En paraply klapvogn er en lille klapvogn, der er nem at slå sammen. Den er god til at have med i bilen og er nem at tage frem og folde ud. Det er også nemt at få med i tog og bus, da en paraplyklapvogn ikke vejer meget.

Der er mange forskellige modeller og kvaliteter at vælge imellem, så vi har prøvet at gøre udvalget overskueligt ved at lave en oversigt med de bedste paraply klapvogne, og hvor de kan købes.

Scroll ned og læs om de bedste paraplyklapvogne, som vi har kigget nærmere på.

Indholdsfortegnelse

Fordele ved paraplyklapvogne

Overvejer I en paraplyklapvogn er der flere fordele ved det.

  • Nem at klappe sammen
  • Vejer ikke meget
  • Kan nemt være i tog/fly/bil
  • Koster ikke så meget
  • Er god som ekstra klapvogn eller supplement til barnevogn

Ulemper  ved paraplyklapvogne

  • Sædet kan ikke altid ligges helt ned
  • Mindre komfort for baby
  • Små hjul gør det svært at køre på ujævne terræner

Meget lille og let paraplyklapvogn – 299 kr.

En billig paraplyklapvogn, der er super nem at slå sammen, og fylder ingenting hvis du rejser i bus, tog eller har den med på flyveturen. Denne paraplyklapvogn er også et populært valg som bedsteforældre klapvogn, der kun bruges engang i mellem. Den lille og praktiske paraplyklapvogn er set hos Min Egen Verden og hos Coop klapvogne. Her finder du også et stort udvalg af både vogne, møbler & andet udstyr til baby.

Mål: Sæde D 20 cm x 29 cm, Ryg:46 cm

Populær praktisk og billig paraplyklapvogn

Den bedste paraplyklapvogn, hvis du er ude efter en ganske let og lille vogn, der ingenting fylder eller vejer. Den har ikke så mange lækre detaljer, men er et godt valg til barnet der gerne selv vil gå meget af tiden, eller eventuelt som en vogn der kan stå ved bedsteforældrene. I klapvognen er der sele til at fastspænde barnet, og de drejelige hjul kan låses hvis du går henover ujævnt terræn. Når den er klappet sammen fungerer den bagerne ramme som en håndtag. En smart detalje, der gør klapvognen nem at have med på tur. Denne klapvogn er også et godt bud på en paraplyklapvogn til fly.

God paraplyklapvogn G Luxe

En lækker paraplyklapvogn med lidt flere detaljer end så mange andre. Det er derfor heller ikke den billigste paraplyklapvogn, da den lige nu koster 2.499 kr. hos den store baby – og børnebutik Lekmer.  Klapvognen vejer blot 7 kg. Klapvognen har disse praktiske funktioner: justerbart ryglæn, justerbar fodstøtte, fodbremse, låsbare forhjul, justerbar solskærm, bærehåndtag og 5-punktssele. Læs meget mere om G- Luxe klapvognen her.

Paraplyklapvogn (testvinder i magasinet Vores Børn)

Paraplyklapvognen fra Babytrold er et godt bud på den bedste paraplyklapvogn. Denne vandt testen foretaget af magasinet Vores Børn. Den kan nemlig ligge helt ned, så baby kan tage en lur på turen. Foran er der en frontbøjle, som øger sikkerheden og er rar for baby at holde fast i. Den har en god, stor kaleche som skygger eller for solen eller afskærmer baby for indtryk. De svingbare hjul gør den nem at manøvre rundt med i fx. indkøbscenter eller lufthavnen. Klapvognen klappes nemt sammen på langs, så den ikke fylder meget. Med denne testvinder paraplyklapvogn, får du meget for pengene.

Behagelig paraplyklapvogn med polstret sæde

Endnu en god paraplyklapvogn, hvor du får meget for pengene. Hauck Paraplyklapvogn er nem at komme rundt med med de drejelige hjul. Det polstrede sæde og den store kaleche, giver lidt mere komfort til baby, i forhold til mange andre små klapvogne.

Paraplyklapvognen foldes sammen på langs og fylder minimalt i bilen. Denne model har også en varekurv under, hvor der er plads til lidt pusleting eller varer. Bliver dit barn træt på turen, kan ryggen ligges ned.Vognen har et langt liggemål på 79 cm.

Babytrold paraplyklapvogn

Paraplyklapvognen fra Babytrold er et godt valg hvis du ønsker en lille og let klapvogn, der dog alligevel har en god komfort til baby i form af kaleche, indstillelig ryg og polstrede seler. Med sin pris på 699 kr. hos forhandlere Min Egen Verden, er det stadig en ret billig klapvogn. Det er et godt bud på en paraplyklapvogn, der lige har lidt ekstra detajler, som øger komforten for baby, men stadig er nem at pakke sammen i bilen eller på rejsen. Paraplyklapvognen har også en rummelig varekurv med plads til pusletasken.

Alternativ til paraplyklapvog | Baby jogger klapvogn

Teknisk set er en Baby Jogger ikke en paraplyklapvogn, da den klappes sammen ved at blive foldet på midten, frem for på langs som en paraply. Vi har alligevel nævnt den, da det er en af de letteste klapvogne på markedet, der stadig er rigtig god kvalitet. Samtidig fylder den næsten ingenting når den er klappet sammen, og kan nemt være i bagagerummet på næsten enhver bil. De er meget nemme at klappe sammen med det de kalder “quick fold” metoden. Det går ud på, at man trækker i en strop i midten af vognen, og derefter klappes den sammen midt på, og bliver ret flad. Se forskellige modeller hos Babygear. Klapvognen fra Babyjogget er udstyret med stor kaleche, en god sele og drejelige forhjul. Det er muligt at købe en del forskellige udstyr til vognen, bl.a. regnslag eller kopholder. Pris på denne vogn er 2.798 kr.

Babyjoggerklapvognen er også et godt alternativ til en paraplyklapvogn til store børn. Den har nemlig rigtig god plads, og kan sagtens rumme et stort barn på 3 år eller derover. Så hvis man er ude efter en paraplyklapvogn til store børn, eller en god og let klapvogn i det hele taget, så er denne klapvogn et rigtig godt bud.

Paraplyklapvogn fra Joie 

Paraplyklapvogn med lidt ekstra detaljer, der gør komforten bedre, og gør det muligt for baby at tage en dejlig lur i klapvognen. Derudover har kalechen ventilation, så der ikke bliver for varmt at sidde i klapvognen på en sommerdag. Dette er nok mere end lille klapvogn, end en paraplyklapvogn. Under vognen er der en stor varekurv. Klapvognen er set til pris: 1.999,95 kr.

Bedste paraplyklapvogn

For at finde frem til den bedste paraply klapvogn  skal man overveje hvad der har betydning for den vogn man køber. Som altid handler det om at vurdere hvilket behov man har som familie. Har man brug for en lille vogn, der er nemt at klappe sammen og have med på handleturen eller i lufthavnen, så kan en paraplyklapvogn være en rigtig god ide. Det er også en billig løsning, hvis man ikke skal bruge vognen så meget. Paraplyklapvogne koster nemlig generelt mindre end andre klapvogne, og barnevogne. Se vores store barnevognsguide her.

Billig paraplyklapvogn

Skal paraplyklapvognen fungere som ekstra vogn, rejsevogn eller måske kun til sporadisk brug hos bedste forældrene, er der ingen grund til at reducere børneopsparingen. Der er nemlig et stort udvalg af billige paraply klapvogne, som du kan vælge i mellem. Især hos online forhandlere er udvalget stort, hvis du er på udkig efter en billig paraply klapvogn.

  • Er det mest vigtigt at paraply klapvognen er lille og kompakt, så den er super nem at tage med i bilen?
  • Eller skal den have en god komfort, hvis dit barn skal bruge den meget og måske også sove i den? Skal den kunne ligges helt ned?

Alle disse ting har betydning for hvilken paraplyklapvogn der er den bedste paraplyklapvogn for jer. Hvis paraplyklapvognen skal med ombord på et fly, og måske er til et lidt større barn der gerne selv vil gå end del af tiden, ja, så kan det altså godt betale sig at vælge en af de mindre modeller. Skal paraplyklapvognen bruges til et barn der endnu ikke kan gå selv, og der også har brug for at sove middagslur i paraplyklapvognen, så er det en god ide at vælge en der også giver en god komfort til baby.

Paraply klapvogn: Hvornår?

Hovedreglen er, at baby må sidde i klapvogn når han eller hun kan sidde selvstændigt. Typisk er dette omkring 6 mdrs. alderen. Det er derfor også denne alder, at en paraply klapvogn må bruges. Mange forældre er glade for deres paraplyklapvogn som ekstra vogn. Det kan være rart at have en ekstra klapvogn stående hos bedsteforældrene som de kan benytte til små ture. Paraplyklapvognen er også meget brugbar til de lidt større børn omkring 2 år. I denne alder vil børn som regel ikke sidde i deres klapvogn hele tiden, men derimod også gå selv. Paraplyklapvognen giver dem et sted at slappe af, og hvile benene når de er trætte af at gå. Den kan også bruges til en middagslur i ny og næ, når en paraplyklapvogn ligge ned. Det en stor fordel at vælge en paraplyklapvogn, der kan ligge ned. Hvis du ikke kan finde en vogn der kan ligge ned, så er det bedst at bruge paraplyklapvognen til større børn, eller alternativt til børn, der ikke skal sove i den.

Paraplyklapvogn til fly

Mange er på udkig efter en paraplyklapvogn til fly, da en lille klapvogn bare er super praktisk at have med på ferie. En paraplyklapvogn til fly har også den fordel, at man ikke behøver at leje en såkaldt airshell til klapvognen. Fordi at klapvognen bare kan klappes sammen som en paraply, så fylder den selvsagt eller særlig meget, eller er særlig sårbar overfor stød og slag. Enkelte af de helt små og kompakte vogne kan endda komme med i håndbagagen. Så hvis du er ude efter en paraplyklapvogn til fly, så er der mange fordele ved dette.

Læs også:   Uro til puslebord eller kravlegård