Populære drengenavne i Tyskland

I Tyskland er de mest populære drengenavne Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil. Disse navne er forbundet med styrke, dynamik, selvstændighed og styrke. De er også associeret med klassiske traditioner, som stadig lever stærkt blandt tyskerne. Maximilian er et klassiske navn, der betyder den største, mens Alexander stammer fra Alexander den Store. Paul er et bibelsk navn, der betyder lille, og Leon er fra den latinske variant af det jødiske navn Levi, der betyder hård. Jonas og Lukas stammer fra de to evangelister i Det Nye Testamente. Elias stammer fra det hebraiske navn Eliyahu, der betyder ”Herren er min Gud ”, Noah er det bibelske navn, der betyder ”trøst”, Felix er fra det latinske navn Felix, der betyder ”lykkelig”, og Jakob stammer fra det hebraiske navn Yaakov, der betyder ”Gud beskytter”. Luca og Erik er klassiske romerske navne, der betyder ”lys” og ”helten”. Benjamin er et bibelsk navn, der betyder ”søn af min højre hånd”, Tim stammer fra det græske navn Timotheos, der betyder ”respekt”, Finn kommer fra det irske navn Finn, der betyder ”frihed”, Liam stammer fra det irske navn Uilliam, der betyder ”beskytter”, Moritz er et tysk navn, der betyder ”mørk”, Anton er et tysk navn, der betyder ”værdig”, Henry er et tysk navn, der betyder ”hersker”, og Emil er et tysk navn, der betyder ”arbejder”.

Populære navne i Tyskland 2023

I Tyskland er de mest populære drengenavne i 2023: Maximilian, Alexander, Paul, Leon, Jonas, Lukas, Elias, Noah, Felix, Leon, Jakob, Luca, Erik, Benjamin, Tim, Finn, Liam, Moritz, Anton, Henry og Emil.

Varaa aika neuvontaan ja saat vauvapaketin 0 kr.

Elternuniversetissä saat vauvapaketin 0 kruunulla, kun varaat neuvojan auttamaan sinua vaikeassa auton valinnassa perheen kasvaessa. Vauvapakkaus sisältää: aurinkovisiirit, ruokalappu (luomupuuvillaa), termospullon ja 1 kuukauden jäsenyyden 0 kr:lla Mofibossa, Fairytekkissä ja Manenossa.

Lautapelit lapsille

Leder du efter sjove brætspil til børn? Så se med her, hvor vi tager et kig på alle de spændende brætspil til børn, der findes. Vi har samlet brætspil til forskellige aldre, så alle børn kan være med.

Et brætspil kan noget andet, end så meget andet legetøj kan. Det kan nemlig samle hele familien om spisebordet om en fælles aktivitet.

Ta’ en pause fra hverdagens mange skærme, og nyd i stedet ægte kvalitetstid med et brætspil til børn som centrum.

Sisällysluettelo

Sådan finder du det bedste brætspil til børn

Når du skal finde det bedste brætspil, er det først og fremmest en god ide at tænke over barnets alder. Faktisk kan børn spille brætspil allerede fra 1 – 2 års alderen, så længe spillet er på barnets niveau.

Hvis vi skal nævne gode brætspil til små børn så kunne det være spil som billedlotteri eller puslespil.

Til de lidt større børn er der mange flere muligheder. Der findes masser af spil, der kræver at man sidder stille og tænker, mens andre spil ligger mere op til at der sker noget mere fysisk såsom musik, eller man skal tegne noget eller lignende.

Det er bare med at gå på jagt blandt de mange spændende spil, der findes derude. Læs videre her, og find de bedste brætspil til netop dine børn.

Ludospil

Det helt klassiske brætspil til børn må være det gode, gamle ludospil. Du kan finde spillet i mange udgaver, som er sjove at kigge på. Her ses den klassiske træplade med tydelige farver og en overskuelig vej til målet.

Hvis der er voksne med kan børn være med allerede fra 3-4 års alderen.

Spil med Hr. Skæg

Lær at stave med den populære Hr. Skæg! Dette spil egner sig nok bedst til børn lige omkring skolealderen, når de begynder at interessere sig for bogstaver og ord.

Spillet er med den genkendelige Hr. Skæg som børnene kender fra Ramasjang.

Fiskespil – sjovt og aktivt

Her er et spil til børn, hvor de får lov til at spille aktivt, og røre sig imens. Det kan gøre det nemmere for børn at spille brætspil, da de jo ofte har meget krudt.

Dominospil med safaridyr

Dette spil kan selv de mindste være med til. Det gælder blot om at få dyrene til at matche. Det gode ved dette spil til børn er at det kan spilles på flere måder.

I kan også snakke om hvad dyrene hedder, hvor de bor osv.

Træpuslespil til de mindste

Søde puslespil med knopper, så selv de mindste kan være med. Vælg mellem flere forskellige motiver, som den lille kan hygge sig med.

Knobpuslespil er en god måde at introducere brætpuslespil til de små.

Vildkatten

Dette spil er utrolig populært som det første spil til børn. Reglerne er ret simple, men de kan også sagtens ændres og bøjes alt efter hvad barnet har lyst til.

I korte træk gælder det om at ligge billederne på de billeder, der er magen til. Så er det ligesom billedlotteri. Spillet Vildkatten fås til 249,95 kr. hos Lirumlarumleg.

Brætspil med pirater – fra 5 år

Dette sjove spil er virkelig sjovt fra de 5 årige. Spillet er genialt til børn, der elsker pirater, da det er et helt tema om pirater der skal rejse rundt.

Magnetspil fra 3-årige

Dette sjove spil er sjovt for de 3-årige og opefter. Før kuglerne rundt med magnetpennen, og få dem i mål igennem labyrinten.

Lautapelit lapsille

Et brætspil til børn er og bliver bare en god gaveide! Ikke nok med at barnet øver sig i at lære regler, sidde stille og vente på tur – så er det også bare rigtig hyggeligt at spille et brætspil sammen som familie. Læs med her, hvis du er på jagt efter et godt brætspil til børn i alle aldre.

Brætspil er en skøn måde for familien at være sammen om noget, der ikke har nogen former for skærmtid involveret. Det er en velkommen afbrydelse fra tablets og teledoner. Et brætspil til børn aktiverer og udfordrer både børn og voksne.

De klassiske brætspil til børn må siges at være Ludo, eller Matador (børneudgave). Det er måske dem, du kender fra din egen barndom?

Men faktisk findes der utrolig mange forskellige brætspil til børn i dag, som udfordrer barnet på alle mulige måder og samtidig med at det er sjovt.

Hvis du leder på nettet, finder du hurtigt og nemt frem til et brætspil, der passer til dit barns alder. I dag står der oftest på æsken hvilken alder spillet henvender sig til, og det gør det noget nemmere for dig, som skal købe brætspillet. Så er du nemlig helt sikker på, at barnet vil kunne spille spillet.

Det er en rigtig god ide at købe brætspil til dit barn, og der findes rigtigt mange forskellige. Du kan finde mange af disse spændende muligheder her: https://www.nordiskspil.dk/boernespil 

Det første brætspil

De første spil man prøver kræfter med, er nok oftest vendespil eller Domino med billeder i stedet for tal. Begge disse spil har utrolig simple regler, og så gør det ikke noget hvis man engang i mellem glemmer reglerne.

Når du spiller med dit barn er det en god ide at lade barnet vinde engang i mellem. Det giver dem mere motivation til at spille mere, og selve det at sidde med spillet øger barnets koncentrationsevne.

Samtidig er det en dejlig måde at lave noget sammen som familie, når I spiller brætspil. Så det er bare med at komme i gang. Det er en god ide at have et lille udvalg af brætspil, så I kan variere lidt alt efter hvad I er i humør til. Så bliver det heller ikke kedeligt.

Hvis I mangler sjove brætspil kan I købe dem på nettet, eller undersøge om I kan bytte med venner og familier. Ofte har rigtig mange brætspil til børn liggende, som børnene enten er blevet for store til eller har mistet interessen for.

I kan også invitere venner og familie til en brætspilaften. Her kan der være brætspil til både voksne og børn. Så er der masser at gå i gang med, og det bliver med garanti en rigtig hyggelig aften. Det er nemlig nærvær på en helt anden måde end at sidde foran skærmen. Held og lykke med at finde de bedste brætspil til børn og voksne.

Miksi sinun pitäisi tarkistaa vakuutus, kun sinulla on lapsi: 5 hyvää syytä

Det er altid en god ide at gennemgå forsikringerne, når der sker store ændringer i livet såsom ankomsten af en lille ny. Du skal dog holde tungen lige i munden, når du læser forsikringsvilkå for i de fleste tilfælde er dit barn dækket af moderens forsikring de første 1 – 2 år. Derefter er det dog afgørende, at dit barn er forsikret. Læs med her og få svar på dine spørgsmål.

Lue lisää

Ipad lapsille

Er det overhovedet en god ide at lade den lille lege med en iPad? Er skærme egentlig usunde? Nej faktisk er det langt fra sådan det forholder sig. Men det kræver at ipadden bruges med visse forholdsregler.

Lue lisää

Lasten tabletti

En børnetablet kan give timevis af sjov til de kære små. Uanset om du skal bruge en børnetablet til ferien, flyrejsen eller bare til små hyggelige stunder i hverdagen, så bør du læse med her. Der er nemlig flere ting du bør være opmærksom på, når dit barn skal bruge tablet.

Lue lisää

Tabletti lapsille

Når du er på jagt efter en god tablet til børn er der flere ting du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke helt ligemeget hvilken tablet du vælger til de små pus. Læs med her og bliv klogere på valget af tablet til dine guldklumper.

Lue lisää

Vanhat tyttönimet

Vanhat kunnon tanskalaiset tyttöjen nimet ovat vähitellen tulleet taas suosituksi. Nimet kuten Alma, Agnes ja Laura ovat klassisia nimiä, joihin monet ymmärrettävästi ihastuvat.

Nimet ovat pääosin peräisin ajalta ennen sotaa, joten niitä käytettiin noin 1 sukupolvi sitten. Sanotaan, että emme koskaan valitse nimiä, jotka olivat suosittuja vanhempiemme, vaan isovanhempiemme aikaan. Ja tämä suuntaus sopii hyvin siihen. Niitä käytettiin yleisesti myös 20-, 30- ja 40-luvuilla.

Monet vanhat Pohjoismaiset nimet ovat myös tulleet suosituiksi. Saatat myös harkita Amerikkalaiset nimet.

Vanhempiemme aikaiset nimet, kuten Jane, Hanne, Lene jne., eivät ole tällä hetkellä kovin suosittuja pienille lapsille, mutta ei ole mahdoton ajatus, että ne tulevat esiin, kun lapsemme saavat lapsia.

Mutta siitä riittää!

Nyt siirrytään vanhojen tanskalaisten tyttöjen hienojen nimien luetteloon:

 • Agnete
 • Agnes
 • Alma
 • Almine
 • Alvida
 • Anna
 • Anne
 • Anny
 • Augusta
 • Asta
 • Astrid
 • Bodil
 • Caroline-Mathilde
 • Clara
 • Dagmar
 • Doris
 • Dorthea
 • Ebba
 • Edith
 • Ella
 • Ellen
 • Else
 • Elinor
 • Elisabeth
 • Emma
 • Emmy
 • Ester
 • Eva
 • Frederikke
 • Frida
 • Gerda
 • Grethe
 • Gry
 • Herla
 • Ida
 • Inge
 • Ingeborg
 • Inger
 • Johanne
 • Josefine
 • Kaja
 • Kamma
 • Karla
 • Karen
 • Katrine
 • Leonora
 • Lily
 • Liva
 • Lise
 • Marie
 • Mathilde
 • Mona
 • Myrna
 • Rigmor
 • Vaaleanpunainen
 • Sonja
 • Kirjaudu
 • Sigrid
 • Thea
 • Olga
 • Oline
 • Paula
 • Pauline
 • Petra
 • Ulrikke
 • Vera
 • Vibe
 • Vita

Miksi valita vanha tyttönimi?

Sinulla voi olla monia syitä harkita vanhoja tanskalaisia tyttöjen nimiä. Ehkä haluat, että vauva nimetään isovanhemman tai muun vanhemman henkilön mukaan, jolla on sinulle erityinen merkitys. Tai ehkä vain pidät vanhoja nimiä erittäin kauniina.

Mitkä vanhojen poikien nimet ovat suosittuja?

Katso luettelo vanhoista poikien nimistä täältä. Vanhoja poikien nimiä, joista on tullut suosittuja, on yhtä paljon kuin vanhoja tyttöjen nimiä. Jos kaipaat inspiraatiota nimivalintaasi varten, suosittelemme tutustumaan tähän sivustoon. Napsauta esimerkiksi suositut nimet ja katso, löytyykö sieltä jotain, mistä pidät.

Milloin lapselleni pitäisi antaa nimi?

Vauva on nimettävä tai kastettava ennen kuin hän on 6 kuukauden ikäinen. Vaikka voi tuntua siltä, että sinun on kiirehdittävä, sinun ei tarvitse stressata lainkaan. Vain harvat eivät ole löytäneet nimeä 6 kuukauteen mennessä, joten etsi nimeä rauhassa.

Englantilaiset pojan nimet

On monia englantilaisia pojan nimiä, jotka ovat erittäin suosittuja myös täällä kotona. Itse asiassa näemme yhä useampia lapsia, joiden nimi on "Mason", joka on alun perin englantilainen nimi, mutta joka voidaan helposti lausua tanskaksi.

Jos harkitset englantilaista pojan nimeä lapsellesi, voit olla iloinen siitä, että lapsesi nimi voidaan lausua millä tahansa kielellä. Tämä johtuu siitä, että englanti on yksi maailman puhutuimmista kielistä, ja lähes kaikki kulttuurit ja maat osaavat lausua sen nimen.

Englanninkieliset nimet eroavat perinteisistä pohjoismaisista ja tanskalaisista nimistä monin tavoin. Ensinnäkin tanskan aakkosissa ei ole æ-, ø- tai å-kirjaimia. Lisäksi ne lausutaan englanniksi.

Huomaa, että jotkut englanninkieliset nimet voidaan lausua sekä englanniksi että tanskaksi, ja ne kuulostavat aivan erilaisilta riippuen siitä, miten ne lausutaan. Esimerkiksi nimi Tristan kuulostaa täysin erilaiselta, kun se lausutaan tanskaksi eikä englanniksi. Se, kumpi ääntäminen on makuasia, mutta on suositeltavaa valita yksi ääntämistapa, jotta se ei hämmentäisi pientä lasta.

Jos et vielä tiedä vatsassasi olevan vauvan sukupuolta, tutustu osoitteeseen Englantilaiset tyttöjen nimet, Amerikkalaiset nimet tai vanhoja tanskalaisia nimiä.

Sisällysluettelo

Katso nimiluettelo jäljempänä:

Adam

Adrian

Alan

Albert

Alex

Alexander

Allen

Callum

Charles

Charlie

Connor

Damian

Daniel

David

Ethan

George

Harry

Jack

Jacob

Jacob

Jake

James

Jeffrey

Jeremy

Jerry

Jesse

Joe

Joey

John

Joseph

Kyle

Liam

Mason

Michael

Oscar

Richard

Robert

Thomas

Tristan

Troy

Tyler

Verne

Victor

Vincent

Wade

Walter

Wayne

William

Zachary

Kysymyksiä ja vastauksia nimistä!

Opettele ennen kuin valitset nimen pienokaisellesi.

Miksi valita englantilainen pojan nimi?

Ehkä sinulla on englantilainen suku, jonka on myös osattava lausua vauvan nimi. Saatat myös matkustaa paljon ja haluat, että kaikkien vauvan ympärillä olevien on mahdollisimman helppo lausua hänen nimensä. Tai ehkä olet vain rakastunut englantilaiseen nimeen, ja niin sen pitääkin olla. Voi olla monia syitä valita englanninkielinen nimi tanskalaisen sijaan.

Pitääkö englanninkielinen nimi hyväksyä?

Vain jos nimeä ei ole vielä hyväksytty. Onneksi monet nimet on hyväksytty. Nimen hyväksymisen hakeminen voi olla hieman vaivalloista, ja voit odottaa viikkoja vastausta, joka saattaa olla hylkäävä, jos nimen katsotaan olevan lapselle haitallinen.

Voiko englanninkieliset nimet lausua englanniksi?

Oletusarvoisesti kyllä, mutta jotkin nimet ovat selvästi vaikeampia kuin toiset. Esimerkiksi nimi Mason on erittäin helppo lausua sekä englanniksi että tanskaksi. Se ei oikeastaan sisällä mitään äänteitä, joita emme yleensä käytä englannin kielessä. Nimiä Richard tai George voi olla joidenkin tanskalaisten vaikea lausua oikein. Muista siis miettiä, haluatko, että lapsesi nimi on helppo lausua vai että sen ääntäminen on hyvin englantilainen. Jälkimmäinen tarkoittaa todennäköisesti sitä, että lapsesi joutuu sanomaan nimensä muutaman kerran tavatessaan uusia ihmisiä. Sitä vastoin nimi on todella helppo sanoa maailmalla ja erityisesti englanninkielisissä maissa.

Vahvat tyttöjen nimet

Jos pikkutyttösi on todellinen taistelija tai vain vahva ja terve, hän ansaitsee vahvan tytön nimen. Tältä sivulta olemme löytäneet kauniita ja vahvoja tyttöjen nimiä, joilla kaikilla on merkitystä ja voimaa. Saatat jo tuntea joitakin heistä, mutta on varmasti myös nimiä, joita et ole kuullut aiemmin.

Luettelo vahvoista tyttöjen nimistä löytyy täältä.

Lue lisää

Nimet, joita voidaan käyttää molemmista sukupuolista

Olet tullut oikeaan paikkaan, jos etsit nimiä, joita voidaan käyttää molemmille sukupuolille, tai sukupuolineutraaleja nimiä, kuten niitä myös kutsutaan. Vieritä sivua alemmas ja löydä luettelo hienoimmista sukupuolineutraaleista nimistä.

Lue lisää

Milloin käyttää rattaita?

Overvejer du om det er ved at være tid til at tage klapvognen i brug, eller måske investere i en? Faktisk er der rigtig mange tidspunkter hvor en klapvogn er utrolig nyttig.

Sisällysluettelo

Milloin käyttää rattaita?

Fra barnet kan sidde op uden støtte kan du tage klapvognen i brug. Klapvognen fylder mindre end barnevognen, så den er genial at have med i butikker, i bilen eller på en rejse.

 • Klapvognen tages i brug tidligst når barnet er 7-8 måneder
 • En klapvogn er genial til hurtige ture, hvor barnet ikke nødvendigvis skal sove.

Perfekt at have med rundt på tur

De fleste børn elsker at sidde op i deres vogn og betragte verden, når I går rundt i byen. Klapvognen er genial til dette fordi den har et stort ryglæn som kan ligges ned hvis baby har behov for en lur.

Hvornår man bruger klapvogn kommer an på hvor du bor, og om barnevognen bruges til lure hjemme i haven. Rigtig mange familier trives med at have en stor barnevogn derhjemme, der bruges til lure om dagen og så en mindre klapvogn der er super nem at have med rundt når i skal på tur.

En klapvogn er anderledes end en barenvogn fordi den netop kan klappes sammen og derved ikke fylder meget.

Spørgsmål og svar om klapvogne

Skal du til at tage klapvognen i brug har du garanteret nogle spørgsmål du søger svar på. Se om du finder svaret herunder

Milloin käyttää rattaita?

Oftest når baby er stor nok til at sidde op selv, og ikke længere har behov for at sove flere gange om dagen men derimod gerne vil kigge og observere verden mere. Læs hvornår må baby sidde i klapvognen.

Kan klapvognen være i bilen?

Det kommer an på både bil og klapvogn, da der findes store vogne og små biler. Som udgangspunkt kan du dog få plads i din bil til en klapvogn uanset størrelsen på din bil. Det handler bare om at finde den rigtige klapvogn.

Hvilken klapvogn er bedst?

Det kommer helt an på dit behov, og hvor meget du vil give for klapvognen. Det er ikke altid at de dyreste klapvogne er de bedste da de ofte er tungere og dyre. Til gengæld har de masser af komfort og egner sig til lange ture.

Tænk over om klapvognen skal kunne vende bagud, så barnet kigger mod dig, eller om den skal være super nem at have med i bilen. Du kan også overveje en sisarusten rattaat.

Må min baby sove i klapvognen?

Ja, der er absolut intet i vejen for at guldklumpen ikke skal have lov til at lukke de små øjne, hvis trætheden melder sig. Det er dog en god ide at sørge for at ryggen kan ligges ned, da det er mere ergonomisk for den lille ryg, og desuden er det også nemmere at skabe lidt ro og skygge omkring det sovende barn.

Hvornår skifter man til klapvogn?

Dette spørgsmål er især relevant, hvis du har en af de smart kombivogne, hvor du kan skifte barnevognsdelen ud med en klapvognsdel. De fleste skifter til klapvogn når barnet er omkring et år. Det kommer også lidt an på, om dit barn er vokset ud af barnevognskassen. Det kan også være dit barn holder helt op med at sove i barnevognen, og så kan du ligeså godt skifte til den smarte klapvogn så snart baby kan sidde op selv.

Milloin vauva voi nukkua rattaissa?

Når den lille bliver træt på gåturen er det nu rart når han eller hun kan tage sig en lur i klapvognen. Men hvornår må baby sove i klapvogn? Læs med her og få svar på dette spørgsmål.

Baby må sove i klapvognen fra de er omkring 6 måneder. Det er bedst hvis ryggen i klapvognen kan ligges helt ned.

 • Baby kan sove i klapvognen fra omkring 6 måneder hvis ryggen kan ligges helt ned
 • Kan ryggen kun stå op skal barnet helst være 2-3 år og det skal såvidt muligt begrænses til en kort lur eller sporadiske lure.

Lue myös hvornår baby må sidde i klapvogn.

Sisällysluettelo

Hvornår er en klapvogn god at sove i?

En klapvogn er anderledes end en barnevogn på flere forskellige måder. I det følgende gennemgår vi mere præcist hvordan de to adskiller sig fra hinanden og hvorfor barnet helst ikke skal ligges til at sove i en klapvogn fra de er nyfødte.

En barnevogn

Barnevognen består af en stor kasse med en isoleret bund og en blød madras i. Her er der rigelig plads til dyne, pude og nusseklude og hvad baby ellers fortrækker. Barnevognen er mange børns fortrukne sovested. På grund af den dejlig bløde madras og den gode plads, så må baby sove i barnevognen lige fra de bliver født og helt op til 3-års alderen, hvis de da ellers kan være der.

En klapvogn

Denne type vogn er kendetegnet ved at den kan klappes sammen – og deraf ordet klapvogn. Den er derfor super nem at have med på farten. Den kan være alle biler, hvor det ellers er svært at få plads til den store klapvogn. Den er også smart at have med på rejsen, da du faktisk kan pakke den sammen som bagage. De mindste klapvogne er paraplyklapvogne.

Hvilken type klapvogn?

Der findes virkelig mange typer klapvogne. Det er en god ide at tænke over om baby skal sove i den til daglig, eller det blot bliver til lure engang i mellem. Hvis den primært er til at sidde op i, så behøver du ikke tænke så meget over om ryggen kan ligges fladt ned.

Det kan også være dit barn er stort nok til at komme ned og gå lidt selv, og så kan du nøjes med en endnu mindre vogn.

Hvis dit barn derimod ofte har brug for en lur, og måske er under 1 år gammelt vil du blive glad for en model, hvor ryggen kan ligges fladt ned. Det kan du altid finde svar på i beskrivelsen af vognen på den side eller i den butik, hvor du køber den.

Så hvis din baby er over 6 måneder, og ryggen kan ligges fladt ned i klapvognen så kan du med god samvittighed lade din lille guldklump indhente npget skønhedssøvn i vognen.

Kantokoppa lastenvaunuille, lastenrattaille ja turvaistuimelle.

Er du ved at undersøge hvilken kørepose, der er den bedste kørepose, så kig med her, hvor vi gennemgår de bedste køreposer på markedet, og hvordan du bruger dem. Læs også hvad du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig for hvilken kørepose du vil have.

Har du allerede godt styr på hvad du er ude efter, så kan du godt hoppe direkte ned og læse om de køreposer vi har udvalgt som gode bud på de bedste køreposer til baby.

Scroll ned og se om du finder den kørepose der er den rette for dig og dit barn.

Lue lisää

Sateenvarjorattaat | Parhaat sateenvarjorattaat rattaat

Når du skal finde en paraplyklapvogne er det måske for at have en ekstra vogn, en til rejsen, en til bedsteforældrene eller måske bare en klapvogn der er super nem at have med. De kan nemlig slåes sammen, så de nærmest intet fylder. Det bedste ved en klapvogn er at den kan slås sammen, og […]

Sisarusten rattaat - kaksi lasta liikkeellä

Hvis du har børn med under 3 års aldersforskel er en søskendeklapvogn et must! Det er uundværligt når de begge har brug for at sove lur på forskellige tidspunkter, og I slipper for at håndtere uenigheder om hvis tur det er til at sidde i vognen, når de små ben bliver trætte. Her på siden […]

Hyvät rattaat - Parhaat (ja halvimmat) rattaat

Når du mangler en klapvogn til den lille, synes du måske ikke at det behøver at være den dyreste i verden. Heldigvis findes der rigtig mange klapvogne til børn som ikke behøver at koste en formue. Bliv her på siden og se om du ikke finder lige netop den vogn som er den rette for […]

Kaksosten taittuvat rattaat | Parhaat kaksosten rattaat ja tarvikkeet

Kun sinulla on lapsia, haluat valita parhaat varusteet, joilla voit kuljettaa heitä. Kyse on turvallisesta ja hyvästä mukavuudesta lapselle sekä mukavista vaunuista, joilla on helppo ajaa. Kun on kyse oikean kaksoistuolin lastenrattaiden valinnasta, ominaisuudet ovat tärkeässä asemassa. Kyse on edelleen optimaalisesta mukavuudesta lapsille, mutta myös vaunuja kuljettaville henkilöille. Lue lisää

Kauniit nimet merkityksineen

Yleisesti ottaen kaikilla nimillä on merkitys, mutta joillakin nimillä on erityisemmin merkitystä kuin toisilla. Pysy kuulolla, sillä saat paljon inspiraatiota ja upeita nimiä, joilla on merkitystä.

Kun saat lapsen, lapsella on tietenkin oltava nimi, joka sopii hänelle täydellisesti. Jos pidät ajatuksesta, että nimi ei ole vain nimi, kannattaa etsiä nimiä, joilla on merkitystä.

Tälle sivulle on koottu joukko nimiä sekä tytöille että pojille, ja jokaisella on oma erityinen merkityksensä. On aina hyvä idea käydä läpi nimiluetteloita inspiraation saamiseksi. Katso esimerkiksi Amerikkalaiset nimet, raamatulliset nimet tai vanhoja tanskalaisia nimiä.

Lue lisää

Nimet, joissa on väliviiva

On olemassa monia kauniita yhdysnimiä, joita kutsutaan myös kaksoisnimiksi, ja siksi monet lapset saavat nämä nimet. Tämä ei kuitenkaan todellakaan tarkoita, että lastasi kutsutaan samalla tavalla kuin kaikkia muita. Yhdysmerkkisissä nimissä on se hyvä puoli, että niistä on helppo tehdä ainutlaatuisia. Katso täältä ja löydä upeita poikien ja tyttöjen nimiä, joissa on väliviiva.

Sisällysluettelo

Mitä ainutlaatuista yhdysmerkkisessä nimessä on?

Viime vuosina on tullut suosituksi antaa lapsille kaksi etunimeä. Se on sekä söpö että kiva, ja se mahdollistaa myös enemmän vaihtelua, puhumattakaan siitä, että voit valita kaksi kokonaista nimeä, joista sinä ja toinen vanhempi pidätte.

Kun valitset, että etunimet yhdistetään yhdysmerkillä, tämä tarkoittaa, että lasta kutsutaan molemmilla nimillä. Jos vauvasi nimi on esimerkiksi Asta Marie, useimmat ihmiset kutsuvat häntä vain Astaksi. Mutta jos nimi on Asta-Marie, sitä pidetään yhtenä nimenä. Kun kaksoisnimet yhdistetään yhdysmerkillä, ne toimivat yhdessä yhtenä nimenä.

Miten valitset nämä kaksi nimeä?

Jos pidät väliviivasta lapsesi nimessä, on hyvä varmistaa, että nämä kaksi nimeä sopivat hyvin yhteen. Sen pitäisi kuulostaa hieman sujuvalta ja olla helppo sanoa.

Yleensä on tavallisinta valita kaksoisnimet, joissa kussakin nimessä on kaksi tavua. Esimerkiksi Klara-Marie.

Lyhyiden nimien valitsemisesta toiseksi nimeksi on kuitenkin tullut sekä suosittua että yleistä. Esimerkiksi "My". Siitä tulee siis Asta-My.

Poikien nimissä se esiintyy kuitenkin usein kahden lyhyen nimen kanssa, jotka yhdessä muodostavat kaksoisnimen. Esimerkkejä ovat Karl-Emil tai Thor-Leif.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että nimen on oltava sellainen, joka sopii vauvallesi ja josta sinä ja vanhempasi pidätte.

Hanki inspiraatiota oikeaan nimeen

Lue alla oleva luettelo ja inspiroidu valitsemaan nimi lapsellesi. Saatat myös harkita vanha tanskalainen nimi tai jokin suositut nimet. Aloitamme ensin ideoimalla nimiä, jotka sopivat hyvin kaksinpeleihin:

Tytöt

 • Minun
 • Gry
 • Marie
 • Rose
 • Sofie
 • Toukokuu

Pojat

 • Emil
 • Nohr
 • Carl / Karl

Yritä ottaa mieleisesi nimi ja laittaa sen taakse jokin näistä nimistä. Alla on muutamia valmiita ehdotuksia sinulle.

Poikien nimet väliviivalla

 • Noah-Emil
 • Theo-Emil
 • Karl-Emil
 • Clara-Sofie
 • Christian-Theodor

Tyttöjen nimet väliviivalla

 • Ditte-Marie
 • Ida-Marie
 • Ella-Rose
 • Rosa-Maria
 • Anne-Maj

Vanhat kaksoisnimet

Tämäntyyppiset nimet ovat olleet suosittuja jo vuosia, minkä vuoksi monet vanhoista kaksoisnimistä ovat edelleen suosittuja, aivan kuten vanhat tanskalaiset nimet yleensäkin ovat nykyään erittäin suosittuja. Vanhoissa kaksoisnimissä on oma viehätyksensä.

Vanhoja kaksoisnimiä, kuten Karl-Emil tai Karl-Johan, käytetään edelleen usein, kun taas muita nimiä, kuten Poul-Erik tai Niels-Christian, ei nähdä niin usein.

Tämä on parasta kaksoisnimissä

Kaksoisnimellä saat kaksi kertaa enemmän vaihtoehtoja - ja voit yhdistellä niitä haluamallasi tavalla. Vaikka on olemassa monia klassisia väliviivalla varustettuja nimiä, ei ole välttämätöntä valita niistä yhtään mitään. Itse asiassa voit valita mitä tahansa.

Toinen etu on se, että lapsella on mahdollisuus vaihtaa nimensä myöhemmin elämässään. Jossain vaiheessa lapsesi saattaa haluta käyttää vain jompaakumpaa nimeään tai molempia. Muista kuitenkin, että kaksinkertainen väliviiva tarkoittaa, että nimeä pidetään yhtenä nimenä.

Onnea nimen metsästykseen!

Englantilaiset tyttöjen nimet

Jos harkitset englantilaista tytön nimeä vauvallesi, käy tällä sivulla. Englanninkieliset vauvan nimet voidaan lausua melkein millä tahansa kielellä, ja tyttäresi saa nimen, jota ei todennäköisesti monella muulla ole. Etsi inspiraatiota englantilaisiin tyttöjen nimiin tällä sivulla.

Vauvallasi pitäisi tietenkin olla nimi, joka sopii juuri hänelle. Siksi on järkevää tutkia nimiä jo raskausaikana. On hyvä idea laatia lista nimistä, joista pidät. Sen jälkeen voitte kumppanisi kanssa käydä yhdessä läpi nimet ja ehkä päästä lähemmäksi vauvan nimeä. Se voi olla myös hyvä tapa selvittää, miksi kultaista lastasi ei pitäisi kutsua.

Lue lisää

Vanhat tanskalaiset nimet

Pohjoismaiset vauvan nimet 2021 | Pohjoismaiset tyttöjen ja poikien nimet

Viime vuosina yhä useammat lapset ovat saaneet vanhoja pohjoismaisia nimiä. Esimerkiksi Saga ja Vilja ovat tulleet suositummiksi tytöille, kun taas poikia kutsutaan useammin Frejiksi ja Ankeriksi. Jos kaipaat inspiraatiota vauvasi nimeksi ja rakastat kauniita pohjoismaisia nimiä, tässä on luettelo suosituimmista pohjoismaisista vauvan nimistä vuonna 2021.

Näyttääkö hän Balderilta vai Lokilta?" 

Lue lisää


Varoitus: sprintf() [function.sprintf]: Liian vähän perusteluja /var/www/startpackage.com/public_html/wp-content/themes/enfold/framework/php/function-set-avia-frontend.php online 902