15 Populære Pigenavne i 2024

Udvalget af navne, der har erobret forældrenes hjerter i 2024 er stort. Fra tidløse klassikere til trendy nytilkomne er landskabet af populære pigenavne et tæppe af tradition og innovation.

Mens du udforsker de 15 mest populære navne, der har gjort det i år, vil du opdage et rigt tæppe af indflydelser, der maler et fascinerende billede af de navngivningstendenser, der former den næste generation af unge piger.

Innehållsförteckning

Olivia

I 2024 forbliver Olivia en topvalg for forældre, der søger et tidløst og elegant navn til deres lille pige. Dette klassiske navn har stået tidens prøve og rangerer konsekvent højt i popularitet år efter år. Appellen ved Olivia ligger i dens traditionelle, men sofistikerede essens, hvilket gør det til et charmerende valg for mange familier. Dets bløde og melodiøse lyd tilføjer til dets tiltrækningskraft og skaber en yndefuld og mild vibe, som appellerer til en bred vifte af forældre.

Ikke mindst transcenderer Olivia’s popularitet blot at være et navn; det er blevet en kulturel ikon. Berømtheder har omfavnet Olivia som et favoritvalg til deres døtre, hvilket yderligere bekræfter dets status som et chic og stilfuldt navn. Med sin stærke tilstedeværelse i populærkulturen og sit ry for elegance fortsætter Olivia med at erobre forældrenes hjerter, der leder efter et navn, der udstråler ynde og sofistikering for deres piger.

Emma

Rangeret som et af de mest elskede pigenavne i de seneste år, fortsætter Emma med at indtage en fremtrædende plads i popularitetslisterne over babynavne. Dens klassiske og tidløse appel tiltrækker forældre, der søger et traditionelt, men stilfuldt navn til deres døtre.

Emmas bløde og elegante lyd gør det til en favorit blandt dem, der leder efter et sødt og sofistikeret navn til deres baby pige. Dens konstante tilstedeværelse på forskellige top babynavnelister afspejler dens vedvarende charme. Den brede popularitet af Emma antyder, at det vil forblive et topvalg for forældre, der byder baby piger velkommen i 2024.

 • Emma har været et populært navn til piger i de seneste år.
 • Forældre vælger ofte Emma for dens klassiske og tidløse kvaliteter.
 • Emmas bløde og elegante lyd appellerer til mange.
 • Emma optræder ofte på forskellige top babynavnelister.
 • Emmas vedvarende popularitet indikerer, at det vil fortsætte med at være et foretrukket valg for forældre i 2024.

Sophia

Sophia, en anden populær favorit blandt forældre, fortsætter med at fortrylle med sin tidløse elegance og universelle appel. Dette klassiske navn har konsekvent rangeret højt på listen over populære pigebabynavne i flere år. Dets sofistikerede lyd og elegante charme gør det til et topvalg for mange forældre, der søger et navn med et strejf af forfinelse.

Navnet Sophia bærer en rig historie og betydning, hvilket tilføjer dybde til sin vedvarende popularitet. Dets universelle appel overskrider kulturelle grænser og resonerer med forældre over hele verden, der værdsætter dets skønhed og ynde. Når forældre vælger et navn til deres døtre, bliver mange tiltrukket af Sophia’s tidløse tiltrækningskraft, hvilket gør det til et elsket valg for kommende generationer.

Hvis du leder efter et navn, der udstråler sofistikation og elegance, samtidig med at det bevarer en universel charme, kan Sophia meget vel være det perfekte valg til din babypige.

Harper

Harper fanger forældre i 2024 med sit trendy og stilfulde appel, hvilket gør det til et topvalg for babypiger på navneoversigterne. Dette unisex-navn, selvom det bruges til begge køn, har fundet større popularitet blandt babypiger i de seneste år. Den moderne og chic stemning forbundet med Harper har bidraget betydeligt til dens stigning i popularitet. Derudover tilføjer dens litterære tilknytning til den berømte forfatter Harper Lee et strejf af sofistikation til navnet. Lyden af Harper, stærk og selvsikker, resonerer med mange forældre, der søger et navn, der udstråler styrke for deres døtre.

Overvej følgende punkter for at forstå, hvorfor Harper er blevet et foretrukket valg for babypiger:

 • Harpers moderne og stilfulde appel sætter det i en klasse for sig fra traditionelle navne.
 • Navnets litterære tilknytning tilføjer dybde og betydning.
 • Dets unisex-natur giver alsidighed samtidig med at det stadig læner sig mod en feminin stemning.
 • Harpers stærke og selvsikre lyd appellerer til forældre, der leder efter styrkende navne til deres døtre.
 • Navnets popularitet på babynavneoversigterne afspejler dets brede accept og attraktivitet.

Isabella

Med sin klassiske charme og tidløse appel skiller Isabella sig ud som en evig favorit blandt forældre, der vælger navne til baby piger i 2024. Dette navn, forankret i hebraisk med betydningen ‘Gud er min ed,’ bærer en åndelig og dyb betydning.

Dets elegance, nåde og feminine charme har gjort det til et populært valg gennem generationer. Isabella steg til bred anerkendelse takket være bemærkelsesværdige personer som skuespillerinden Isabella Rossellini og forfatteren Isabella Allende, der yderligere cementerede dets plads i mange hjerter.

Den smukke lyd og rige historie forbundet med Isabella fortsætter med at gøre det til et elsket og vedvarende valg for baby piger i år. Hvis du leder efter et navn, der udstråler sofistikation og tidløshed, kan Isabella meget vel være det perfekte valg til din lille.

Omfavn den skønhed og nåde, som Isabella bringer, og lad dette klassiske navn skinne klart for din datter.

Amelia

Amelia forbliver et konsekvent eftertragtet navn til baby piger i 2024, værdsat for sin tidløse elegance og vedvarende popularitet. Dette klassiske navn har en særlig plads i mange forældres hjerter på grund af sin rige historie og alsidige charme. Her er nogle grunde til, at ‘Amelia’ fortsætter med at være et topvalg for nyfødte piger:

 • Historisk Betydning: Navnet ‘Amelia’ er forbundet med bemærkelsesværdige figurer som flyveren Amelia Earhart og Prinsesse Amelia af Storbritannien, hvilket tilføjer et strejf af arv til navnet.
 • Tidløs Appel: Med en perfekt blanding af traditionelle og moderne elementer transcenderer ‘Amelia’ generationer og gør det til et tidløst valg for forældre, der søger et navn med varig skønhed.
 • Elegant Lyd: Den melodiske lyd af ‘Amelia’ tilføjer et strejf af sofistikation og nåde til navnet og udtrykker en følelse af forfining og stil.
 • Alsindighed: Uanset om det er i en formel eller afslappet setting, tilpasser ‘Amelia’ sig ubesværet og passer til en bred vifte af personligheder og præferencer.
 • Vedvarende Popularitet: På trods af skiftende trends fortsætter ‘Amelia’ med at være et populært valg og består tidens prøve som et elsket navn for baby piger.

Aria

At skifte fra den vedvarende popularitet af Amelia, et andet navn der skaber bølger i 2024 for sin melodiske charme og tidløse tiltrækning er Aria.

Dette navn har stille og roligt klatret på listerne og fanget opmærksomheden fra mange forældre tiltrukket af dets musikalske konnotationer og yndefulde tiltrækningskraft. Aria’s rødder i italiensk og hebraisk sprog giver det en rig kulturel betydning, som forstærker dets betydning for dem, der vælger det til deres døtre.

Konsistent rangeret højt på lister over populære babynavne har Aria opnået bred accept og beundring for dens elegante og sofistikerede vibe. Navnets popularitet viser ingen tegn på aftagende, da det fortsætter med at være et topvalg for forældre, der søger et smukt og stilfuldt navn til deres små piger.

Hvis du leder efter et navn, der udstråler elegance og tidløs charme, så kan Aria måske være det perfekte valg til din datter.

Riley

I 2024 oplever Riley en stigning i popularitet blandt forældre og fremstår som et trendy og moderne valg til baby piger med sin glade og livlige lyd. Dette unisex navn er blevet stadig mere foretrukket til piger, hvilket afspejler en bevægelse mod kønsneutrale muligheder med positive konnotationer.

Her er nogle vigtige punkter at overveje om navnet Riley:

 • Irsk Oprindelse: Riley stammer fra Irland og betyder ‘modig’ eller ‘tapper,’ hvilket giver navnet en følelse af styrke og empowerment.
 • Stigende Popularitet: Navnet Riley har støt klatret på babynavne listerne, hvilket indikerer dets brede appel til en mangfoldig gruppe af forældre.
 • Alsindet Natur: Rileys lette udtale og alsidige kvalitet gør det til et alsidigt valg for forældre, der søger et nutidigt og livligt navn til deres døtre.
 • Kønsneutral Appel: Dets status som et unisex navn øger dets appel, og tilbyder en moderne og inkluderende mulighed for forældre, der kigger ud over traditionelle kønsnormer.
 • Positive Konnotationer: Navnet Riley bærer positive associationer, hvilket gør det til et attraktivt valg for forældre, der værdsætter betydninger og symbolik bag navne.

Måne

Med sin himmelske charme og stigende popularitet blandt forældre i 2024, dukker Luna op som et topvalg til små piger, der udstråler en følelse af magi og mysterium inspireret af månen. Dette æteriske navn fanger opmærksomheden med sin elegante lyd og den ro, det fremkalder. Lunas tiltrækningskraft ligger i dens forbindelse til naturen og de fortryllende kvaliteter, der er forbundet med nattehimlen. Tendensen til naturinspirerede navne bidrager til Lunas stigende popularitet blandt forældre, der søger et navn, der resonerer med skønhed og nåde.

At vælge Luna til din lille pige afspejler et moderne, men tidløst valg, der blander en smule mystik med en følelse af undren. Navnets stigning i popularitet signalerer en bevægelse mod at omfavne himmelske påvirkninger og tiltrækningskraften ved den naturlige verden. Når du overvejer navne til din datter, skiller Luna sig ud som et navn, der både udstråler elegance og en smule magi, hvilket gør det til et overbevisende valg for forældre i 2024.

Evelyn

Da vi skifter fokus til navnet Evelyn, et klassisk og tidløst valg til babypiger, fortsætter dets vedvarende popularitet og sofistikerede charme med at fange forældrenes opmærksomhed i 2024. Navnet Evelyn har været en konstant favorit for forældre, der søger et navn, der udstråler elegance og nåde.

 • Traditionel charme: Evelyns traditionelle charme appellerer til forældre, der leder efter et navn med en tidløs kvalitet.
 • Elegant appel: Navnet Evelyn bærer en elegant appel, der tilføjer et strejf af sofistikering til et barns identitet.
 • Vintage flair: Med sit vintage flair bringer Evelyn en følelse af nostalgi og klassisk skønhed frem.
 • Nådig lyd: Lyden af Evelyn er blid og nådig, hvilket gør det til et blidt, men stærkt valg til en babypige.
 • Vedvarende popularitet: Evelyns fortsatte tilstedeværelse i topplaceringerne afspejler dets vedvarende popularitet og tidløse elegance i 2024.

Scarlett

Du vil finde Scarlett at være et populært pigenavn i 2024, resonere med dens association med farven rød og dens elegante lyd. Dette navn har været støt stigende i popularitet, appellere til mange forældre for sin klassiske, men moderne vibe. Forbindelsen til den ikoniske karakter Scarlett O’Hara fra ‘Borte med Vinden’ tilføjer en snert af litterær tiltrækning til navnet, yderligere forbedre dens charme.

Scarlett fremkalder billeder af modstandsdygtighed og sofistikation, der udtrykker en tidløs kvalitet, der gør det til et foretrukket valg for baby piger født i år. Dets modige og livlige essens har skubbet Scarlett op på listen over de mest populære pigenavne i 2024, fange opmærksomhed med sin stærke, men yndefulde tilstedeværelse.

Hvis du leder efter et navn, der udstråler styrke og elegance, skiller Scarlett sig ud som et overbevisende valg i landskabet af populære pigenavne i år.

Ynde

Grace, et navn dybt forankret i elegance og tidløshed, har længe været et værdsat valg for forældre, der søger et klassisk, men moderne pigenavn til deres baby. Dette navn udstråler værdighed og sofistikation, hvilket gør det til en evig favorit blandt familier.

I 2024 fortsætter Grace med at skinne på grund af sin enkelhed, charme og positive associationer, hvilket afspejler kvaliteter som elegance og ynde. Mange forældre tiltrækkes af Grace på grund af dens religiøse betydning, som symboliserer guddommelig nåde og velsignelser. På trods af dens traditionelle rødder forbliver Grace et relevant og populært valg, hvilket viser dets vedvarende appel i nutidens samfund.

 • Grace er et tidløst og elegant pigenavn.
 • Det bærer en følelse af værdighed og sofistikation.
 • Grace har været en favorit i 2024 på grund af sin enkelhed og charme.
 • Dette navn resonerer med mange forældre på grund af dets religiøse betydning.
 • Grace fastholder sin appel og relevans i 2024.

Chloe

Med sit tidløse charme og søde lyd dukker Chloe op som et populært valg til baby piger i 2024. Dette navn har græske rødder og betyder ‘blomstrende’ eller ‘ung grøn skud’, hvilket giver det en poetisk og naturinspireret essens. Chloe har fastholdt sin position blandt de mest populære navne til piger, hvilket afspejler dens vedvarende popularitet og brede appel på tværs af forskellige kulturer. Forældre bliver ofte draget af Chloe for dens enkelhed og elegance, der fremkalder en følelse af nåde og skønhed, som resonerer dybt. Navnet Chloe bærer en følelse af sofistikation og forfinelse, hvilket gør det til et elsket valg for mange familier, der byder baby piger velkommen i år.

| Populært babypigenavn – Chloe |
| :—————————–: | :—————————–: | :—————————–: |
| Tidløs charme | Sød lyd | Græske rødder |
| Betyder ‘Blomstrende’ | Poetisk og Naturinspireret | Vedvarende popularitet |
| Enkel og Elegant | Nådig og Smuk | Sofistikeret og Raffineret |

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er det mest almindelige pigens navn i 2024?

Hvis du vil vide det mest almindelige piges navn i 2024, er det Olivia. Dette navn holder førstepladsen i popularitetsranglisterne på grund af dets klassiske appel og tidløse elegance.

Forældre fortsætter med at vælge Olivia til deres babypiger i 2024, hvilket gør det til et af de mest populære babypigenavne for året. Olivias vedvarende charme og brede appel afspejler hvorfor det er så populært blandt familier.

Hvad er det #1 kvindelige navn?

Hvis du undrer dig over det #1 kvindelige navn, tager Olivia føringen i 2024. Dens vedvarende popularitet blandt forældre stammer fra en blanding af klassisk og moderne appel.

Olivias tidløse charme og sofistikering gør den til et favoritvalg for pigebørn dette år. Dens smukke lyd og brede anerkendelse bekræfter Olivias position som en topkandidat i verden af pigebørnsnavne.

Hvad er det nye unikke pigenavn i 2024?

På udkig efter et unikt pigenavn i 2024? Overvej navne som ‘Astra,’ ‘Nova,’ ‘Elowen,’ ‘Sylvie,’ eller ‘Seraphina.’

Disse navne skiller sig ud med deres himmelske, naturinspirerede eller elegante vibes, hvilket gør dem til distinkte valg til din baby pige.

Find et navn, der resonerer med din stil og fanger essensen af nye begyndelser eller tidløs elegance.

Omfavn trenden med unikke og æteriske navne til din lille en dette år!

Hvad er de 100 sjældneste pigens navne?

På udkig efter unikke pigens navne? Dyk ned i de 100 sjældneste pigens navne for distinkte muligheder. Disse usædvanlige valg tilbyder kulturel betydning, historiske rødder og et strejf af individualitet.

Forældre, der søger unikke navne, prioriterer unikhed og kan finde inspiration i disse sjældne juveler. Omfavne muligheden for at give din baby en pige et navn, der skiller sig ud fra mængden med disse specielle og usædvanlige valg.

Konklusion

Så der har du det, de 15 mest populære pige navne i 2024!

Uanset om du er til klassiske navne som Olivia og Emma, eller mere unikke valg som Maya og Arya, er der et navn til enhver stil og præference.

Fra Disney prinsesse-inspirerede navne til natur-inspirerede valg, omfavner forældre et bredt udvalg af påvirkninger, når de navngiver deres baby piger.

De udviklende tendenser inden for babynavne viser, at der virkelig er noget for alle i 2024.

Populære drengenavne i Tyskland

I Tyskland er de mest populære drengenavne Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil. Disse navne er forbundet med styrke, dynamik, selvstændighed og styrke. De er også associeret med klassiske traditioner, som stadig lever stærkt blandt tyskerne. Maximilian er et klassiske navn, der betyder den største, mens Alexander stammer fra Alexander den Store. Paul er et bibelsk navn, der betyder lille, og Leon er fra den latinske variant af det jødiske navn Levi, der betyder hård. Jonas og Lukas stammer fra de to evangelister i Det Nye Testamente. Elias stammer fra det hebraiske navn Eliyahu, der betyder ”Herren er min Gud ”, Noah er det bibelske navn, der betyder ”trøst”, Felix er fra det latinske navn Felix, der betyder ”lykkelig”, og Jakob stammer fra det hebraiske navn Yaakov, der betyder ”Gud beskytter”. Luca og Erik er klassiske romerske navne, der betyder ”lys” og ”helten”. Benjamin er et bibelsk navn, der betyder ”søn af min højre hånd”, Tim stammer fra det græske navn Timotheos, der betyder ”respekt”, Finn kommer fra det irske navn Finn, der betyder ”frihed”, Liam stammer fra det irske navn Uilliam, der betyder ”beskytter”, Moritz er et tysk navn, der betyder ”mørk”, Anton er et tysk navn, der betyder ”værdig”, Henry er et tysk navn, der betyder ”hersker”, og Emil er et tysk navn, der betyder ”arbejder”.

Populære navne i Tyskland 2023

I Tyskland er de mest populære drengenavne i 2023: Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil.

Boka tid för en konsultation och få babypaketet för 0 kr.

På Elternuniverset får du ett babypaket för 0 kronor när du bokar en rådgivare som hjälper dig med det svåra bilvalet när familjen växer. Babypaketet innehåller: solskydd, haklapp (i ekologisk bomull), termos och 1 månads medlemskap för 0 kr. på Mofibo, Fairytekk och Maneno.

Brädspel för barn

Letar du efter roliga brädspel för barn? Ta då en titt på alla spännande brädspel för barn som finns tillgängliga. Vi har samlat brädspel för olika åldrar så att alla barn kan delta.

Ett brädspel gör något annat än många andra leksaker. Det kan samla hela familjen runt matbordet för en gemensam aktivitet.

Ta en paus från vardagens stress och njut av lite riktig kvalitetstid med ett brädspel för barn på centret.

Innehållsförteckning

Hur man hittar det bästa brädspelet för barn

När du letar efter det bästa brädspelet är det först och främst en bra idé att tänka på barnets ålder. Faktum är att barn kan spela brädspel redan från 1 eller 2 års ålder, så länge spelet är på deras nivå.

Om vi måste nämna bra brädspel för små barn kan det vara spel som bildlotterier eller pussel.

För äldre barn finns det många fler alternativ. Det finns många spel som kräver att du sitter still och tänker, medan andra är mer fysiska, som musik eller att rita något eller något.

Det är bara att gå på jakt bland de många spännande spelen som finns där ute. Läs vidare för att hitta de bästa brädspelen för dina barn.

Ludospiel

Det klassiska brädspelet för barn måste vara det gamla vanliga slotspelet. Du kan hitta spelet i många olika versioner som är roliga att titta på. Här är den klassiska träbrädan med tydliga färger och en tydlig väg till målet.

Om vuxna är närvarande kan barn delta från 3-4 års ålder.

Spela med herr Skägg

Lär dig stava med den populära Mr. Skägg! Det här spelet passar nog bäst för barn i skolåldern, när de börjar intressera sig för bokstäver och ord.

I spelet finns den välkända Mr. Skägg som barn känner till från Ramasjang.

Fiskespel - roligt och aktivt

Här är ett spel för barn där de får spela aktivt och röra på sig samtidigt. Detta kan göra det lättare för barnen att spela brädspel, eftersom de ofta har mycket krut.

Domino med safaridjur

Denna lek kan även de yngsta delta i. Det är bara en fråga om att matcha djuren. Det fina med det här spelet för barn är att det kan spelas på flera olika sätt.

Du kan också prata om djurens namn, var de bor osv.

Träpussel för de små

Söta pussel med knoppar så att även de små kan delta. Välj mellan flera olika mönster som din lilla flicka kan njuta av.

Pusselspel är ett bra sätt att introducera brädspel för de små.

Wildcat

Det här spelet är otroligt populärt som det första spelet för barn. Reglerna är ganska enkla, men de kan också lätt ändras och böjas enligt barnets önskemål.

Kort sagt handlar det om att sätta bilderna på bilder som är likartade. Då är det som ett bildlotteri. Spelet Wildcat finns för 249,95 DKK på Lirumlarumleg.

Brädspel med pirater - från 5 år

Det här roliga spelet är riktigt roligt för 5-åringar. Spelet är perfekt för barn som älskar pirater, eftersom det handlar om ett helt tema där pirater måste resa runt.

Magnetisk lek från 3-åringar

Det här roliga spelet är perfekt för åldrar från 3 år och uppåt. Skicka runt bollarna med den magnetiska pennan och få dem genom labyrinten.

Brädspel för barn

Ett brädspel för barn är och kommer alltid att vara en bra presentidé! Barnet övar inte bara på att lära sig regler, sitta still och vänta på sin tur, utan det är också trevligt att spela ett brädspel tillsammans som familj. Läs vidare om du är på jakt efter ett bra brädspel för barn i alla åldrar.

Brädspel är ett bra sätt för familjen att tillbringa tid tillsammans med något som inte innebär skärmtid. Det är ett välkommet avbrott från surfplattor och teledones. Ett brädspel för barn aktiverar och utmanar både barn och vuxna.

De klassiska brädspelen för barn måste vara Ludo eller Matador (barnversionen). Kanske är det de som du känner igen från din egen barndom?

Men det finns faktiskt så många olika brädspel för barn i dag som utmanar barnet på alla möjliga sätt samtidigt som de är roliga.

Om du söker på nätet kan du snabbt och enkelt hitta ett brädspel som passar ditt barns ålder. Numera anges oftast spelets ålder på lådan, vilket gör det lättare för dig att köpa brädspelet. Du kan vara säker på att ditt barn kommer att kunna spela spelet.

Att köpa brädspel till ditt barn är en bra idé, och det finns många olika spel. Många av dessa spännande alternativ hittar du här: https://www.nordiskspil.dk/boernespil 

Det första brädspelet

De första spelen du provar är förmodligen oftast turbaserade spel eller dominospel med bilder i stället för siffror. Båda dessa spel har otroligt enkla regler, så det spelar ingen roll om du glömmer reglerna ibland.

När du leker med ditt barn är det en bra idé att låta dem vinna ibland. Det ger dem mer motivation att spela mer, och själva det att sitta med spelet ökar barnets koncentrationsförmåga.

Samtidigt är brädspel ett bra sätt att göra något tillsammans med familjen. Så sätt igång. Det är en bra idé att ha ett litet urval av brädspel, så att du kan variera lite beroende på vad du är på humör för. Det blir inte heller tråkigt.

Om du behöver roliga brädspel kan du köpa dem på nätet eller byta med vänner och familj. Många barn har ofta brädspel som de har vuxit ur eller tappat intresset för.

Du kan också bjuda in vänner och familj till en brädspelskväll. Det kan finnas brädspel för både vuxna och barn. Det finns mycket att göra för att komma igång och det kommer garanterat att bli en fantastisk kväll. Det är en annan typ av intimitet än att sitta framför en skärm. Lycka till med att hitta de bästa brädspelen för barn och vuxna.

Varför du bör se över försäkringen när du får ett barn: 5 goda skäl

Det är alltid en bra idé att se över dina försäkringar när det sker stora förändringar i ditt liv, till exempel när du får ett nytt barn. Du bör dock hålla tungan rätt i mun när du läser försäkringsvillkoren, eftersom barnet i de flesta fall omfattas av moderns försäkring under de första 1-2 åren. Därefter är det dock viktigt att ditt barn är försäkrad. Läs vidare för att få svar på dina frågor.

Läs mer

Ipad för barn

Är det ens en bra idé att låta ditt barn leka med en iPad? Är skärmar verkligen ohälsosamma? Nej, det är faktiskt långt ifrån det. Men det kräver att iPad används med vissa försiktighetsåtgärder.

Läs mer

Tabletter för barn

En surfplatta för barn kan ge de små många timmars underhållning. Oavsett om du behöver en surfplatta för barn på semestern, på flyget eller bara för att ha lite kul i vardagen kan du läsa vidare. Det finns flera saker som du bör vara medveten om när ditt barn använder en surfplatta.

Läs mer

Tablet för barn

När du är på jakt efter en bra surfplatta för barn finns det flera saker att tänka på. Det spelar ingen roll vilken surfplatta du väljer till dina små barn. Läs vidare om du vill veta mer om hur du väljer rätt surfplatta för dina små barn.

Läs mer

Gamla flicknamn

De gamla danska flicknamnen har gradvis blivit populära igen. Namn som Alma, Agnes och Laura är klassiska namn som många förstår att de faller för.

Namnen är huvudsakligen från före kriget och användes därför för ungefär en generation sedan. Det sägs att vi aldrig väljer de namn som var populära på våra föräldrars tid, utan snarare mor- och farföräldrarna. Och den här trenden passar mycket bra in i det sammanhanget. De var också vanliga på 20-, 30- och 40-talen.

Många av de gamla Nordiska namn har också blivit populära. Du kanske också överväger följande Amerikanska namn.

Namn från våra föräldrars tid som Jane, Hanne, Lene osv. är inte så populära för de små just nu, men det är inte otänkbart att de kommer att dyka upp när våra barn får barn.

Men nog om det!

Låt oss nu gå vidare till listan över fina gamla danska flicknamn:

 • Agnete
 • Agnes
 • Alma
 • Almine
 • Alvida
 • Anna
 • Anne
 • Anny
 • Augusta
 • Asta
 • Astrid
 • Bodil
 • Caroline-Mathilde
 • Clara
 • Dagmar
 • Doris
 • Dorthea
 • Ebba
 • Edith
 • Ella
 • Ellen
 • Annat
 • Elinor
 • Elisabeth
 • Emma
 • Emmy
 • Ester
 • Eva
 • Frederikke
 • Frida
 • Gerda
 • Grethe
 • Gry
 • Herla
 • Ida
 • Inge
 • Ingeborg
 • Inger
 • Johanne
 • Josefine
 • Kaja
 • Kamma
 • Karla
 • Karen
 • Katrine
 • Leonora
 • Lily
 • Liva
 • Lise
 • Marie
 • Mathilde
 • Mona
 • Myrna
 • Rigmor
 • Rosa
 • Sonja
 • Skylt
 • Sigrid
 • Thea
 • Olga
 • Oline
 • Paula
 • Pauline
 • Petra
 • Ulrikke
 • Vera
 • Vibe
 • Vita

Varför välja ett gammalt flicknamn?

Det kan finnas många anledningar till att du överväger de gamla danska flicknamnen. Kanske vill du att ditt barn ska uppkallas efter en mor- eller farförälder eller någon annan äldre person som har haft en speciell betydelse för dig. Eller så tycker du bara att de gamla namnen är jättefina.

Vilka gamla pojknamn är populära?

Se listan över gamla pojknamn här. Det finns lika många gamla pojknamn som har blivit populära som gamla flicknamn. Om du behöver inspiration till ditt namnval rekommenderar vi att du tar en titt på den här webbplatsen. Klicka till exempel på populära namn och se om det finns något som du gillar.

När ska mitt barn få ett namn?

Ditt barn måste namnges eller döpas innan det är 6 månader gammalt. Även om det kan kännas som om du måste skynda dig behöver du inte stressa alls. Det är verkligen få som inte har hittat ett namn efter sex månader, så ta god tid på dig att leta efter ett.

Engelska pojknamn

Det finns många engelska pojknamn som också är superpopulära här hemma. Faktum är att vi ser fler och fler barn som heter "Mason", som ursprungligen är ett engelskt namn men som kan uttalas på danska.

Om du funderar på att ge ditt barn ett engelskt pojknamn kan du vara glad över att ditt barn kommer att få ett namn som kan uttalas på alla språk. Det beror på att engelska är ett av de mest spridda språken i världen, och nästan alla kulturer och länder kan uttala namnet.

Engelska namn skiljer sig från traditionella nordiska och danska namn på flera sätt. För det första saknas æ, ø och å, som är bokstäver i det danska alfabetet. Dessutom uttalas de på engelska.

Tänk på att vissa engelska namn kan uttalas både på engelska och danska och låta helt olika beroende på hur du säger det. Namnet Tristan låter till exempel helt annorlunda när det uttalas på danska i stället för på engelska. Vilket uttal du föredrar är en smaksak, men det rekommenderas att man bestämmer sig för ett sätt att säga det så att det inte blir förvirrande för den lille.

Om du ännu inte vet vilket kön barnet i din mage har, kan du ta en titt på Engelska flicknamn, Amerikanska namn eller . gamla danska namn.

Innehållsförteckning

Se namnlistan nedan:

Adam

Adrian

Alan

Albert

Alex

Alexander

Allen

Callum

Charles

Charlie

Connor

Damian

Daniel

David

Ethan

George

Harry

Jack

Jacob

Jacob

Jake

James

Jeffrey

Jeremy

Jerry

Jesse

Joe

Joey

John

Joseph

Kyle

Liam

Mason

Michael

Oscar

Richard

Robert

Thomas

Tristan

Troy

Tyler

Verne

Victor

Vincent

Wade

Walter

Wayne

William

Zachary

Frågor och svar om namn!

Lär dig mer innan du väljer ett namn till din lilla unge.

Varför välja ett engelskt pojknamn?

Kanske har du en engelsk sida av familjen som också måste kunna uttala barnets namn. Du kanske också reser mycket och vill att det ska vara så lätt som möjligt för alla runt barnet att uttala hans namn. Eller kanske har du bara blivit kär i ett engelskt namn och det är så det ska vara. Det kan finnas många skäl att välja ett engelskt namn framför ett danskt.

Måste ett engelskt namn godkännas?

Endast om namnet inte redan är godkänt. Lyckligtvis är många namn godkända. Det kan vara lite krångligt att ansöka om godkännande av ett namn och du kan vänta i flera veckor på ett svar, som kan vara ett avslag om namnet anses vara skadligt för barnet.

Kan engelska namn uttalas på engelska?

Som standard ja, men vissa namn är uppenbarligen svårare än andra. Om vi tar namnet Mason är det superlätt att uttala på både engelska och danska. Det innehåller egentligen inga ljud som vi normalt inte använder i det engelska språket. Namnen Richard och George kan däremot vara svåra att uttala korrekt för vissa danskar. Tänk därför på om du vill att ditt barns namn ska vara lätt att uttala eller om det ska vara väldigt engelskt. Det senare innebär förmodligen att ditt barn måste säga sitt namn några gånger när det träffar nya människor. Omvänt kommer namnet att vara mycket lätt att säga ute i världen, särskilt i engelskspråkiga länder.

Starka flicknamn

Om din lilla flicka är en riktig kämpe eller bara stark och frisk, förtjänar hon ett starkt flicknamn. På den här sidan har vi hittat vackra och starka flicknamn som alla har en mening och styrka. Du kanske redan känner till några av dem, men det finns säkert också namn som du inte har hört förut.

Listan över starka flicknamn hittar du här

Läs mer

Namn som kan användas för båda könen

Du har kommit till rätt ställe om du letar efter namn som kan användas för båda könen, eller könsneutrala namn som de också kallas. Rulla längre ner på sidan för att hitta en lista över de bästa könsneutrala namnen.

Läs mer

När ska du använda en barnvagn?

Funderar du på om det är dags att ta barnvagnen i bruk eller kanske investera i en? Det finns faktiskt många tillfällen då en barnvagn är otroligt användbar.

Innehållsförteckning

När ska du använda en barnvagn?

Från och med det ögonblick då ditt barn kan sitta upp utan stöd kan du ta vagnen i bruk. Barnvagnen tar mindre plats än barnvagnen, så den är perfekt att ta med dig till affären, i bilen eller på en resa.

 • Barnvagnen används tidigast när barnet är 7-8 månader.
 • En barnvagn är perfekt för snabba resor där ditt barn inte nödvändigtvis behöver sova.

Perfekt att ta med sig på vägen

De flesta barn älskar att sitta uppe i vagnen och titta på världen medan du går runt i staden. Barnvagnen är perfekt för detta eftersom den har ett stort ryggstöd som kan läggas ner om barnet behöver en tupplur.

När du ska använda en barnvagn beror på var du bor och om barnvagnen används för promenader i trädgården. Många familjer vill ha en stor barnvagn hemma för promenader på dagarna och sedan en mindre barnvagn som är superlätt att bära med sig när ni ska ut.

En barnvagn skiljer sig från en barnvagn eftersom den kan fällas ihop och inte tar mycket plats.

Frågor och svar om barnvagnar

Om du är på väg att ta vagnen i bruk har du säkert några frågor som du vill ha svar på. Se om du hittar svaret nedan

När ska du använda en barnvagn?

Oftast när barnet är tillräckligt stort för att kunna sitta upp själv och inte längre behöver sova flera gånger om dagen utan vill titta och observera världen mer. Läs När kan barnet sitta i barnvagnen.

Kan barnvagnen sitta i bilen?

Det beror på både bil och barnvagn, eftersom det finns stora barnvagnar och små bilar. Men i allmänhet kan du få plats med en barnvagn i din bil, oavsett bilens storlek. Det gäller bara att hitta rätt barnvagn.

Vilken barnvagn är bäst?

Allt beror på dina behov och hur mycket du vill betala för vagnen. De dyraste barnvagnarna är inte alltid de bästa, eftersom de ofta är tyngre och dyrare. Å andra sidan är de mycket bekväma och lämpar sig för långa resor.

Tänk på om barnvagnen ska kunna vändas bakåt så att barnet står med ansiktet mot dig eller om den ska vara superlätt att bära i bilen. Du kan också överväga en barnvagn för syskon.

Kan mitt barn sova i vagnen?

Ja, det är absolut inget fel med att guldklimpen inte får stänga sina små ögon om den blir trött. Det är dock en bra idé att se till att ryggen kan ligga ner, eftersom det är mer ergonomiskt för det lilla barnets rygg, och det är också lättare att skapa lugn och skugga runt det sovande barnet.

När ska du byta till en barnvagn?

Den här frågan är särskilt relevant om du har en av de smarta barnvagnarna där du kan byta ut barnvagnsdelen mot en barnvagnsdel. De flesta byter till en barnvagn när barnet är ungefär ett år gammalt. Det beror också lite på om ditt barn har vuxit ur barnvagnen. Eller så slutar ditt barn att sova i vagnen helt och hållet, och då kan du lika gärna byta till en smart barnvagn så snart barnet kan sitta upp själv.

När kan barnet sova i en barnvagn?

När din lilla person blir trött på en promenad är det skönt att han eller hon kan ta en tupplur i vagnen. Men när kan barnet sova i en barnvagn? Läs vidare för att ta reda på det.

Spädbarn kan sova i barnvagnen från cirka 6 månader. Det är bäst om barnvagnens ryggstöd kan lutas helt och hållet.

 • Barnet kan sova i vagnen från cirka 6 månader om ryggen kan lutas helt och hållet.
 • Om ryggen bara kan stå upp bör barnet helst vara 2-3 år gammalt och det bör begränsas till en kort tupplur eller sporadiska tupplurar om möjligt.

Läs också om när barnet kan sitta i barnvagnen.

Innehållsförteckning

När är det bra att sova i en barnvagn?

En barnvagn skiljer sig från en barnvagn på flera sätt. I det följande kommer vi att gå igenom hur de två skiljer sig åt mer i detalj och varför det är bäst att inte låta ditt barn sova i en barnvagn från det att det är nyfött.

En barnvagn

Barnvagnen består av en stor låda med en isolerad botten och en mjuk madrass inuti. Det finns gott om plats för ett täcke, en kudde, gosedjur och allt annat som barnet föredrar. Barnvagnen är många barns favoritplats att sova i. På grund av den mjuka madrassen och utrymmet kan bebisar sova i vagnen från födseln och upp till 3 års ålder, om de överhuvudtaget kan sova där.

En barnvagn

Den här typen av barnvagn kännetecknas av att den kan fällas ihop - därav ordet barnvagn. Den är därför superlätt att ta med sig på resan. Den får plats i alla bilar där det annars är svårt att få plats med en stor barnvagn. Den är också perfekt för resor, eftersom du kan packa den som bagage. De minsta barnvagnarna är paraplyvagnar.

Vilken typ av barnvagn?

Det finns verkligen många olika typer av barnvagnar. Det är en bra idé att tänka på om barnet ska sova i den varje dag eller om det bara ska sova en tupplur då och då. Om den huvudsakligen är avsedd för att sitta upp behöver du inte tänka så mycket på om ryggen kan ligga platt.

Eller så är ditt barn tillräckligt stort för att gå ner och gå lite på egen hand, och då kan du nöja dig med en ännu mindre barnvagn.

Om ditt barn behöver sova ofta och kanske är under ett år, är du nöjd med en modell som kan ligga platt på rygg. Du hittar alltid svaret på denna fråga i beskrivningen av vagnen på sidan eller i butiken där du köper den.

Så om ditt barn är över 6 månader och kan ligga på rygg i barnvagnen kan du med gott samvete låta ditt barn sova lite skönhetssömn i barnvagnen.

Vagn för barnvagn, barnvagn och bilbarnstol

Om du funderar på vilken som är den bästa bärkassen kan du läsa vår recension av de bästa bärkassarna på marknaden och hur du använder dem. Läs också vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för vilken körväska du ska köpa.

Om du redan vet vad du letar efter kan du hoppa direkt in och läsa om våra tips på de bästa bärarna.

Bläddra ner och se om du kan hitta rätt bärare för dig och ditt barn.

Läs mer

Paraplyvagn | De bästa paraplyvagnarna

När du behöver hitta en paraplyvagn kan det handla om en extra vagn, en för resor, en för mor- och farföräldrarna eller kanske bara en vagn som är superlätt att bära. De kan fällas ihop och tar nästan inget utrymme. Det bästa med en barnvagn är att den kan fällas ihop och [...]

Syskonvagn - två barn på väg

Om du har barn med mindre än 3 års åldersskillnad är en syskonvagn ett måste! Den är oumbärlig när de båda behöver sova vid olika tidpunkter, och du slipper bråka om vems tur det är att sitta i vagnen när benen blir trötta. På den här sidan [...]

Bra barnvagnar - De bästa (och billigaste) barnvagnarna

När du behöver en barnvagn till ditt barn kanske du inte tänker att det måste vara den dyraste i världen. Som tur är finns det många barnvagnar för barn som inte behöver kosta en förmögenhet. Håll dig uppdaterad och se om du inte kan hitta rätt barnvagn för [...]

Tvillingvagn | De bästa tvillingvagnarna och tillbehören

När du har barn vill du välja den bästa utrustningen för att transportera dem. Det handlar om säker och god komfort för barnet och en bekväm vagn som är lätt att åka. När det gäller att välja rätt tvillingvagn är det funktionerna som är viktigast. Det handlar fortfarande om optimal komfort för barnen, men också för den som kör vagnen. Läs mer

Vackra namn med betydelse

I allmänhet har alla namn en betydelse, men vissa namn har en mer speciell betydelse än andra. Håll ögonen öppna för massor av inspiration och fantastiska namn med betydelse.

När du får ett barn ska det naturligtvis ha ett namn som passar honom eller henne perfekt. Om du gillar tanken på att ett namn inte bara är ett namn är det en bra idé att leta efter namn med betydelse.

På den här sidan har vi samlat ett antal namn för både pojkar och flickor, och varje namn har sin egen speciella betydelse. Det är alltid en bra idé att titta igenom namnlistorna för att få inspiration. Se till exempel Amerikanska namn, bibliska namn eller . gamla danska namn.

Läs mer

Namn med bindestreck

Det finns många vackra namn med bindestreck, även kallade dubbla namn, och det är därför många barn får dessa namn. Det betyder dock inte att ditt barn kommer att kallas på samma sätt som alla andra. Det som är bra med namn med bindestreck är att de är mycket lätta att göra unika. Ta en titt här och hitta fantastiska namn för pojkar och flickor med bindestreck.

Innehållsförteckning

Vad är unikt med ett namn med bindestreck?

På senare år har det blivit populärt att ge barn två förnamn. Det är både sött och trevligt, och det ger också mer variation, för att inte tala om att välja två hela namn som både du och den andra föräldern gillar.

När du väljer att ha de två förnamnen sammanfogade med ett bindestreck betyder det att barnet kommer att kallas för båda namnen. Om ditt barn till exempel heter Asta Marie kommer de flesta att kalla henne Asta. Men om namnet är Asta-Marie kommer det att ses som ett namn. När ett dubbelt namn förenas med ett bindestreck fungerar de tillsammans som ett namn.

Hur väljer du de två namnen?

Om du gillar bindestrecket i ditt barns namn är det bra att se till att de två namnen passar ihop. Det ska låta lite flytande och vara lätt att säga.

I regel är det vanligast att välja dubbla namn, där varje namn har två stavelser. Till exempel Klara-Marie.

Men det har också blivit både populärt och vanligt att välja korta namn som andra namn. Till exempel "Min". Så det blir Asta-My.

Bland pojknamn förekommer det dock ofta med två korta namn som tillsammans bildar ett dubbelnamn. Exempel är Karl-Emil eller Thor-Leif.

Det viktigaste är dock att komma ihåg att det ska vara ett namn som passar ditt barn och som ni föräldrar tycker om.

Få inspiration till rätt namn

Läs igenom vår lista nedan och inspireras till att välja ett namn till ditt barn. Du kanske också överväger en gammalt danskt namn eller en av de populära namn. Först börjar vi med idéer om namn som fungerar bra i dubbelspel:

Flickor

 • Min
 • Gry
 • Marie
 • Rose
 • Sofie
 • Maj

Pojkar

 • Emil
 • Nohr
 • Carl / Karl

Försök att ta ett namn som du gillar och sätta ett av dessa namn bakom det. Nedan har vi några färdiga förslag till dig.

Pojknamn med bindestreck

 • Noah-Emil
 • Theo-Emil
 • Karl-Emil
 • Clara-Sofie
 • Christian-Theodor

Flicknamn med bindestreck

 • Ditte-Marie
 • Ida-Marie
 • Ella-Rose
 • Rosa-Maria
 • Anne-Maj

Gamla dubbla namn

Denna typ av namn har varit populär i många år, vilket är anledningen till att många av de gamla dubbelnamnen fortfarande är populära idag, precis som de gamla danska namnen i allmänhet är enormt populära idag. De gamla dubbla namnen har sin egen charm.

De gamla dubbelnamnen som Karl-Emil och Karl-Johan används fortfarande ofta, medan andra som Poul-Erik och Niels-Christian inte är så vanliga.

Detta är det bästa med dubbla namn

Med ett dubbelt namn får du dubbelt så många alternativ - och du kan kombinera dem som du vill. Även om det finns många klassiska namn med bindestreck är det inte nödvändigt att välja ett sådant namn. Du kan faktiskt välja vad du vill.

En annan fördel är att barnet har möjlighet att byta namn senare i livet. Vid en viss tidpunkt kanske ditt barn föredrar att använda endast ett av sina två namn, eller båda. Kom dock ihåg att det dubbla bindestrecket innebär att namnet betraktas som ett enda namn.

Lycka till med namnjakten!

Engelska flicknamn

Om du funderar på ett engelskt flicknamn för ditt barn, besök den här sidan. Engelska barnnamn kan uttalas på nästan alla språk, och din dotter kommer att få ett namn som förmodligen inte många andra har. Hitta inspiration till engelska flicknamn på den här sidan.

Självklart ska ditt barn ha ett namn som passar just henne. Därför är det klokt att undersöka namn medan du fortfarande är gravid. Det är en bra idé att göra en lista över namn som du gillar. Sedan kan du och din partner gå igenom namnen tillsammans och kanske komma närmare ett namn för barnet. Det kan också vara ett bra sätt att ta reda på vad ditt gyllene barn inte bör kallas.

Läs mer

Gamla danska namn