, som passer til jeres baby, og som I forældre synes om.
Bliv inspireret til det rette navn
Læs vores liste igennem herunder og bliv inspireret til at vælge et navn til dit barn. Måske overvejer du også et gammelt dansk navn eller et af de populære navne. Først starter vi med ideer til navne, der fungerer godt i dobbeltnavne:
Piger
My
Gry
Marie
Rose
Sofie
Maj
Drenge
Emil
Nohr
Carl / Karl
Prøv at tage det navn du godt kan lide og sæt et af disse navne bagved. Nedenunder her har vi nogle færdige forslag til dig.
Drengenavne med bindestreg
Noah-Emil
Theo-Emil
Karl-Emil
Clara-Sofie
Christian-Theodor
Pigenavne med bindestreg
Ditte-Marie
Ida-Marie
Ella-Rose
Rosa-Maria
Anne-Maj
Gamle dobbeltnavne
Denne form for navne har været populært i mange år, og netop derfor er der mange af de gamle dobbeltnavne, som stadig er populære i dag, lidt ligesom de gamle danske navne i det hele taget er enormt populære i dag. De gamle dobbeltnavne har sin helt egen charme.
De gamle dobbeltnaven som Karl-Emil eller Karl-Johan er stadig ofte brugt, mens andre som Poul-Erik eller Niels-Christian ikke ses så ofte.
Dette er det bedste ved dobbeltnavne
Med et dobbeltnavn får du dobbelt så mange muligheder – og du kan kombinere det lige som du vil. Selvom der er mange klassiske navne med bindestreg, så er det slet ikke nødvendigt at vælge et af disse. Du kan nemlig vælge lige det du helst vil.
En anden fordel er også at barnet får mulighed for at skifte mellem sine navne senere i livet. Måske fortrækker dit barn på et tidspunkt kun at benytte det ene af sine to navne, eller begge to. Husk dog at dobbeltstregen betyder at navnet anses som værende ét navn.
Held og lykke med navnejagten!
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2020/07/pregnant-woman-embracing-her-belly-with-question-m-DX2J7AR-1.jpg7201280Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-27 11:35:192020-07-30 10:43:31Navne med bindestreg
Overvejer du et engelsk pigenavn til din baby, så bliv her på siden. Engelske navne til børn kan udtales på næsten alle sprog, og så får din datter et navn som der nok ikke er mange andre der har. Find inspiration til engelske pigenavne her på siden.
Din baby skal naturligvis have et navn, som passer præcis til hende. Derfor giver det god mening at researche navne allerede i graviditeten. Det er en god ide at lave en liste over navne som du godt kan lide. Så kan dig og din partner gennemgå navnene sammen, og måske komme tættere på et navn til jeres barn. Det kan såmænd også være en god måde at finde ud af hvad jeres guldklump ihvertfald ikke skal hedde.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-26 20:41:002020-08-12 07:38:27Bibelske navne | Et bibelsk navn til din baby
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2020-07-26 20:14:002020-07-27 10:25:07Gamle danske navne
De seneste år har flere og flere børn fået de gamle, nordiske navne. Saga og Vilja er blandt andet blevet mere populært til piger, mens drengene oftere hedder Frej og Anker. Mangler du inspiration til hvad din baby skal hedde, og er vild med de flotte nordiske navne, så har vi her en liste med de mest populære nordiske babynavne i 2021.
Populære drengenavne i Tyskland
/i Uncategorized /af StartpakkeI Tyskland er de mest populære drengenavne Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil. Disse navne er forbundet med styrke, dynamik, selvstændighed og styrke. De er også associeret med klassiske traditioner, som stadig lever stærkt blandt tyskerne. Maximilian er et klassiske navn, der betyder den største, mens Alexander stammer fra Alexander den Store. Paul er et bibelsk navn, der betyder lille, og Leon er fra den latinske variant af det jødiske navn Levi, der betyder hård. Jonas og Lukas stammer fra de to evangelister i Det Nye Testamente. Elias stammer fra det hebraiske navn Eliyahu, der betyder ”Herren er min Gud ”, Noah er det bibelske navn, der betyder ”trøst”, Felix er fra det latinske navn Felix, der betyder ”lykkelig”, og Jakob stammer fra det hebraiske navn Yaakov, der betyder ”Gud beskytter”. Luca og Erik er klassiske romerske navne, der betyder ”lys” og ”helten”. Benjamin er et bibelsk navn, der betyder ”søn af min højre hånd”, Tim stammer fra det græske navn Timotheos, der betyder ”respekt”, Finn kommer fra det irske navn Finn, der betyder ”frihed”, Liam stammer fra det irske navn Uilliam, der betyder ”beskytter”, Moritz er et tysk navn, der betyder ”mørk”, Anton er et tysk navn, der betyder ”værdig”, Henry er et tysk navn, der betyder ”hersker”, og Emil er et tysk navn, der betyder ”arbejder”.
Populære navne i Tyskland 2023
I Tyskland er de mest populære drengenavne i 2023: Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil.
Book tid til en rådgivning og få babypakke til 0 kr.
/i startpakke-liste /af MariaHos forældreuniverset får du en babypakke til 0 kroner, når du booker en rådgiver, der kan hjælpe dig med det svære valget af bil, når familien vokser. Babypakken inderholder: solskærme, hagesmæk (i økologisk bomuld), termokrus og 1 måneds medlemskab til 0 kr. hos Mofibo, Fairytekk og Maneno.
Brætspil til børn
/i Leg /af MariaLeder du efter sjove brætspil til børn? Så se med her, hvor vi tager et kig på alle de spændende brætspil til børn, der findes. Vi har samlet brætspil til forskellige aldre, så alle børn kan være med.
Et brætspil kan noget andet, end så meget andet legetøj kan. Det kan nemlig samle hele familien om spisebordet om en fælles aktivitet.
Ta’ en pause fra hverdagens mange skærme, og nyd i stedet ægte kvalitetstid med et brætspil til børn som centrum.
Indholdsfortegnelse
Sådan finder du det bedste brætspil til børn
Når du skal finde det bedste brætspil, er det først og fremmest en god ide at tænke over barnets alder. Faktisk kan børn spille brætspil allerede fra 1 – 2 års alderen, så længe spillet er på barnets niveau.
Hvis vi skal nævne gode brætspil til små børn så kunne det være spil som billedlotteri eller puslespil.
Til de lidt større børn er der mange flere muligheder. Der findes masser af spil, der kræver at man sidder stille og tænker, mens andre spil ligger mere op til at der sker noget mere fysisk såsom musik, eller man skal tegne noget eller lignende.
Det er bare med at gå på jagt blandt de mange spændende spil, der findes derude. Læs videre her, og find de bedste brætspil til netop dine børn.
Ludospil
Det helt klassiske brætspil til børn må være det gode, gamle ludospil. Du kan finde spillet i mange udgaver, som er sjove at kigge på. Her ses den klassiske træplade med tydelige farver og en overskuelig vej til målet.
Hvis der er voksne med kan børn være med allerede fra 3-4 års alderen.
Spil med Hr. Skæg
Lær at stave med den populære Hr. Skæg! Dette spil egner sig nok bedst til børn lige omkring skolealderen, når de begynder at interessere sig for bogstaver og ord.
Spillet er med den genkendelige Hr. Skæg som børnene kender fra Ramasjang.
Fiskespil – sjovt og aktivt
Her er et spil til børn, hvor de får lov til at spille aktivt, og røre sig imens. Det kan gøre det nemmere for børn at spille brætspil, da de jo ofte har meget krudt.
Dominospil med safaridyr
Dette spil kan selv de mindste være med til. Det gælder blot om at få dyrene til at matche. Det gode ved dette spil til børn er at det kan spilles på flere måder.
I kan også snakke om hvad dyrene hedder, hvor de bor osv.
Træpuslespil til de mindste
Søde puslespil med knopper, så selv de mindste kan være med. Vælg mellem flere forskellige motiver, som den lille kan hygge sig med.
Knobpuslespil er en god måde at introducere brætpuslespil til de små.
Vildkatten
Dette spil er utrolig populært som det første spil til børn. Reglerne er ret simple, men de kan også sagtens ændres og bøjes alt efter hvad barnet har lyst til.
I korte træk gælder det om at ligge billederne på de billeder, der er magen til. Så er det ligesom billedlotteri. Spillet Vildkatten fås til 249,95 kr. hos Lirumlarumleg.
Brætspil med pirater – fra 5 år
Dette sjove spil er virkelig sjovt fra de 5 årige. Spillet er genialt til børn, der elsker pirater, da det er et helt tema om pirater der skal rejse rundt.
Magnetspil fra 3-årige
Dette sjove spil er sjovt for de 3-årige og opefter. Før kuglerne rundt med magnetpennen, og få dem i mål igennem labyrinten.
Brætspil til børn
Et brætspil til børn er og bliver bare en god gaveide! Ikke nok med at barnet øver sig i at lære regler, sidde stille og vente på tur – så er det også bare rigtig hyggeligt at spille et brætspil sammen som familie. Læs med her, hvis du er på jagt efter et godt brætspil til børn i alle aldre.
Brætspil er en skøn måde for familien at være sammen om noget, der ikke har nogen former for skærmtid involveret. Det er en velkommen afbrydelse fra tablets og teledoner. Et brætspil til børn aktiverer og udfordrer både børn og voksne.
De klassiske brætspil til børn må siges at være Ludo, eller Matador (børneudgave). Det er måske dem, du kender fra din egen barndom?
Men faktisk findes der utrolig mange forskellige brætspil til børn i dag, som udfordrer barnet på alle mulige måder og samtidig med at det er sjovt.
Hvis du leder på nettet, finder du hurtigt og nemt frem til et brætspil, der passer til dit barns alder. I dag står der oftest på æsken hvilken alder spillet henvender sig til, og det gør det noget nemmere for dig, som skal købe brætspillet. Så er du nemlig helt sikker på, at barnet vil kunne spille spillet.
Det er en rigtig god ide at købe brætspil til dit barn, og der findes rigtigt mange forskellige. Du kan finde mange af disse spændende muligheder her: https://www.nordiskspil.dk/boernespil
Det første brætspil
De første spil man prøver kræfter med, er nok oftest vendespil eller Domino med billeder i stedet for tal. Begge disse spil har utrolig simple regler, og så gør det ikke noget hvis man engang i mellem glemmer reglerne.
Når du spiller med dit barn er det en god ide at lade barnet vinde engang i mellem. Det giver dem mere motivation til at spille mere, og selve det at sidde med spillet øger barnets koncentrationsevne.
Samtidig er det en dejlig måde at lave noget sammen som familie, når I spiller brætspil. Så det er bare med at komme i gang. Det er en god ide at have et lille udvalg af brætspil, så I kan variere lidt alt efter hvad I er i humør til. Så bliver det heller ikke kedeligt.
Hvis I mangler sjove brætspil kan I købe dem på nettet, eller undersøge om I kan bytte med venner og familier. Ofte har rigtig mange brætspil til børn liggende, som børnene enten er blevet for store til eller har mistet interessen for.
I kan også invitere venner og familie til en brætspilaften. Her kan der være brætspil til både voksne og børn. Så er der masser at gå i gang med, og det bliver med garanti en rigtig hyggelig aften. Det er nemlig nærvær på en helt anden måde end at sidde foran skærmen. Held og lykke med at finde de bedste brætspil til børn og voksne.
Derfor bør du gennemgå forsikringen, når du får barn: 5 gode grunde
/i Økonomi /af MariaDet er altid en god ide at gennemgå forsikringerne, når der sker store ændringer i livet såsom ankomsten af en lille ny. Du skal dog holde tungen lige i munden, når du læser forsikringsvilkå for i de fleste tilfælde er dit barn dækket af moderens forsikring de første 1 – 2 år. Derefter er det dog afgørende, at dit barn er forsikret. Læs med her og få svar på dine spørgsmål.
Læs mereIpad til børn
/i Leg /af MariaEr det overhovedet en god ide at lade den lille lege med en iPad? Er skærme egentlig usunde? Nej faktisk er det langt fra sådan det forholder sig. Men det kræver at ipadden bruges med visse forholdsregler.
Læs mereBørnetablet
/i Leg /af MariaEn børnetablet kan give timevis af sjov til de kære små. Uanset om du skal bruge en børnetablet til ferien, flyrejsen eller bare til små hyggelige stunder i hverdagen, så bør du læse med her. Der er nemlig flere ting du bør være opmærksom på, når dit barn skal bruge tablet.
Læs mereTablet til børn
/i Leg /af MariaNår du er på jagt efter en god tablet til børn er der flere ting du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke helt ligemeget hvilken tablet du vælger til de små pus. Læs med her og bliv klogere på valget af tablet til dine guldklumper.
Læs mereGamle pigenavne
/i Navne /af MariaDe gode gamle danske pigenavne er efterhånden blevet populære igen. Navne som Alma, Agnes og Laura er klassiske navne, som mange forståeligt falder for.
Navnene stammer især fra tiden før krigen og blev derfor brugt for omkring 1 generation siden. Man siger at vi aldrig vælger de navne, der var populære i vores forældres tid, men derimod bedsteforældre. Og det passer denne trend jo meget godt overens med. De var også almindeligt brugt i 20’erne, 30’erne og 40’erne.
Mange af de gamle nordiske navne er også blevet populære. Det kan også være du overvejer amerikanske navne.
Navne fra vores forældre tid som for eksmpel Jane, Hanne, Lene osv., er ikke så populære til de små i øjeblikket men det er ikke utænkeligt at de dukker op når vores børn engang får børn.
Men nok om det!
Nu skal vi til listen med de fine, danske gamle pigenavne:
Hvorfor vælge et gammelt pigenavn?
Der kan være mange grunde til at du overvejer de gamle danske pigenavne. Måske skal din baby opkaldes efter en bedsteforældre, eller anden ældre person, som havde en særlig betydning for dig. Det kan også være at du bare synes de gamle navne er super flotte.
Hvilke gamle drengenavne er populære?
Se liste med gamle drengenavne her. Der er ligeså mange af de gamle drengenavne der er blevet populære, som de gamle pigenavne. Mangler du inspiration til navnevalg kan det anbefales at kigge rundt på siden her. Klik dig for eksempel ind på populære navne og se om der er noget du synes om.
Hvornår skal min baby navngives?
Din baby skal være navngivet eller døbt før hun er fyldt 6 måneder. Så selvom det føles som om du skal skynde dig, så behøver du faktisk slet ikke stresse. Det er virkelig få der endnu ikke har fundet et navn efter 6 måneder, så tag dig bare god tid til at lede efter navn.
Engelske drengenavne
/i Navne /af MariaDer findes mange engelske drengenavne, som også er super populære herhjemme. Faktisk ser vi i øjeblikket flere og flere børn der hedder for eksempel ”Mason”, som oprindeligt er et engelsk navn men som sagtens kan udtales på dansk.
Hvis du overvejer et engelsk drengenavn til dit barn, så kan du glæde dig over at dit barn får et navn som kan udtages på alle sprog. Det skyldes at engelsk er et af de mest talte sprog i hele verden, og næsten alle kulturer og lande kan derfor udtale navnet.
Engelske navne adskiller sig fra traditionelle nordiske og danske navne på flere måder. For det første er der ikke æ, ø eller å i, som er bogstaver i det danske alfabet. Derudover udtales de jo på engelsk.
Vær opmærksom på at nogle engelske navne kan udtales på både dansk og engelsk, og lyder ret forskelligt alt efter hvordan man siger det. Det gælder for eksempel navnet Tristan som lyder helt anderledes når det udtales på dansk frem for engelsk. Hvilken udtale du fotrækker er lidt en smagssag, men det kan anbefales at bestemme sig for én måde at sige det på, så det ikke bliver forvirrende for den lille.
Hvis du endnu ikke kender kønnet på baby i maven, så kig også på engelske pigenavne, amerikanske navne eller gamle danske navne.
Indholdsfortegnelse
Se liste med navne herunder:
Adam
Adrian
Alan
Albert
Alex
Alexander
Allen
Callum
Charles
Charlie
Connor
Damian
Daniel
David
Ethan
George
Harry
Jack
Jacob
Jacob
Jake
James
Jeffrey
Jeremy
Jerry
Jesse
Joe
Joey
John
Joseph
Kyle
Liam
Mason
Michael
Oscar
Richard
Robert
Thomas
Tristan
Troy
Tyler
Verne
Victor
Vincent
Wade
Walter
Wayne
William
Zachary
Spørgsmål og svar om navne!
Bliv klogere inden du vælger navn til den bette.
Hvorfor vælge et engelsk drengenavn?
Måske har I en engelsk side af familien, der også skal kunne udtale babys navn. Det kan også være I rejser meget, og ønsker det er så nemt som muligt for alle omkring barnet at udtale hans navn. Eller også har i simpelthen bare forelsket jer i et engelsk navn, og så skal det være det. Der kan være mange grunde til at vælge et engelsk navn, frem for et dansk.
Skal et engelsk navn godkendes?
Kun hvis navnet ikke i forvejen er godkendt. Heldigvis er rigtig mange navne godkendt. Det kan nemlig godt være en smule bøvlet at søge om godkendelse til et navn, og I kan risikere at skulle vente ugevis på svaret som måske er en afvisning, hvis det vurderes at navnet vil være til gene for barnet.
Kan engelske navne udtales på dansk?
Som udgangspunkt ja, men nogle navne er naturligvis sværere end andre. Hvis vi tager navnet Mason, så er det super nemt at udtale på både dansk og engelsk. Det indeholder ikke rigtig nogen lyde, som vi ikke normalt bruger i det danske sprog. Hvorimod navnet Richard eller George kan være svært for nogen danskere at få udtalt korrekt. Husk derfor at overveje om du vil have dit barns navn skal være nemt at udtale, eller udtalen skal være meget engelsk. Det sidste vil nok betyde at barnet skal sige sit navn et par gange, når han møder nye mennesker. Omvendt kommer navnet til at være virkelig nemt at sige ude i verden, og især i engelsktalende lande.
Stærke pigenavne
/i Navne /af MariaEr din lille pige en vaskeægte fighter, eller er hun bare stærk og sund, så fortjener hun da et stærkt pigenavn. Her på siden har vi fundet flotte og stærke pigenanve der alle har en betydning og en styrke i sig. Måske er der nogle af dem du allerede kender, men der er garanteret også navne du ikke har hørt før.
Listen med stærke pigenavne finder du her
Læs mereNavne der kan bruges til begge køn
/i Navne /af MariaDu er kommet til den rette side, hvis du leder efter navne der kan bruges til begge køn, eller kønsneutrale navne, som det også kaldes. Scroll længere ned ad siden, og find en liste med de fineste kønsneutrale navne.
Læs mereHvornår bruger man klapvogn?
/i Babyudstyr /af MariaOvervejer du om det er ved at være tid til at tage klapvognen i brug, eller måske investere i en? Faktisk er der rigtig mange tidspunkter hvor en klapvogn er utrolig nyttig.
Indholdsfortegnelse
Hvornår bruger man klapvogn?
Fra barnet kan sidde op uden støtte kan du tage klapvognen i brug. Klapvognen fylder mindre end barnevognen, så den er genial at have med i butikker, i bilen eller på en rejse.
Perfekt at have med rundt på tur
De fleste børn elsker at sidde op i deres vogn og betragte verden, når I går rundt i byen. Klapvognen er genial til dette fordi den har et stort ryglæn som kan ligges ned hvis baby har behov for en lur.
Hvornår man bruger klapvogn kommer an på hvor du bor, og om barnevognen bruges til lure hjemme i haven. Rigtig mange familier trives med at have en stor barnevogn derhjemme, der bruges til lure om dagen og så en mindre klapvogn der er super nem at have med rundt når i skal på tur.
En klapvogn er anderledes end en barenvogn fordi den netop kan klappes sammen og derved ikke fylder meget.
Spørgsmål og svar om klapvogne
Skal du til at tage klapvognen i brug har du garanteret nogle spørgsmål du søger svar på. Se om du finder svaret herunder
Hvornår bruger man klapvogn?
Oftest når baby er stor nok til at sidde op selv, og ikke længere har behov for at sove flere gange om dagen men derimod gerne vil kigge og observere verden mere. Læs hvornår må baby sidde i klapvognen.
Kan klapvognen være i bilen?
Det kommer an på både bil og klapvogn, da der findes store vogne og små biler. Som udgangspunkt kan du dog få plads i din bil til en klapvogn uanset størrelsen på din bil. Det handler bare om at finde den rigtige klapvogn.
Hvilken klapvogn er bedst?
Det kommer helt an på dit behov, og hvor meget du vil give for klapvognen. Det er ikke altid at de dyreste klapvogne er de bedste da de ofte er tungere og dyre. Til gengæld har de masser af komfort og egner sig til lange ture.
Tænk over om klapvognen skal kunne vende bagud, så barnet kigger mod dig, eller om den skal være super nem at have med i bilen. Du kan også overveje en søskendeklapvogn.
Må min baby sove i klapvognen?
Ja, der er absolut intet i vejen for at guldklumpen ikke skal have lov til at lukke de små øjne, hvis trætheden melder sig. Det er dog en god ide at sørge for at ryggen kan ligges ned, da det er mere ergonomisk for den lille ryg, og desuden er det også nemmere at skabe lidt ro og skygge omkring det sovende barn.
Hvornår skifter man til klapvogn?
Dette spørgsmål er især relevant, hvis du har en af de smart kombivogne, hvor du kan skifte barnevognsdelen ud med en klapvognsdel. De fleste skifter til klapvogn når barnet er omkring et år. Det kommer også lidt an på, om dit barn er vokset ud af barnevognskassen. Det kan også være dit barn holder helt op med at sove i barnevognen, og så kan du ligeså godt skifte til den smarte klapvogn så snart baby kan sidde op selv.
Hvornår må baby sove i klapvogn?
/i Babyudstyr /af MariaNår den lille bliver træt på gåturen er det nu rart når han eller hun kan tage sig en lur i klapvognen. Men hvornår må baby sove i klapvogn? Læs med her og få svar på dette spørgsmål.
Baby må sove i klapvognen fra de er omkring 6 måneder. Det er bedst hvis ryggen i klapvognen kan ligges helt ned.
Læs også om hvornår baby må sidde i klapvogn.
Indholdsfortegnelse
Hvornår er en klapvogn god at sove i?
En klapvogn er anderledes end en barnevogn på flere forskellige måder. I det følgende gennemgår vi mere præcist hvordan de to adskiller sig fra hinanden og hvorfor barnet helst ikke skal ligges til at sove i en klapvogn fra de er nyfødte.
En barnevogn
Barnevognen består af en stor kasse med en isoleret bund og en blød madras i. Her er der rigelig plads til dyne, pude og nusseklude og hvad baby ellers fortrækker. Barnevognen er mange børns fortrukne sovested. På grund af den dejlig bløde madras og den gode plads, så må baby sove i barnevognen lige fra de bliver født og helt op til 3-års alderen, hvis de da ellers kan være der.
En klapvogn
Denne type vogn er kendetegnet ved at den kan klappes sammen – og deraf ordet klapvogn. Den er derfor super nem at have med på farten. Den kan være alle biler, hvor det ellers er svært at få plads til den store klapvogn. Den er også smart at have med på rejsen, da du faktisk kan pakke den sammen som bagage. De mindste klapvogne er paraplyklapvogne.
Hvilken type klapvogn?
Der findes virkelig mange typer klapvogne. Det er en god ide at tænke over om baby skal sove i den til daglig, eller det blot bliver til lure engang i mellem. Hvis den primært er til at sidde op i, så behøver du ikke tænke så meget over om ryggen kan ligges fladt ned.
Det kan også være dit barn er stort nok til at komme ned og gå lidt selv, og så kan du nøjes med en endnu mindre vogn.
Hvis dit barn derimod ofte har brug for en lur, og måske er under 1 år gammelt vil du blive glad for en model, hvor ryggen kan ligges fladt ned. Det kan du altid finde svar på i beskrivelsen af vognen på den side eller i den butik, hvor du køber den.
Så hvis din baby er over 6 måneder, og ryggen kan ligges fladt ned i klapvognen så kan du med god samvittighed lade din lille guldklump indhente npget skønhedssøvn i vognen.
Kørepose til klapvogn, barnevogn og autostol
/i Babyudstyr /af MariaEr du ved at undersøge hvilken kørepose, der er den bedste kørepose, så kig med her, hvor vi gennemgår de bedste køreposer på markedet, og hvordan du bruger dem. Læs også hvad du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig for hvilken kørepose du vil have.
Har du allerede godt styr på hvad du er ude efter, så kan du godt hoppe direkte ned og læse om de køreposer vi har udvalgt som gode bud på de bedste køreposer til baby.
Scroll ned og se om du finder den kørepose der er den rette for dig og dit barn.
Læs mere
Paraplyklapvogn | De bedste paraplyklapvogne
/i Babyudstyr /af MariaNår du skal finde en paraplyklapvogne er det måske for at have en ekstra vogn, en til rejsen, en til bedsteforældrene eller måske bare en klapvogn der er super nem at have med. De kan nemlig slåes sammen, så de nærmest intet fylder. Det bedste ved en klapvogn er at den kan slås sammen, og […]
Søskendeklapvogn – to børn med på tur
/i Babyudstyr /af MariaHvis du har børn med under 3 års aldersforskel er en søskendeklapvogn et must! Det er uundværligt når de begge har brug for at sove lur på forskellige tidspunkter, og I slipper for at håndtere uenigheder om hvis tur det er til at sidde i vognen, når de små ben bliver trætte. Her på siden […]
Gode klapvogne – De bedste (og billigste) klapvogne
/i Babyudstyr /af MariaNår du mangler en klapvogn til den lille, synes du måske ikke at det behøver at være den dyreste i verden. Heldigvis findes der rigtig mange klapvogne til børn som ikke behøver at koste en formue. Bliv her på siden og se om du ikke finder lige netop den vogn som er den rette for […]
Tvillingeklapvogn | De bedste tvillingevogne og tilbehør
/i Babyudstyr /af Maria MNår man får børn, ønsker man at vælge det bedste udstyr at transportere dem rundt i. Det handler om sikker og god komfort for barnet og en behagelig vogn som er nem at køre med. Når man skal ud og vælge den rette tvillingevogn, kommer egenskaberne til sin ret. Det handler stadig om den optimale komfort for børnene, men ligeledes for den som kører vognen. Læs mere
Flotte navne med betydning
/i Navne /af MariaSom udgangspunkt har alle navne en betydning, men der er nu alligevel nogle navne, som har en lidt mere speciel betydning end andre. Bliv her på siden og få masser af inspiration og bud på flotte navne med betydning.
Når du får et barn, skal dette barn naturligvis have et navn der passer perfekt til ham eller hende. Hvis du er vild med ideen om at et navn ikke bare er et navn, så er det en god ide at lede efter navne med betydning.
Her på siden har vi samlet en række navne til både drenge og piger, og de har alle sin egen særlige betydning. Det er altid en god ide at kigge navnelister igennem for at lade sig inspirere. Se for eksempel Amerikanske navne, bibelske navne eller gamle danske navne.
Læs mereKopholder til barnevogn eller klapvogn
/i Babyudstyr /af MariaNavne med bindestreg
/i Navne /af MariaDer findes mange flotte navne med bindestreg, også kaldet dobbeltnavne, og derfor er der også mange børn der får disse navne. Det betyder dog bestemt ikke at dit barn kommer til at hedde det samme som alle andre. Det gode ved navne med bindestreg er nemlig at de er meget nemme at gøre unikke. Se med her på siden og find flotte drenge – og pigenavne med bindestreg.
Indholdsfortegnelse
Hvad er unikt ved et navn med bindestreg?
De seneste år har det været populært at give børn to fornavne. Det er både sødt og flot, og så giver det jo også mulighed for mere variation og ikke mindst at vælge hele to navne som du og den anden forældre godt kan lide.
Når I vælger at de to fornavne skal sættes sammen af en bindestreg, så vil det betyde at barnet bliver kaldt begge navne. Hvis din baby for eksempel hedder Asta Marie, så vil de fleste nok bare kalde hende Asta. Men er navnet Asta-Marie så bliver det set som ét navn. Når et dobbeltnavn forbindes af en bindestreg fungerer de sammen som ét navn.
Hvordan vælger du de to navne?
Er du vild med bindestregen i barnets navn, så er det en god ide at tænke over at de to navne passer godt sammen. Det skal gerne lyde lidt flydende og være nemt at sige.
Som udgangspunkt er det mest almindeligt at vælge dobbeltnavne, hvor hvert navn har to stavelser. For eksempel Klara-Marie.
Det er dog også blevet både populært og almindeligt at vælge korte navne som andet navn. For eksempel ”My”. Så det bliver til Asta-My.
Blandt drengenavne ses det dog ofte med to korte navne, der tilsammen danner et dobbeltnavn. Her kan for eksempel nævnes Karl-Emil eller Thor-Leif.
Vigtigst af alt er det dog at huske at det skal være et navn, som passer til jeres baby, og som I forældre synes om.
Bliv inspireret til det rette navn
Læs vores liste igennem herunder og bliv inspireret til at vælge et navn til dit barn. Måske overvejer du også et gammelt dansk navn eller et af de populære navne. Først starter vi med ideer til navne, der fungerer godt i dobbeltnavne:
Piger
Drenge
Prøv at tage det navn du godt kan lide og sæt et af disse navne bagved. Nedenunder her har vi nogle færdige forslag til dig.
Drengenavne med bindestreg
Pigenavne med bindestreg
Gamle dobbeltnavne
Denne form for navne har været populært i mange år, og netop derfor er der mange af de gamle dobbeltnavne, som stadig er populære i dag, lidt ligesom de gamle danske navne i det hele taget er enormt populære i dag. De gamle dobbeltnavne har sin helt egen charme.
De gamle dobbeltnaven som Karl-Emil eller Karl-Johan er stadig ofte brugt, mens andre som Poul-Erik eller Niels-Christian ikke ses så ofte.
Dette er det bedste ved dobbeltnavne
Med et dobbeltnavn får du dobbelt så mange muligheder – og du kan kombinere det lige som du vil. Selvom der er mange klassiske navne med bindestreg, så er det slet ikke nødvendigt at vælge et af disse. Du kan nemlig vælge lige det du helst vil.
En anden fordel er også at barnet får mulighed for at skifte mellem sine navne senere i livet. Måske fortrækker dit barn på et tidspunkt kun at benytte det ene af sine to navne, eller begge to. Husk dog at dobbeltstregen betyder at navnet anses som værende ét navn.
Held og lykke med navnejagten!
Engelske pigenavne
/i Gravid, Navne /af MariaOvervejer du et engelsk pigenavn til din baby, så bliv her på siden. Engelske navne til børn kan udtales på næsten alle sprog, og så får din datter et navn som der nok ikke er mange andre der har. Find inspiration til engelske pigenavne her på siden.
Din baby skal naturligvis have et navn, som passer præcis til hende. Derfor giver det god mening at researche navne allerede i graviditeten. Det er en god ide at lave en liste over navne som du godt kan lide. Så kan dig og din partner gennemgå navnene sammen, og måske komme tættere på et navn til jeres barn. Det kan såmænd også være en god måde at finde ud af hvad jeres guldklump ihvertfald ikke skal hedde.
Læs mereBibelske navne | Et bibelsk navn til din baby
/i Navne /af MariaGamle danske navne
/i Diverse, Navne /af MariaNordiske babynavne 2021 | Nordiske drengenavne og pigenavne
/i Gravid, Navne /af MariaDe seneste år har flere og flere børn fået de gamle, nordiske navne. Saga og Vilja er blandt andet blevet mere populært til piger, mens drengene oftere hedder Frej og Anker. Mangler du inspiration til hvad din baby skal hedde, og er vild med de flotte nordiske navne, så har vi her en liste med de mest populære nordiske babynavne i 2021.
“Ligner han en Balder eller en Loke?”
Læs mere