En pool til haven er meget populært hos bade børnefamilier og par. Heldigvis behøver det ikke at være specielt dyrt eller besværligt at anskaffe sig en pool til haven. Her har vi valgt at skrive om de såkaldte fristående pools til haven. Denne type er den bedste pool til haven hvis det skal være både nemt og overkommeligt at få muligheden for rigtig at plaske og svømme i haven. En fritstående pool er nærmest ét stort badebassin, som man kan købe i flere forskellige butikker.

Her på siden finder du en række forslag på den bedste pool til haven, alt efter hvad dit behov og dine muligheder er.

Indholdsfortegnelse

Har i pladsen til en stor pool i haven?

Det er naturligvis vigtigt at være sikker på, at i har plads til en stor pool. Hvis pladsen i have er trang, kan det være en god ide at overveje hvor poolen skal være om vinteren og efteråret, så I nemt kan flytte den fra haven når den ikke er i brug. Husk også at en stor pool kræver mere vand, og vil derfor koste mere i løbende omkostninger. Til gengæld giver en stor pool i haven virkelig muligheden for at svømme og plaske rundt, og det er nemmere at være flere børn og voksne i poolen på én gang. Hvis I har pladsen, så er den bedste pool til haven nok den store model på omkring 4,5 meter i diameter, som er de største vi har kigget på i denne undersøgelse.

En stor pool – 1.499 kr.

Denne Bestway Fast Set Pool rummer 10.179 L, når den er fyldt 80% ned vand. Det anbefales ikke at fylde den mere, da der jo også skal være plads til børnene og noget legetøj. Poolen er blandt de største pools til haven, som vi har kigget på, og den giver da også mulighed for at rumme mange børn på en gang, og giver dem maser af mulighed for at plaske rundt. Diameteren på denne model er lidt over 4,5 meter, så det skal man have plads til. Der medfølger en filterpumpe så det er nemt at få luft i poolen. Denne store pool til haven koster 1.499 kr. hos Wupti, og er måske den bedste pool til haven, hvis den skal være stor.

Mindre og billig pool til haven

Hvis pladsen i haven ikke er så stor, eller I ikke ønsker at den nye pool til haven fylder for meget, så er denne model fra Wupti et godt bud. Den er knap 2,5 meter i diameter, og koster blot 549 kr. Det er altså en billig pool til haven, som også bliver billigere i løbende omkostninger, da den kræver mindre vandforbrug. Når den er 80% fyldt rummer den 2.300 liter vand. Denne pool til haven er ret nem at stille op med den medfølgende pumpe, og er i rigtig godt og slidstærkt materiale. Den er fra mærket Bestway Fast Set pool, som forhandles hos Wupti.

Læs også:   Musikinstrumenter til børn

Intex stor pool til haven

Hos 10 – 4 byggemarked har vi set denne store pool fra mærket Index. Den er lidt over 4,5 meter i diameter, så dette er også en stor pool til haven, der giver masser af plads til at plaske og lege for flere børn og voksne på en gang. Poolen koster 1.499 kr., hvilket må siges at være en billig pool med den størrelse. En praktisk detalje er, at du kan købe et dækken med til, der koster 99 kr., som du kan dække den til med om natten eller i perioder hvor den ikke bruges. Et dækken forhindrer snavs og møg i at komme op i poolen, men forhindrer også katte, hunde og andre smådyr mod at lide druknedøden i poolen.

Rektangulær pool til haven

En rektangulær pool til haven er et ønske for mange, da denne kan placeres i et hjørne i haven, og på den måde optage meget mindre plads – dog uden at gå på kompromis med størrelsen på poolen. Langt de fleste pools er runde, da denne form er nemmest at konstruere.

Sjov rektangulær pool til haven – perfekt til børnene

Vi har kun fundet en enkelt rektangulær pool, som samtidig også er til at betale. Nemlig denne model fra Coop. Den er meget børnevenlig og har flotte tegninger indvendig, som giver en sjov 3D effekt, når der kommer vand i poolen. Med til poolen følger der 3D briller, så børnene kan tage dem på og dykke ned i poolen og kigge på de flotte billeder. Den rektangulære pool til have koster 349 kr. hos Coop. Også til denne pool er det muligt at købe et dækken til 99 kr., som man kan sætte over poolen om natten eller hvis vejret i en periode er for koldt til at man kan bruge sin pool i haven. Et dækken forhindrer også smådyr i at forvilde sig ned i poolen og lide druknedøden.

Stor hoppeborg med vand – ideel pool til børn

Hvis den pool til haven i vælger skal være i børnenes tegn, så er denne hoppeborg det rigtige valg. Den har det hele, både vand, legetøj og mulighed for at rutsje og plaske. Børnene kan få timevis til at gå med at lege på denne hoppeborg på en varm sommerdag. Den forhandles hos 10 – 4 byggemarked, og koster 3478,35 kr.

Legetøj til poolen

For at det skal være rigtig sjovt at lege i poolen, så er det oplagt med sjov vandlegetøj, som man kan tage med op i poolen. Alt efter hvor stor poolen er, kan man vælge passende legetøj. Til en lille pool kan en spand og en bold skabe rigelig med sjov og mulighed for leg, mens der til en større pool godt kan være egentlige baderinge eller badedyr, som børnene kan svømme rundt med.

Læs også:   Julegaveideer 3-4 år | Spændende julegaver til de 3-4 årige 2017

Her har vi fremhævet lidt legetøj til poolen i haven, som gør det endnu sjovere for børnene at lege.

Stor haj – et sjovt badedyr

Badedyret pustes nemt op, og vupti så har barnet en skøn legekammerat til poolen. Hajen her kan bruges både til leg men også som støtte, hvis barnet føler sig mere tryg med noget at holde i mens han eller hun leger i poolen. Køb hajen eller et andet badedyr  lige her.

Badevinger – når man skal lære at svømme

Hvis barnet endnu ikke er helt tryg ved at færdes i vandet, så er et par svømmevinger en god investering. Det hjælper barnet med at holde sig oppe, og er en rigtig god støtte når barnet skal lære at svømme. Vingerne er ideelle at bruge hjemme i poolen i haven som en god støtte og en tryg start. Vingerne kan også tages med på ferie eller i svømmehallen. Du kan købe svømmevingerne billigt her. 

Sjove badebolde: Et par små sjove bolde som disse kan bringe meget glæde både i poolen og andre stedet. De kan købes billigt her

Stort oppusteligt Spa – Hvis der skal være luksus i haven

Mærk bolerne og det varme vand, og nyd ren afslapning i egen have… Er du til ægte luksus, så er denne lækre spa til haven et kig værd. Den kan stilles op alle steder i haven, for eksempel på terrassen, der skal bare være et fladt terræn. Fordi det er et oppusteligt spa, holdes prisen i et mere fornuftigt niveau, end hvis der skal investeres i et ”rigtigt” spa. Fordelen ved dette er også at det kan pakkes væk / flyttes rundt hvis der er behov for det. Dette spabad kan købes hos Sundleg, og det findes i flere forskellige størrelser. Priserne starter fra 3.249 kr., og opefter, alt efter hvilken størrelse du ender med at vælge. Du kan læse om alle funktionerne hos forhandleren Sundleg lige her.

Lille badebassin til babyer og børn – et godt og billigt alternativ til pool i haven

Hvis projektet med en pool i haven synes for dyrt og uoverskueligt, så kan du ret nemt og endda meget billigt give børnene mulighed for at lege med vand i haven. Her har vi nemlig samlet en oversigt over en række søde og billige badebassiner til haven, som baby og mindre børn kan få meget tid til at gå med, og more sig meget over. Børn elsker vand, og med lidt sjovt vandlegetøj er der rig mulighed for at børnene kan hygge sig og lege i et lille badebassin til haven.

Se badebassiner til baby her

Find den bedste pool til haven

Hvilken pool, der er den bedste pool til haven vil naturligvis variere alt efter hvor stor haven er, hvor mange børn der skal bade i poolen samt hvor mange penge i ønsker at bruge den poolen. Blandt de pools til haven som vi har kigget på, så koster de bedste pool til haven fra omkring 500 kr. og opefter. De største pools til haven koster 1.499 kr., for eksempel dem hos Wupti.

Læs også:   Trælegetøj | Masser af flot legetøj i træ

Forhåbentlig kan du finde den bedste pool til haven her på siden.

Fritstående pool eller nedgravet pool?

Her på siden har vi valgt at fremhæve en række af de bedste fritstående pools til haven, da disse er blandt de mest populære. De er nemlig hurtige at sætte op og man kan få en god og billig pool til haven, hvis man vælger en fritstående model.

Der er dog også muligheden for en nedgravet pool, hvilket må siges at være et lidt større projekt. Til gengæld får man så mere en ”rigtig” swimmingpool i haven, som ofte også er en stor pool i haven, med masser af plads til at svømme på. En sådan pool vil tiltrække børn og naboer fra nær og fjern. Vær dog opmærksom på at en nedgravet pool også kræver langt mere vedligeholdelse end en fristående pool, og man kan heller ikke flytte den eller pakke den væk i vintersæsonen. Da vi i Danmark har ret få måneder med sommervejr, er det nok en med virkende grund til at de fristående pools er mest populære som pool til haven.

Regler for pool i haven

Hvis du anskaffer dig en fritstående pool, er der ikke så mange regler at forholde sig til, andet end at du naturligvis ikke skal / må genere dine naboer med din pool. Det er altid en god ide lige at forhøre sig hos kommunen om regler for pool i haven, da der kan være forskellige regner i forskellige kommuner, som man skal forholde sig til. Spørg også naboerne om der er gængse retningslinjer i nabolaget, som du bør have med i dine overvejelser inden du anskaffer dig en pool. Nogen steder er der fx regler omkring hvor mange liter poolen må være, blandt andet af miljøhensyn.